Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10070
 • R18-04277
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 12,90 *

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x R2 Apparaat CAL
Systeem  Windows Server 
CAL Apparaat CAL R2
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen
Terminal Server niet compatibel(bekijk RDS CAL )


Om gebruik te kunnen maken van de diensten die beschikbaar zijn in de Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter edities is naast de serverlicentie een bijbehorende client access licentie voor een eindapparaat nodig: de Windows Server 2012 R2 Device CAL. Dit geeft toegangsrechten aan een specifieke computer (pc, laptop, tablet, enz.) die ermee geregistreerd is.

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"

Koop een gebruikte Device CAL voor Microsoft Windows Server 2012 R2

Om gebruik te kunnen maken van de services die beschikbaar zijn in de Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard- en Datacenter-edities, is naast de serverlicentie een bijbehorende clienttoegangslicentie voor een eindapparaat nodig: de Windows Server 2012 R2 Device CAL. Hiermee worden toegangsrechten verleend aan een specifieke computer (pc, laptop, tablet, enz.) die daarop is geregistreerd.

In overeenstemming met de bepalingen van het licentiebeheer van Microsoft omvat een serverlicentie voor Windows Server 2012 R2 geen gebruikersrechten, zodat deze aanvullend moeten worden verkregen in de vorm van een Device CAL. Een eindapparaat dat op deze manier is geregistreerd, kan vervolgens door elke bevoegde gebruiker worden gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server-functies in een van deze edities.

Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 zijn verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een redelijke prijs als gebruikte software - deze zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor flexibele, op behoeften gebaseerde licenties voor de eindapparaten. Een gebruikte softwaretoegangslicentie voor een eindapparaat voor Windows Server 2012 R2 biedt dezelfde functionaliteiten als de Device CAL's die als nieuw worden aangeboden via het reguliere Microsoft-volumelicentieprogramma.

Gebruik alle functies van Windows Server 2012 R2 met een gebruikte Device CAL

Zelfs met een eerder gebruikte Device CAL kunt u gebruikmaken van alle mogelijkheden die de serverversie 2012 R2, de opvolger van Windows Server 2012, biedt: Naast ondersteuning voor Windows 8 is het ook cloud-ready, wat betekent dat er ook een cloud-server mee kan worden gemaakt om gegevens te beveiligen via een eindapparaat met toegangsrechten.

Welke functies en voordelen bieden de Windows Server 2012 R2 Datacenter en Standard edities met een Device CAL?

Windows Server 2012 R2 is bij Wiresoft verkrijgbaar in de Standaard- en Datacenter-edities. Deze verschillen vooral in de mate van virtualisatie, maar het scala van functies is hetzelfde.

Terwijl de Windows Server 2012 R2 Standard Edition volstaat voor klanten die geen gebruik maken van virtualisatie of slechts enkele virtuele machines, biedt de Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition daarentegen alle nodige functies om een gevirtualiseerde private cloud-omgeving te exploiteren, alsook een willekeurig aantal virtuele machines in de Hyper-V-rol op de gebruikte Windows-server.

Tot de belangrijkste innovaties van Microsoft Windows Server 2012 R2 behoren, naast talrijke verbeteringen en verdere functies op het gebied van netwerk, opslag en administratie, de verbeterde toegang en informatiebeveiliging - inclusief virtuele desktopinfrastructuur - evenals de serverfunctie IP Address Management (IPAM) samen met een moderne gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor touchscreens. De volgende functies zijn ook opgenomen in Windows Server 2012 R2, die ook kunnen worden gebruikt met een gebruikte Device CAL:

 • PowerShell 3.0 voor effectief beheer van systeeminstellingen
 • Nieuw taakbeheer biedt meer prestaties door geoptimaliseerde processen
 • IIS (Internet Information Service 8.0) met uitgebreid validatiecertificaatbeheer
 • SMB 3.0 biedt nog snellere en betere toegang tot bestandsshares
 • Hoger virtualisatieniveau met Hyper-V door verbeterde toegang tot virtuele servers op basis van RDP
 • Sessies via het Remote Desktop Protocol (RDP) lopen via de host, een rechtstreekse RDP-verbinding met de virtuele server is dus niet meer nodig
 • Ondersteuning van Windows Server 2012 R2 en Hyper-V Server 2012 R2 via System Center Virtual Machine Manager 2012 R2, zodat beide systemen parallel kunnen worden gebruikt
 • VM's generatie 2 ondersteunen de nieuwe BIOS-standaard UEFI, evenals de geïntegreerde Secure Boot-functie
 • De ondersteuning voor Linux is verbeterd, zodat dynamisch geheugen ook in Linux-clients kan worden gebruikt
 • Gegevensdeduplicatie ook op virtuele harde schijven
 • SSD en SATA schijven worden gecombineerd in Storage Spaces
 • ReFS (veerkrachtig bestandssysteem) is een aanvulling op NTFS

Het Microsoft licentiesysteem met apparaat-CAL's

Met de release van Windows Server 2012 R2 heeft Microsoft ook zijn licentiemodel bijgewerkt. Afhankelijk van de editie wordt onder meer een onderscheid gemaakt tussen licenties per cores, waarvoor geen extra toegangslicenties nodig zijn, en licenties per server plus een bedrijfsafhankelijk aantal client access licenties (CAL's). De variant van toegangsautorisatie met apparaat-CAL's is de gunstigste oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Elke serverlicentie wordt dus aangevuld met client-toegangslicenties zoals de Device CAL, die een eindapparaat uitrust met de overeenkomstige rechten, zodat de respectieve gebruiker vervolgens de typische Windows Server-functies kan gebruiken. Afgezien van de specifieke toegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2012 R2, bevat de Device CAL geen andere software.

Gebruikte apparaat CAL's voor de edities Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter

De Device CAL's die Wiresoft als gebruikte software aanbiedt, verschillen niet van vergelijkbare nieuwe Device CAL's, omdat ze dezelfde mogelijkheden bieden om gebruik te maken van de functies die beschikbaar zijn in de Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter edities. Daarom zijn gebruikte Device CAL's voor veel bedrijven en organisaties een voordelig alternatief om eindapparaten uit te rusten met een licentie voor servertoegang. In het volgende overzicht worden alle voordelen en speciale kenmerken van de gebruikte software opgesomd.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor de Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter Edition?

Licenties voor clienttoegang voor Windows Server 2012 R2 zijn beschikbaar in twee CAL-types:

 • Device CAL voor Windows Server 2012 R2 - voor één eindapparaat (PC, Laptop, Tablet, Telefoon)
 • Gebruikers-CAL voor Windows Server 2012 R2 - voor één gebruiker

Wat zijn de verschillen tussen Device CAL's en User CAL's voor Windows Server 2012 R2?

Een Device CAL voor Windows Server 2012 R2 verschilt in functies en services niet van de corresponderende User CAL. Het enige verschil zit echter in het respectieve type van toegangsautorisatie voor de Windows Server: Met de Device CAL wordt één eindapparaat geautoriseerd voor toegang, maar het kan afwisselend door verschillende gebruikers worden gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server-diensten; afhankelijk van het aantal en de uitrusting van de werkstations met een computer en de typische workflows in sommige bedrijven, kan dit de overheersende situatie zijn - in tegenstelling tot wanneer één enkele gebruiker met zijn eigen account overwegend gebruik maakt van totaal verschillende eindapparaten.

Een eindpunt dat is uitgerust met een Device CAL kan bijvoorbeeld meer voordelen bieden in bedrijven met ploegendiensten, wanneer verschillende werknemers één eindpunt delen om hun e-mails te controleren, enz.; hier zijn minder licenties voor eindpunttoegang nodig. Als het eindapparaat met licentie een mobiel apparaat is, zoals een laptop, tablet of smartphone, kan een gebruiker toegang krijgen tot de Windows-server, ongeacht de locatie - bijvoorbeeld in het kantoor thuis, onderweg of op een andere locatie. Een Device CAL biedt dus ook mogelijkheden voor mobiel gebruik.

Welke verschillende gebruiksmogelijkheden biedt een gebruikte Device CAL voor Windows Server 2012 R2 in de standaard- en Datacenter-edities?

Afhankelijk van of de Standard of Datacenter Edition is geïnstalleerd voor Windows Server 2012 R2, biedt de Device CAL ook verschillende functionaliteiten: Het is mogelijk om toegang te krijgen tot de Datacenter Edition van Windows Server 2012 R2 met de Device CAL voor de Standard Edition - echter, alleen de beperkte functionaliteit van de Standard Edition is beschikbaar. Alleen de Device CAL voor de Datacenter Editie biedt de overeenkomstige uitgebreide omvang van eigenschappen en functies. Als een Device CAL voor de Datacenter Edition wordt gebruikt om toegang te krijgen tot een Windows Server 2012 R2 Standard, is alleen de functionaliteit van de Standard Edition beschikbaar.

Let op versiecompatibiliteit voor apparaat CAL's voor Windows Server 2012 R2

Met de Device CAL voor Windows Server 2012 R2 heeft een eindapparaat toegangsrechten voor oudere Windows Server-versies (downgrade), naast het gebruik van de functionaliteiten die afhankelijk van de editie beschikbaar zijn. Omgekeerd kan de Device CAL voor Windows Server versie 2012 R2 echter niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot de hogere versie, zoals 2016 (upgrade). Bij de aankoop van Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 moeten klanten daarom letten op de compatibiliteit tussen de bestaande serverlicentie en de vereiste licentie voor clienttoegang, naast de functies die beschikbaar zijn voor de respectieve editie.

Waar moet nog meer op worden gelet bij de aanschaf van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 R2?

De Device CAL voor Windows Server 2012 R2 verleent slechts licenties voor één eindapparaat en voorziet dit van de toegangsrechten die per editie zijn gedefinieerd. Zodra de registratie voltooid is, kan de Apparaat CAL niet meer worden overgedragen naar een ander eindapparaat. Het is ook niet mogelijk om het CAL type te wijzigen en de Device CAL als een User CAL te gebruiken.

Dergelijke voorzieningen voor CAL's die in het licentiebeheer van Microsoft zijn gedefinieerd, dienen om ongeoorloofde toegang tot Windows Server 2012 R2 te voorkomen, wat bedrijven meer zekerheid biedt voor gegevens en communicatie, aangezien e-maildiensten of servergegevens niet toegankelijk zijn zonder de bijbehorende Device CAL.

Conclusie over apparaat CALs

Welk type licentie voor klanttoegang meer flexibiliteit biedt in een bedrijf, en dus ook de gunstigste licentie-optie is, hangt dus af van het individuele geval. Naast het aantal gelicentieerde eindapparaten voor toegang tot de Windows Server is ook het aantal gebruikers doorslaggevend: als meerdere gebruikers afwisselend via één eindapparaat toegang hebben tot de Windows Server 2012 R2, biedt licenseren met Device CAL's meer voordelen.

Alvorens een aankoopbeslissing over CAL's te nemen, is een precieze kennis van de typische bedrijfsprocessen daarom het beste uitgangspunt om het CAL-type voor Windows Server 2012 R2 te kiezen. In de beschreven situatie is licentiëren met Device CALs goedkoper voor een bedrijf dan licentiëren met User CALs, omdat er minder client-toegangslicenties moeten worden aangeschaft.

Gebruikte apparaat CAL's voor Microsoft Windows Server 2012 R2 in de Wiresoft Online Shop

Gebruikte Device CAL's voor de Windows Server 2012 R2 edities zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop - eventuele Microsoft voorschriften over staffel licenties zijn hier niet van toepassing; verder heeft gebruikte software geen nadelen of beperkingen ten opzichte van nieuwe licenties - niet alleen omdat software in principe niet verslijt, maar ook omdat er geen beperkingen zijn in functionaliteit.

Waar komen de Device CALs voor Windows Server 2012 R2 vandaan die door Wiresoft als gebruikte software worden aangeboden?

Gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 R2-edities, zoals aangeboden door Wiresoft, zijn originele Microsoft-licenties uit haar licentieprogramma; voordat ze door Wiresoft werden verkocht, maakten ze deel uit van een Device Volume Licence voor Windows Server 2012 R2 die door een bedrijf was gekocht. Deze volumelicenties of individuele ongebruikte apparaattoegangslicenties werden door Wiresoft aangekocht en volledige volumelicenties werden ontbonden in individuele licenties. De resulterende individuele apparaat CAL's worden aangeduid als gebruikte software. Ondanks deze benaming kunnen ze worden gebruikt als een nieuwe licentie voor toegang tot Windows Server 2012 R2, aangezien ze niet verschillen van nieuwe licenties, noch wat betreft de beperkingen van hun functionaliteit, noch wat betreft hun gebruiksperiode.

Tweedehands apparaat CAL's voor Windows Server 2012 R2 met kopersgarantie

Het Wiresoft aanbod van gebruikte software Device CALs voor Windows Server 2012 R2 biedt klanten veilige licenties voor Windows Server 2012 R2! Gebruikte Device CAL's van Wiresoft bieden ook de gebruikelijke kopersbeveiliging met onmiddellijke download na aankoop, inclusief onmiddellijke licentieactivering met een geldige volumelicentiesleutel.

Is de aankoop of het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 legaal?

Wiresoft-klanten kunnen vertrouwen op wettelijke veiligheid bij het kopen van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 en bij het gebruik ervan, aangezien ze geen wettelijke voorschriften overtreden. Dit komt omdat zowel de gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 als andere dergelijke client-toegangslicenties die beschikbaar zijn in de Wiresoft Shop afkomstig zijn uit de licentievoorraad van bedrijven. Daarom is de handel in gebruikte CAL's gebaseerd op de geldige jurisprudentie, die zowel de verkoop als de aankoop en ook het gebruik van gebruikte Microsoft CAL's uitdrukkelijk toestaat; dit is keer op keer duidelijk bevestigd door diverse rechterlijke uitspraken.

Bovendien biedt de gebruikte software van Wiresoft ook controlezekerheid dankzij het volledige bewijs van alle vorige kopers!

Alle voordelen van de gebruikte software voor Device CALs voor Windows Server 2012 R2 op een rijtje

User CAL's voor Windows Server 2012 R2 als gebruikte software van Wiresoft zijn een goedkoper alternatief in vergelijking met vergelijkbare nieuwe producten van de meeste conventionele softwareleveranciers - dit voordeel geldt ook voor gebruikte Microsoft Server-software of andere client-toegangslicenties.

Aangezien de licentiëring van gebruikte Device CAL's niet wordt geregeld door de anders vaak gebruikelijke graduatie, kunt u het exacte aantal eindapparaten licentiëren volgens het werkelijke gebruik van de Windows Server-diensten in uw bedrijf. Wiresoft-klanten kunnen dus ook de kosten voor de aankoop van eindapparaten drukken door deze flexibele client-toegangslicenties.

Gebruikte toegangslicenties van Wiresoft zijn ook een bijzonder praktische manier om uw eigen software-inventaris aan te vullen tegen een redelijke prijs, omdat het aanbod ook meerdere softwareversies omvat. Dit voorkomt ook compatibiliteitsproblemen die bijvoorbeeld zouden kunnen worden veroorzaakt door het parallelle gebruik van verschillende softwareversies, en vermindert dus de kosten voor de aankoop van nieuwe hardware. Naast Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 edities, kunt u ook de corresponderende User CAL's als gebruikte software vinden in de Wiresoft Software Shop.

Het aanbod gebruikte software van Wiresoft omvat Microsoft-software voor vele andere gebieden - met alle hierboven vermelde voordelen. Als u vragen hebt over Device CALs voor MS Windows Server 2012 R2 of een ander Microsoft-product, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën