Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL

MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL

€ 224,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

Microsoft SQL Server 2022 User CAL Om toegang te krijgen tot de nieuwe versie van SQL Server...meer
Productinformatie "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"

Microsoft SQL Server 2022 User CAL

Om toegang te krijgen tot de nieuwe versie van SQL Server 2022, hebben gebruikers van bepaalde edities of licentievormen een Client Access Licence nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een User CAL. Alleen met zo'n licentie staan de functies en diensten van dit betrouwbare relationele dataplatform van Microsoft tot hun beschikking: met veel analyse- en rapportagefuncties en andere databasefuncties, zoals bedrijven die nodig hebben voor het uitgebreide gebruik van gegevens en de beschikbaarstelling ervan voor verschillende toepassingen - ook in de cloud. Daartoe biedt SQL Server 2022 niet alleen uitgebreide communicatie-interfaces, maar ook sterke prestaties door het gebruik van Big Data-clusters, alsmede uitgebreide beveiligings- en beschermingsmaatregelen om de integriteit van de gegevens te waarborgen.

Aangezien de SQL Server-licentie van versie 2022 vermoedelijk opnieuw alleen de SQL Server als zodanig zal licentiëren, maar geen toegang zal verlenen tot de serverservices, zullen de gebruikers een extra client-toegangslicentie (User CAL) nodig hebben. Dit is de enige licentie die een specifieke individuele gebruiker de nodige toegangsrechten verleent. Met de gebruikers-KAL maakt het niet uit of de gelicentieerde gebruiker een desktop-pc, een notebook, een tablet of zijn smartphone gebruikt voor toegang. Het gebruik van een User CAL geeft hem dus het recht om afwisselend verschillende eindapparaten te gebruiken om toegang te krijgen tot de SQL Server 2022. Met een oudere User CAL, die van toepassing is op een eerdere versie van SQL Server, kan hij ook geen toegang meer krijgen tot de huidige SQL Server versie 2022.

Gebruikte User CAL's voor SQL Server 2022 zijn nu al beschikbaar voor pre-order bij Wiresoft! Na de officiële release datum van de nieuwe SQL Server, zullen deze onmiddellijk beschikbaar zijn. Wanneer u gebruikte software van Wiresoft koopt, profiteert u niet alleen van de lagere prijs in vergelijking met de nieuwe SQL Client Access Licenses for Users die in de softwarehandel worden aangeboden, maar ook van de mogelijkheid om alleen het aantal User CAL's te kopen dat u werkelijk nodig hebt voor uw toegang tot SQL 2022 Server in plaats van een staffelprijs!

Profiteer van alle voordelen van SQL Server 2022 met een huidige gebruikers CAL

SQL Server 2022 is momenteel de laatste release van Microsofts systeem voor het beheer van relationele databases, dat bedrijven een uitgebreide reeks functies biedt om gegevens uit verschillende bronnen te analyseren en beschikbaar te maken voor gebruik in CRM- of merchandise management-systemen, enz. Voor al deze bedrijfsgebieden is SQL Server 2022 een cloud-geschikt databasemanagementsysteem dat bovendien flexibel kan worden aangepast aan de respectieve vereisten en ook schaalbaar is.

Het gebruik van Big Data Clusters in SQL Server 2022

Afhankelijk van de editie van SQL Server 2022 zijn verschillende functies beschikbaar, waaronder hulpmiddelen voor machinaal leren voor de verwerking van gerichte database-query's. Met de mogelijkheid om gegevens te clusteren, profiteren gebruikers van de versnelde bevraging van grote hoeveelheden gegevens - onder andere met Intelligent Query Processing, PolyBase, alsmede voor de geoptimaliseerde verwerking van gegevens uit externe gegevensbronnen met Transact-SQL - inclusief de voorziening ervan voor diverse, ook in de cloud gebaseerde toepassingen:

 • Met de "Big Data Cluster" functie voor het uitgebreide beheer van bijzonder grote datavolumes, zullen gebruikers met een User CAL opnieuw een groep krachtige analyse tools tot hun beschikking hebben in SQL Server Versie 2022. Hiermee kunnen Big Data-workloads ook naar de SQL Server worden verplaatst en kunnen externe databases ook rechtstreeks worden geraadpleegd.
 • Big Data-clusters maken het ook mogelijk om schaalbare clusters van SQL Server, HDFS en Spark-containers aan te bieden via Kubernetes.
 • Bovendien kunnen AI- en machineleertaken worden uitgevoerd in HDFS-opslagpools.
 • Naast de geïntegreerde AI-tools zijn ook Spark, R, Python en Java voor dit doel beschikbaar.
 • Met Data Lake kunnen gegevens uit verschillende externe bronnen worden geanalyseerd, gecombineerd met relationele gegevens en opgeslagen.
 • Transact-SQL maakt parallelle uitvoering van taken mogelijk, zoals het bevragen, schrijven en verwerken van gegevens.
 • Data Mart verbetert de prestaties van gegevensanalyse door Big Data-clusters horizontaal te schalen.
 • Toepassingen kunnen worden ontworpen als containers en als apps voor webdiensten; deze hebben toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen in een Big Data-cluster.

Voor actuele informatie over alle diensten die beschikbaar zijn met een licentie voor client-toegang in SQL Server 2022, kunt u contact opnemen met een van onze Wiresoft medewerkers.

Licenties voor SQL Server 2022 met gebruikers-CAL's voor gebruikte software

Zelfs als gebruikte software biedt de User CAL voor SQL Server 2022 dezelfde toegangsmogelijkheden tot de SQL Server als een nieuwe client-toegangslicentie. Bedrijven met een grote licentiebehoefte kunnen met Used Software dus net zo goed kosten besparen als kleinere bedrijven met een kleiner budget. Bovendien kunnen zij met Wiresoft hun licentiebehoefte op maat berekenen.

Wat zijn de voordelen van User CALs voor SQL Server 2022?

De User CAL biedt dezelfde toegangsrechten voor het gebruik van de SQL Server 2022 services - die variëren afhankelijk van het functionele bereik van de edities - als een Device User CAL.

De gebruikersspecifieke client-toegangslicentie (User CAL) biedt slechts verschillende opties voor toegang tot de SQL Server: Een werknemer met een gebruikers-CAL kan dus elk Windows-geschikt eindapparaat in een bedrijf gebruiken voor servertoegang. De gebruikers-CAL biedt dan meer toepassingsmogelijkheden als de gebruiker afwisselend verschillende eindapparaten gebruikt - bijv. op verschillende locaties. Dit betekent dat het ook lokaal onafhankelijk kan worden gebruikt - bijv. in het thuiskantoor of onderweg - voor toegang tot SQL-server.

Waar moet ik in het algemeen rekening mee houden bij het licenseren van SQL Server 2022 met User CALs?

Voor bepaalde edities van SQL Server 2022 biedt Microsoft Licence Management naast core-gebaseerde licenties ook client access licenties aan, bv. van gebruikers via User CAL. Voorwaarde is dat de gebruikers-CAL en de SQL Server-licentie ofwel dezelfde versie hebben of dat de CAL toegang geeft tot een hogere versie. De User CAL 2022 bevat alleen toegangsrechten voor de client/server-omgeving van SQL Server 2022 - er hoeft dus geen software geïnstalleerd te worden.

Verwacht wordt dat het licentiemodel van Microsoft opnieuw twee soorten CAL's voor SQL Server 2022 zal aanbieden:

 • User CAL voor SQL Server 2022: deze geeft een specifieke gebruiker persoonlijke toegangsrechten
 • Device CAL voor SQL Server 2022: hiermee krijgt u toegangsrechten voor een specifiek eindapparaat dat geschikt is voor Windows (bijv. PC, laptop, tablet, smartphone)

Welke bepalingen moeten worden overwogen bij het licenseren van SQL Server 2022 met User CALs?

Zoals eerder vermeld, krijgt een specifieke gebruiker de toegangsrechten voor SQL Server 2022 met de User CAL. Gebruikte CAL's bevatten identieke rechten als nieuwe client-toegangslicenties. De gebruikers-KAL kan niet aan een andere gebruiker worden overgedragen zodra de registratie van een specifieke werknemer voltooid is. Het is ook onmogelijk om het CAL type te veranderen en bijvoorbeeld de User CAL te gebruiken om een terminal apparaat te registreren (Device CAL). Het parallelle gebruik van User CAL's en Device CAL's voor SQL Server 2022 is echter wel toegestaan.

Met deze voorzieningen helpt Microsoft CAL licentiebeheer om ongeoorloofde toegang tot een SQL Server 2022 te voorkomen en de veiligheid van de gegevens erop te verhogen.

Versie compatibiliteit met User CALs voor SQL Server 2022

Een gebruikers-KAL voor SQL Server 2022 biedt momenteel de meest recente client-toegangslicentie van Microsoft. Dit biedt ook toegangsrechten voor oudere versies van SQL Server en dus het voordeel van een downgrade. Als u van plan bent een upgrade uit te voeren naar de huidige SQL Server-versie, hebt u een bijbehorende Client Access Licence nodig, omdat u geen toegang kunt krijgen tot SQL Server 2022 (upgrade) met een User CAL die geldig was voor een van de vorige versies van SQL Server.

Voordelen van op CAL gebaseerde licenties voor SQL Server 2022

Terwijl core-gebaseerde licenties zinvol zijn voor grotere serverconfiguraties of bepaalde SQL Server-edities alleen via deze weg kunnen worden gelicentieerd, zijn CAL-gebaseerde licenties voordeliger voor bedrijven met bijvoorbeeld een beperkt aantal gebruikers en is dit het financieel gunstigere alternatief. Bij de aankoop van gebruikte gebruikerstoegangslicenties bij Wiresoft is de anders voorgeschreven, starre licentieschaal niet van toepassing en kunt u dus precies het aantal gebruikers-CAL's kopen dat u werkelijk nodig hebt, terwijl u ook de mogelijkheid hebt om uw licentiebehoeften aan te passen en extra individuele gebruikers-CAL's te kopen.

User CAL voor Microsoft SQL Server 2022 als gebruikte software van Wiresoft

Bij Wiresoft kunt u User CAL's voor SQL Server 2022 als gebruikte software kopen vanaf een enkele client-toegangslicentie - vermoedelijk van zodra Microsoft ze officieel vrijgeeft voor verkoop. U profiteert dan niet alleen van de lagere prijs van gebruikte software in vergelijking met nieuwe licenties voor klanttoegang - maar ook van andere voordelen:

 • Bij de aankoop van een gebruikers-CAL voor SQL Server 2022 als gebruikte software bij Wiresoft, verwerven onze klanten een originele Microsoft client-toegangslicentie voor gebruikers die eerder door een bedrijf werd aangekocht en vervolgens aan Wiresoft werd verkocht.
 • De rechtsgrondslag voor de handel in door Microsoft gebruikte software, zoals User CAL's voor SQL Server 2022, is het toepasselijke recht, dat zowel verkoop als aankoop en gebruik toestaat.
 • Indien een dergelijke gebruikers-KAL ooit geactiveerd werd door de vorige koper, werd deze voor de verkoop aan Wiresoft opnieuw gewist, zodat deze opnieuw 100% vrij bruikbaar is.
 • Voor wederverkoopdoeleinden wordt een dergelijke gebruikerslicentie voor SQL Server 2022 door Wiresoft gemarkeerd als gebruikt, waarbij "gebruikt" geen beperkingen inhoudt voor de functionaliteit van deze gebruikerslicentie.
 • Microsoft Client Access Licenties evenals andere licenties die door Wiresoft als gebruikt te koop worden aangeboden, zijn noch licenties voor beperkt gebruik, noch tijdsgebonden licenties, het zijn volledig bruikbare softwareproducten die enkel voor uzelf toegelaten zijn na uw aankoop, en die door Wiresoft getest werden op hun volledige bruikbaarheid vóór de verkoop.
 • Wanneer u gebruikte User CAL's voor SQL Server 2022 bij Wiresoft koopt, kunt u er zeker van zijn dat u altijd een origineel en legaal Microsoft product koopt en gebruikt.

Als u nog vragen heeft over het kopen van Client Access Licenties voor Microsoft SQL Server 2022 als gebruikte software of andere Microsoft software, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of chat.

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken