Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Enterprise SQL Server 2022 Enterprise is de meest uitgebreide nieuwe versie van het betrouwbare relationele gegevensplatform van Microsoft, dat bedrijven en organisaties alle gegevensbank- en analyse- en...
€ 11.708,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Standard 2 Core Standard SQL Server 2022 van Microsoft is de nieuwste versie van dit betrouwbare relationele gegevensplatform dat gebruikers alle noodzakelijke gegevensbank- en analyse- en rapportagefuncties...
€ 3.054,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD
Microsoft SQL Server 2022 Standard Standard SQL Server 2022 van Microsoft is de nieuwste versie van dit betrouwbare relationele gegevensplatform dat gebruikers alle noodzakelijke gegevensbank- en analyse- en rapportagefuncties biedt die...
€ 764,90 *

De twee edities SQL Server 2022 Standard en SQL Server 2022 Enterprise zijn na de officiële releasedatum als gebruikte software te vinden in de Wiresoft Software Shop - en u profiteert onmiddellijk van hun lagere prijs in vergelijking met de respectieve beschikbare nieuwe goederen.

Het volgende overzicht geeft de belangrijkste functionaliteiten van SQL Server 2022 weer, alsook de verschillen tussen de Standaard en Enterprise Editie. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Belangrijke functionaliteiten van SQL Server 2022 Standard en Enterprise

Tot de belangrijkste kenmerken van de SQL Server 2022-versie behoren opnieuw centrale functies zoals de zeer schaalbare clouddiensten en de Microsoft-technologie voor gegevensversleuteling Always Encrypted, naast de mogelijkheid om gegevens te clusteren. In SQL Server 2022 breidt vooral het gebruik van Big Data clusters de mogelijkheden en toepassingsgebieden uit voor de analyse en verwerking van grote hoeveelheden gegevens, bv. door de intelligente verwerking van zoekopdrachten en het gebruik van containers in alle essentiële processen.

SQL Server 2022 biedt ook een hoge standaard van gegevensbescherming in termen van beveiliging met functies zoals versneld databaseherstel en de classificatie van gegevens tijdens betrouwbare monitoring. Het volgende overzicht bevat meer gedetailleerde informatie over de afzonderlijke functionele gebieden.

Big Data Cluster - Koop SQL Server 2022

SQL Server 2022 biedt alle voorwaarden voor krachtig Big Data Management, wat onmisbaar is bij het analyseren en verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Daartoe bevat deze versie opnieuw krachtige hulpmiddelen om gegevens snel te verwerken en te behandelen, zodat bedrijven ze voor diverse toepassingen kunnen gebruiken. Naast intelligente queryverwerking omvat dit ook de mogelijkheid om Big Data-workloads naar SQL Server te verplaatsen in plaats van ze lokaal te beheren op bijvoorbeeld Hadoop-platforms. Bovendien bieden SQL Server 2022 Standard en Enterprise de volgende mogelijkheden:

 • Ingebouwde connectoren en SQL Server PolyBase om externe databases te bevragen, zoals Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS en Azure Data Lake, indien van toepassing, zonder de gegevens eerst fysiek te moeten verplaatsen of repliceren
 • Implementeer schaalbare clusters op SQL Server, Spark en HDFS containers met Kubernetes voor parallelle query's en het schrijven en verwerken van gegevens met Transact-SQL
 • AI- en machineleertaken uitvoeren in HDFS-opslagpools
 • Implementeer applicaties als containers, maar ook apps in de vorm van webservices
 • De schaalbare HDFS-opslagpool Data Lake kan worden gebruikt om gegevens op te slaan, maar ook om gegevens uit verschillende externe bronnen te combineren
 • Data mart kan worden gebruikt om Big Data clusters horizontaal te schalen, waardoor de prestaties van data analytics verbeteren
 • Plus het gebruik van AI-tools en Spark met R, Python, Scala en Java

Betrouwbare prestaties van SQL Server 2022

Voor query verwerking en andere belangrijke bewerkingen, beschikt SQL Server 2022 over de gebruikelijke hoge schaalbaarheid en betrouwbare prestaties, verzekerd door de hoge beschikbaarheid - inclusief Server Core ondersteuning, failover servers voor herstel na calamiteiten, en Always On failover cluster instances voor verbeterd database herstel inclusief versleutelde backup.

Voor grote object binaries zijn ook functies zoals columnstore en in-memory database met in-memory OLTP1, een hybride buffer pool en persistent geheugen beschikbaar om de prestaties te optimaliseren, vooral voor mission-critical workloads; SQL Server 2022 ondersteunt parallelle verwerking van gepartitioneerde tabellen en meerdere filestream containers, met maximaal 50 instances, met functies zoals stretch database, tabel en index partitionering en data compressie.

Verbeterde beveiliging - Koop SQL Server 2022

Het veiligheidsaspect in een relationeel databanksysteem speelt nog steeds een belangrijke rol bij de verwerking en de beschikbaarheid van bijzonder grote hoeveelheden gegevens, om te voorkomen dat onbevoegden er toegang toe krijgen. In SQL Server 2022 is de functie Altijd versleuteld een effectieve functie die gevoelige gegevens beschermt met veilige enclaves en ook de veilige uitvoering van typische processen ondersteunt.

Beveiligde databasekolommen kunnen worden gebruikt om de vertrouwensgrens voor clienttoepassingen aan de serverzijde zo te definiëren dat noch de SQL Server, noch andere databases of een systeembeheerder er toegang toe kunnen krijgen. Bewerkingen waarvoor vertrouwelijke gegevens in platte tekst moeten worden gebruikt, kunnen dus veiliger worden uitgevoerd.

Andere beveiligingsfuncties zijn transparante database-encryptie met uitbreidbaar sleutelbeheer, evenals beveiliging op rijniveau en dynamische gegevensmaskering, naast aangepast rolbeheer.

Exclusieve kenmerken en eigenschappen van SQL Server 2022 Enterprise Edition

In vergelijking met de Standard Edition van SQL Server 2022, biedt de Enterprise Edition een aanzienlijke plus op het vlak van zowel schaalbaarheid van functies als extra functies voor het verwerken van Big Data.

Schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid

Wat schaalbaarheid betreft, zal SQL Server 2022 Enterprise naar verwachting het maximum bieden van het besturingssysteem of RAM en dat van de SQL Server-database-engine per instantie of functie met een maximale relationele databasegrootte van 524 PB tot op heden:

 • Analyse diensten
 • Rapportagediensten
 • Bufferpool Hoofdgeheugen
 • Columnstore segment-cache
 • Geheugen-geoptimaliseerde gegevensgrootte

Er is schaalbaarheid beschikbaar voor zowel gegroepeerde als niet-gegroepeerde kolomstore-indices, in-memory OLTP, voor geheugen geoptimaliseerde tempdb-metadata met persistent memory-ondersteuning, Stretch Database, en Service Broker, een raamwerk voor het verzenden van berichten binnen en tussen databases en voor het ontwikkelen van zeer schaalbare toepassingen met asynchrone communicatie. Schaalvergroting is ook mogelijk met tabel en index partitionering, batch mode voor rowstore, vertraagde compilatie van tabel variabelen, en inlining van door de gebruiker gedefinieerde scalaire functies.

De hoge beschikbaarheidsfuncties van SQL Server 2022 Enterprise omvatten ondersteuning voor Server Core, snel online herstel van pagina's en bestanden, databasemirroring en backupcompressie. Met de Always On failover clusterinstanties en de Always On beschikbaarheids- en basisbeschikbaarheidsgroepen kunnen meerdere secundaire databases worden onderhouden zonder gedeelde opslag. Bovendien kan opslag worden toegevoegd terwijl het systeem draait.

Meer exclusieve functies - Koop SQL Server 2022 Enterprise

Naast de verhoogde schaalbaarheid zijn de volgende belangrijke prestatie verbeterende kenmerken beschikbaar in SQL Server 2022 Enterprise Editie:

 • Intelligent Query Processing (IQP) verwijst naar een reeks geoptimaliseerde processen voor snelle verwerking van zoekopdrachten op grote gegevensverzamelingen. Zo kan de functie APPROX_COUNT_DISTINCT(expression) aanzienlijk snellere resultaten opleveren in grote Big Data-tabellen; terwijl Table Variable Deferred Compilation het werkelijke aantal rijen voor een tabelvariabele gebruikt in plaats van de standaardwaarde van 1 voor betere prestaties. Verder worden met Scalar UDF Inlining aanroepen van door de gebruiker gedefinieerde functies in de hoofdquery opgenomen, en kan met Batch Mode on Rowstore (BMOR) het CPU-gebruik worden verminderd.
 • Intelligent Performance verwijst naar een aantal verbeteringen in de uitvoeringssnelheid van databaseoperaties.
 • De standaard activering van Lightweight Query Profiling Infrastructure maakt het mogelijk om snel informatie te verkrijgen over Row Count en I/O Usage Information
 • Accelerated Database Recovery (ADR) zorgt voor sneller databaseherstel, bijv. na een herstart, of versnelde rollback voor langlopende transacties.
 • Big Data Cluster (BDC) in SQL Server 2022 is een op Linux gebaseerd containercluster in Kubernetes of Azure Kubernetes Services (AKS) bestaande uit SQL Server en Apache Spark, met opslag in het Hadoop Distributed File System (HDFS) met behulp van verschillende opslagproviders.
 • Secure Enclaves maken het mogelijk versleutelde gegevens in platte tekst te verwerken in een afgezonderde black box op de databaseserver.
 • De Database Snapshot functie maakt een momentopname van de database, bijvoorbeeld om de status ervan te documenteren; Last Query Plan Statistics geeft ook een beeld van de huidige queries.

Licenties voor de SQL Server 2022 Standard en Enterprise Editions

De licentieverlening voor de SQL Server 2022-versie zal vermoedelijk weer in overeenstemming zijn met de gebruikelijke bepalingen van het licentiebeheer van Microsoft: Voor de Standard Edition is er een keuze tussen core-based licensing en de combinatie van serverlicentie plus client-toegangslicentie voor gebruikers of eindapparatuur; de Enterprise Edition kan alleen core-based worden gelicenseerd. Deze regels gelden ook bij de aankoop van gebruikte software voor SQL Server 2022.

 • Bij core-based licenties van SQL Server 2022 moet voor elke virtuele processor van een VM of een container een SQL Server Core-licentie worden gekocht. Microsoft stelt altijd een minimum van 4 core licenties per VM/container.
 • Naast het aantal fysiek beschikbare core processoren wordt dus ook rekening gehouden met het aantal virtuele servers.
 • Een enkele SQL Server 2022 licentie dekt 2 fysieke processor cores.

Bovendien gelden voor de berekening van de servercapaciteit verdere voorschriften, die u van een medewerker van Wiresoft per e-mail of rechtstreeks in de chat of telefonisch kunt vernemen.

 • Wanneer SQL Server 2022 Standard gelicentieerd wordt met een combinatie van een serverlicentie en een clienttoegangslicentie, moet elke gebruiker of elk eindapparaat dat toegang heeft tot de SQL Server, naast de serverlicentie ook zijn eigen CAL hebben.

Client Access Licenties voor gebruikers of eindtoestellen voor SQL Server 2022 zijn ook beschikbaar als gebruikte software van Wiresoft.

Koop de SQL Server 2022 edities Standard en Enterprise als gebruikte software bij Wiresoft

De twee nieuwe edities van SQL Server 2022 - Standard en Enterprise - zijn beschikbaar bij Wiresoft als gebruikte software tegen gunstige prijzen vanaf de officiële release. U zult van deze voordelen profiteren:

 • Het verhandelen en gebruiken van een Microsoft SQL Server 2022 Edition als gebruikte software is legaal omdat het wettelijk is toegestaan.
 • Wanneer u een gebruikte licentie koopt bij Wiresoft, verwerft u dus een legaal en origineel Microsoft SQL Server 2022 product.
 • Dit product is voorzien van een geldige licentiesleutel - het is geen testversie van SQL Server 2022 die gedurende een beperkte periode kan worden gebruikt.
 • Het feit dat een SQL Server 2022 Edition door Microsoft als "gebruikte software" wordt bestempeld, betekent evenmin dat er beperkingen zijn op de functionaliteit van de software.
 • Wiresoft heeft de gebruikte software van SQL Server 2022 Editions Standard en Enterprise getest op volledige bruikbaarheid voor de doorverkoop.

Als u nog vragen heeft over een Microsoft SQL Server 2022 Editie of Client Access licenties, neem dan contact met ons op via chat, telefoon of e-mail.