Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 DEVICE CAL
Microsoft Exchange Server 2010 DEVICE CAL Voor elke gebruiker of elk apparaat dat toegang heeft tot de Exchange Server is een toegangslicentie (CAL) vereist. De CAL's zijn beschikbaar in de varianten User CAL (voor toegang door een...
€ 4,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 USER CAL
Microsoft Exchange Server 2010 USER CAL Voor elke gebruiker of elk apparaat dat toegang heeft tot de Exchange Server is een toegangslicentie (CAL) vereist. De CAL's zijn beschikbaar in de varianten User CAL (voor toegang door een...
€ 4,90 *

Exchange Server 2010 - de belangrijkste functies in één oogopslag

De 2010 versie van Microsoft Exchange Server bevat tal van verbeteringen in Outlook Web Access, beheer en prestaties, evenals verschillende nieuwe functies die de flexibiliteit in de toegang tot e-mailverkeer, zoeken, gegevensbescherming, compliance en nog veel meer verhogen. Exchange 2010 is geconfigureerd via PowerShell en de toegang tot mailboxen, mappen en gegevensreplicatie wordt geregeld via webservices. Outlook 2010 is beschikbaar als client voor Exchange Server 2010, waardoor u ook gebruik kunt maken van de archieffunctie in Exchange Server 2010.

Outlook Web Access in Exchange Server 2010

Outlook Web Access - officiële naam "Outlook Web App" - OWA - biedt een verscheidenheid aan praktische functies: deze omvatten vooral de in Outlook bekende zoekmappen voor het sorteren van e-mails en de favorieten. De weergaven in OWA zijn ook gebaseerd op Outlook en bieden verschillende weergavemogelijkheden, bijvoorbeeld voor de kalender. Outlook 2010 kan ook verbinding maken met meerdere Exchange-accounts zonder dat er een apart profiel hoeft te worden aangemaakt, of ze nu op dezelfde server staan of op een andere server. Elke mailbox heeft zijn eigen "Verzonden items" map.

Organisatie van e-mailgesprekken

Outlook Web Access 2010 biedt een aantal praktische functies die u helpen om e-mailgesprekken te organiseren op een manier die vergelijkbaar is met het organiseren van nieuwsgroepen in threads en het ordenen ervan per onderwerp.

 • De functie Conversatieweergave sorteert alle e-mails over een specifiek onderwerp, terwijl
 • met Ignore Conversation kunnen bepaalde e-mailgesprekken genegeerd worden.
 • MailTips waarschuwt bij het verzenden van e-mails naar grote distributielijsten om niet-relevante ontvangers uit te sluiten; of externe ontvangers om de veiligheid van belangrijke informatie te verhogen.
 • De Voice Mail Preview toont de voicemails al in de Outlook preview in tekstvorm en
 • Met de Call Answering Rules kunnen individuele regels voor Exchange Voice Mail worden gedefinieerd voor het doorsturen van gesprekken.
 • De functie Office Communicator (OC) daarentegen toont de aanwezigheidsstatus van collega's en maakt instant messages mogelijk.
 • Consistent Ervaring verenigt de werking van de functies op PC, mobiele telefoon of op het web voor Outlook Mobile en Outlook Web Access .
 • De journaling-functie in Exchange Server stelt u ook in staat om te voldoen aan wettelijke en organisatorische compliance-eisen door het opnemen van specifieke e-mailberichten.

Archivering van e-mails in Outlook 2010

Met Exchange 2010 in Outlook 2010 worden e-mails voor het eerst online gearchiveerd op de Exchange-server - dit betekent dat ze vanaf elke plek met toegang tot de mailbox kunnen worden bekeken. Beheerders kunnen ook een beleid bepalen voor de bewaartermijnen tijdens de opslag; dit voorkomt het per ongeluk verwijderen van e-mails, waardoor het niet alleen gemakkelijker wordt om te zoeken naar e-mails, maar ook om te voldoen aan de complianceregels.

Slechts één inbox met Unified Messaging

Unified Messaging biedt slechts één inbox voor toegang tot e-mail, voicemail, SMS en fax; dit vereenvoudigt ook de administratie van alle gebruikers voor de beheerders. Wanneer voicemails in de inbox worden afgeleverd, kan de Speech2Text-functie deze ook als e-mail aanleveren - en op de smartphone in de vorm van een tekstvoorvertoning.

Eenvoudiger rechtenbeheer

In Exchange Server 2010 kunnen gebruikers en hun rechten worden beheerd met de Exchange Management Console, via Remote PowerShell of via Outlook Web Access. Deze laatste biedt beheerders een eigen administratie-interface en stelt hen in staat om extra rechten toe te kennen aan individuele medewerkers met behulp van de Role-Based Access Control (RBAC). Het gaat hierbij vooral om taken die kunnen worden gedelegeerd, zoals het beheer van distributiegroepen of het volgen van e-mails.

Mailbox veerkracht en betere hoge beschikbaarheid

De Mailbox Resiliency functie in Exchange Server 2010 biedt een hoge beschikbaarheidsoptie naast een vereenvoudigde disaster recovery met de drie componenten Local Continuous Replication, Standby Continuous Replication en Cluster Continuous Replication. Met de functie Database Availability Group (DAG) kunnen beheerders Exchange-databases tussen verschillende servers kopiëren; replicatie vindt plaats via transactielogboeken.

Microsoft Licentiesysteem voor Windows Exchange Server 2010

Het Microsoft licentiemodel biedt verschillende varianten en typen licenties voor alle versies en edities van Exchange Server 2010. De verschillende voorschriften en eisen kunnen snel verwarrend worden en lijken op het eerste gezicht vaak onbegrijpelijk. Hieronder volgt dan ook een kort overzicht met toelichting.

In principe wordt er eerst een onderscheid gemaakt:

 • Serverlicenties
 • Toegangslicenties voor klanten

Serverlicenties - indien niet core-based - worden onafhankelijk van de toegangslicenties van de klant aangeschaft. Alleen deze autoriseren gebruikers om de Exchange Server te gebruiken. De serverlicentie bevat slechts 2 toegangslicenties voor beheerders, die alleen administratieve rechten bevatten.

Welke serverlicenties zijn beschikbaar voor Exchange Server 2010?

Er is een aparte serverlicentie voor elke servereditie van Exchange 2010 - Standard en Enterprise. Met de aankoop verwerft u het recht om de betreffende serversoftware op uw bedrijfsserver te implementeren:

 • Standard Edition - het is ontworpen met een maximum van 5 mailbox databases voor de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven.
 • Enterprise Edition - met maximaal 100 mailbox-databases dekt deze editie ook de behoeften van grote bedrijven en organisaties.

De serverlicentie wordt aangevuld met de Client Access Licenses (CAL's) - alle verschillen en bijzonderheden worden hieronder uitgelegd.

Client-toegangslicenties voor Windows Exchange Server 2010

Om de typische functies en diensten van Exchange 2010 te kunnen gebruiken voor een van de beschikbare server edities, hebben gebruikers hun eigen licentietype nodig: de Client Client Access License - afgekort CAL. Het Microsoft-licentiemodel gebruikt CAL's om de functies en schaalbaarheid van de Standard en Enterprise CAL's en de manier waarop ze worden benaderd te definiëren.

Wat is het verschil tussen Standard en Enterprise CAL's voor Microsoft Exchange Server 2010?

Bij Windows Exchange Server 2010 en bij andere versies wordt de functionele omvang van de betreffende editie via de CAL's geregeld. Deze zijn dus niet gekoppeld aan een specifieke Exchange-editie. Dit betekent dat u met een Enterprise CAL ook een Exchange Standard Server kunt gebruiken, of met een Standard CAL een Enterprise Exchange Server. De Enterprise CAL biedt een aanvulling op een Standard CAL.

Het grootste verschil is - zoals reeds vermeld - vooral de schaalbaarheid van de mailbox servers, maar daarnaast kunnen sommige functies slechts in beperkte mate worden gebruikt of aangepast met de Standard, en zijn bepaalde bedrijfsfuncties uitgeschakeld.

De differentiatie in toegangslicenties voor elke editie van Exchange Server 2010 stelt gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de functies en diensten die ze nodig hebben op basis van de behoeften van hun organisatie. Dit komt omdat niet elke werkomgeving het volledige scala aan functies of de maximale schaalbaarheid heeft. Daarom besparen particulieren of kleinere bedrijven geld bij de aanschaf van licenties, als de Standard al aan alle eisen voldoen.

Wat zijn de verschillen tussen de twee Exchange Server 2010 toegangslicenties (CAL's)?

Zoals hierboven vermeld, is er naast de verschillen in functies en schaalbaarheid nog een andere keuze in client-toegangslicenties voor Exchange Server Standard en Enterprise Edition CAL's: User CAL's en Device CAL's. Het verschil zit hem niet in de rechten of de functies, maar in de vraag of een persoon of een Windows eindapparaat een licentie heeft. Deze licentiealternatieven zijn een typische Microsoft-functie die ook van toepassing is op toegangslicenties voor andere serverlicentieproducten. Let op het volgende:

 • Noch de User CAL, noch de Device CAL kunnen na activering worden overgedragen aan een andere gebruiker of persoon.
 • Een User CAL kan niet worden gebruikt als een Device CAL, en het omgekeerde is ook onmogelijk (Device CAL wordt gebruikt als User CAL).
 • Het is echter mogelijk om beide CAL-types parallel te gebruiken voor toegang tot de Exchange Server of om ze met elkaar te combineren.

De alternatieven die in het Microsoft-licentiemodel worden aangeboden, houden rekening met de typische scenario's in een bedrijf bij de toegang tot de server. Afhankelijk van de taken of projecten maken sommige medewerkers er permanent gebruik van - en zelfs buiten hun bedrijf of instelling; anderen hebben de serverdiensten echter slechts op bepaalde tijden of slechts zelden nodig. De volgende vergelijking vat nogmaals de typische voordelen van User CAL en Device CAL samen.

 • Een User CAL is voordelig als één enkele medewerker frequent of permanent toegang heeft tot de diensten van de Exchange-server - en ook bij het schakelen tussen verschillende werkstations, zoals op de bedrijfswerkplek, op andere bedrijfslocaties, in het thuiskantoor of op reis. Hiervoor gebruikt de medewerker verschillende apparaten, bijvoorbeeld de vaste bedrijfspc, een laptop of zijn smartphone.
 • Device CAL biedt voordelen wanneer er gewerkt wordt op een manier die geen constante toegang tot de Exchange Server vereist, of wanneer verschillende gebruikers een enkel PC-werkstation of ander eindapparaat delen - zoals een laptop; dit kan het geval zijn voor ploegenwerk, individuele projecten, of wanneer de typische Exchange-services alleen onregelmatig gebruikt hoeven te worden.

In veel bedrijven varieert de noodzaak om toegang te krijgen tot de Exchange Server via CAL van afdeling tot afdeling of afhankelijk van de taken. In dit geval is een combinatie van client access licenties voor gebruikers en voor eindpunten de meest geschikte licentiemethode. Daarom is het voordelig om voor de aankoop van CAL's een overzicht te krijgen van welke types u nodig hebt en in welke hoeveelheid - in relatie tot de typische werkprocessen en werklast van het bedrijf.

We bepalen graag samen met u de meest praktische en tegelijkertijd economisch meest voordelige licentie voor u. Gebruik gewoon een van de onderstaande contactmogelijkheden.

Extra vereisten voor het gebruik van Exchange Server 2010 met CAL's

Om alle functies van Microsoft Exchange Server 2010 te kunnen gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw server is uitgerust met de juiste software die geschikt is voor dit doel. De Exchange Versie 2010 draait alleen op servers met Windows Server 2008 of hoger. Hier kunt u kiezen tussen de edities Windows Server 2008 Standard en Enterprise of Datacenter.

Uw licentie van Exchange Server 2010 met CAL's bij Wiresoft

Als het gaat om kosteneffectieve licenties met serverlicenties en client-toegangslicenties voor Windows Exchange Server 2010 en andere Exchange-versies of andere Windows Server-softwareproducten, is Wiresoft uw beproefde partner - zowel voor aankoop als voor advies.

In ons aanbod in de Online Shop vindt u Device CAL's en User CAL's for Exchange Server als goedkope enkelvoudige licenties - zodat u uw behoeften individueel kunt dekken of uitbreiden en tegelijkertijd kunt profiteren van de gereduceerde eindprijzen.

Alle CAL's die u in ons aanbod voor Microsoft-software vindt, zijn uitsluitend originele, ongebruikte Apparaat- of Gebruikers-CAL's uit de Europese zone, die we van bedrijven hebben verworven en die we vooraf hebben gecontroleerd op hun absolute authenticiteit en bruikbaarheid.

Als Wiresoft-klant profiteert u altijd van het prijsvoordeel ten opzichte van veel andere aanbieders van klantentoegangslicenties - en tegelijkertijd staat u altijd aan de veilige kant van de wet. Veel klanten maken al gebruik van alle voordelen van het CAL-aanbod bij Wiresoft. Dit omvat ook ons professioneel, deskundig advies, of het nu gaat om Exchange Server-licenties of andere toegangslicenties voor Windows. Samen met u maken we uw softwarelicentiebundel op maat.