Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL
Koop Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) is de opvolger van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat gebruik maakt van...
€ 9,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL
Koop Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal De Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) zijn de opvolger van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat gebruik maakt van...
€ 9,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Koop Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal De Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) zijn de opvolger van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat gebruik maakt van...
€ 9,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Koop Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal De Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) zijn de opvolger van de oude Terminal Server CALs. RDS is een gecentraliseerd desktop- en applicatieplatform dat gebruik maakt van...
€ 9,90 *

Waarom zijn CAL's voor Windows RDS 2008 R2 nog steeds zo populair?

Veel organisaties draaien nog steeds Windows Server 2008 als besturingssysteem, vaak in combinatie met Windows 7 op hun bijbehorende pc's. De reden hiervoor is vaak dat het oudere netwerk nog steeds aan alle eisen voldoet en het upgraden naar een nieuwere versie of een compleet nieuw servernetwerk onnodig of te duur is.

Hier zijn CAL's voor Terminal Services 2008 of voor Remote Desktop Services 2008 R2 een verstandige en tegelijkertijd goedkope oplossing, vooral omdat nieuwere versies van RDS ook hogere eisen stellen aan de bijbehorende hardware.

Terminal Server Services van Windows Server 2008 - wat is er veranderd?

Windows Server 2008 R2 is - in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden - geen geoptimaliseerde versie van Server 2008, maar een onafhankelijke serversysteemsoftware, omdat het ook gebaseerd is op een nieuwe versie van het Windows. Daarom betekenen de Windows Server 2008 R2 Remote Desktop Services voor het gebruik van Windows op afstand of op afstand ook een kleine revolutie, waarbij naast een aantal nieuwe functies ook alle basisfuncties van de Terminal Services zijn opgenomen in de Remote Desktop Services van de volgende versie.

Deze cesuur wordt ook geïllustreerd door de hernoeming van de centrale functies door de term "terminal" te vervangen door de term "remote". Niet alleen zijn de vroegere Terminaldiensten (TS) als zodanig hernoemd voor Release 2 in Remote Desktop Services maar ook de afzonderlijke componenten: de Terminal Services RemoteApp heet nu alleen RemoteApp, de Terminal Services Gateway wordt Remote Desktop Gateway en de Terminal Services Session Broker heet nu Remote Desktop Connection Broker.

Voordelen van CAL's voor Windows RDS 2008 R2

Het belangrijkste doel van Windows Remote Desktop Services is om gebruikers in staat te stellen typische Windows te gebruiken op verschillende eindapparaten (clients), ongeacht het onderliggende besturingssysteem. Het gebruikte Windows zelf draait altijd op de Remote Desktop Server, waarop de gebruiker via CAL is aangesloten met behulp van het Remote Desktop Protocol (RDP).

De terminal server zorgt dus voor alle programma's en deze worden ook op deze server uitgevoerd. In plaats van een Windows heeft een gebruiker dus alleen een eenvoudige computer nodig - ook wel ThinClient of ZeroClient genoemd, die alleen maar verbinding moet kunnen maken met de Terminal Server en daar moet inloggen, evenals een client toegangslicentie. De rekenkracht van de server is op alle werkstations beschikbaar, zodat de prestaties van de eigenlijke werkstations niet van belang zijn.

Door de Remote Desktop Services Met name beheerders profiteren ook van de vele voordelen: Naast het gecentraliseerde beheer van de beelden van het besturingssysteem, dat het mogelijk maakt om individuele diensten te leveren, omvat dit ook aanzienlijk eenvoudiger onderhoud, aangezien updates en extra softwareprogramma's niet op alle eindapparaten hoeven te worden geïnstalleerd.

Dit verhoogt ook de veiligheid in het bedrijf als gebruikers alleen op afstand gebruik kunnen maken van de geleverde diensten. Last but not least, de RDS voor Windows Server 2008 R2 verlaagt ook de operationele kosten, omdat oudere modellen gebruikt kunnen blijven worden in plaats van nieuwe, dure computers.

Wat is er nieuw en verbeterd in Windows Remote Desktop Services 2008 R2?

Terwijl Terminal Services in Windows Server 2008 al aanzienlijk is verbeterd door de RemoteApp, TS Web Access en TS Gateway componenten, richt Remote Desktop Services 2008 R2 zich op desktopvirtualisatie, die een steeds belangrijkere rol speelt in ondernemingen.

Bestaande Terminal Services tools zijn al geoptimaliseerd in versie 2008 R2, maar bovenal zijn er nieuwe functies toegevoegd: de nieuwe Virtual Desktop Infrastructure scenario's worden ook via RDS aangeboden.

Door het toewijzen van virtuele IP-adressen kan elke sessie in het netwerk nu duidelijk worden gedefinieerd. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om desktops beschikbaar te maken voor gebruikers in een virtuele omgeving via Hyper-V.

Alle onderdelen van Windows RDS 2008 R2 in één oogopslag

De volgende functies en hulpmiddelen vormen samen Remote Desktop Services versie 2008 R2:

  • Remote Desktop Session Host (RDSH) biedt sessiegebaseerde toegang tot de respectievelijke desktops of RemoteApp programma's voor gebruikers die in het bezit zijn van een CAL.
  • Remote Desktop Connection Broker (RDCB) verbindt het externe bureaublad van een gebruiker met de desbetreffende server in een onderneming. In het geval van een onderbreking verbindt de Connection Broker de gebruiker opnieuw met zijn oorspronkelijke sessie, met behoud van de programma's die tijdens de sessie draaien.
  • Remote Desktop Gateway (RD Gateway) maakt verbinding met virtuele desktops en RemoteApp programma's via het internet.
  • Remote Desktop Virtualization Host (RDVH) ondersteunt virtuele desktops in Virtual Desktop Infrastructure (VDI) omgevingen.
  • Remote Desktop Web Access (RDWA) maakt toegang tot applicaties mogelijk via het Startmenu van Windows 7 of Windows 8.
  • Remote Desktop Licensing (RDS-CAL) beheert de licenties voor de inzet van RDS.

Waarom zijn CAL's nodig voor Remote Desktop Services?

Om gebruik te maken van de Terminal Services van Windows 2008 of de Remote Desktop Services van Windows Server 2008 R2 heeft u een client toegangslicentie nodig - deze is beschikbaar als User CAL of Device CAL.

Windows Server-besturingssystemen bevatten meestal slechts twee toegangsrechten voor beheerders op afstand. Deze worden alleen gebruikt om de server te beheren en diensten te leveren, ze mogen niet worden gebruikt om als gebruiker binnen een sessie toegang te krijgen tot de eigenlijke Remote Desktop Services. Deze CAL's moeten apart worden aangeschaft: voor individuele gebruikers of voor het eindapparaat waarmee ze worden benaderd. De bovengenoemde Remote Desktop Licensing RDS-CAL controleert de juiste licentieverlening.

Licenties voor RDS 2008 / R2 met User en Device CAL's

Zoals hierboven aangegeven zijn er twee verschillende soorten client-toegangslicenties beschikbaar voor het gebruik van Windows Remote Desktop Services 2008 en 2008 R2: Gebruikers CAL's en apparaat CAL's. Het verschil tussen de twee typen is dat Gebruiker CAL een licentie verleent aan een enkele gebruiker en Device CAL een licentie verleent aan een enkel apparaat.

Houd er rekening mee dat een latere overdracht van de toegangslicentie naar een andere gebruiker of een ander apparaat niet is toegestaan, en dat elk ander gebruik van de twee licentietypen - User CAL als Device CAL en vice versa - niet mogelijk is.

Gebruikers CAL voor RDS 2008 R2

Een User CAL geeft een enkele specifieke gebruiker het recht om de RDS te gebruiken, ongeacht het eindapparaat dat daarvoor wordt gebruikt. De User CAL werkt ook onafhankelijk van waar de gebruiker zich bevindt - of het nu op een desktop PC in het kantoor is, of dat de toegang op afstand via een notebook in het thuiskantoor of op de weg is.

Apparaat CAL voor RDS 2008 R2

Een Device CAL is permanent gebonden aan een specifiek eindapparaat, ongeacht of het een desktop PC in het kantoor of een notebook etc. is. Dit betekent dat elke gebruiker die bevoegd is om dit gelicentieerde eindapparaat te gebruiken, via dit apparaat ook toegang heeft tot Remote Desktop Services.

Belangrijke opmerking over de combinatie van Device CAL's en User CAL's

Hoewel de combinatie van gebruikers- en apparaat-CAL's geen probleem is met CAL's voor Windows Server CAL's, is het technisch niet eenvoudig te implementeren met CAL's voor Remote Desktop Services. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat een RDS-apparaat CAL fysiek is toegewezen aan het eindapparaat, terwijl een gebruiker CAL is toegewezen aan een gebruiker in de Active Directory.

Versiecompatibiliteit van CAL's voor RDS 2008 en 2008 R2

Zoals eerder vermeld, is Windows Server 2008 R2 een standalone versie van de Microsoft Server systeemsoftware. Terwijl andere Microsoft-serversoftware u niet toestaat een bepaalde versie te gebruiken met een Client Access Licentie voor een lagere versie (upgrade), kunt u ook toegang krijgen tot Remote Desktop Services versie 2008 R2 met een CAL voor RDS 2008. Voor meer informatie kunt u ook de Wiresoft Chat bezoeken.

Vul uw Remote Desktop Services 2008 en 2008 R2 CAL behoeften aan met Wiresoft

Met de praktische enkelvoudige licenties voor gebruiker en apparaat CAL's voor Microsoft Remote Desktop Services 2008 R2 en de versie 2008 bij Wiresoft kunt u profiteren van onze bijzonder gunstige eindprijzen. Want alle Microsoft-producten die in de Wiresoft online shop worden aangeboden, zijn originele softwarelicenties uit de Europese regio, die we officieel hebben verworven van bedrijven. Ze zijn dus ongebruikt en ook volledig operationeel en werden door Wiresoft precies op hun echtheid gecontroleerd.

Veel klanten waarderen al het voordeel van het kopen van CAL's voor Remote Desktop Services van Wiresoft. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw aangepaste licentie.