Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 8.1 PROFESSIONAL
Windows 8.1 Pro - de krachtige versie van het innovatieve Microsoft-besturingssysteem als gebruikte software Windows 8.1 Professional is het overtuigende antwoord van Microsoft voor alle gebruikers die niet tevreden waren met de vorige...
€ 9,90 *
MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE MICROSOFT WINDOWS 8.1 ENTERPRISE
Windows 8.1 Enterprise - koop de maximale efficiëntie als een enkele licentie Windows 8.1 Enterprise is de meest uitgebreide editie van Microsofts besturingssysteem versie 8.1 - het biedt een fundamentele herziening van de vorige versie...
€ 16,90 *

Windows 8.1 kopen: Een gedetailleerde blik op het besturingssysteem

Windows 8.1 was een evolutie van het innovatieve maar controversiële besturingssysteem Windows 8. In dit artikel kijken we uitgebreid naar Windows 8.1, de functies, verbeteringen ten opzichte van Windows 8 en waarom het voor sommige gebruikers een aantrekkelijke keuze was.

Het ontstaan van Windows 8.1

Windows 8.1 werd in oktober 2013 uitgebracht door Microsoft en was een directe update van Windows 8, bedoeld om enkele kritiekpunten van Windows 8 aan te pakken en de gebruikerservaring te verbeteren.

De belangrijkste functies en verbeteringen van Windows 8.1

  1. Startknop keert terug: Een van de meest opvallende veranderingen was de terugkeer van de Startknop. Deze verandering kwam goed uit voor degenen die gewend waren geraakt aan het klassieke Startmenu en deze misten.
  2. Verbeterde aanpassing: Met Windows 8.1 konden gebruikers het Startscherm meer aanpassen. Tegelgroottes konden variëren en er waren meer achtergrondafbeeldingen en kleuropties.

  3. Verbeterde zoekfunctie: De zoekfunctie was verbeterd en kon nu zowel lokale bestanden als webinhoud doorzoeken.

  4. Meerdere apps in de Modern UI: Windows 8.1 stelde gebruikers in staat om meerdere apps tegelijk te bekijken in de Modern UI (voorheen Metro), waardoor de multitasking-mogelijkheden van het besturingssysteem sterk werden verbeterd.

  5. Verbeterde prestaties: Windows 8.1 was sneller en efficiënter dan Windows 8, wat resulteerde in betere algemene prestaties op verschillende apparaten.

De Modern UI controverse

Een van de meest controversiële veranderingen in Windows 8 en 8.1 was de introductie van de Modern UI, waar veel traditionele desktopgebruikers even aan moesten wennen. De tegelinterface was geoptimaliseerd voor apparaten met touchscreen, waardoor het minder intuïtief was op traditionele desktopcomputers.

Aanpassen aan de moderne UI

Ondanks de aanvankelijke scepsis en kritiek raakten sommige gebruikers gewend aan de Modern UI en konden ze deze zelfs waarderen. Het bood een nieuwe, dynamische manier om toegang te krijgen tot applicaties en informatie, vooral op tablets en laptops met aanraakschermen.

Zakelijk en desktopgebruik

Voor zakelijke gebruikers en desktopgebruikers bood Windows 8.1 de mogelijkheid om de Modern UI grotendeels te omzeilen en zich te richten op de klassieke desktop. Dit hielp de overgangsperiode van oudere versies van Windows te vergemakkelijken.

Waarom kiezen voor Windows 8.1?

Hoewel Windows 8.1 enkele uitdagingen kende met de introductie van Modern UI, waren er goede redenen om voor dit besturingssysteem te kiezen.

Verbeterde prestaties en beveiliging

Windows 8.1 bood betere prestaties en beveiliging in vergelijking met Windows 7 en zelfs Windows 8. Het was zuiniger met bronnen en bood geavanceerde beveiligingsfuncties zoals Windows Defender om gebruikers te beschermen tegen bedreigingen.

Integratie met Microsoft-diensten

Windows 8.1 was nauw geïntegreerd met Microsoft diensten zoals OneDrive, Outlook en Xbox Live, waardoor deze diensten naadloos konden worden gebruikt op Windows apparaten.

Ondersteuning voor moderne hardware

Het besturingssysteem was beter geschikt voor moderne hardware, vooral apparaten met een aanraakscherm. Dit maakte het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die op zoek waren naar nieuwe functies en mogelijkheden.

Conclusie

Windows 8.1 was een belangrijke evolutie van het Windows besturingssysteem. Hoewel er in het begin wat uitdagingen waren, bood het een verscheidenheid aan functies en verbeteringen die veel gebruikers waardeerden. De mogelijkheid om te schakelen tussen de Moderne UI en het klassieke bureaublad maakte het veelzijdig en geschikt voor verschillende gebruiksscenario's. Toch is het belangrijk op te merken dat Windows 8.1 nu niet meer actief wordt ondersteund door Microsoft en dat gebruikers moeten upgraden naar nieuwere besturingssystemen zoals Windows 10 of 11 om te profiteren van de nieuwste beveiligingsupdates en functies.