Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10454
 • P71-09391
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 2.915,90 * € 3.238,90 * (9,97% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 16 Core
Apparaten 1x
Virtuele machines Onbeperkt
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Download + Licentie


Windows Server 2022 is het nieuwe server besturingssysteem speciaal voor grotere bedrijven. Deze versie van de serversoftware, gebaseerd op 10, biedt nog meer beveiliging en mogelijkheden voor het beschikbaar stellen en delen van gegevens, toepassingen en in complexe netwerken en voldoet daarmee aan de hoogste eisen. Daarnaast biedt de editie meer mogelijkheden voor de integratie en het beheer van hybride functies, evenals virtualisatie en diverse prestatieverbeteringen voor containers. Datacenter Microsoft Windows Services Datacenter Windows

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - verbeterde beveiliging voor grote netwerken

Windows Server 2022 Datacenter is het nieuwe serverbesturingssysteem van Microsoft, speciaal voor grotere bedrijven. Deze versie van de serversoftware, gebaseerd op Windows 10, biedt nog meer veiligheid en mogelijkheden voor het beschikbaar stellen en delen van gegevens, toepassingen en diensten in complexe netwerken en voldoet daarmee aan de hoogste eisen. Daarnaast biedt de Datacenter Edition meer mogelijkheden voor de integratie en het beheer van hybride functies, evenals virtualisatie en diverse prestatieverbeteringen voor Windows-containers.

Netwerkbeveiliging is het centrale thema van Windows Server 2022 Datacenter Edition. Hier biedt het vele nieuwe functies, alsmede uitbreidingen en optimalisaties van bestaande functies. Deze omvatten het gebruik van TLS 1.3, de nieuwste versie van Transport Layer Security, alsmede nieuwe ondersteuning voor encryptie via RDMA-netwerken via SMB Direct met gebruikmaking van AES-128 en AES-256.

De Datacenter Edition van Windows Server 2022 biedt met name grote datacenters uitgebreide mogelijkheden voor de virtualisatie van gegevens en toepassingen: verbeterde schaalbaarheid, nog sterkere prestaties en effectieve beveiligingsfuncties beschermen deze op betrouwbare wijze in multi-cloudomgevingen.

De licentiëring van Windows Server 2022 Datacenter Edition is eveneens core-gebaseerd, met een minimum van 16 cores per server. De toegang voor gebruikers wordt verschaft door een client-toegangslicentie (CAL).

Bij Wiresoft vindt u de Windows Server 2022 Datacenter Edition al voor een gunstige prijs als gebruikte software - met volledige prestaties op het gebied van virtualisatiemogelijkheden, prestaties en beveiliging. Voor meer informatie over de nieuwe kenmerken en functies van de Windows Server 2022 Datacenter Edition kunt u het volgende overzicht lezen - en ook rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van Wiresoft.

Wat is er nieuw in Windows Server 2022 Datacenter?

Net als zijn voorganger is de nieuwe versie van Microsofts serverbesturingssysteem Windows Server 2022 weer gebaseerd op Windows 10, wat betekent dat gebruikers een vertrouwde desktopinterface zullen aantreffen en alle functies op de gebruikelijke plaats beschikbaar zijn. De nieuwe Windows-serversoftware 2022 krijgt ook 10 jaar productondersteuning van Microsoft in de vorm van ondersteuning en updates.

In vergelijking met de vorige versie biedt de Windows Server 2022-serversoftware veel vernieuwingen op de drie belangrijke gebieden: beveiliging, applicatieplatform en gegevensmigratie.

In het bijzonder biedt de Windows Server 2022 Datacenter-editie opnieuw een pluspunt met Hyper-V, SDN, Storage Spaces Direct en Storage Replica en de ondersteuning van Shielded Virtual Machines, voor het opzetten van zeer veilige virtualisatie-infrastructuren, met:

 • Ondersteuning voor een onbeperkt aantal virtuele machines plus één Hyper-V host per licentie
 • Onbeperkte Storage Replica voor zowel synchrone als asynchrone replicatie van volumes tussen servers of clusters voor disaster recovery
 • Hyper Converged Infrastructure voor softwaregedefinieerde consolidatie van computer-, opslag- en netwerkfuncties in een cluster
 • Virtuele OSE (besturingssysteemomgeving)
 • Afgeschermde virtuele machines (SVM)
 • Software-gedefinieerde netwerken (SDN)
 • Software-gedefinieerde opslag (SDS)

Verdere kenmerken van Windows Server 2022 Datacenter Edition

Daarnaast zijn er nog tal van andere functies die rekening houden met de toegenomen eisen bij de exploitatie van complexe netwerken.

Meer veiligheid in Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 heeft nu een nieuwe gelaagde beveiliging om bedrijfsservers te voorzien van uitgebreide gegevens- en servicebescherming. Daarin wordt onder meer voorzien door de volgende nieuwe functies en verbeteringen:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module) biedt een op hardware gebaseerde opslag voor de bescherming van cryptografische sleutels, inclusief het meten van de systeemintegriteit en het verifiëren van de betrouwbaarheid van code wanneer de Windows-server wordt opgestart. Deze module wordt ook gebruikt in BitLocker-schijfversleuteling.
 • Beveiligde core-serverprocessoren bieden bescherming van de firmware, met DRTM-technologie (Dynamic Root of Trust for Measurement) ter ondersteuning van het meten en verifiëren van de boot, en DMA-bescherming (Direct Memory Access) voor geïsoleerde toegang van stuurprogramma's tot het geheugen.
 • Bovendien ondersteunen Secured Core-servers zowel code-integriteit volgens VBS (virtualisatiegebaseerde beveiliging) als HVCI (hypervisorgebaseerde beveiliging). VBS maakt gebruik van verschillende hardwarevirtualisatiefuncties om een beveiligd geheugengebied te creëren dat is geïsoleerd van het normale besturingssysteem, waardoor de server wordt beschermd tegen de risico's die gepaard gaan met aanvallen op cryptocurrency mining.
 • VBS ondersteunt ook Credential Guard om aanmeldingsgegevens van gebruikers op te slaan in een virtuele container waartoe het besturingssysteem geen directe toegang heeft.
 • HTTPS en TLS 1.3 zijn standaard ingeschakeld op Windows Server 2022 Datacenter om beveiligde verbindingen tot stand te brengen. TLS1.3 (Transport Layer Security) is de laatste versie van het meest gebruikte beveiligingsprotocol op het internet voor het coderen van gegevens om een veilig communicatiekanaal tussen twee eindpunten tot stand te brengen.
 • Secure DNS ondersteunt DoH (DNS-over-HTTPS) bij het versleutelen van DNS-query's met behulp van het HTTPS-protocol om afluisteren en manipulatie van DNS-gegevens te voorkomen, hetgeen ook bijdraagt tot de beveiliging van het gegevensverkeer.
 • SMB (Server Message Block) gebruikt AES-256-GCM en AES-256-CCM voor encryptie, deze worden in Windows Server 2022 automatisch gebruikt zodra een verbinding tot stand wordt gebracht met een andere computer die deze standaarden ook ondersteunt.
 • Encryptie met SMB Direct en RDMA (Remote Direct Memory Access) biedt een hogere bandbreedte en een lagere latency in Windows Server 2022 voor directe opslag, opslagreplica, Hyper-V en SQL Server.
 • Failover clusters in Windows Server 2022 maken gedifferentieerde encryptiecontrole mogelijk voor CSV (Cluster Shared Volumes,) en SBL (Storage Bus Layer, opslagbuslaag).

Containerplatforms in Windows Server 2022 Datacenter

Bij het gebruik van Windows Containers zijn er ook diverse optimalisaties in Windows Server 2022 Datacenter, bijvoorbeeld in de compatibiliteit van applicaties en voor de Windows Container-gebruikersinterface met Kubernetes.

 • Voor Windows Containers is de image-grootte tot 40% gereduceerd, waardoor de opstarttijd met 30% is toegenomen en de prestaties zijn verbeterd.
 • Het gebruik van Kubernetes is verbeterd met bredere ondersteuning in hostprocessen voor het configureren van nodes en ook IPv6 , evenals het implementeren van netwerkbeleid met de open source software Calico.
 • De update van het Windows Admin Center vereenvoudigt nu het maken van containers voor .NET-toepassingen.

Opslag- en migratiediensten in Windows Server 2022 Datacenter Editie

Onder de vele verbeteringen in Windows Server 2022 zijn die in Storage Migration Services, waardoor het eenvoudiger wordt om opslag te migreren naar Windows Server en ook van andere bronopslaglocaties naar Azure. De Windows Server 2022 Storage Migration Server Orchestrator biedt nu de volgende opties:

 • Migreer lokale gebruikers of groepen naar Windows Server
 • Opslag migreren naar/van failover clusters
 • Migreer tussen standalone servers en failover clusters
 • Opslag van Linux-servers migreren met de open-sourcetoepassing Samba
 • Migreren naar Microsoft Azure netwerken
 • Migreer NetApp CIFS-servers en FAS-arrays naar Windows Server

Andere kenmerken:

 • Voor opslagreparatie biedt aanpasbare snelheid nu betere controle over gegevenssynchronisatie: middelen kunnen naar keuze worden toegewezen aan het repareren van gegevenskopieën (veerkracht) of het uitvoeren van actieve werklasten (prestaties). Hierdoor kunnen clusters flexibeler en efficiënter worden beheerd.
 • Storage bus cache zorgt voor opslag op standalone servers, door snellere media zoals SSD of NVMe te verbinden met tragere zoals HDD, waardoor de lees- en schrijfprestaties verbeteren en dus ook de efficiëntie toeneemt.
 • Dankzij de nieuwe SMB-compressie hoeven bestanden niet meer handmatig te worden gecomprimeerd wanneer ze via het netwerk worden overgebracht, waardoor snellere overdrachten op drukke netwerken mogelijk zijn.

Individuele verbeteringen in Windows Server 2022 Datacenter

Naast de reeds genoemde verbeteringen biedt de nieuwe Windows Server 2022-versie nog een hele reeks andere optimalisaties die ook de prestaties van de servers verhogen:

 • AMD processorondersteuning voor Nested Virtualisation biedt nu meer mogelijkheden in omgevingen om Hyper-V op een Hyper-V virtuele machine (VM) uit te voeren.
 • Microsoft Edge vervangt Explorer. Edge is gebaseerd op Chromium Open Source en biedt dus meer veiligheid dan Internet Explorer.
 • Er zijn prestatieverbeteringen voor het Transmission Control Protocol (TCP) door het gebruik van TCP HyStart++, dat pakketverlies vermindert, en met RACK (Recent ACKnowledgment) om de retransmit timeouts (RTO) tijdens hertransmissies te verminderen.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) optimaliseert de prestaties van virtuele schakelaars in Hyper-V door pakketten in het hypervisornetwerk te combineren en ze zo als grotere segmenten te verwerken. Dit vermindert onder meer CPU-cycli en verbetert ook de prestaties van het netwerkgegevensverkeer.

Hardwarevereisten voor de werking van Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 is gebaseerd op het besturingssysteem Windows 10. Om alle functies van deze serverversie ten volle te kunnen benutten en de veiligheid van een server te garanderen, moet de onderliggende hardware voldoen aan de onderstaande minimumvereisten. Verdere vereisten zijn afhankelijk van de respectieve systeemconfiguratie en de extra geïnstalleerde toepassingen.

 • Processor: 1,4 GHz 64-bit
 • RAM: 512 MB of 2 GB voor server met installatieoptie "desktopweergave
 • HDD: 32 GB vrije schijfruimte
 • Grafische kaart en monitor: 1.024 x 768 pixels
 • Ook voor BIOS: UEFI-systeem met beveiligd opstarten (UEFI 2.3.1c) voor bepaalde functies

Licentieverlening voor Windows Server 2022 Datacenter

De licentiëring van een server met de Windows Server 2022 Datacenter Edition gebeurt ook voor gebruikte software overeenkomstig de licentievoorschriften van Microsoft, waarbij het aantal kernen als maatstaf wordt gebruikt voor de berekening van de licentiebehoefte. De volgende bepalingen zijn van toepassing:

 • Windows Server 2022 Datacenter Software wordt altijd gelicentieerd op basis van de werkelijk gebruikte fysieke hardware. Naast het aantal fysiek aanwezige core processors wordt ook rekening gehouden met het aantal virtuele servers.
 • Een enkele serverlicentie dekt 2 fysieke processorkernen.
 • Volgens de licentievoorschriften van Microsoft wordt altijd uitgegaan van het minimumaantal van 8 cores per processor - zelfs als de feitelijk bestaande hardware minder dan 8 cores zou hebben.
 • Er worden altijd ten minste 2 processors gebruikt voor elke fysieke server, wat resulteert in een minimumaantal van 16 cores.
 • Voor servers met meer dan 16 cores moeten extra cores worden gelicentieerd met de overeenkomstige Windows Server 2022 Datacenter-pakketten.

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over de licenties voor Hyper-V-instanties en clients - gebruikers en eindapparaten - die toegang hebben tot het Windows Server 2022 Datacenter, kunt u contact opnemen met een medewerker van Wiresoft. Overeenkomstige licenties/CAL's voor Windows Server 2022 Datacenter zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft.

Koop Microsoft Windows Server 2022 Datacenter als gebruikte software in de Wiresoft Software Shop

De huidige MS Windows Server Datacenter 2022 Edition is reeds beschikbaar als gebruikte software in de Wiresoft Software Shop. De prijs van deze gebruikte software is lager dan die van vergelijkbare nieuwe Windows Server Datacenter 2022 software. Wanneer u gebruikte software van Wiresoft koopt, profiteert u van deze voordelen:

 • Met de aankoop van Microsoft Windows Server 2022 Datacenter bij Wiresoft, ontvangen klanten een originele enkele licentie die eerder door een werd aangekocht en vervolgens aan Wiresoft werd verkocht.
 • Bij de wederverkoop wordt deze MS Windows Server 2022 Datacenter serverlicentie gemarkeerd als gebruikt, waarbij "gebruikt" niet betekent dat de functionaliteit van deze Windows Server-software beperkt is of dat de software daadwerkelijk gebruikt is.
 • Indien de vorige eigenaar deze MS Windows Server 2022 Datacenter Software reeds geïnstalleerd of geactiveerd heeft, werd de desbetreffende licentie vóór de verkoop aan Wiresoft opnieuw verwijderd, zodat de desbetreffende softwarelicentie opnieuw 100% vrij beschikbaar is.
 • De aangeboden MS Windows Server 2022 Datacenter Software licentie, evenals andere gebruikte Microsoft licenties die door Wiresoft te koop worden aangeboden, zijn geen beperkt bruikbare of in de tijd beperkte testversies, daarom bevatten ze geen geactiveerde licentiesleutel, maar het is een softwareproduct dat na uw aankoop alleen voor uzelf geautoriseerd is.
 • Alle dergelijke gebruikte softwarelicenties die eerst door Wiresoft werden aangekocht en daarna voor wederverkoop werden aangeboden, zoals deze MS Windows Server Datacenter 2022, werden vóór de verkoop ook door ons getest op volledige bruikbaarheid.
 • De rechtsgrondslag voor de wederverkoop van gebruikte Microsoft Windows Server 2022 Datacenter software is het toepasselijke recht, dat zowel de verkoop als de aankoop en het gebruik van gebruikte software toestaat.
 • Onmiddellijk na uw succesvol afgeronde aankoop is de Windows Server 2022 Datacenter toepassing voor u beschikbaar via Electronic Software Delivery (ESD).
 • Wanneer u een gebruikte licentie zoals de Datacenter Edition van Windows Server 2022 bij Wiresoft koopt, kunt u er dus zeker van zijn dat u altijd een origineel en legaal Microsoft-product koopt en gebruikt.

Als u nog vragen heeft over uw aankoop van Microsoft Windows Server 2022 Datacenter als gebruikte software of een andere editie van MS Windows Server 2022 evenals oudere MS Windows Server versies of andere Microsoft software, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of chat. 

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën