Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10459
 • P73-08330
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 520,90 * € 577,90 * (9,86% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 16 Core
Apparaten 1x
Virtuele machines 2x
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Download + Licentie


Windows Server 2022 is het nieuwe serverbesturingssysteem van . Het is gebaseerd op 10 en biedt nog meer beveiliging en mogelijkheden voor het delen van gegevens, toepassingen en , die aan de hoogste eisen voldoen. Met een overeenkomstige toegangslicentie (Client Licentie), met een 2022 licentie kunnen twee virtuele computers een Hyper-V host gebruiken voor virtualisatie. Standard Microsoft Windows Services Access User Microsoft Windows Server Standard Plus

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Standard - betere beveiliging voor netwerken

Windows Server 2022 Standard is het nieuwe serverbesturingssysteem van Microsoft. Het is gebaseerd op Windows 10 en biedt nog meer beveiliging en opties voor het delen van gegevens, applicaties en diensten die aan de hoogste eisen voldoen. Met een overeenkomstige clienttoegangslicentie kunnen gebruikers met een Microsoft Windows Server 2022 Standard-licentie twee virtuele computers plus een Hyper-V-host gebruiken voor virtualisatie.

Windows Server 2022 Standard is uitgebreid met veel nieuwe functies, vooral op het gebied van beveiliging, en bestaande functies zijn uitgebreid of verbeterd. Daartoe behoren onder meer de activering van de nieuwste versie van Transport Layer Security (TLS): 1.3, de nieuwe AES-256-versleuteling voor SMB en de ondersteuning van versleuteling via RDMA-netwerken via SMB Direct met AES-128.

Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden voor de integratie en het beheer van hybride functies, talrijke verbeteringen aan het Windows Admin Center en prestatieverbeteringen voor Windows-containers en ook voor UDP en TCP, opslagoptimalisaties voor Storage Spaces Direct en Microsoft Edge als de standaardbrowser.

De Standard Edition van Windows Server 2022 met Windows 10 als besturingssysteem biedt veel virtualisatiemogelijkheden, met name voor kleinere datacenters, die gegevens en toepassingen in multi-cloudomgevingen op betrouwbare wijze beschermen door verbeterde schaalbaarheid, sterke prestaties en effectieve beveiligingsfuncties.

De licentiëring van Windows Server 2022 Standard Edition is opnieuw core-gebaseerd, met een minimum van 16 cores per server.

Bij Wiresoft vindt u Windows Server 2022 Standard al aan lage prijzen als gebruikte software - zonder enige beperkingen in de prestaties van deze editie op het vlak van virtualisatie, beveiliging of prestaties. Voor meer informatie over alle kenmerken en functies van Windows Server 2022 Standard Edition en over de licenties, leest u het volgende overzicht - of neemt u rechtstreeks contact op met een Wiresoft-vertegenwoordiger.

Wat is er nieuw in Windows Server 2022 Standard? De belangrijkste kenmerken in een oogopslag

De nieuwe versie van Microsofts serverbesturingssysteem Windows Server 2022 is gebaseerd op Windows 10, wat ook visueel duidelijk is, zodat gebruikers alle functies op een vertrouwde plaats zullen terugvinden. De nieuwe Windows Server 2022 krijgt ook 10 jaar productondersteuning van Microsoft in de vorm van ondersteuning en updates.

Vergeleken met de vorige versie heeft Windows Server 2022 veel vernieuwingen op de drie belangrijke gebieden: Beveiliging, Applicatie Platform en Migratie.

Beveiliging in Windows Server 2022 Standaard

Met zijn nieuwe meerlaagse beveiliging biedt Windows Server 2022 de uitgebreide bescherming die bedrijfsservers nu dringend nodig hebben om de beschikbaarheid van gegevens en diensten te garanderen. Daarin wordt onder meer voorzien door de volgende nieuwe functies en verbeteringen:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module 2.0) biedt op hardware gebaseerde beveiligde opslag voor cryptografische sleutels en gegevens, alsmede systeemintegriteitsmeting, waaronder verificatie van de legitimiteit of betrouwbaarheid van code wanneer de Windows-server wordt opgestart. Deze op hardware gebaseerde betrouwbaarheid wordt onder meer ook gebruikt in BitLocker-schijfversleuteling.
 • Firmwarebescherming wordt geboden door de Secured Core-serverprocessoren, die opstartverificatie ondersteunen met Dynamic Root of Trust for Measurement (DRTM)-technologie, alsmede geïsoleerde toegang van stuurprogramma's tot het geheugen via Direct Memory Access (DMA)-bescherming.
 • De Secured Core-servers ondersteunen ook code-integriteit volgens de VBS-norm (virtualisatiegebaseerde beveiliging) en via HVCI (hypervisorgebaseerde beveiliging). De hardwarevirtualisatiefuncties die door VBS worden gebruikt, creëren dus een veilige werkgeheugenzone die is geïsoleerd van het besturingssysteem, waardoor met name de server wordt beschermd tegen risico's zoals die welke voortvloeien uit aanvallen bij het delven van cryptocurrency's.
 • Bovendien maakt VBS het gebruik van Credential Guard mogelijk, waarbij de informatie voor de gebruikersaanmelding wordt opgeslagen in een virtuele container die niet rechtstreeks toegankelijk is voor het besturingssysteem.
 • HTTPS en TLS 1.3 zijn nu standaard ingeschakeld op Windows Server 2022 Standard om veilige verbindingen te garanderen. TLS1.3 (Transport Layer Security) is de laatste versie van het meest gebruikte beveiligingsprotocol op het internet voor het coderen van gegevens om een veilig communicatiekanaal tussen twee eindpunten tot stand te brengen.
 • Beveiligde DNS in Windows Server 2022 Standard ondersteunt DoH (DNS-over-HTTPS) om DNS-query's te coderen met het HTTPS-protocol, waardoor afluisteren en manipulatie van DNS-gegevens wordt voorkomen, wat ook bijdraagt tot de beveiliging van het verkeer.
 • SMB (Server Message Block) in Windows Server 2022 gebruikt nu de AES-256-GCM en AES-256-CCM standaarden voor encryptie, deze worden automatisch gebruikt zodra een verbinding tot stand wordt gebracht met een andere computer die deze standaarden ook ondersteunt.
 • Encryptie met SMB Direct en RDMA (Remote Direct Memory Access) in Windows Server 2022 biedt een hogere bandbreedte en een lagere latency voor onder meer directe opslag, opslagreplica, Hyper-V en SQL Server.
 • Bovendien maken de failover-clusters in Windows Server 2022 gedetailleerde controle mogelijk van de encryptie van CSV (Cluster Shared Volumes,) en SBL (Storage Bus Layer, opslagbuslaag).

Container toepassingen in Windows Server 2022 Standaard

Er zijn ook tal van optimalisaties aan het platform bij het gebruik van Windows Containers, bijvoorbeeld in de compatibiliteit van toepassingen en de Windows Container-gebruikersinterface met Kubernetes.

 • De image-grootte van Windows Containers is tot 40% gereduceerd, waardoor de opstarttijd met 30% is toegenomen en de prestaties zijn verbeterd.
 • Het gebruik van Kubernetes is onder meer vereenvoudigd door een betere ondersteuning van containers voor hostprocessen bij de configuratie van knooppunten, IPv6 en de uitvoering van netwerkbeleid met de open-sourcetoepassing Calico.
 • Bovendien werd het Windows Admin Center bijgewerkt om het aanmaken van containers voor .NET-toepassingen te vereenvoudigen.

Opslag en migratie in Windows Server 2022 Standaard

Veel verbeteringen aan Storage Migration Services in Windows Server 2022 maken het gemakkelijker om opslag te migreren naar Windows Server en ook van andere bronopslaglocaties naar Azure, onder andere. Voor dit doel biedt de Storage Migration Server orchestrator in Windows Server 2022 de volgende opties:

 • Migreer lokale gebruikers of groepen naar Windows Server
 • Migreer opslag van en naar failover-clusters en migreer tussen standalone servers en failover-clusters
 • Opslag van Linux-servers migreren met Samba
 • Migreren naar Azure netwerken
 • Migreren van NetApp CIFS servers of NetApp FAS arrays naar Windows Server

Andere kenmerken:

 • Aanpasbare opslagreparatiesnelheid biedt meer controle over het gegevenssynchronisatieproces: middelen kunnen zo worden toegewezen aan het repareren van gegevenskopieën (veerkracht) of aan het uitvoeren van actieve werklasten (prestaties). Clusters kunnen op die manier flexibeler en efficiënter worden beheerd.
 • Storage bus cache biedt nu opslag op standalone servers, waardoor de lees- en schrijfprestaties verbeteren en de efficiëntie toeneemt door snellere media zoals NVMe of SSD te verbinden met tragere media zoals HDD.
 • Dankzij SMB-compressie hoeven bestanden niet meer handmatig te worden gecomprimeerd wanneer ze over het netwerk worden overgedragen, bijvoorbeeld om snellere overdrachten op drukke netwerken mogelijk te maken.

Andere verbeteringen in Windows Server 2022 Standard

Bovendien bevat de nieuwe Windows Server 2022-versie een hele reeks individuele optimalisaties die ook de prestaties verhogen:

 • Nested Virtualisation-ondersteuning op AMD-processors in Windows Server 2022 biedt meer opties in omgevingshardware om Hyper-V op een Hyper-V virtuele machine (VM) uit te voeren.
 • Microsoft Edge is standaard opgenomen in Windows Server 2022. Edge is gebaseerd op Chromium Open Source en biedt meer veiligheid dan Internet Explorer, dat het vervangt.
 • De prestaties van het Transmission Control Protocol (TCP) zijn verbeterd door gebruik te maken van TCP HyStart++, dat pakketverlies beperkt, en RACK (Recent ACKnowledgment) om de hertransmissietime-outs (RTO) tijdens hertransmissies te beperken.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) biedt optimalisaties voor virtuele schakelaars in Hyper-V, zodat pakketten in het hypervisornetwerk kunnen worden samengevoegd en zo als grotere segmenten kunnen worden verwerkt. Dit vermindert CPU-cycli en verbetert de prestaties van het netwerkverkeer.

Hardwarevereisten voor Windows Server 2022 Standard

Windows Server 2022 is gebaseerd op het besturingssysteem Windows 10. Om te kunnen profiteren van alle functies van de servertoepassing en om de veiligheid te garanderen, moet de onderliggende hardware voldoen aan alle onderstaande minimumvereisten. Aanvullende vereisten zijn afhankelijk van de respectieve systeemconfiguratie en andere geïnstalleerde toepassingen.

 • Processor: 1,4 GHz 64-bit
 • Geheugen: 512 MB (2 GB voor server met optie voor installatie van desktopscherm)
 • HDD: 32 GB vrije ruimte op de harde schijf
 • BIOS: UEFI-systeem met beveiligd opstarten (UEFI 2.3.1c) voor bepaalde functies
 • Grafische kaart en monitor: 1.024 x 768 pixels

Licentieverlening voor Windows Server 2022 Standard

De licentiëring van een server met de nieuwe Windows Server 2022 Standard Edition gebeurt eveneens als gebruikte software overeenkomstig de licentieregels van Microsoft, waarbij het aantal kernen als basis wordt gebruikt voor de berekening van de licentiebehoefte. De volgende bepalingen zijn van toepassing:

 • De Windows Server 2022 Standard Edition wordt over het algemeen in licentie gegeven op basis van de gebruikte fysieke hardware. Daartoe wordt rekening gehouden met het aantal virtuele servers, naast het aantal fysiek beschikbare core processoren.
 • Een serverlicentie dekt altijd 2 fysieke processorkernen.
 • Volgens de licentievoorwaarden van Microsoft wordt altijd uitgegaan van een minimumaantal van 8 cores per processor - zelfs als de feitelijk bestaande hardware minder dan 8 cores heeft.
 • Er wordt uitgegaan van ten minste 2 processoren voor elke fysieke server, hetgeen resulteert in het minimumaantal van 16 cores.
 • Voor servers met meer dan 16 cores moeten extra licenties worden aangeschaft met de overeenkomstige pakketten voor Windows Server 2022 Standard.

Verdere bepalingen, bijv. voor het licenseren van Hyper-V instances en clients - zowel gebruikers als eindapparaten - die toegang hebben tot Windows Server 2022 Standard, kunnen worden opgevraagd bij een Wiresoft medewerker. Overeenkomstige licenties/CAL's voor Windows Server 2022 Standard zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft.

Koop Microsoft Windows Server 2022 Standard als gebruikte software in de Wiresoft Software Shop

De huidige 2021 gepubliceerde MS Windows Server Standard 2022 Edition wordt reeds als gebruikte software aangeboden in de Wiresoft Software Shop. De prijs als gebruikte software is lager dan de prijs van een overeenkomstige nieuwe Windows Server Standard 2022 editie. Wanneer u gebruikte software koopt bij Wiresoft profiteert u van deze voordelen:

 • Wanneer u Microsoft Windows Server 2022 Standard bij Wiresoft koopt, ontvangt u een originele enkele licentie die eerder door een bedrijf werd gekocht en aan Wiresoft werd verkocht.
 • Bij wederverkoop wordt deze MS Windows Server 2022 Standard-licentie gemarkeerd als gebruikt, zonder dat "gebruikt" enige beperking inhoudt op de functionaliteit van de Windows Server-software of betekent dat deze licentie reeds is gebruikt.
 • Indien de eerste koper de MS Windows Server 2022 Standard software reeds geïnstalleerd of geactiveerd heeft, werd de licentie bij de verkoop aan Wiresoft opnieuw gewist, zodat de overeenkomstige softwarelicentie opnieuw 100% vrij beschikbaar is.
 • De aangeboden MS Windows Server 2022 Standard licentie, zoals andere gebruikte Microsoft licenties die door Wiresoft te koop worden aangeboden, zijn geen beperkt bruikbare of in de tijd beperkte proefversies, ze bevatten geen reeds geactiveerde licentiesleutel, maar het is een softwareproduct dat na uw aankoop alleen voor uzelf geautoriseerd is.
 • Alle gebruikte licenties die door Wiresoft worden aangekocht en voor wederverkoop worden aangeboden, zoals MS Windows Server Standard 2022, zijn vóór de verkoop ook door ons getest op hun volledige bruikbaarheid.
 • De rechtsgrondslag voor de wederverkoop van de gebruikte Microsoft Windows Server 2022 Standard-licentie is de toepasselijke wet, die de verkoop en aankoop alsook het gebruik van gebruikte software toestaat.
 • Onmiddellijk na uw succesvol afgeronde aankoop is uw MS Windows Server 2022 Standard toepassing voor u beschikbaar via Electronic Software Delivery (ESD).
 • Wanneer u dus een gebruikte licentie zoals de Standard Edition van Windows Server 2022 bij Wiresoft koopt, kunt u er zeker van zijn dat u altijd een legaal en origineel Microsoft-product koopt en gebruikt.

Als u nog vragen heeft over uw aankoop van Microsoft Windows Server 2022 Standard als gebruikte software of een andere editie van MS Windows Server 2022 evenals oudere MS Windows Server versies of andere Microsoft software, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of chat.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën