Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Enterprise 2-kern De SQL Server 2019 Enterprise 2-Core editie is momenteel de meest uitgebreide en up-to-date versie van Microsofts bewezen relationele dataplatform; het biedt alle nieuwste database-,...
€ 8.133,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2019 Standaard 2-Core De SQL Server 2019 Standard 2-Core editie is momenteel de meest up-to-date versie van Microsofts betrouwbare relationele dataplatform dat wereldwijd wordt gebruikt, omdat het alle momenteel...
€ 2.046,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD
Microsoft SQL Server 2019 Standaard De SQL Server 2019 Standard Edition maakt deel uit van de nieuwste versie van het Relational Data Management System van Microsoft; het combineert alle belangrijke database-, rapportage- en...
€ 490,90 *

Innovatieve functies in SQL Server 2019

De intelligente software van Microsoft biedt ook een aantal innovatieve functies voor gegevensverwerking: Naast clustering (groepstoewijzing) van gegevens, gaat het ook om monitoring, d.w.z. verschillende vormen van systematische registratie (logging, meting), en om de verwerking van query's of aantekeningen bij zoekopdrachten.

Een bijzonder kenmerk van de nieuwe SQL Server editie is de Intelligent Query Processing (IQP), die de verwerking van queries aanzienlijk versnelt en bijzonder effectief is bij grote hoeveelheden data. De snelheid van veel databasebewerkingen is ook verhoogd en er zijn extra functies toegevoegd.

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste nieuwe functies van Microsoft SLQ Server Edition 2019:

Data virtualisatie metBig Data Cluster beschikbaar in SQL Server 2019

Steeds meer bedrijven hebben uitgebreide en voortdurend groeiende gegevensverzamelingen. Met de Big Data Cluster-functie biedt SQL Server 2019 nu een complete omgeving die gebruik maakt van AI-technologieën om bijna realtime inzicht te bieden in alle datasetgegevens. Big Data Clusters bieden alle hulpmiddelen die nodig zijn om de modellen voor machinaal leren te trainen en te gebruiken.

SQL Server 2019 Big Data Cluster (BDC) is een Linux-gebaseerd containercluster van SQL Server en Apache Spark dat wordt ingezet in Kubernetes of Azure Kubernetes Services (AKS).

De PolyBase functie geïntroduceerd in SQL Server 2016 voor het verwerken van Transact-SQL queries van externe databronnen is nu uitgebreid met Oracle, MongoD en Terradata voor toegang tot specifieke externe opslaggegevensbronnen.

Gebruik van Java in SQL Server 2019

De SQL Server 2019-versie biedt nu voor het eerst het gebruik van Java-code binnen het databasemanagementsysteem aan. Ontwikkelaars profiteren nu van de integratie van de Java Runtime. Gecompileerde Java code kan nu worden uitgevoerd op de SQL Server zonder deze te hoeven migreren voor verwerking. De integratie van verdere programmeertalen is ook mogelijk met de nieuwe SQL Server 2019 op basis van de SQL Server Language Extensions.

Beveiligde Enclaves voor versleutelde gegevens met Secure Enclaves

Sinds de functie Always Encrypted in SQL Server 2016 is geïntroduceerd, breidt SQL Server 2019 de mogelijkheid om gegevens van de client te versleutelen naar het DBMS met Secure Enclaves uit. Zelfs databasebeheerders met hun uitgebreide rechten kunnen deze gegevens niet bekijken.

Diverse prestatieverbeteringen in SQL Server 2019

Daarnaast biedt de nieuwe Microsoft SQL Server 2019 vele prestatieverbeteringen die niet alleen de gebruikers maar ook de beheerders ten goede komen:

Intelligent Query Processing: Met Intelligent Query Processing (IQP) bevat de 2019 editie van SQL Server ook verschillende optimalisaties in query processing die snelheidsvoordelen bieden, vooral bij het verwerken van grote hoeveelheden data.

Intelligent Performance: De zogenaamde Intelligent Performance beschrijft een extra verhoging van de uitvoeringssnelheid van databasebewerkingen. Sommige daarvan zijn automatisch intern beschikbaar of moeten eerst door de databasebeheerder worden geactiveerd.

Database Snapshot: Door middel van een Database Snapshot maakt de database admin een snapshot van de database. Deze momentopname kan vervolgens worden gebruikt om een evaluatie of een rapport te illustreren. Als de originele database verandert, kan de momentopname worden gebruikt om afwijkingen van de vorige toestand te documenteren.

Last Query Plan Statistics: SQL Server biedt de databasebeheerder een actueel overzicht van recente query-uitvoerplannen. 

Lichtgewicht Query Profiling Infrastructuur (LWP): LWP is verder verbeterd en is nu standaard ingeschakeld in SQL Server Management Studio voor Live QueryStatistics.

Versneld databaseherstel (ADR): versnelt het databaseherstel na een herstart of een uitgebreide terugdraaiing van de transactie.

Licentiemodellen voor Microsoft SQL Server 2019 bij Wiresoft

Met SQL Server 2019 zet Microsoft de kernlicentieoptie voort die sinds de serverversie van 2016 beschikbaar is. Afhankelijk van de SQL Server 2019 Edition - of het nu gaat om Standard of Enterprise - zijn er verschillende opties beschikbaar om geschikte serverlicenties te verkrijgen.

SQL Server 2019 Edities in een oogopslag

Bij Wiresoft kunt u de volgende server edities 2019 aanschaffen:

SQL Server 2019 Standard: De Standard is speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote bedrijven.

In de Standard kunt u kiezen tussen licenties per server/CAL (d.w.z. serverlicenties en toegangslicenties) en per cores (hier zijn geen extra toegangslicenties nodig).

SQL Server 2019 Enterprise Edition: De Enterprise-versie is ontworpen voor middelgrote bedrijven en vooral grote ondernemingen of organisaties. Het is gelicenseerd volgens het respectievelijke aantal kernen. Een licentie per server/CAL is hier over het algemeen niet beschikbaar.

Verschil tussen licentieverlening per server/CAL en per cores

Terwijl de licentieverlening per server/CAL het gebruikelijke vertrouwde schema volgt, is de kernlicentieverlening gebaseerd op het aantal licenties dat nodig is voor de kernen. Dit betekent een verandering in de zogenaamde licentiecijfers, d.w.z. de manier waarop de respectievelijke licentievraag wordt geteld.

Terwijl het in het verleden irrelevant was hoeveel kernen een processor bevatte, is dit aantal nu bepalend voor het bepalen van de licentie-eis.

De kernlicenties zijn ontworpen om het groeiende aantal kernen per processor te kunnen verwerken, wat een steeds grotere werklast mogelijk maakt.

Licentieverlening van SQL Server 2019 door Server/CAL

Het licentiemodel volgens Server/CAL is ook bekend bij Microsoft voor andere server edities. Het wordt uitgevoerd volgens de gebruikelijke eisen:

Voor elke server waarop een SQL Server instance moet worden uitgevoerd is een Standard nodig. Bovendien is voor elke gebruiker of elk apparaat dat toegang heeft tot de gelicentieerde SQL Server een overeenkomstige toegangslicentie (CAL) van dezelfde of een nieuwere serverversie vereist, d.w.z. een gebruiker of apparaat CAL.

Met een 2019 CAL is toegang mogelijk tot zowel de 2019 SQL Server als de 2017 SQL Server.

Welk type licentie voor een bedrijf gunstiger is, hangt af van het aantal gebruikers of eindapparaten dat moet worden gelicentieerd: User CAL's zijn meer geschikt als een geautoriseerde gebruiker toegang wil hebben tot de server vanaf verschillende apparaten, terwijl Device CAL's goedkoper zijn als verschillende gebruikers altijd toegang hebben tot de server via een specifiek apparaat.

Licentieverlening van SQL Server 2019 door Core

Volgens Microsoft is het per-core licentiemodel nu de gangbare praktijk in de cloud, waarbij Windows Server en Azure-licenties worden verenigd. Het vereenvoudigt ook de licentiemobiliteit, bijvoorbeeld met Azure Hybrid Use Benefit. Hierdoor kunnen hybride gebruik en cloud implementaties voor de levering van software nu ook beter in kaart worden gebracht.

Bij cloudconforme licenties is een kernlicentie geldig voor twee cores in plaats van één licentie per processor zoals voorheen. De totale licentiebehoefte vloeit dus voort uit het respectievelijke aantal kernen per processor. Er wordt een minimum van acht licenties per server toegepast, waarbij minimaal acht cores per processor worden gelicentieerd. Alle fysieke cores van een server hebben daarom een eigen kernlicentie nodig.

Microsoft heeft hiervoor ook de volgende regels ingevoerd:

Voor elke afzonderlijke processor zijn ten minste 8-core licenties vereist.

Elke individuele server vereist ook ten minste 16-core licenties.

De kernlicenties die nodig zijn voor elke server zijn alleen beschikbaar als pakketten van twee: SQL Server Standard 2-Core of SQL Server Enterprise 2-Core.

Welke Standard in elk afzonderlijk geval goedkoper is, of het nu gaat om een server/CAL- of een 2-core licentie, hangt af van het type machine: die met maximaal 2 processoren met elk 8 cores kunnen gunstiger worden gelicentieerd met de SQL Standard. Vanwege het minimum aantal van acht kernen dat door Microsoft is ingesteld, kunnen machines met minder kernen niet tegen een lagere prijs worden gelicentieerd.

Bij core-based licenties zijn geen toegangslicenties (CAL's) nodig.

Licentie Microsoft SQL Server 2019 bij Wiresoft

Het maakt niet uit of u uw licentiebehoeften in uw bedrijf wilt dekken met Microsoft SQL Server 2019 Standard of Enterprise, of het nu gaat om een server/CAL- of een 2-core licentie: bij Wiresoft ontvangt u deze Microsoft-producten uitsluitend als originele licentierechten. Microsoft-licenties zijn bij Wiresoft bijzonder gunstig, omdat wij ongebruikte softwarelicenties van Europese ondernemingen aanbieden - en dat is absoluut legaal. U kunt er dus zeker van zijn dat alle licenties door Wiresoft zijn gecontroleerd op originaliteit en bruikbaarheid. Dit wordt ook bevestigd door vele enthousiaste klanten. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw licenties met Microsoft SQL Server 2019.