Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Om toegang te krijgen tot de serverservices van Microsoft Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise, heeft elke gebruiker naast de eigenlijke...
€ 253,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Om toegang te krijgen tot de serverservices van Microsoft Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise, heeft elke gebruiker naast de eigenlijke...
€ 102,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Device CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de eigenlijke...
€ 253,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Device CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de eigenlijke...
€ 102,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de eigenlijke...
€ 54,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 USER CAL
User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Om toegang te krijgen tot de serverservices van Microsoft Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise, heeft elke gebruiker naast de eigenlijke...
€ 11,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Apparaat CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de eigenlijke...
€ 11,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software Om toegang te krijgen tot de serverservices van Microsoft Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise, heeft elke gebruiker naast de eigenlijke...
€ 54,90 *

Voordelen van een CAL voor Microsoft Exchange Server 2016

De Groupware Exchange Server 2016 vormt een belangrijke basis voor de controle en het beheer van processen in moderne bedrijven. Exchange Server 2016 functioneert als een interne en externe interface: het verbindt alle medewerkers en afdelingen op alle locaties, en vele geïntegreerde tools van deze krachtige serversoftware dragen bij aan een duurzame verhoging van de efficiëntie van de processen in een bedrijf: Met name de communicatie wordt vergemakkelijkt door de centrale administratie en de duidelijke archivering van alle contacten en e-mails. Het maakt het ook mogelijk om gezamenlijk aan projectdocumenten te werken, wat ook wordt verbeterd door versiebeheer.

Deze functies worden aangevuld met een gedifferentieerd rechtenbeheer van individuele toegang tot afspraken en projecten door individuele medewerkers.

Microsoft Exchange Server 2016 verhoogt dus de flexibiliteit en productiviteit van de bedrijfsprocessen, terwijl het tegelijkertijd een maximum aan transparantie biedt en een uitgebreide controle mogelijk maakt. Workflows worden vereenvoudigd, zodat Exchange Server 2016 niet alleen helpt om tijd en kosten te besparen, maar ook om het concurrentievermogen te vergroten.

Windows Exchange Server 2016 - de belangrijkste innovaties in één oogopslag

In vergelijking met de vorige versie Windows Exchange Server 2013 bevat Windows Exchange Server 2016 een aantal belangrijke innovaties en verdere ontwikkelingen. De optimalisatie van de serverarchitectuur stond hier centraal: het aantal serverrollen werd teruggebracht tot twee: Brievenbus- en randvervoer. Ook de schaalbaarheid van functies is vereenvoudigd en de ondersteuning van diverse clouddiensten is verbeterd.

Nieuwe functies en aanduiding "Outlook op het web

De webtoegang tot Exchange Server 2016 is uitgebreid herzien door Microsoft en heeft in de loop daarvan ook de naam "Outlook on the Web" (voorheen bekend als "Outlook Web Access" of "Outlook Web App") gekregen.

De webinterface is ook geoptimaliseerd en kan nu worden gebruikt zonder voorafgaande installatie van de Outlook-app op een smartphone of tablet onder Android of iOS. Bovendien kan Outlook nu niet alleen met de Microsoft Edge- en Internet Explorer 11-browsers worden gebruikt, maar ook met Google Chrome, Safari en Firefox zonder grote beperkingen.

De nieuwe "Sweep" functie vereenvoudigt de administratie van e-mails. Met betrekking tot een specifieke afzender kan bijvoorbeeld worden bepaald hoeveel dagen de mails van de afzender worden bewaard, of dat alleen het meest recente bericht wordt opgeslagen.

Naast een nieuw uiterlijk heeft de kalender ook nieuwe functies gekregen: Naast e-mailherinneringen voor agenda-evenementen is het nu bijvoorbeeld mogelijk om een ander tijdstip voor de uitnodigingen voor een vergadering voor te stellen.

Verbeterde schaalbaarheid van de zoekopdracht

Een belangrijk voordeel van de eDiscovery zoekarchitectuur van Exchange Server 2016 is de verbeterde schaalbaarheid van de zoekopdracht. Het is nu gedecentraliseerd en maakt gebruik van verschillende servers. Daarom is het veel sneller. Daarnaast maakt het programma bij het invoeren van een zoekterm in Outlook 2016 of in Outlook op het web suggesties op basis van veelgebruikte contacten, de e-mails in de mailbox en eerdere zoekopdrachten. Daarnaast helpen contextuele filters zoals datumbereik of soortgelijke verzenders om de informatie die u zoekt gemakkelijker te vinden. Met Outlook op het web kunt u ook uw eigen agenda of die van iemand anders doorzoeken.

Het aantal brievenbussen dat kan worden doorzocht is verhoogd van 5.000 naar 10.000, hetzelfde geldt voor archiefdozen, zodat er in totaal 20.000 brievenbussen tegelijk worden doorzocht.

Verbeterde samenwerking in Outlook

Bestanden die zijn opgeslagen in de Microsoft cloud services OneDrive for Business en SharePoint 2016 kunnen nu worden opgenomen in een e-mail als een link in Outlook 2016 en Outlook on the Web in plaats van als een bijlage. De toegangsrechten van de ontvanger kunnen worden aangepast. De ontvanger kan dan het gekoppelde bestand direct als bijlage openen.

Ondersteuning van Hybride Cloud-diensten

Exchange Server 2016 ondersteunt nu ook hybride scenario's. Een mailbox kan dus op een lokale server of in de cloud worden geplaatst. En met de cloud-extensies Exchange Online Archiving en Azure Rights Management kunnen ook lokale mailboxen worden gebruikt.

Het Microsoft-licentiesysteem voor Exchange Server 2016

Het Microsoft-licentiemodel regelt het individuele gebruik van de Exchange Server versie 2016 via de verschillende licentiemogelijkheden. Enerzijds wordt er een onderscheid gemaakt op basis van de servereditie wat betreft de omvang van de diensten en functies van de gelicentieerde Exchange Server: Zo bieden de twee serverlicenties Standard en Enterprise niet alleen een verschillende omvang van de functies, maar ook een verschillende schaalgrootte van de diensten.

Aan de andere kant verschillen de CAL's voor Exchange Server 2016 afhankelijk van de manier waarop de autorisatie voor toegang tot de server is gedefinieerd: de rechten worden toegewezen aan een individueel eindapparaat als een apparaat CAL, of aan een individuele gebruiker als een gebruiker CAL.

Daarnaast heeft deze Exchange-versie ook twee CAL-edities, die beschreven kunnen worden als Standard en Enterprise CAL. De twee Exchange Server-edities kunnen worden gecombineerd met het betreffende CAL-type. U kunt dus een Enterprise CAL gebruiken met de Standard Edition of een Standard met de Enterprise Edition.

Serverlicenties voor Microsoft Exchange Server 2016

De Microsoft Exchange Server 2016 is verkrijgbaar bij Wiresoft in de twee edities Standard en Enterprise. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de schaalbaarheid: terwijl de Standard beperkt is tot vijf uitgerolde databases per server, biedt de Enterprise Edition schaalbaarheid tot 100 uitgerolde databases per server. Daarnaast heeft deze editie uitgebreidere virtualisatierechten en gegevensbescherming.

Toegangslicenties voor Microsoft Exchange Server 2016

De client toegangsrechten voor de Microsoft Exchange Server 2016-versie zijn beschikbaar in twee verschillende varianten - als User CAL en als Device CAL - die alleen verschillen in het type toegang tot de betreffende server: als gebruiker of als apparaat.

Welke CAL-variant het meest praktisch is, kan per bedrijf of instelling verschillen. Niet alleen het aantal medewerkers dat toegang heeft tot de server is belangrijk, maar ook de manier waarop dit gebeurt:

Als medewerkers de Exchange Server vooral regelmatig gebruiken op een vaste werkplek via PC of laptop, is een Device CAL de betere oplossing.

Als de werkplek van een werknemer echter flexibel of mobiel is ontworpen, zodat hij of zij vanaf verschillende eindapparaten en dus vanaf verschillende locaties toegang heeft tot de server, dan weerspiegelt een User CAL deze behoeften beter. De verschillen tussen de twee CAL-versies worden hieronder toegelicht.

De Device CAL voor Exchange Server is een licentie voor uitsluitend apparaten. Het autoriseert een specifiek apparaat om toegang te krijgen tot de Exchange Server, wat zowel een computer als een notebook kan zijn. Dit betekent dat verschillende gebruikers die bevoegd zijn om toegang te krijgen tot het gelicentieerde eindapparaat, gebruik kunnen maken van de diensten van Exchange Server 2016. Apparaat CAL is daarom praktisch als verschillende medewerkers afwisselend een PC in het bedrijf gebruiken.

De User CAL voor Exchange Server geeft slechts één gebruiker toegang. Aangezien dit een quasi-persoonlijke licentie is, kan deze gebruiker toegang krijgen tot de Exchange Server vanaf elk eindapparaat dat daartoe in staat is. Dit betekent dat de gebruiker niet gebonden is aan een vaste werkplek zoals de desktop-pc op kantoor, maar ook een andere computer kan gebruiken, bijvoorbeeld in het thuiskantoor, of een notebook op zakenreis. Dus als een medewerker vaak buitenshuis werkt en toegang wil tot de bedrijfsserver, is de User CAL for Exchange Server de meest praktische optie. Ook hier is het mogelijk om individuele rechten toe te kennen.

Onderscheid tussen een Standard en een Enterprise CAL voor Microsoft Exchange Server

Zoals hierboven vermeld, verschillen de Standaard- en Enterprise-edities voor Windows Exchange Server 2016 zowel wat betreft de schaalbaarheid als de functionaliteit.

Zowel een Standard als een Enterprise CAL maken het mogelijk om de Standard en Enterprise edities van Exchange Server 2016 te gebruiken. Een Standard biedt in principe ook toegang tot de Enterprise editie van Exchange Server 2016 - en vice versa, de Enterprise CAL tot de Standard. Het verschil tussen de Standard en Enterprise CAL is de omvang van de functies van Exchange Server 2016 die in elk geval beschikbaar zijn. Terwijl de Standard CAL een soort basis toegangslicentie is, is de Enterprise CAL een add-on met uitgebreide functies.

Voordelen van het onderscheid tussen een Standard en de Enterprise CAL voor Microsoft Exchange Server

Er is een eenvoudige reden voor dit onderscheid tussen standaard en enterprise CAL: niet elke gebruiker die met Microsoft Exchange Server 2016 werkt, heeft het volledige scala aan diensten en functies nodig. Bedrijven besparen dus geld door een Standard aan te schaffen die alle behoeften van een gebruiker dekt.

Daarentegen profiteren vooral grotere bedrijven en organisaties van de uitbreidingen van de Enterprise CAL. Het belangrijkste verschil tussen de CAL voor de Enterprise-Editie en de CAL voor de Standard is de mogelijkheid om een aanzienlijk groter aantal databases te beheren. Dit betekent dat er tot 100 mailbox databases per server kunnen worden beheerd, elk met maximaal 2 terabytes.

Daarnaast biedt Enterprise CAL het Exchange Admin Center, waarmee u functies als Data Loss Prevention (DLP) kunt gebruiken: Data Loss Prevention voorkomt dat kritieke informatie wordt doorgegeven aan onbevoegden, terwijl de geïntegreerde Intelligent Message Filter (IMF) en SmartScreen Filter-technologie voorkomen dat mogelijk schadelijke berichten überhaupt in een mailbox terechtkomen. Bovendien heeft de CAL van de Enterprise-Editie ook uitgebreidere virtualisatierechten: het maakt het mogelijk om een onbeperkt aantal virtuele machines en Hyper-V-containers te bedienen.

Daarnaast biedt het ook de bedrijfsfuncties Storage Spaces Direct, Storage Replica en Shielded Virtual Machines en OneDrive for Business voor het verwerken, updaten en delen van gegevens in real-time.

Exchange Server 2016 licentie met CAL's van Wiresoft

Met Wiresoft kunt u uw individuele behoeften voor Device CAL's en User CAL's voor Windows Exchange Server 2016 dekken tegen een redelijke prijs. De Microsoft Client Access licenties die beschikbaar zijn bij Wiresoft zijn uitsluitend originele en ongebruikte Europese Device of User CAL's, die Wiresoft heeft aangeschaft bij bedrijven en vooraf heeft gecontroleerd op hun authenticiteit.

Als Wiresoft-klant profiteert u met deze licenties ook van een prijsvoordeel. Veel klanten maken al gebruik van de voordelen van het licentieaanbod van Wiresoft. Voor meer informatie over ons aanbod van CAL's voor Windows Exchange Server 2016 kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag over welke vorm van licentieverlening voor u het beste en ook het voordeligst is.