Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standaard 2-core Vul uw licentiebehoeften voor Windows Server 2019 Standard flexibel aan met de 2-Core Packages van Wiresoft! De Standard Edition van Windows Server 2019 is met name ontwikkeld voor gebruik...
€ 24,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2 CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 2 CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 2-core Vul uw Windows Server 2019 Datacenter-licentiebehoeften aan met 2-Core Packages van Wiresoft! De Datacenter Edition van Windows Server 2019 is speciaal ontworpen voor gebruik in grotere,...
€ 149,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2019 Datacenter 16-core Het Windows Server 2019 Datacenter serverbesturingssysteem biedt maximale virtualisatie door on-premises omgevingen te combineren met Azure - met veel hybride functies, hoge prestaties en...
€ 1.213,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16 CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16 CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standaard 16-core Handig uw Windows Server 2019 Standard Edition licenseren met een 16-core pakket van Wiresoft! De Standard Edition van Windows Server 2019 dekt al de typische inzetmogelijkheden van...
€ 159,90 *

Windows Server 2019 - de belangrijkste nieuwe functies en kenmerken

In vergelijking met de 2016-versie van Windows Server biedt Windows Server 2019 een aantal verbeteringen en aanvullingen die zowel de beveiliging als de virtualisatiemogelijkheden naar een nieuw niveau tillen.

De hybride functies die in de serverversie van 2019 zijn geïntegreerd, maken een nog grotere integratie en gebruik van Microsoft Azure-diensten in het lokale datacenter mogelijk. Diensten zoals Azure Backup, Azure Site Recovery, Azure Update Management en de Azure Network Adapter kunnen nu gebruikt worden. De Azure netwerkadapter biedt het voordeel om een lokale server te verbinden met een virtueel Azure netwerk in de Azure Cloud.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste nieuwe diensten van Windows Server 2019:

Windows Server 2019 - Ondersteuning van Kubernetes en uitgebreide ondersteuning voor Linux

Het Windows Server 2019 platform ondersteunt containers of kubernetten, net als de vorige versie. Nu is het ook mogelijk om Linux- en Windows parallel te gebruiken, die met Kubernetes worden beheerd. Kubernetes is ook uitgebreid met nieuwe functies, zoals het netwerken van containers. Ook zijn de individuele afbeeldingen voor containers verbeterd. Daarnaast is het containerbeeld "vensters" toegevoegd, dat een groter scala aan functies heeft dan de vorige beelden.

Windows Server 2019 - Hypergeconvergeerde infrastructuur (HCI)

HCI-platforms zijn ideaal voor server- en desktopvirtualisatie en zijn relatief eenvoudig te implementeren, te beheren en te schalen. Windows Server 2019 biedt ook nieuwe functies ten opzichte van de versie 2016, die de complexiteit en de inzet van IT-infrastructuren aanzienlijk vereenvoudigen.

Windows Server 2019 - Nieuwe diensten voor Software Defined Networking (SDN)

Software Defined Networking biedt ook in de versie 2019 een aantal verbeteringen en aanvullingen. Nieuwe functies zijn onder meer firewall-bewaking en de mogelijkheid om twee netwerken met elkaar te verbinden terwijl ze naadloos op elkaar aansluiten. Encrypted Networks biedt veilige encryptie van virtuele netwerken met behulp van Datagram Transport Layer Security (DTLS), die manipulatie en afluisterpogingen voorkomt.

Windows Server 2019 - Analysefuncties met systeeminzichten

Windows Server 2019 biedt met System Insights functies voor voorspellende analyses. Ondersteund door een machinaal leermodel kunnen serversysteemgegevens zoals prestatiewaarden en gebeurtenissen worden geëvalueerd en kunnen nauwkeurige voorspellingen worden gedaan om de inspanning in het reactieve beheer van Windows Server-instanties te verminderen, bijvoorbeeld in het geval van prestatieknelpunten.

Windows Server 2019 - Hogere beveiliging voor gevoelige gegevens in Windows Server 2019

Bedreigingen voor of bescherming van de infrastructuur en gevoelige werklast hebben nog steeds een hoge prioriteit voor alle moderne bedrijven. Windows Server 2019 bevat nu tools zoals een domeincontroller en afgeschermde VM's om u hierbij te helpen. Daarnaast zijn er nieuwe functies toegevoegd aan Windows Defender, zoals Exploit Guard, dat deel uitmaakt van Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) en waarmee de toegang tot het netwerk en de documenten en mappen op het netwerk kan worden gecontroleerd. Bovendien maken Azure AD beveiligingsfuncties zoals Azure AD Banned Passwords en Azure AD Password Protection het mogelijk om de lokale Active Directory te beschermen.

Extra functies die alleen in de 2019 Datacenter Server Editie zijn opgenomen, worden in de volgende vergelijking beschreven.

Windows Server 2019 - Vergelijking tussen Windows Server 2019 Standard en Datacenter

De Standard en de Datacenter editie van de server hebben vrijwel dezelfde functionaliteit, maar verschillen in de virtualisatiemogelijkheden die ze bieden. Welke editie van Windows Server 2019 in elk geval het meest geschikt is, wordt dus vooral bepaald door de mate van virtualisatie die in een bedrijf wordt toegepast.

Er zijn dus enkele verschillen die de beslissing om een bepaalde editie te kopen beïnvloeden: Zo is Hyper-V sterk beperkt in de Standard, evenals het gebruik van Storage Spaces Direct en storage replicatie, waarbij alleen de Datacenter Editie het volledige scala aan diensten biedt.

Windows Server 2019 Standard

Windows Server 2019 Standard is geschikt voor kleinere en ook grotere bedrijven die meer geavanceerde functies nodig hebben. De ondersteuning van onbeperkte containers is inbegrepen in de Standard. Bij gebruik van Hyper-V-Containers moet u er echter voor zorgen dat er slechts twee containers zijn toegestaan, omdat de Standard slechts twee virtuele machines (VM's) toestaat.

De Standard heeft een RAM-limiet van 24 TB en geen CPU-limiet, met een minimum van 16 cores per server en 8 cores per processor.

Windows Server 2019 Datacenter

Windows Server 2019 Datacenter biedt de breedste feature set van edities, met vrijwel onbeperkte virtualisatie rechten, deze versie is ideaal voor de behoeften van organisaties met grote IT-workloads en hoge virtualisatie.

Net als in de Standard is de RAM-limiet hier 24 TB en is het aantal kernen onbeperkt. Het aantal toegestane virtuele machines en Hyper-V-containers is echter onbeperkt.

De belangrijkste verschillen tussen de Standard en Datacenter server edities zijn als volgt:

Windows Server 2019 - Afgeschermde virtuele machines (afgeschermde VM)

Afgeschermde virtuele machines maken het mogelijk om zeer veilige virtualisatie-infrastructuren te creëren en te beveiligen. Een afgeschermde VM sluit virtuele servers af en voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot kritieke gegevens en deze kunnen kopiëren van een VM die bijvoorbeeld is uitgewisseld naar een publieke cloud en vervolgens wordt uitgevoerd op een server van een derde partij. Een afgeschermde VM biedt dus een betrouwbare bescherming tegen misbruik en diefstal van gegevens.

Windows Server 2019 - softwarematig netwerk

SDN - Software-Defined Networks - voor Windows Server 2019 maakt de centrale configuratie en het dynamisch beheer van fysieke netwerkapparaten - zoals routers en switches - maar ook virtuele apparaten - bijvoorbeeld de gateway - mogelijk.

Windows Server 2019 - Opslagfuncties

Opslagruimten Direct en Opslag Replica

Afhankelijk van de servereditie biedt Windows Server 2019 een ander scala aan opslagfuncties, maar alleen de Datacenter Editie ondersteunt alle gerelateerde functies van Windows Server 2019. De Standard heeft geen Storage Spaces Direct, maar Storage Replica.

Windows Server 2019 - Opslag Replica voor Windows

Storage Replica in Windows Server 2019 minimaliseert de downtime met Disaster Preparedness en voorkomt gegevensverlies op het niveau van het bestandssysteem. Zowel synchrone als asynchrone replicatie worden ondersteund door de opslagreplica: Met synchrone replicatie spiegelt Storage Replica gegevens op fysieke locaties met fail-safe volumes, terwijl met asynchrone replicatie gegevens tussen locaties worden gespiegeld met een hogere latency door middel van netwerkverbindingen.

Windows Server 2019 - Storage Spaces Direct (S2D) - alleen in Datacenter Server

Met Storage Spaces Direct kan de lokale dataopslag van servers worden gecombineerd tot een virtueel cluster. In dit cluster hebben de knooppunten verschillende fysieke schijven, die ook verschillende schijfsystemen kunnen zijn. De communicatie tussen de afzonderlijke volumes wordt uitgevoerd met behulp van het SMB-protocol. S2D vereenvoudigt niet alleen de setup en het beheer van Software-Defined Storage-Systems (SDS), maar maakt het ook mogelijk om schaalbare en zeer beschikbare opslagsystemen op te zetten.

Windows Server 2019 - Minimale hardwarevereisten voor Windows Server 2019

Om de veilige en probleemloze werking van Windows Server 2019 te garanderen, zijn de volgende minimumeisen noodzakelijk. De feitelijke vereisten zijn afhankelijk van de betreffende systeemconfiguratie en de geïnstalleerde toepassingen.

RAM: 512 MB

2 GB voor servers met installatieoptie "Desktopweergave

Harde schijf: 32 GB

Vereiste processorsnelheid: 1,4 GHz met 64Bit

Grafische kaart met ondersteuning voor Super VGA: 1.024 x 768 Px

Windows Server 2019 - Licenties voor Windows Server 2019 Standard en Datacenter

Voor de Windows Server Editions 2019 Standard en Datacenter biedt Microsoft het licentiemodel uitsluitend aan via het aantal cores. Net als bij de vorige versie 2016 is de door Microsoft geïntroduceerde pro-core licentie gebaseerd op twee CPU-kernen als minimale eenheid. Naast de hardware (kernlicentie) moeten de clients die toegang hebben tot Windows Server 2019 ook een licentie hebben (CAL's).

Hoe werkt de kernlicentie van Windows Server 2019?

De licentie van Windows Server 2019 is altijd afhankelijk van de fysieke hardware. Elke licentie heeft betrekking op twee fysieke processorkernen. Zowel Windows Server 2019 Standard Edition als Datacenter Edition zijn gelicenseerd op basis van het aantal processorkernen van de fysieke server waarop het serverbesturingssysteem moet worden geïnstalleerd.

Volgens de licentievoorwaarden van Microsoft geldt een minimum van 8 cores per processor - ongeacht het werkelijke, mogelijk lagere aantal cores. Zo wordt bij het licenseren van een server met 2 processoren minimaal 16 cores in rekening gebracht, zodat er 8 2-licentiepakketten nodig zijn.

Windows Server 2019 - Extra licentievoorwaarden voor Windows Server 2019

Elke Standard met een licentie van Windows Server 2019 is geautoriseerd om maximaal twee Hyper-V-instanties per kernlicentie uit te voeren. Als er echter meer Hyper-V-instanties nodig zijn in de Standard Edition, moeten alle actieve kernen opnieuw worden gelicenseerd.

In de Windows Server 2019 Datacenter versie is er echter geen beperking ten aanzien van de VM's. Voorwaarde is dat alle processorkernen van de server een licentie hebben.

Er kunnen maximaal 2 Windows worden uitgevoerd op een server met een licentie voor 16 cores. Er is dan een 32-core licentie nodig om 3 Windows te draaien. Er is echter geen extra licentie nodig voor Linux-instanties.

Koop goedkoopWindows Server 2019 Edities van Wiresoft

Windows Server 2019 edities zijn verkrijgbaar bij Wiresoft in Standard en Datacenter edities. Afhankelijk van of u bestaande licenties van Windows Server 2019 wilt aanvullen of uw servers wilt licenseren met de nieuwe editie, kunt u kiezen tussen 2-core extra licenties of individuele volumelicenties uit 16-core pakketten voor de Standard en Datacenter edities. Wiresoft biedt voordelige ongebruikte licenties aan van bedrijven die legaal zijn aangekocht.

Bij de aankoop van Windows Server 2019-licenties van Wiresoft ontvangt u dus alleen ongebruikte originele licenties, die afkomstig zijn van Europese bedrijven en dus compatibel zijn. Ze zijn grondig gecontroleerd door Wiresoft op echtheid en perfecte functies. Veel tevreden Wiresoft-klanten bevestigen dit. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw licentiebehoeften voor de Windows Server Editions 2019 Standard en Datacenter.