Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 Device-CAL Bestel een Device CAL voor uw Microsoft Windows Server 2008 tegen een top prijs! Met de 2008-versie van Windows Server kunt u de communicatie met de filialen en de kantoren verbeteren en - met...
€ 7,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 User-CAL Bestel een User-CAL voor uw Microsoft Windows Server 2008 tegen een top prijs! Met de 2008-versie van Windows Server kunt u de communicatie met de filialen en de kantoren verbeteren en - met...
€ 7,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 DEVICE CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 Device-CAL Bestel een apparaat CAL voor uw Microsoft Windows Server 2008 tegen de hoogste prijs! Met de 2008-versie van Windows Server kunt u de communicatie met de filialen en de kantoren verbeteren en -...
€ 7,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 USER CAL
Microsoft Windows Server 2008 R2 User-CAL Bestel een User-CAL voor uw Microsoft Windows Server 2008 R2 tegen de hoogste prijs! Met de 2008-versie van Windows Server kunt u de communicatie met de filialen en de kantoren verbeteren en -...
€ 7,90 *

Verschillen tussen Windows Server 2008 en Release 2

Windows Server 2008 R2 is, zoals reeds aangegeven, geen geoptimaliseerde versie van Server 2008, maar een stand-alone serversysteemsoftware die gebruik maakt van een nieuwe versie van het Windosw-besturingssysteem. In deze cursus zijn enkele namen van centrale functies hernoemd, met name de term "Terminal" is vervangen door "Remote". Zo heten de Terminal Services van Windows Server 2008 nu Remote Desktop Services, de Terminal Services RemoteApp heet nu RemoteApp, Terminal Service Gateway wordt Remote Desktop Gateway en de Terminal Services Session Broker heet Remote Desktop Connection Broker. De belangrijkste nieuwe functies worden hieronder kort beschreven.

Hyper-V 2.0 biedt geoptimaliseerde virtualisatie

Hyper-V, dat al is opgenomen in Windows Server 2008, heeft aanzienlijke verbeteringen in R2: Nieuwe functies voor het aanmaken van clusters maken het nu mogelijk om virtuele servers naar andere hosts te verplaatsen terwijl het systeem draait - ook wel bekend als Live Migratie. Gebruikers kunnen dus zonder enige beperking in hun werk toegang blijven krijgen tot de server. Failover clustering is ook mogelijk in Hyper-V 2.0 - afhankelijk van de Windows Server 2008 R2 Edition.

Cluster Gedeelde volumes voor het beheer van virtuele servers

Met de Cluster Shared Volumes (CSV) in Windows Server 2008 R2 is het nu mogelijk om meerdere virtuele machines te voorzien van één Logical Unit Number via hypervisor. Dit vereenvoudigt het beheer en de opslag van virtuele omgevingen met een hoge beschikbaarheid, omdat ze niet langer voor elk een aparte LUN nodig hebben. Cluster Shared Volumes zorgen ervoor dat meerdere knooppunten tegelijkertijd toegang hebben tot een schijf.

Bovendien verhoogt Dynamische I/O de beschikbaarheid van de server aanzienlijk. Deze functie biedt de mogelijkheid om het dataverkeer automatisch via een ander knooppunt te routeren in geval van een storing van een clusterknooppunt.

Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI)

In Windows Server 2008 R2 biedt Hyper-V 2.0 nu ook de mogelijkheid om gebruikers te voorzien van desktops in een virtuele omgeving met behulp van het geoptimaliseerde Remote Desktop Protocol (RDP) met Presentation Virtualization. De functie is een onderdeel van de RemoteApps en heeft ook het voordeel dat individuele applicaties gevirtualiseerd kunnen worden, die gebruikt kunnen worden zoals normaal geïnstalleerde programma's.

PowerShell 2.0 - grotere set CMDlets

De nieuwe versie 2.0 PowerShell in Windows Server 2008 R2 bevat nu meer dan 240 CMDlets (Command-Let). Daarnaast is het nu mogelijk om Hyper-V niet alleen lokaal te configureren en te beheren, maar ook via het netwerk via PowerShell. Hiervoor heeft het een grafische interface waarmee scripts kunnen worden gemaakt.

DirectAccess voor Windows Server 2008 R2

DirectAccess biedt nu een krachtige, beveiligde VPN-verbinding met het bedrijfsnetwerk in Windows Server 2008 R2. Nog voordat een gebruiker zich aanmeldt, legt DirectAccess een tunnel aan zodra er internettoegang beschikbaar is. Deze functie heeft vooral invloed op de toegang via notebooks buiten het bedrijfsnetwerk, tot nu toe een van de grootste veiligheidsgaten die hierdoor kunnen worden gedicht. Remote clients kunnen met DirectAccess net zo veilig worden geconfigureerd als stationaire bedrijfspc's.

Het Microsoft-licentiemodel voor Windows Server 2008 met CAL's

Afhankelijk van de servereditie biedt Microsoft verschillende licentiemogelijkheden.

Dit betekent dat bijvoorbeeld de Standard Windows Server 2008 en Server 2008 R2 elk bestaan uit twee componenten: een serverlicentie die u het recht geeft om de functies en diensten van de software op de bedrijfsserver te installeren, en een of meer client toegangslicenties - CAL's die individuele gebruikers het recht geven om deze diensten te gebruiken.

Met name de vaak geïnstalleerde edities Standard en Enterprise for Windows Server 2008 R2 zijn naast de processorlicenties ook beschikbaar met serverlicenties. Het aantal bestaande processoren en CPU-kernen van de servers is hier niet relevant.

Het belangrijkste voordeel van dit licentiemodel is dat kleinere of zelfs middelgrote bedrijven met een kleiner aantal gebruikers toegang hebben tot de tools en functies van de serversoftware. Dit komt omdat het aantal corresponderende CAL's naar behoefte kan worden geschaald, zodat u alleen het aantal CAL's hoeft aan te schaffen dat u daadwerkelijk nodig heeft voor uw medewerkers.

Windows Server Editions 2012 en 2012 R2 verbeteren met User of Device CAL's.

Bij het licenseren met CAL's maakt Microsoft ook onderscheid tussen twee typen: client-toegangslicenties voor een gebruiker en client-toegangslicenties voor een Windows eindapparaat. De respectievelijke CAL vertegenwoordigt dus één enkele licentie, waardoor slechts één enkele gebruiker of eindapparaat toegang heeft tot de overeenkomstige gelicentieerde Windows Server-versie.

Dit onderscheid tussen gebruikersgebaseerde en apparaatgebaseerde CAL's betekent dat u zich ervan bewust moet zijn hoeveel van elk type CAL u nodig heeft voordat u de bijbehorende individuele licenties aanschaft. Dit komt omdat elke toegangslicentie, eenmaal toegewezen aan een specifieke gebruiker of een specifiek apparaat, op een later tijdstip niet meer kan worden overgedragen aan een andere gebruiker of een ander apparaat. Het is ook niet mogelijk om de User CAL als toestel CAL te gebruiken of omgekeerd.

Het is echter mogelijk om beide soorten licenties te combineren voor toegang tot de Windows binnen een bedrijf. Uw totale CAL-behoeften worden dus berekend op basis van de

Som van de gebruikers en de eindapparaten die bevoegd zijn om de serversoftware te gebruiken. Op deze manier voorkomt Microsoft dat apparaten of gebruikers zonder een overeenkomstige CAL toegang krijgen tot de serverdiensten, wat ook betekent dat gevoelige gegevens worden beschermd tegen vreemden of mensen zonder toegangsrechten.

Elk type van de twee Client Access licenties heeft specifieke voordelen, zodat de aankoop van de licentie kan worden beïnvloed door een of meer van de hieronder beschreven factoren.

Gebruiker CAL voor Windows Server 2008 of 2008 R2

Met een Single User CAL voor Windows Server 2008 / R2 krijgt precies één gebruiker toegang tot alle serverfuncties van de software. Omdat de gebruikerscliënttoegangslicentie gebonden is aan één persoon, is die persoon ook vrij om het apparaat te kiezen dat hij of zij gebruikt om toegang te krijgen tot de server.

De gebruiker CAL biedt het voordeel dat het toegang geeft tot de bedrijfsserver op zeer verschillende locaties - of het nu vanaf een vaste pc op de werkplek in het bedrijf is of vanaf een mobiel apparaat op de weg - bijvoorbeeld via smartphone of laptop bij de klant, in het thuiskantoor of op een andere bedrijfslocatie. Gebruiker CAL richt zich daarom vooral op de locatie en het apparaatonafhankelijke gebruik van Windows Server 2008 / R2 Services.

Apparaat CAL voor Windows Server 2008 of 2008 R2

De Single Device CAL voor Windows Server 2008 / 2008 R2 biedt ook bepaalde voordelen, die vooral duidelijk worden wanneer meerdere medewerkers gezamenlijk maar afwisselend toegang hebben tot de serverdiensten. Deze puur apparaatgerelateerde client toegangslicentie is daarom alleen geldig voor een enkel eindapparaat, dat dus toegangsrechten krijgt voor de Windows Server 2008 of R2. Het maakt niet uit wat voor soort apparaat het is, zolang het maar Windows is. Het maakt ook niet uit of het in een bedrijf of mobiel wordt gebruikt. Het Device CAL laat zijn voordelen zien, vooral wanneer medewerkers niet altijd toegang hebben tot de server, maar alleen in ploegendienst of in het kader van beperkte projecten.

De juiste beslissing: Apparaat CAL of Gebruiker CAL - of de combinatie?

Het kiezen van de juiste toegangslicenties voor klanten kan dus helpen om licentiekosten te besparen. Er is echter vaak geen duidelijke voorkeur voor welke CAL het beste de werkstructuren vertegenwoordigt - Device CAL of User CAL. In dit geval biedt de gecombineerde aanschaf van beide licentietypen de meeste voordelen. De combinatie van beide toegangslicenties voor klanten is technisch geen probleem, hoewel, zoals reeds vermeld, de CAL's zelf niet kunnen worden geschakeld.

Gebruiker en apparaat CAL's voor Windows Server 2008 en 2008 R2 - tegen een speciale prijs van Wiresoft

Als u uw behoefte aan toegangslicenties voor gebruikers of apparaten voor Windows Server 2008 of Windows Server 2008 R2 wilt aanvullen, dan is Wiresoft uw competente licentiepartner. Wij adviseren u over uw concrete behoefte aan CAL's voor uw Windows Server-systeem, die u kunt aanschaffen als handige enkelvoudige licenties. Op deze manier kunt u veel geld besparen ten opzichte van licentiebundels, omdat u de mogelijkheid hebt om extra CAL's te kopen - of het nu gaat om Device of User CAL's. Zo wordt uw Windows Server systeem altijd op maat gelicenseerd - zonder onnodige kosten.

Alle Microsoft Server Client Access licenties zijn originele Microsoft producten en zijn verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een bijzonder gunstige prijs. Want bij ons profiteert u van het prijsvoordeel van gebruikte originele software, die door Europese bedrijven is aangeschaft en op authenticiteit is onderzocht en dus ook 100% bruikbaar is in uw bedrijf of organisatie. Veel van onze klanten hebben de economische voordelen van het kopen van Microsoft softwarelicenties van Wiresoft al onderkend. Naast ons assortiment CAL's voor Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 vindt u ook vele andere Microsoft Server-licenties. Als u vragen heeft over uw licenties met CAL's voor Microsoft Server 2008 of versie 2008 R2, neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of hier in de chat.