Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 USER CAL
Gebruikers CAL's voor Remote Desktop naar Services Windows Server 2012 / R2 kopen gebruikt Om via REMOTE DESKTOP SERVICES toegang te krijgen tot Windows Server 2012 of R2, heeft elke gebruiker een afzonderlijke clienttoegangslicentie...
€ 13,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) De RDS bieden een eenvoudige manier om werknemers in uw bedrijf op een veilige manier toegang te geven tot bedrijfsgegevens. Ter vervanging van de vorige terminalservers bieden Remote...
€ 13,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 R2 USER CAL
Microsoft Windows Remote Desktop Services 2012 (RDS) Het onderwerp gegevensbescherming is een constante kwestie als het gaat om de omgang met klantgegevens in een bedrijf. Als uw bedrijf veel te maken heeft met gevoelige klantgegevens,...
€ 13,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2012 DEVICE CAL
Koop Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal De Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) zijn de opvolger van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat gebruik maakt van...
€ 13,90 *

Overzicht van de serverarchitectuur van Remote Desktop Services 2012

De Remote Desktop Services van de 2012-versie bevatten de volgende onderdelen:

 • Remote Desktop Connection Broker (RDCB)
 • Remote Desktop Session Host (RDSH)
 • Remote Desktop Gateway (RD Gateway)
 • Remote Desktop Web Access (RDWA)
 • Remote Desktop Virtualisatie Host (RDVH)
 • Remote Desktop Licensing (RDS-CAL)

Hieronder volgt een korte uitleg van de afzonderlijke serveronderdelen.

Remote Desktop Connection Broker

De Remote Desktop Connection Broker stelt client-machines met een licentie voor client-toegang in staat om toegang te krijgen tot alle server-gebaseerde desktops en functies door ze te verbinden met de virtuele machines en terminalserver-desktops in het datacenter.

De taken van de RDCB omvatten het controleren van gebruikersgegevens, het beheren van bureaubladafbeeldingen, het toewijzen van een gebruiker aan een extern bureaublad en het in balans brengen van de bijbehorende servers. De

Connection Broker een lokale database of - mits de juiste configuratie - een SQL-database.

Remote Desktop Session Host

De RDSH of remote desktopsessie host is een specifieke rol van Remote Desktop Services. Het biedt de respectievelijke applicaties of desktops die door meerdere gebruikers die een CAL bezitten in afzonderlijke sessies worden benaderd. Voor desktopvirtualisatie heeft de Session Host de extra functie om verbinding te maken tussen de clients en de RD Connection Broker in Redirection Mode.

Windows Server 2012 RDS biedt ook de mogelijkheid om zogenaamde verzamelingen van gebruikersgroepen aan te maken, die de verschillende host-resources organiseren (keyword load balancing).

Remote Desktop Gateway

Met behulp van de RD Gateway - een andere rol van Windows Server 2008 R2 - kunnen CAL-geautoriseerde gebruikers veilig toegang krijgen tot sessie-hosts of virtualisatiehosts in het interne bedrijfsnetwerk via het internet vanaf elk geschikt eindapparaat. Sessionele en virtuele desktops en individuele applicaties (RemoteApps) zijn toegankelijk via de Desktop Gateway. De communicatie tussen het eindapparaat en de gateway vindt plaats via het Remote Desktop Protocol (RDP), dat via HTTPS wordt getunneld. De RD Gateway Manager tool kan ook gebruikt worden om richtlijnen te definiëren voor de autorisatie van individuele gebruikers (Connection Authorization Policies - CAP's).

Remote Desktop Web Access

RD Web Access regelt de toegang tot een extern of virtueel bureaublad via het Startmenu of een webbrowser. Remote Desktop Web Access creëert het Remote Desktop Protocol-bestand dat de klant gebruikt om toegang te krijgen tot de bedrijfsinfrastructuur via het web.

In Windows Server 2008 R2 is hier ook het zogenaamde Per User RemoteApp Program Filtering beschikbaar, waarmee een gepersonaliseerde, d.w.z. ook beperkte, reeks applicaties beschikbaar wordt gesteld aan een gelicentieerde gebruiker.

Remote Desktop Virtualisatie Host

De RD Virtualization Host in Microsoft RDS 2012 R2 ondersteunt Virtual Desktop Infrastructure (VDI) scenario's. Twee soorten virtuele desktops worden ondersteund: Personal Virtual Desktops, die zijn toegewezen aan specifieke gebruikers, of desktop pools, die meer lijken op werkstations die door verschillende gebruikers worden gebruikt. Met de RDVH kunnen Windows applicaties ook worden gehost met Hyper-V.

Remote Desktop Licensing

Om de Remote Desktop Services een licentieserver is meestal nodig om de software te kunnen gebruiken. RD Desktop Licensing beheert de benodigde licenties binnen de RDS-infrastructuur. Als een client een toegangslicentie nodig heeft - kortweg RDS CAL - vraagt de sessiehost dit aan bij de licentieserver zodat het eindapparaat toegang kan krijgen tot sessies of virtuele desktops, op voorwaarde dat er een overeenkomstige CAL beschikbaar is.

Gebruik van Remote Desktop Services 2012 / 2012 R2 met een client access licentie

Als u een editie van Microsoft Server Versie 2012 of R2 hebt gekocht - verkrijgbaar bij Wiresoft - bevat deze editie twee beheerderstoegangslicenties, elk ex works. Deze mogen echter alleen worden gebruikt voor administratieve taken, maar geven geen enkel gebruiker of eindapparaat recht op toegang op afstand tot de Remote Services. Om deze diensten te kunnen gebruiken, heeft een klant dus een van de twee toegangslicenties nodig - ofwel een User CAL ofwel een Device CAL. Een van de twee CAL's is ook nodig, zelfs als er software van derden wordt gebruikt.

Bij Wiresoft vindt u gunstige aanbiedingen voor gebruiker en apparaat CAL's voor Remote Desktop Services voor zowel Windows Server 2012 als 2012 R2. Met een CAL voor een van de twee serversystemen kunnen gebruikers ook toegang krijgen tot oudere versies (downgrade), terwijl het gebruik van de diensten van een hogere serverversie (upgrade) niet is toegestaan of mogelijk is. Aan de andere kant kan een CAL voor Microsoft Server 2012 ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot de 2012 R2-versie.

Belangrijkste kenmerken van Windows Server 2012 R2 RDS RDS CAL's

De 2012-versie van Windows Desktop Services biedt ook de volgende extra belangrijke functies:

 • Uitgebreide multi-monitor ondersteuning
 • Unificatie van RemoteApp en RD Web Access
 • Schaalbare Connection Broker voor Session Desktops en VDI Desktops
 • Uitgebreide compatibiliteit met een breed scala aan andere toepassingen
 • Geoptimaliseerde bitmapversnelling voor 3D-toepassingen en media-inhoud op basis van Microsoft Silverlight en Flash
 • Ondersteuning van audio-opnames en -feeds

User CAL's en Device CAL's voor toegang tot RDS 2012 / R2-versies

Zoals hierboven vermeld, biedt Microsoft twee verschillende soorten client-toegangslicenties voor Windows Remote Desktop Services 2012 en 2012 R2: Gebruikers CAL's en apparaat CAL's. Ze verschillen in die zin dat in het eerste geval de gebruiker een licentie heeft en in het tweede geval het apparaat. Bij beide typen CAL is slechts één gebruiker of één apparaat geautoriseerd om toegang te krijgen tot Remote Desktop Services. Een overdracht van de toegangslicentie naar een andere gebruiker of een ander apparaat is later niet toegestaan. Het is ook niet mogelijk om te wisselen tussen de twee licenties - van User CAL naar Device CAL en vice versa.

De User CAL machtigt dus één enkele specifieke gebruiker om de RDS te gebruiken, ongeacht het eindapparaat dat hij voor dit doel gebruikt. Met een User CAL heeft u dus toegang tot de serverdiensten van Windows Server 2012 en 2012 R2 vanaf elk apparaat Windows. Het maakt niet uit of dit een desktop PC is op een werkplek in het kantoor, of een ander eindapparaat, zoals een notebook in het thuiskantoor, of een laptop die onderweg wordt gebruikt.

Device CAL, daarentegen, is een apparaatspecifieke licentie die permanent is toegewezen aan een specifiek individueel apparaat. Dit kan dus niet alleen een desktop PC op kantoor zijn, maar ook een notebook - ongeacht wie er gebruik van maakt. Dit betekent dat elke gebruiker die bevoegd is om het gelicentieerde eindapparaat te gebruiken, het kan gebruiken om toegang te krijgen tot de Remote Desktop Services die voor het apparaat zijn voorzien. De Device CAL is ook nodig bij het opzetten van een werkgroepserver; zie hieronder voor details.

Aangezien de meeste bedrijven of organisaties zelden slechts één van de twee manieren hebben om Remote Desktop Services van Windows Server 2012 of 2012 R2 te gebruiken, wordt aanbevolen om een combinatie van User CAL's en Device CAL's aan te schaffen. Als u vragen heeft over uw individuele CAL-vereisten voor Microsoft Remote Desktop Services 2012, neem dan contact met ons op - wij stellen een op maat gemaakt licentiepakket voor u samen - inclusief een gunstig aanbod.

RDS configureren voor Windows Server 2012 op een werkgroepserver

Over het algemeen kan elke compatibele RDS-licentieserver ook licenties van eerdere versies van Remote Desktop Services hosten, d.w.z. een Windows 2012 R2 RDS-licentieserver kan alle versies tot en met Windows Server 2012 R2 hosten, maar geen hogere versie van Remote Desktop Services.

Als u van plan bent om de Remote Desktop Service op een werkgroepserver te configureren, moet u Windows PowerShell gebruiken om de rolservices te beheren. Let ook op het volgende: U moet een Device CAL gebruiken in plaats van de User CAL. Er zijn ook verschillen met Client Access licenties voor gebruikers. De volgende lijst geeft een overzicht van alle verschillen tussen de twee soorten CAL:

Apparaat CAL

 • Een RDS apparaat CAL is fysiek toegewezen aan het apparaat.
 • De RDS Device CAL wordt gevolgd door de licentieserver, ongeacht het lidmaatschap van Active Directory.
 • Tot 20% van de RDS CAL's kan worden ingetrokken.
 • Een tijdelijke RDS-CAL is tussen 52 en 89 dagen geldig.

Gebruiker CAL

 • Een RDS User CAL is toegewezen aan één gebruiker in Active Directory.
 • Deze User CAL wordt gevolgd door de licentieserver en kan niet worden gevolgd binnen een werkgroep.
 • RDS User CAL's kunnen niet worden herroepen en zijn niet tijdelijk beschikbaar.
 • RDS User CAL's kunnen worden overbelast.

Deze informatie kan indien nodig door Microsoft worden gewijzigd of bijgewerkt.

Voltooi de behoefte aan CAL's voor Microsoft RDS 2012 met Wiresoft

Met de aanschaf van single user en device CAL's voor de Microsoft Remote Desktop Services 2012 en 2012 bij Wiresoft bespaart u geld! Met ons assortiment CAL's voor de nieuwste Windows Server-software kunt u uw bestaande licenties aanvullen met client-toegangslicenties of upgraden naar een hogere versie. Bij Wiresoft profiteert u vooral van de goedkope enkelvoudige licenties, waarmee u slechts zoveel CAL's aanschaft als u daadwerkelijk nodig heeft. Alle Microsoft-producten die door ons worden aangeboden zijn originele licentierechten uit het Europese gebied. Ze zijn ongebruikt en komen van bedrijven die wettelijk bevoegd zijn om ze door te verkopen. Ze werden door Wiresoft gecontroleerd op echtheid en volledige functionaliteit. Veel Wiresoft-klanten kunnen het voordeel van de aankoop van CAL's voor Remote Desktop Services 2012 bij ons bevestigen. Neem contact met ons op voor meer informatie.