Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10107
 • 9EM-00118
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 247,90 * € 274,90 * (9,82% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 16 Core 
Apparaten 1x
Virtuele machines 2x
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Download + Licentie


De editie Windows Server 2016 Standard biedt een modern, krachtig Server besturingssysteem, dat ook Cloud-capabel is en daarmee volledig voldoet aan de eisen van kleinere bedrijven, die slechts in geringe mate met gevirtualiseerde omgevingen werken of voornamelijk fysieke Server gebruiken. Vergeleken met de vorige versie biedt deze editie veel nieuwe functies die onder andere ook de overgang naar een Cloud-gebaseerde omgeving ondersteunen, en veel functies die een hogere stabiliteit en veiligheid van de infrastructuur garanderen - door een verbeterde bescherming tegen netwerk- en opslagstoringen.

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Standaard 16-core

De Windows Server 2016 Standard-editie biedt met name kleinere bedrijven, die slechts in beperkte mate met gevirtualiseerde omgevingen werken of voornamelijk fysieke servers gebruiken, een modern, krachtig serverbesturingssysteem dat ook geschikt is voor de cloud en dus volledig aan hun eisen voldoet. Vergeleken met de vorige versie biedt deze editie veel nieuwe functies die onder andere ook de overstap naar een cloud-gebaseerde omgeving ondersteunen, evenals veel functies die zorgen voor meer stabiliteit en veiligheid van de infrastructuur - door verbeterde bescherming tegen netwerk- en opslagstoringen.

Dankzij de vertrouwde Windows 10-interface is het beheer van Windows Server 2016 Standard bijna intuïtief. Windows Server 2016 Standard biedt dus alle randvoorwaarden om complexe netwerken te creëren of om de serversoftware te gebruiken voor een datacenter in een bedrijf om IT-infrastructuren te beheren, waarbij de beveiliging van de gegevens wordt verbeterd door verschillende uitbreidingen.

De beslissing om de Standard Edition van Windows Server 2016 aan te schaffen wordt vooral bepaald door de behoefte aan de beschikbare functies of mogelijkheden om diensten te virtualiseren. Daartoe biedt het reeds vele belangrijke functies voor kleinere bedrijven om stabiele hyperconvergente infrastructuren te ontwikkelen en te exploiteren. Voor een nauwere verbinding van lokale omgevingen met de cloud bieden de Microsoft Azure Services ook hier enkele praktische functies.

Bij de Windows Server 2016-versie is de licentiëring van de standaardeditie ook uitsluitend op core gebaseerd: Het minimumaantal cores per server is altijd 16, zodat het 16-core pakket kan volstaan als basis voor handige en flexibele licenties.

U kunt het 16-core pakket van Windows Server 2016 Standard bij Wiresoft verkrijgen als gebruikte software. Naast het grote voordeel van de lagere prijs in vergelijking met nieuw - voor zover deze versie nog als zodanig wordt aangeboden - biedt de gebruikte software dezelfde reeks functies met betrekking tot de virtualisatiefuncties, alsmede met betrekking tot de prestaties en de uitgebreide bescherming van gegevens en toepassingen. Het volgende overzicht biedt gedetailleerde informatie over de belangrijkste functies van Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition, inclusief de toepasselijke licentievoorwaarden.

Welke functionaliteiten biedt Windows Server 2016 Standard?

In vergelijking met de vorige versie biedt Windows Server 2016 Standard een hogere snelheid bij de uitvoering van applicaties, een betere cloudverbinding en natuurlijk een aantal nieuwe functies voor de virtualisatie van servers en diensten, die daarmee de overstap naar een cloudomgeving ondersteunen. Met de Standard Edition is het dus mogelijk complexe netwerken te creëren die worden gekenmerkt door een grotere stabiliteit en een betere bescherming van de infrastructuren. Voor de exploitatie van een datacentrum voor het beheer van de IT-infrastructuur van bedrijven zijn extra opties beschikbaar voor de toewijzing van gebruikersrechten en nieuwe serverrollen - door de verbeterde bescherming bij netwerk- en opslagstoringen is een veiliger en efficiënter beheer van het gehele serversysteem mogelijk.

Daarnaast is het mogelijk om Windows Server 2016 op te starten in de eenvoudigere kerntoepassing - zonder grafische desktopinterface - wat de prestaties aanzienlijk verhoogt wanneer het draait op oudere hardware. Verdere kenmerken van de standaardversie, die met name betrekking hebben op de mogelijkheden voor virtualisatie, worden hieronder toegelicht.

Ondersteuning voor Windows Server-containers onder Docker

In deze serverversie biedt Microsoft nu ook Windows Server Containers en Hyper-V Containers aan, gebaseerd op het open source project Docker. Deze maken onder meer de virtualisatie van server- en cloudtoepassingen mogelijk door alle vereiste componenten beschikbaar te stellen via de containerhost. Dit vereenvoudigt bijvoorbeeld de invoering van toepassingen.

Nano Server in Windows Server 2016

Met Nano Server kunnen bedrijven nu veel slankere servers creëren, omdat een virtuele engine ongeveer 90% opslagruimte bespaart. Deze functie is geoptimaliseerd voor de nieuwe Windows Server Containers of de reeds genoemde Docker-extensie. Hiermee kan bijvoorbeeld een virtuele nano-server worden aangemaakt op de server en vervolgens worden geconfigureerd als host voor Docker-containers. Hyper-V clusters kunnen ook worden gemaakt met Nano Servers. Nano Server kan ook worden gebruikt voor conventionele serverdiensten, bijvoorbeeld als bestandsserver.

Hyper-V in Windows Server 2016 Standaard

De standaardeditie van Windows Server 2016 biedt virtualisatierechten voor 2 virtuele machines of 2 Hyper-V-containers, met een maximum van 24 TB RAM. De Hyper-V-functies die hier beschikbaar zijn, bieden een hogere schaalbaarheid, wat cruciaal is voor publieke clouds, evenals enkele opslagfuncties, zoals de iSCSI-initiator en ondersteuning voor Storage Spaces (maar niet Storage Spaces Direct) voor het maken van een opslagpool, evenals multipath I/O (MPIO) voor een hogere fail-safety of een betere beveiliging van de belasting

Veerkracht of betere load balancing tussen verbindingen met failover en load balancing. VM Storage Resiliency verbetert ook de beschikbaarheid door de tolerantie voor storingen in het opslagsysteem te vergroten.

Microsoft-servertoepassingen en -componenten die beschikbaar zijn onder Windows Server 2016 Standard

Belangrijke servertoepassingen die kunnen worden geïnstalleerd en gebruikt op Windows Server 2016 Standard zijn onder meer:

 • Microsoft SQL Server: Versies 2016, 2014 en 2012
 • Microsoft System Center: Virtual Machine Manager 2016, Operations Manager 2016 en Data Protection Manager 2016
 • Configuration Manager (Vers. 1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Project Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Host Integratie Server 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype voor Bedrijven Server 2015 en
 • BizTalk Server 2016

Daarnaast worden ook de volgende onderdelen ondersteund:

 • .NET Framework 4.6 en 3.5
 • Achtergrond Intelligente Overdracht Dienst (BITS)
 • BitLocker-schijfversleuteling en netwerkontgrendeling
 • BranchCache
 • Cliënt voor NFS
 • Failover cluster
 • Beheer van groepsbeleid
 • Windows PowerShell

De Windows Server-functies kunnen worden geïnstalleerd met Server Manager (of PowerShell).

NIET ondersteund in de Standaard Editie

 • Host monitoring ondersteuning voor Hyper-V
 • Opslag replica
 • Software-gedefinieerde netwerken (SDN)

De volgende onderdelen zijn ook niet in deze editie opgenomen:

 • Storage Spaces Direct
 • Opslag Replica
 • Afgeschermde virtuele machines
 • Nieuwe netwerkstack (Protocol Stack)

Gebruik van Windows Server 2016 Standard met Microsoft Azure Services

Met de Windows Server 2016-versie koppelt Microsoft het besturingssysteem nauwer aan de Azure-clouddienst. Hierdoor kunnen meerdere, gedistribueerde datacenters nog betrouwbaarder en efficiënter met elkaar worden verbonden - voor servers en clusters met hoge beschikbaarheid en prestaties - met onder andere de functies Cloud Witness en RDS Connection Broker.

Azure biedt het voordeel van een end-to-end hybride infrastructuur, met uniforme functies voor identiteiten, beveiliging en beheer.

Minimale software- en hardwarevereisten voor de installatie en werking van Windows Server 2016 Standard Edition

Om de veilige werking van de Windows Server 2016 Standard Edition te garanderen, moet de gebruikte hardware aan bepaalde minimumvereisten voldoen, zoals hieronder vermeld. Andere vereisten zijn afhankelijk van de systeemconfiguratie of andere geïnstalleerde toepassingen.

 • Harde schijf: 32 GB
 • Geheugen (RAM): 512 MB (Server Core en Server Nano) of 2 GB voor installatie met desktopscherm
 • Systeempartitie: 32 GB
 • Bewerker: 64-bit
 • Processorsnelheid: 1,4 GHz
 • Grafische kaart: 1.024 x 768 pixels, Super VGA-ondersteuning
 • Netwerkkaart: 1 Ethernet-adapter met een minimale verwerkingscapaciteit in het gigabitbereik 1x

Licenties met een Windows Server 2016 Standaard 16-core pakket

De licentiëring van een server met gebruikte software, zoals de Windows Server 2016 Standard Edition, volgt de geldige Microsoft-licentievoorschriften. In principe is hier ten minste een 16-core pakket vereist, aangezien de onderstaande regels van toepassing zijn.

Basis Microsoft licentievoorschriften voor Windows Server 2016 Standard Edition

Met de release van de Windows Server 2016-versie heeft Microsoft zijn licentiemodel gewijzigd. Een server met de Standard Edition kan dus in principe alleen worden gelicentieerd op basis van de gebruikte fysieke hardware. De volgende bepalingen zijn van toepassing:

 • Een enkele serverlicentie dekt altijd 2 fysieke processorkernen.
 • Voorts wordt altijd uitgegaan van een minimumaantal van 8 cores per processor - zelfs als de gebruikte hardware in werkelijkheid minder dan 8 cores heeft.
 • Bovendien wordt uitgegaan van 2 processoren als minimumaantal per fysieke server.
 • Dit resulteert in een minimumaantal van 16 kernen, wat overeenkomt met een 16-kernenpakket.
 • Daarnaast kan een server met meer dan 16 cores worden gelicentieerd met 2-core pakketten voor Windows Server 2016 Standard; deze zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft als gebruikte software.
 • Daarnaast moeten alle clients - elke gebruiker of elk eindapparaat - die toegang hebben tot Windows Server 2016 Standard ook voorzien zijn van een client access license (CAL). Deze User en Device CAL's voor Windows Server 2016 zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een redelijke prijs als gebruikte software.

Verdere opmerkingen over de werking van Windows Server 2016 Standard

Windows Server 2016-instanties kunnen worden gebruikt in een fysieke besturingssysteemomgeving (1 draaiende instantie) of een virtuele besturingssysteemomgeving (2 draaiende instanties).

Om te profiteren van alle nieuwe functies in Windows Server 2016, kan Windows Server 2016 ook worden geïnstalleerd op een virtuele computer op een bestaande host. Sommige functies werken echter het beste op een fysieke Windows Server 2016 host met Hyper-V.

Veelgestelde vragen over gebruikte software voor de Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition van Wiresoft

Het 16-core pakket voor Windows Server 2016 Standard kan over het algemeen als gebruikte software op dezelfde manier worden gebruikt als een nieuw 16-core pakket - als dit überhaupt nog wordt aangeboden. Dit heeft niet alleen betrekking op het feit dat software over het algemeen niet verslijt, maar vooral op het feit dat gebruikte software van Wiresoft dezelfde functionaliteiten heeft als een overeenkomstige nieuwe of ongebruikte serverlicentie. Verdere vragen over gebruikte Windows-serverlicenties worden hieronder beantwoord.

Zijn zowel de verkoop, aankoop als het gebruik van gebruikte software zoals Windows Server 2016 Standard Software wettelijk toegestaan?

Ja: Met gebruikte software van Wiresoft kunt u er zeker van zijn dat u geen relevante wetten overtreedt wanneer u een gebruikt Windows Server 2016 Standard 16-core pakket koopt en ook wanneer u het regelmatig gebruikt. De huidige jurisprudentie staat namelijk niet alleen de handel in door Microsoft gebruikte software toe, maar ook het gebruik ervan, zolang deze afkomstig is uit de licentievoorraad van een onderneming. Dit is ook herhaaldelijk bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken.

Waar komt gebruikte Windows Server 2016 Standard 16-Core software vandaan?

De 16-core pakketten voor Windows Server 2016 Standard die Wiresoft aanbiedt, zijn afkomstig van bedrijven die ze meestal eerder zelf hebben aangeschaft, vaak ook daadwerkelijk hebben gebruikt en om uiteenlopende redenen aan Wiresoft hebben verkocht (bijv. bedrijfsbreed gebruik van een nieuwere versie). Deze pakketten worden daarom in de Wiresoft Shop altijd als gebruikte software aangeboden, ook al kunnen ze als een nieuwe licentie gebruikt worden.

Bestaat de kopersbeveiliging ook voor Windows Server 2016 Standard?

Ja: Ongeacht of het gaat om het aangeboden Windows Server 2016 Standard 16-Core Package of een andere editie, alle gebruikte software van Wiresoft biedt u dezelfde voordelen en veiligheid als de aanschaf van nieuwe serversoftware. Daarom hebt u de gebruikelijke kopersveiligheid door de onmiddellijke download van het softwarepakket na het voltooide betalingsproces, evenals de onmiddellijke licentieactivering met een geldige licentiesleutel.

Heeft Wiresoft Used Software nog andere voordelen?

Ja: Klanten die Wiresoft Gebruikte Software kopen, profiteren vooral van de lagere prijs, die het economische voordeel biedt dat bedrijven of particulieren hun softwarevoorraad voordeliger kunnen aanvullen of updaten dan door vergelijkbare nieuwe software aan te schaffen. Microsoft gebruikte software van Wiresoft kan dus ook de bedrijfskosten drukken, want het biedt ook auditbeveiliging dankzij het volledige dossier van alle kopers!

In de Wiresoft Software Shop vindt u gebruikt niet alleen het Windows Server 2016 Standard 16-Core Package, maar ook het 2-Core Package, waarmee u de licenties van uw Windows Server flexibel kunt uitbreiden. En als u bijvoorbeeld meer behoefte hebt aan virtualisatie, kunt u ook de Windows Server 2016 Datacenter Edition of de nieuwste 2019-versie van Windows Server krijgen. Onze uitgebreide portefeuille met gebruikte software omvat ook de nodige client access licenties (CAL's) en vele andere Microsoft-programma's - met alle genoemde Wiresoft-voordelen. Als u vragen heeft over uw juiste licentiëring van Windows Server 2016 Standard, maak dan gewoon gebruik van ons deskundig advies in de chat of per e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën