Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 USER CAL
Microsoft SQL Server 2014 User CAL De SQL Server 2014 Standard is een ideaal database management systeem waarmee u betrouwbaar en veilig alle data in uw bedrijf kunt beheren. Om toegang te krijgen tot de Windows SQL Server heeft u...
€ 86,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2014 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2014 DEVICE CAL De SQL Server 2014 Standard is een ideaal database management systeem waarmee u betrouwbaar en veilig alle data in uw bedrijf kunt beheren. Om toegang te krijgen tot de Windows SQL Server heeft u...
€ 86,90 *

SQL Server 2014 Hulpmiddelen en functies voor uitgebreide business intelligence

De administratie- en business intelligence database SQL Server 2014 van Microsoft biedt al in de Standard vele tools voor de ontwikkeling van applicaties en het effectieve beheer van uw servernetwerken.

Met een Client Access Licentie profiteren gebruikers van de nieuwe beveiligingsfuncties en query opties en vele andere verbeteringen. Het schaalbare hybride database platform SQL Server 2014 zorgt voor efficiënte en veilige bedrijfsprocessen. Microsoft SQL Server 2014 biedt dus een cloud-enabled informatieplatform voor het ontwikkelen en leveren van stabiele applicaties voor de cloud.

Nieuwe functies omvatten in-memory OLTP-functionaliteit, afhankelijk van de editie, evenals Column Store Index en StreamInsight, die samen met SQL Azure de hybride cloudstrategie van Microsoft ondersteunen. Andere nieuwe functies in SQL Server 2014 zijn de nieuwe SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). Met deze geavanceerde relationele SQL Server-database instance-ontwikkelingshulpmiddelen kunt u net zo eenvoudig databases voor SQL Server ontwerpen en implementeren als Visual Studio.

SQL Server 2014 Diensten voor efficiënt teamwerk

Het serversysteem van Microsoft SQL 2014 bestaat uit vijf componenten, de zogenaamde Microsoft Services, die samen de basis vormen voor het gebruik van functies en het beheer van gegevens en gebruikers:

  • Database-engine - deze wordt gebruikt voor het verwerken, opslaan, back-uppen, repliceren en leveren van gegevens.
  • Analysediensten - deze maken onder andere OLAP (Online Analytical Processing) queries mogelijk in het kader van trendanalyses, verkoopvoorspellingen en datamining-toepassingen
  • Rapportagediensten - voor de creatie en levering van rapporten in verschillende vormen: als matrix, grafisch of volledig gratis
  • Integratiediensten - deze tools maken het gemakkelijk om gegevens te verplaatsen, te kopiëren of te transformeren
  • Master Data Services (MDS) - zij maken een efficiënte en veilige administratie van bijvoorbeeld domeinen, klanten, rekeningen en producten mogelijk en zorgen voor de beveiliging van transacties.

Hardwarevereisten voor de installatie en het gebruik van de Microsoft SQL Server 2014 Standard

Voor een soepele installatie en werking van Microsoft SQL Server versie 2014 moet aan de volgende minimumeisen worden voldaan:

  • Geheugen: Minimaal 1 GB RAM, 4 GB of hoger aanbevolen
  • Processor: voor 32-bits systemen met ten minste 1 GHz, of voor 64-bits systemen worden 1,4 GHz, 2 GHz aanbevolen.
  • Schijfruimte: Minimaal 6 GB, meer kan nodig zijn, afhankelijk van de geïnstalleerde SQL Server componenten
  • Besturingssysteem: Windows Server 2012 of 2012 R2 in de 32-bits of 64-bits versie

LicentieWindows SQL Server 2014 Standard met CAL's van Wiresoft

Als u besluit om de Standard van SQL Server 2014 aan te schaffen, biedt Wiresoft naast de serverlicentie ook de vereiste client-toegangslicenties aan - zowel als gebruikers-CAL's als apparaat-CAL's. Met de aanschaf van de Standard van Microsoft SQL Server 2014 kiest u voor een volledig functioneel relationeel databasesysteem, waarvan de functies volledig zijn ontworpen voor vele mid-tier applicaties en gegevensopslag van data marts.

Het huidige Microsoft licentiemodel voor SQL Server 2014 Standard met CAL's

Voor de SQL Server versie 2014 geldt de huidige Microsoft-licentiemethodiek, die afhankelijk van de servereditie verschillende licentiemogelijkheden definieert, zodat de SQL-functies kunnen worden gebruikt.

Met de server pre-release van SQL 2014 heeft Microsoft de methode voor het berekenen van de

Serverlicenties. Hoewel het aantal cores dat een processor in het verleden heeft gehad geen rol heeft gespeeld, vormt dit nu de basis voor de respectievelijke SQL Server-edities waarop de licentie is gedefinieerd. Dit komt omdat het steeds groter wordende aantal kernen de prestaties van de processoren verhoogt, waardoor de werkdruk steeds hoger kan worden. Zo houdt de kernlicentieverlening nu ook rekening met de hogere prestaties.

Voor de Standard van SQL Server Versie 2014 is naast 2-core licenties nog steeds een optionele licentie per server/CAL beschikbaar. Bedrijven en organisaties waarvan de servers voldoen aan hun lagere prestatie- en virtualisatie-eisen kunnen daarom ook profiteren van alle voordelen van de SQL Server 2014 Standard, inclusief de cloudfuncties, met een serverlicentie plus CAL.

Om ervoor te zorgen dat uw behoeften aan zakelijke diensten en mogelijkheden worden gedekt door CAL's voor SQL Server 2014 Standard Edition, is het een goed idee om uw gemeenschappelijke werkbelasting en cloud-servicevereisten te bepalen. Het aantal medewerkers dat toegang heeft tot de server zal ook een rol spelen. Omdat het Server/CAL-licentiemodel geschikt is als het aantal clients dat toegang heeft tot het SQL Server-systeem bekend is. Op deze manier kunnen CAL's van apparaten of gebruikers ook worden gebruikt om te voldoen aan uw individuele eisen voor een IT-systeem dat onder SQL 2014 draait.

De volgende uitleg helpt u ook bij het berekenen van de juiste behoefte als CAL's voor SQL Server 2014. Als u nog vragen heeft over de voor u meest gunstige configuratie van klantentoegangslicenties, neem dan contact met ons op voor een consultatie.

Licentie SQL Server 2014 Standard met Client Access licenties

Door individuele gebruikers of apparaten in licentie te geven, kiest u voor een flexibele en tegelijkertijd economische oplossing zonder extra kosten, zoals betaalde add-ons van andere fabrikanten, omdat een Microsoft CAL u het recht geeft om alle beschikbare serverfuncties voor de Standard te gebruiken zonder dat u hoeft af te zien van de prestaties van de SQL Server-software.

Samenstelling van de Server/CAL-licenties voor SQL Server 2014 Standard

Het licenseren van een server met CAL's scheidt de implementatie van de serversoftware van het gebruik van SQL Server 2014 Services door de gebruiker. De Standard bestaat uit de Server License plus Client Access Licenses (CAL's). Voor gebruik met de SQL Server 2014 Standard Edition heeft een server eerst een eigen licentie nodig - deze is ook verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een gunstige prijs. Deze serverlicentie omvat ook alleen beheerdersrechten, die een medewerker niet het recht geven om de serverdiensten en -functies te gebruiken. Hiervoor moet de werknemer over een eigen toegangslicentie voor de klant beschikken. De volgende opties zijn beschikbaar: als CAL voor precies één gebruiker of als CAL voor precies één eindapparaat of apparaat CAL. Beide toegangslicenties zijn verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een speciale prijs. Zonder een van deze twee CAL's kunnen uw medewerkers geen gebruik maken van de SQL Server 2014-functies en de gegevens die ermee worden beheerd.

Verschillen tussen User CAL en Device CAL voor SQL Server 2014

De keuze tussen een User CAL en een Device CAL voor Windows SQL Server biedt het voordeel van een zeer flexibele licentie. Dit komt omdat het Microsoft licentiemodel de twee verschillende soorten gebruik van SQL Server-diensten in kaart brengt: Gebruikers- of apparaatgerelateerd. De apparaatlicentie heeft andere toegangsrechten dan de gebruikerslicentie.

Aan de andere kant zijn de CAL's beschikbaar als enkelvoudige licenties. Dit betekent dat u slechts zoveel CAL's hoeft aan te schaffen als u daadwerkelijk nodig hebt, en dat u uw licentievereisten later gemakkelijk kunt aanvullen. En u heeft de mogelijkheid om beide soorten toegangslicenties afzonderlijk te combineren. Het uitrusten met beide CAL's is vooral nuttig als verschillende soorten werkstationgebruik in een bedrijf gebruikelijk zijn - zie hieronder voor details.

De opsplitsing in twee soorten client toegang betekent ook dat een gebruiker CAL niet wordt gebruikt als een apparaat CAL- of vice versa. Ook kan een eenmaal afgegeven licentie niet meer worden overgedragen naar een ander eindapparaat of een andere gebruiker.

Gebruik van een Device Access Licentie

Het Device CAL voor Microsoft SQL Server 2014 geeft één (1) specifiek eindapparaat een licentie, ongeacht of het een desktopcomputer, notebook of tablet, of een mobiele telefoon is. Met dit apparaat kan elke werknemer die toestemming heeft om het te gebruiken ook toegang krijgen tot alle diensten en gegevens van SQL Server 2014. Licenties met Device CAL's zijn met name geschikt voor werkplekken die beschikbaar zijn voor verschillende medewerkers in het bedrijf, bijvoorbeeld in ploegendienst.

Gebruik van een gebruikerslicentie

De User CAL daarentegen geeft één (1) nauwkeurig gedefinieerde gebruiker (medewerker) toegang tot de SQL Server 2014 Services. In tegenstelling tot de Device CAL kan deze gebruiker

Gebruikers hebben dan toegang tot de servergegevens en -diensten vanaf elk apparaat Windows - of het nu een desktop-pc, laptop, mobiel apparaat, enz. is - en vanaf elke plek. Gebruiker CAL biedt dus voordelen aan medewerkers die afwisselend gebruik maken van verschillende werkplekken en niet alleen actief zijn op de locatie van hun bedrijf, maar ook in het veld, op het thuiskantoor of op de weg.

Licentie Microsoft SQL Server 2014 bij Wiresoft tegen een gunstige prijs met CAL's

Bij Wiresoft kunt u Device en User CAL's voor de SQL Server 2014 Standard als originele Microsoft-licenties krijgen tegen een zeer gunstige eindprijs. Net als veel van onze vorige tevreden klanten kunt ook u profiteren van het prijsvoordeel dat Wiresoft u biedt voor deze en andere Microsoft softwareclient-toegangslicenties. U ontvangt ongebruikte licenties voor Microsoft-producten van Europese bedrijven, die 100% bruikbaar zijn. Wiresoft heeft deze

absoluut legaal verworven en precies op echtheid gecontroleerd. Volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het toegestaan om softwareproducten zoals server CAL's te verkopen of te kopen. U kunt er dus zeker van zijn dat u een volledig operationeel licentiepakket krijgt bij aankoop van Wiresoft. Bovendien profiteert u bij vragen over uw licenties van ons deskundig advies. Neem gewoon contact met ons op.