Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10408
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 45,90 * € 49,90 * (8,02% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 2 Core 
Apparaten 1x
Virtuele machines Vereist basisvergunning
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Gebruiksrecht


Windows Server 2016 is ontworpen voor de virtualisatiebehoeften en IT van kleine bedrijven en is de versie van 10. Met een 2- pakket kunnen bestaande licenties flexibel worden uitgebreid. Standard Server WindowsCore Server

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

 

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Standaard 2-Core

Windows Server 2016 Standard is ontworpen voor de virtualisatiebehoeften en IT van kleinere bedrijven en is de serverversie van Windows 10. Met een 2-core pakket kunnen bestaande serverlicenties flexibel worden uitgebreid.

Korte informatie over Microsoft Windows Server 2016 Standard

Met Windows Server 2016 Standard krijgen bedrijven een betrouwbaar, cloud-geschikt serverbesturingssysteem dat is ontworpen voor omgevingen die slechts in geringe mate gebruikmaken van virtualisatie van applicaties en die overwegend fysieke servers gebruiken. In vergelijking met de vorige versie biedt deze Standard Edition ook veel nieuwe functies en verbeteringen die zijn ontworpen om de overstap naar een cloud-gebaseerde omgeving te ondersteunen - en de veiligheid van de infrastructuur te garanderen door middel van meer stabiliteit en betere bescherming tegen netwerk- en opslagstoringen. Het gebruik van Windows Server 2016 Standard is quasi-intuïtief door de vertrouwde interface van Windows 10.

Editievergelijking: wat biedt Windows Server 2016 Standard?

Bij de beslissing om de Standard Edition van Windows Server 2016 aan te schaffen, is de behoefte aan virtualisatie van applicaties in een bedrijf de doorslaggevende factor. Standard biedt al veel functies voor de ontwikkeling en exploitatie van hyperconvergente infrastructuren in een kleiner bedrijf. Zij worden aangevuld met Microsoft Azure Services, die een nauwere verbinding van lokale omgevingen met de cloud mogelijk maken met verdere praktische functies.

Windows Server 2016 Standard biedt niet alleen voldoende randvoorwaarden om virtuele netwerken te creëren, maar ook om te worden gebruikt voor het beheer van IT-infrastructuren in een datacenter; de beveiliging van gegevens is ook verder versterkt door diverse optimalisaties voor dit doel.

Licenties voor de standaardeditie van Windows Server 2016 met gebruikte software

Vanaf de Windows Server 2016-versie is de licentiëring van de Standard Edition uitsluitend core-gebaseerd: Een minimum aantal van 16 cores wordt altijd gespecificeerd voor elke server; extra cores kunnen worden gelicentieerd met de 2-Core Packages - meer details hieronder.

Wiresoft biedt het 2-Core Pakket van Windows Server 2016 Standard aan als gebruikte software. Dit heeft vooral het grote voordeel van een lagere prijs in vergelijking met nieuwe goederen - met dezelfde reeks functies, b.v. bij virtualisatie, alsmede dezelfde prestaties - bovendien wordt deze versie meestal niet meer nieuw aangeboden. Het volgende overzicht biedt gedetailleerde informatie over de functionele omvang van de Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition, evenals de exacte licentievoorwaarden.

Wat bevat de Windows Server 2016 Standard Edition?

Allereerst kenmerkt Windows Server 2016 Standard zich over het algemeen door een hogere performance bij de uitvoering van applicaties en een sterkere verbinding met de cloud in vergelijking met de voorgangerversie. Daarnaast zijn er nieuwe functies die de overgang naar een cloudomgeving ondersteunen en de voorwaarden scheppen voor het virtualiseren van servers en toepassingen.

Met de Standard Edition kunnen dus tot op zekere hoogte complexe virtuele netwerken worden gecreëerd, die een grotere stabiliteit hebben, gecombineerd met een betere bescherming van de infrastructuren.

Bij het gebruik van Windows Server 2016 Standard als datacenter voor het efficiënte beheer van een IT-infrastructuur in een kleiner bedrijf, bevat deze editie onder andere nieuwe serverrollen, evenals meer opties voor het toewijzen van gebruikersrechten; daarnaast zorgt de verbeterde bescherming in het geval van een netwerk- of opslagstoring voor meer veiligheid en sneller herstel.

Windows Server 2016 Standard kan ook worden gestart in de eenvoudigere Core-toepassing - door de grafische bureaubladinterface niet weer te geven, kunnen de prestaties van met name oudere hardware aanzienlijk worden verbeterd bij het uitvoeren van de serversoftware.

Belangrijke functies die beschikbaar zijn in de Standaard-versie, die vooral betrekking hebben op de mogelijkheden voor het virtualiseren van toepassingen, worden hieronder in meer detail gepresenteerd.

Virtualisatie met Hyper-V

De standaardeditie van Windows Server 2016 bevat virtualisatierechten voor 2 virtuele machines of 2 Hyper-V-containers, waarvoor een maximum van 24 TB RAM beschikbaar is. Voor twee extra VM-rechten moeten alle bestaande fysieke actieve cores opnieuw worden gelicentieerd.

Hyper-V biedt verschillende opslagmogelijkheden, zoals de iSCSI initiator voor het gebruik van het SCSI-protocol over een IP-netwerk, alsmede ondersteuning voor Storage Spaces om schijven te combineren tot een logische opslagpool, die vervolgens opslagruimten biedt (Storage Spaces Direct is niet beschikbaar in de standaardeditie), alsmede multipath I/O (MPIO) voor een betere verdeling van de belasting over de verbindingen en meer failover en load balancing. Last but not least verbetert VM Storage Resiliency de beschikbaarheid van Windows Server 2016 Hyper-V-clusters door de tolerantie voor storingen in het opslagsysteem te vergroten.

Ondersteuning voor Windows Server-containers onder Docker

Nieuw in Microsoft Windows Server 2016 is ondersteuning voor Windows Server Containers, evenals Hyper-V-containers op basis van Docker, de open source software voor eenvoudige geïsoleerde inzet van server- en cloudapplicaties met behulp van containervirtualisatie, die ook de inzet ervan vereenvoudigt. Met Docker worden alle componenten die hiervoor nodig zijn beschikbaar gesteld via de container host.

Nano Server in Windows Server 2016

Daarnaast is Nano Server beschikbaar, een op afstand beheerd serverbesturingssysteem dat is geoptimaliseerd voor Windows Server Containers of de Docker-extensie en kan worden geconfigureerd als host voor Docker-containers. Nano Server maakt het mogelijk aanzienlijk slankere servers te creëren, omdat door het gebruik van een virtuele engine tot 90% van de opslagruimte in een bedrijf wordt bespaard. Nano Server kan niet alleen worden gebruikt om Hyper-V-clusters te maken, maar ook voor klassieke serverdiensten, zoals file servers.

Microsoft Azure Services gebruiken met Windows Server 2016 Standard

In Windows Server 2016 Version wordt de verbinding tussen het besturingssysteem en de Microsoft Azure cloudservice nog verder doorgedreven. Gedistribueerde datacenters kunnen zo nog efficiënter en betrouwbaarder worden gekoppeld om servers en clusters met hoge prestaties en hoge beschikbaarheid te vormen, omdat Azure het bijzondere voordeel biedt van een end-to-end hybride infrastructuur - met uniforme functies voor identiteiten, beveiliging en beheer voor alle componenten, evenals Cloud Witness, de functie met hoge beschikbaarheid voor failover-clusters, en RDS Connection Broker voor het aanbieden van virtuele desktops.

Overzicht van Microsoft servertoepassingen en -componenten die beschikbaar zijn met Windows Server 2016 Standard

Serverapplicaties die beschikbaar zijn met Windows Server 2016 Standard en die geïnstalleerd kunnen worden via Server Manager (of PowerShell) zijn onder andere:

 • Microsoft SQL Server: Versies 2016, 2014 tot 2012
 • Microsoft System Center: Virtual Machine Manager 2016, Data Protection Manager 2016, Operations Manager 2016
 • Configuratie Manager (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Project Server 2016
 • Host Integratie Server 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype voor Bedrijven Server 2015 en
 • BizTalk Server 2016

De volgende onderdelen worden ook ondersteund:

 • .NET Framework 4.6 en 3.5
 • PowerShell
 • BitLocker-schijfversleuteling en netwerkontgrendeling
 • BranchCache
 • Achtergrond Intelligente Overdracht Dienst (BITS)
 • Cliënt voor NFS (Network File System)
 • Failover cluster
 • Beheer van groepsbeleid

De volgende functies en onderdelen worden echter NIET ondersteund in de Standard Edition van Windows Server 2016:

 • Software-gedefinieerde netwerken (SDN)
 • Monitoring van virtuele Hyper-V hosts
 • Opslag Replica
 • Storage Spaces Direct
 • Opslag Replica
 • Afgeschermde virtuele machines
 • Nieuwe netwerkstack (Protocol Stack)

Minimale software- en hardwarevereisten voor installatie en gebruik van Windows Server 2016 Standard Edition

Om een probleemloze werking van Windows Server 2016 Standard te garanderen, moet de gebruikte hardware voldoen aan de onderstaande minimumvereisten. Verdere vereisten zijn afhankelijk van de systeemconfiguratie en eventuele andere geïnstalleerde toepassingen.

 • Harde schijf: 32 GB
 • RAM: 512 MB (Server Core en Server Nano)
 • Installatie met desktopweergave: 2 GB
 • Systeempartitie: 32 GB
 • Bewerker: 64 bit
 • Processorsnelheid: 1,4 GHz
 • Grafische kaart: 1.024 x 768 pixels, Super VGA-ondersteuning
 • Netwerkkaart: 1 Ethernet-adapter met 1x minimale verwerkingscapaciteit in het gigabitbereik

Licenties met een Windows Server 2016 Standaard 2-Core Pakket

Ook bij het in licentie geven van een server met de Windows Server 2016 Standard Edition als gebruikte software moet worden voldaan aan de licentievoorschriften van Microsoft. Voor uitgebreide licenties is ten minste een 2-core pakket vereist, waarbij de volgende regels gelden.

Microsoft Licentievoorwaarden voor Windows Server 2016

Met de release van de Windows Server 2016-versie heeft Microsoft ook zijn licentiemodel fundamenteel gewijzigd. Bij het verlenen van een licentie voor een server met de standaardeditie of een hogere editie, vormt het aantal cores van de gebruikte fysieke hardware de basis. De volgende bepalingen zijn van toepassing:

 • Een enkele serverlicentie dekt 2 fysieke processor cores.
 • Er wordt altijd een minimumaantal van 8 cores per processor gehanteerd - zelfs als de bestaande hardware in feite minder dan 8 cores heeft.
 • Bovendien is het minimumaantal processoren per fysieke server 2.
 • Dit resulteert in een minimum aantal van 16 cores, waarvoor een overeenkomstig pakket wordt gelicenseerd, dat ook bij Wiresoft als gebruikte software verkrijgbaar is.
 • Als een server meer dan 16 cores heeft, kunnen of moeten deze worden gelicentieerd met 2-core pakketten voor Windows Server 2016 Standard.
 • Daarnaast moet elke client - gebruiker of eindapparaat - die toegang heeft tot de Windows Server 2016 Standard worden voorzien van een bijbehorende client access licence (CAL). Deze User en Device CAL's voor Windows Server 2016 zijn bij Wiresoft ook verkrijgbaar tegen gunstige prijzen als gebruikte software.

Implementatie van Windows Server 2016 Standard in een virtuele besturingssysteemomgeving

Windows Server 2016-instanties kunnen in de Standard Edition worden geëxploiteerd in een fysieke besturingssysteemomgeving - 1 draaiende instantie - of in een virtuele besturingssysteemomgeving - max. 2 draaiende instanties. Windows Server 2016 kan dus ook worden geïnstalleerd op een virtuele computer op een bestaande host, maar sommige functies werken het beste op een fysieke Windows Server 2016 host met Hyper-V.

FAQ's over Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition als Wiresoft gebruikte software

Bij een gebruikt 2-core pakket van Windows Server 2016 Standard kunnen server cores op dezelfde manier worden gelicenseerd als bij een nieuw 2-core pakket - hoewel dit vrijwel nooit nieuw wordt aangeboden. In het algemeen kan software toch niet slijten, dus gebruikte software van Wiresoft biedt dezelfde functionaliteiten en ook rechten als een ongebruikte serverlicentie. Veel gestelde vragen over de eigenschappen van gebruikte Windows-serverlicenties worden hieronder beantwoord.

Zijn de verkoop, aankoop en het gebruik van gebruikte software van Microsoft, zoals het Windows Server 2016 2-Core Package, wettelijk toegestaan?

Ja: Als Wiresoft-klant kunt u erop vertrouwen dat niet alleen uw aankoop van dit Windows Server 2016 Standard 2-Core Pakket, maar ook het regelmatige gebruik ervan geen geldige wetten overtreedt. De huidige wetgeving staat zowel de handel in als het gebruik van door Microsoft gebruikte software toe, omdat deze bij Wiresoft afkomstig is uit de licentievoorraad van een bedrijf. Verschillende rechterlijke uitspraken hebben dit keer op keer duidelijk bevestigd.

Waar komt de gebruikte software voor een Windows Server 2016 Standard 2-Core Package vandaan?

2-Core Pakketten voor Windows Server 2016 Standard bij Wiresoft zijn dan ook afkomstig van bedrijven of organisaties; deze hebben het meestal zelf nieuw aangeschaft en ook meestal daadwerkelijk gebruikt, om het vervolgens aan Wiresoft te verkopen. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld zijn dat in het hele bedrijf een nieuwere softwareversie wordt gebruikt of dat serverhardware met minder kernen wordt gebruikt. Dergelijke 2-core pakketten worden in de Wiresoft Shop altijd als gebruikte software aangeboden, ook al kunnen ze als een nieuwe licentie gebruikt worden.

Hoe zit het met de kopersbeveiliging voor gebruikte software van Windows Server 2016 Standard?

Dit Windows Server 2016 Standard 2-Core Pakket evenals alle andere gebruikte software van Wiresoft biedt u de gebruikelijke koperszekerheid door de onmiddellijke download van het softwarepakket nadat het betalingsproces is voltooid, evenals de onmiddellijke licentieactivering met een geldige licentiesleutel - net als nieuwe software.

Heeft gebruikte software van Wiresoft nog andere voordelen?

Ja: Wiresoft-klanten profiteren in de eerste plaats van de aanzienlijk lagere prijs bij aankoop van gebruikte software; het biedt dus een economisch voordeel, aangezien zowel bedrijven als particulieren hun software-inventaris goedkoper kunnen aanvullen of updaten dan met nieuwe software. Gebruikte software van Wiresoft kan dus bijdragen tot een verlaging van de bedrijfskosten, omdat het ook auditzekerheid biedt dankzij het volledige dossier van alle kopers!

In de Wiresoft Software Shop vindt u niet alleen het 2-core pakket van de Windows Server 2016 Standard Edition, maar ook het bijbehorende 16-core pakket voor de basislicentie van uw Windows Server. Als uw behoefte aan applicatievirtualisatie toeneemt, dan kunt u grijpen naar de Windows Server 2016 Datacenter Edition, of zelfs de nieuwste versie: Windows Server 2019, die ook beschikbaar zijn bij Wiresoft. Bovendien vindt u in ons aanbod van gebruikte software ook de nodige client access licenties (CAL's), evenals vele andere Microsoft-programma's - met alle genoemde Wiresoft-voordelen. Heeft u vragen over de juiste licentiëring van Windows Server 2016 Standard with 2-Core Packages, maak dan eenvoudig gebruik van ons deskundig advies in de chat of per e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën