Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10108
 • 9EA-00122
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 1.233,90 * € 1.369,90 * (9,93% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 16 Core 
Apparaten 1x
Virtuele machines Onbeperkt
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Download + Licentie


Windows Server 2016 biedt alle voorwaarden om volledig te voldoen aan de eisen van grote organisaties en bedrijven voor een hoge mate van virtualisatie wat betreft de gebruikte en de geleverde ; het is de versie van 10. Het 16- pakket vormt de basis voor licenties met de editie. Datacenter Server Services Server WindowsCore Server Datacenter

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 16-core

Windows Server 2016 Datacenter biedt alle vereisten om volledig te voldoen aan de eisen van grote organisaties en bedrijven voor een hoge mate van virtualisatie met betrekking tot de gebruikte servers en de geleverde diensten; het is de serverversie van Windows 10. Het 16-core pakket vormt de basis voor serverlicenties met de Datacenter Edition.

De belangrijkste feiten over Microsoft Windows Server 2016 Datacenter in het kort

Met Windows Server 2016 Datacenter krijgen bedrijven een betrouwbaar serverbesturingssysteem met veel krachtige technologieën en functies die de virtualisatie van applicaties ondersteunen. In vergelijking met de vorige versie biedt deze Datacenter Edition, naast vele verbeteringen en optimaliseringen, vooral veel nieuwe exclusieve functies die ook zorgen voor een betere beveiliging van netwerkinfrastructuren door een grotere stabiliteit en een geoptimaliseerde bescherming tegen storingen, enz. Door de vertrouwde interface van Windows 10 is het gebruik van Windows Server 2016 Datacenter bijna intuïtief.

Wat biedt Windows Server 2016 Datacenter Edition?

Een belangrijk beslissingscriterium voor de aanschaf van Windows Server 2016 Datacenter Edition is de steeds groter wordende behoefte aan virtualisatie om complexe hyperconvergente infrastructuren te kunnen ontwikkelen en exploiteren. Daartoe biedt deze Datacenter Edition vele exclusieve functies waarvan bedrijven met veel virtuele systemen en hoge eisen op het gebied van IT kunnen profiteren naast grote workloads. Daartoe behoren Storage Spaces Direct (S2D) en Storage Replica, Shielded Virtual Machines (Shielded VM), Software Defined Networking (SDN) en de nieuwe Protocol Stack, die hieronder nader worden beschreven.

In Windows Server 2016 Datacenter zijn ook Microsoft Azure Services beschikbaar, die een nog nauwere verbinding van lokale omgevingen met de cloud mogelijk maken met verdere praktische functies.

Licentieverlening voor de Windows Server 2016 Datacenter-editie met gebruikte software

Met de release van de Windows Server 2016-versie is de licentiëring van de Datacenter Edition alleen nog core-gebaseerd: Er wordt uitgegaan van een minimum aantal van 16 cores voor elke server; extra cores kunnen ook worden gelicentieerd met de overeenkomstige 2-core pakketten - meer details hieronder.

Wiresoft biedt dit 16-core pakket voor Windows Server 2016 Datacenter aan als gebruikte software. In vergelijking met nieuwe producten profiteren kopers vooral van hun lagere prijs - zonder beperkingen in de omvang van de functies, bijv. bij het gebruik van VM's of prestaties - en deze oudere serverversie wordt meestal niet meer nieuw aangeboden. Gedetailleerde informatie over de functionele omvang van Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition, evenals de exacte licentievoorwaarden, vindt u in het volgende overzicht.

Windows Server 2016 Datacenter Edition - alle voordelen en exclusieve functies

Met Windows Server 2016 Datacenter Edition krijgen grote bedrijven die sterk gevirtualiseerde omgevingen of hypergeconvergeerde infrastructuren ontwikkelen en implementeren een krachtige serversoftware die aan alle eisen voldoet. De geïntegreerde kenmerken en functies maken gebruik van innovatieve Microsoft-technologieën om stabiele en betrouwbare toepassingen te bieden.

De Datacenter Edition is niet alleen overtuigend op netwerkgebied, maar biedt ook veel voordelen bij de beveiliging en opslag van gegevens. Het beschikt dus over de nodige flexibiliteit om de complexere IT-infrastructuren in bedrijven aan te passen aan de huidige en toekomstige bedrijfsvereisten van het digitale tijdperk. Hierdoor kunnen kosteneffectievere virtuele opslag, web- en applicatieplatforms en softwaregedefinieerde netwerken (SDN) worden ingezet, aangevuld met verbeteringen in serverbeheer en -automatisering, en gegevensbeveiliging en -toegang.

In Windows Server 2016 Datacenter ondersteunen veel exclusieve functies deze creatie van stabiele netwerkstructuren die beter bestand zijn tegen grotere belastingen en verstoringen, waaronder: Shielded Virtual Machines, Storage Spaces Direct en Software Defined Networking (SDN), alsmede Storage Replica en een nieuwe netwerkstack (Protocol Stack), aangevuld met innovaties voor failover clustering in Hyper-V, die hier worden gepresenteerd.

Afgeschermde virtuele machines (Shielded VM's)

Afgeschermde virtuele machines bieden een hoog niveau van bescherming in netwerken tegen diefstal of misbruik van kritieke gegevens die worden gebruikt in bedrijfskritieke toepassingen wanneer deze bijvoorbeeld worden uitbesteed aan een publieke cloud. De afgeschermde VM's maken hiervoor gebruik van een Guarded Fabric, die is samengesteld uit Host Guardian Service (HGS) en Guarded Hosts.

Software-gedefinieerde netwerken (SDN)

Met Software Defined Networking kunnen zowel fysieke (bijv. routers, switches) als virtuele netwerkapparaten (bijv. gateways) centraal worden geconfigureerd en dynamisch worden beheerd. SDN kan ook worden gebruikt om netwerken te beveiligen en de provisioning van workloads te versnellen, en Software Defined Networking kan ook worden gebruikt om beleidslijnen te definiëren en te schalen voor de controle van zowel fysieke als virtuele netwerken.

Storage Spaces Direct (S2D)

S2D of Storage Spaces Direct maakt het mogelijk gegevensopslag op verschillende lokale Windows-servers te combineren tot een virtueel opslagcluster. S2D vergemakkelijkt zowel het creëren als het beheer van schaalbare, hoog beschikbare softwaregedefinieerde opslagsystemen.

Opslag Replica

Naast S2D wordt Storage Replica in Windows Server 2016 Datacenter gebruikt om downtime te minimaliseren met disaster preparedness en dataverlies op bestandssysteemniveau praktisch uit te sluiten. Storage Replica ondersteunt zowel synchrone replicatie, waarbij gegevens worden gespiegeld op fysieke locaties met fail-safe volumes, als asynchrone replicatie, waarbij gegevens tussen locaties worden gespiegeld via regionale gebieden die gebruikmaken van netwerklinks met hogere latencies.

Verdere beveiligingsfuncties

Met de nieuwe beveiligingslagen die beschikbaar zijn in Windows Server 2016, worden bedreigingen voor de IT-structuren in een bedrijf nog beter geïdentificeerd en worden er snel passende tegenmaatregelen genomen. Ook de bescherming van virtuele machines is verbeterd, onder meer door een geoptimaliseerde toegangscontrole en de integratie van meerdere beschermingslagen, waardoor het veiligheidsrisico is afgenomen.

Verbeterde beveiliging in de Datacenter Server-editie wordt ook geboden door de Microsoft Zero Trust-aanpak via een scheiding van host en virtuele machine, waarbij bronnen die in gedeelde omgevingen worden gebruikt, worden beschermd door afgeschermde virtuele machines. De Microsoft Host Guardian Service identificeert vertrouwde hosts en via Just in Time en Just Enough management kunnen ook regels worden gedefinieerd om de toegang van beheerders te beperken.

Verdere functies van de Windows Server 2016 Datacenter Edition

In vergelijking met de vorige versie biedt Windows Server 2016 Datacenter nog meer mogelijkheden voor de virtualisatie van applicaties door de betere integratie van containers. Deze worden aangevuld met andere functies zoals Nano Server en Azure Services, die ook kort worden beschreven.

Daarnaast wordt het gebruik van Windows Server 2016 Datacenter als datacenter voor het beheer van IT-infrastructuren geoptimaliseerd door onder andere nieuwe beschikbare serverrollen en extra opties voor het toekennen van gebruikersrechten. Windows Server 2016 Datacenter kan ook worden gestart in de verkleinde kerntoepassing om de prestaties op oudere hardware te verbeteren door de grafische bureaubladinterface niet weer te geven.

Virtualisatiemogelijkheden met Hyper-V

De Datacenter-editie van Windows Server 2016 bevat virtualisatierechten voor onbeperkte virtuele machines en Hyper-V-containers. De opslagmogelijkheden die met Hyper-V beschikbaar zijn, omvatten iSCSI initiator om het SCSI-protocol via een IP-netwerk te gebruiken, het eerder genoemde Storage Spaces Direct, multipath I/O (MPIO) voor meer veerkracht door betere load balancing, en VM Storage Resiliency om de beschikbaarheid van Hyper-V-clusters te verbeteren door een grotere tolerantie voor storingen in het opslagsysteem.

Ondersteuning voor Windows Server-containers onder Docker

Microsoft Windows Server 2016 ondersteunt Windows Server Containers of Hyper-V-containers op basis van de opensourcesoftware Docker, waardoor het eenvoudiger wordt om server- en cloudtoepassingen in te zetten via containervirtualisatie, inclusief eenvoudigere implementatie.

Nano Server in Windows Server 2016

Nano Server is een op afstand beheerd serverbesturingssysteem dat het mogelijk maakt veel slankere servers te creëren, aangezien het gebruik van een virtuele engine tot 90% opslagruimte kan besparen in een bedrijfsserverstructuur. Nano Server is geoptimaliseerd voor Windows Server Containers of Docker en kan dus worden geconfigureerd om Docker-containers te hosten - naast het gebruik voor klassieke serverdiensten zoals file servers.

Microsoft Azure Services gebruiken met Windows Server 2016 Datacenter

In Windows Server 2016 versie biedt een nog nauwere verbinding tussen het besturingssysteem en Microsoft Azure cloud services om gedistribueerde datacenters nog efficiënter en betrouwbaarder te koppelen in high-performance, zeer beschikbare servers en clusters. Het grote voordeel van Azure is de levering van een homogene hybride infrastructuur - inclusief beveiligingsvoorzieningen en beheer.

Overzicht van andere Microsoft-servertoepassingen en -componenten die kunnen worden gebruikt met Windows Server 2016 Datacenter

Het volgende overzicht biedt een selectie van servertoepassingen en -componenten die beschikbaar zijn met Windows Server 2016 Datacenter Edition; deze kunnen worden geïnstalleerd met de Server Manager of PowerShell.

Toepassingen, inclusief:

 • Microsoft SQL Server: Versie 2016, 2014 tot 2012
 • Microsoft System Center: Virtual Machine Manager 2016, Data Protection Manager 2016, Operations Manager 2016
 • Configuratie Manager (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Project Server 2016
 • Host Integratie Server 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype voor Bedrijven Server 2015 en
 • BizTalk Server 2016

Selectie van ondersteunde componenten:

 • .NET Framework 4.6 en 3.5
 • PowerShell
 • BitLocker-schijfversleuteling en netwerkontgrendeling
 • BranchCache
 • Achtergrond Intelligente Overdracht Dienst (BITS)
 • Cliënt voor NFS (Network File System)
 • Failover cluster
 • Beheer van groepsbeleid

Minimale software- en hardwarevereisten voor het installeren en bedienen van Windows Server 2016 Datacenter Edition

Voor een soepele werking van Windows Server 2016 Datacenter Edition moet de gebruikte hardware voldoen aan de onderstaande minimumeisen. Aanvullende vereisten zijn afhankelijk van de systeemconfiguratie of andere geïnstalleerde toepassingen.

 • Harde schijf: 32 GB
 • Werkgeheugen (RAM): 512 MB
 • Installatie met desktopweergave: 2 GB
 • Systeempartitie: 32 GB
 • Bewerker: 64 Bit
 • Processorsnelheid: 1,4 GHz
 • Grafische kaart: 1.024 x 768 pixels, Super VGA
 • Netwerkkaart: 1 Ethernet-adapter met een minimumdoorvoer in het gigabitbereik 1x

Serverlicenties met een Windows Server 2016 Datacenter 16-core pakket

Bij het licenseren van een server met gebruikte software van Windows Server 2016 Datacenter Edition moeten de gebruikelijke voorgeschreven Microsoft-licentievoorschriften in acht worden genomen. Er is ten minste één 16-core pakket vereist voor elke basislicentie van een server, en de onderstaande richtlijnen moeten in acht worden genomen.

Bepalingen van de Microsoft License Guide voor de licentiëring van Windows Server 2016

Met de release van de Windows Server 2016-versie heeft Microsoft ook zijn licentiemodel van de grond af aan vernieuwd. Nu vormt het aantal cores van de gebruikte fysieke hardware de basis voor de berekening van het aantal licenties voor een server met de Datacenter Editie. De volgende bepalingen zijn van toepassing:

 • Een enkele serverlicentie dekt 2 fysieke processor cores.
 • Er wordt altijd een minimumaantal van 8 cores per processor gehanteerd - zelfs als de bestaande hardware minder dan 8 cores heeft.
 • Het minimumaantal processoren per fysieke server is 2.
 • Bijgevolg is er altijd een minimumaantal van 16 kernen, die in licentie worden gegeven met een bijbehorend 16-kernenpakket.
 • Als een server meer dan 16 cores heeft, kunnen deze extra worden gelicentieerd met 2-core pakketten.
 • Daarnaast is het noodzakelijk dat elke client - ongeacht of het een gebruiker of een eindapparaat is - ook is voorzien van een geldige client access license (CAL) voor toegang tot het Windows Server 2016 Datacenter. User en Device CAL's voor Windows Server 2016 zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft als gebruikte software.

Bovendien omvat de Windows Server versie 2016 een downgraderecht voor het gebruik van overeenkomstige oudere Windows Server-versies.

Gebruiksrechten van Windows Server 2016 Datacenter in een virtuele besturingssysteemomgeving

In de Datacenter Edition van Windows Server 2016-instanties kan 1 draaiende instantie worden geëxploiteerd in een fysieke besturingssysteemomgeving - in tegenstelling daarmee zijn er een onbeperkt aantal instanties in een virtuele besturingssysteemomgeving.

Op voorwaarde dat alle fysieke cores van een server zijn gelicentieerd, bevat de Datacenter Edition van Windows Server 2016 onbeperkte virtualisatierechten: als gevolg daarvan kan elk aantal besturingssysteemomgevingen en elk aantal Hyper-V-containers op de gelicentieerde server worden uitgevoerd.

FAQs over Wiresoft gebruikte software Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition als

Over het algemeen slijt software niet, in tegenstelling tot hardware, en met gebruikte software van Wiresoft kunt u er zeker van zijn dat deze dezelfde functionaliteiten en ook rechten biedt als een nieuwe serverlicentie. Daarom kunnen server cores met een gebruikt 16-core pakket van Windows Server 2016 Datacenter op dezelfde manier worden gelicentieerd als met een nieuw pakket. Antwoorden op alle andere veelgestelde vragen over de kenmerken en gebruiksrechten van gebruikte Windows Server-licenties vindt u hier:

Zijn er juridische problemen met de verkoop of aankoop evenals het gebruik van een Microsoft gebruikte software zoals het Windows Server 2016 16-Core Pakket?

Bij gebruikte software Wiresoft kunt u er als klant zeker van zijn dat noch de aankoop van een Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Pakket, noch het officiële gebruik ervan in strijd is met enige geldige wetgeving. Volgens de huidige rechtspraak is zowel de handel in gebruikte software van Microsoft als het gebruik ervan toegestaan indien deze afkomstig is uit de licentievoorraad van een onderneming, zoals het geval is bij Wiresoft Used Software. Verschillende rechterlijke uitspraken hebben dit feit keer op keer duidelijk bevestigd.

Waar komt de gebruikte software voor het Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Pakket vandaan bij Wiresoft?

De 16-Core Packages voor Windows Server 2016 Datacenter die Wiresoft aanbiedt zijn, zoals hierboven al uitgelegd, afkomstig van verschillende bedrijven die de software meestal zelf hebben aangeschaft en meestal ook daadwerkelijk hebben gebruikt, en deze later aan Wiresoft hebben verkocht. Veel voorkomende redenen voor de verkoop zijn de overschakeling op een nieuwere softwareversie of het gebruik van serverhardware met minder kernen, zodat overtollige serverlicenties beschikbaar zijn. 16-core pakketten worden altijd als gebruikte software aangeboden in de Wiresoft Shop, zelfs als ze ongebruikt zijn en kunnen worden gebruikt als een nieuwe licentie.

Is er kopersbeveiliging met gebruikte software van Windows Server 2016 Datacenter?

Het Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Pakket of elke andere door Wiresoft gebruikte software biedt u als klant de gebruikelijke koperszekerheid - enerzijds door de onmiddellijke download van het softwarepakket na het voltooide betalingsproces en anderzijds door de onmiddellijke licentieactivering met de geldige licentiesleutel - net als bij nieuwe software.

Heeft gebruikte software van Wiresoft nog een ander voordeel?

Ja, en er zijn er verschillende: In de eerste plaats profiteren Wiresoft-klanten van de lagere prijs bij de aankoop van gebruikte software; hierdoor kunnen bedrijven of organisaties hun software-inventaris op een voordeligere manier aanvullen of updaten naar de nieuwste versie dan met nieuwe software. Anderzijds worden oudere Microsoft-serverprogramma's nauwelijks of niet meer als nieuw aangeboden, wat een probleem wordt met aanvullende licenties als men upgrading wil vermijden. Gebruikte software van Wiresoft kan dus ook bijdragen tot een verlaging van de bedrijfskosten, omdat het ook auditzekerheid biedt dankzij het volledige dossier van alle kopers!

In de Wiresoft Software Shop vindt u daarom niet alleen het 16-core pakket van de Windows Server 2016 Datacenter Edition, maar ook het 16-core pakket voor andere edities en nieuwere Windows Server-versies, evenals 2-core pakketten voor de basislicenties van uw Windows Server. Wilt u gebruikmaken van de nieuwste Microsoft-technologieën voor virtualisatie, dan kunt u gaan voor de hogere Windows Server 2019 Datacenter Edition, die ook tweedehands verkrijgbaar is bij Wiresoft. In onze portefeuille met gebruikte software vindt u ook de absoluut noodzakelijke client access licenties (CAL's) - naast vele andere Microsoft-programma's - met alle genoemde Wiresoft-voordelen. Heeft u vragen over de juiste licentiëring van Windows Server 2016 Datacenter met 16-Core Packages, maak dan eenvoudig gebruik van ons deskundig advies in de chat of per e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën