Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL
Gebruikte User CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012 Om gebruik te kunnen maken van de functies die beschikbaar zijn in zowel de Microsoft Windows Server 2012 als de 2012 R2 versies - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de...
€ 11,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL
Gebruikte Device CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012 Om gebruik te kunnen maken van beide functies van de Microsoft Windows Server 2012-versies - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de Standaard- en Datacenter-edities - is...
€ 11,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL
Koop een gebruikte Device CAL voor Microsoft Windows Server 2012 R2 Om gebruik te kunnen maken van de services die beschikbaar zijn in de Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard- en Datacenter-edities, is naast de serverlicentie een...
€ 11,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Gebruikte User-CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012 R2 Om gebruik te kunnen maken van de functies van Microsoft Windows Server 2012 R2 - bij Wiresoft verkrijgbaar in de edities Standard en Datacenter - is naast de...
€ 11,90 *

Profiteer van Windows Server 2012 / 2012 R2

Windows Server 2012 R2 biedt een hele reeks voordelen die het nog gemakkelijker maken om in de cloud te werken en gegevens en gebruikers onderweg te beheren. Deze omvatten:

Flexibel teamwerk met een CAL voor Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012 biedt een ideaal serverplatform voor productief en efficiënt teamwerk. Door relevante gegevens beschikbaar te stellen voor mobiele apparaten met een passende toegangslicentie en door middel van uitgebreide virtualisatietechnologieën breidt Windows Server 2012 R2 de flexibiliteit en veiligheid van het werken vanaf verschillende locaties uit. Windows Server 2012 R2 vereenvoudigt het beheer van documenten, afspraken en contacten en maakt zo een soepele workflow mogelijk.

Geniet van de voordelen van de cloud met Windows Server 2012 R2

Met Windows Server 2012 / R2 kunnen cloud-gebaseerde applicaties en online diensten nog efficiënter en productiever worden gebruikt dan voorheen. Alle belangrijke netwerkcomponenten kunnen met elkaar worden verbonden - voor een optimale en tegelijkertijd veilige overdracht van gegevens. Met een User CAL of Device CAL hebben gebruikers altijd toegang tot de serverfuncties en -functies die ze op het werk nodig hebben.

Beheerders besparen tijd door geautomatiseerde managementfuncties, waaronder downtime. worden gereduceerd. En met de Server Manager kan de Windows webserver vanaf vrijwel elke plek worden beheerd zonder het overzicht te verliezen.

Overzicht van de voordelen van Windows Server 2012 R2

  • Hogere virtualisatie met Hyper-V door sterkere cloudverbinding
  • Back-up van gegevens met Microsoft Windows Azure in de Azure Cloud
  • PowerShell 3.0 maakt efficiënt beheer van systeeminstellingen mogelijk
  • SMB 3.0 biedt nog sneller toegang tot bestanden
  • SSD- en SATA-schijven kunnen worden gecombineerd tot Storage Pools en worden gedeeld.
  • Hogere beschikbaarheid met Resilient File System (ReFS)
  • Moderne gebruikersinterface, geoptimaliseerd voor touchscreens
  • Efficiëntere taakmanager door effectievere processen

Het licentiesysteem van Microsoft

Gelijktijdig met de release van Windows Server 2012 R2 en andere software-edities voor servers, heeft Microsoft zijn licentiemodel aangepast. Afhankelijk van de editie maakt Microsoft nu een onderscheid tussen licenties per cores, waarvoor geen extra toegangslicenties nodig zijn, en licenties per server plus een bedrijfsspecifiek aantal client-toegangslicenties (CAL's). Dit wordt berekend aan de hand van de som van de gebruikers of eindapparaten (PC, laptop, enz.) die toegang tot de server moeten krijgen. Er is dus een keuze tussen het licenseren van een enkele persoon of een enkel apparaat - User CAL of Device CAL genaamd.

Licenties met CAL's zijn niet voor elke servereditie beschikbaar, meestal kunnen apparaten of gebruikers worden uitgerust met client-toegangslicenties voor de betreffende Standard, afhankelijk van het type serversoftware (naast de andere optie van core-based licenties).

De achtergrond van dit Microsoft-licentiemodel is de verschillende schaalbaarheid van de afzonderlijke serveredities. Dit betekent dat de verschillende eisen van bedrijven en organisaties met betrekking tot de prestaties van een serversoftware en de omvang van de gebruikte functies en functies in kaart worden gebracht.

De variant van de toewijzing van rechten met op toegang gebaseerde CAL's die hier wordt toegelicht, is de gunstigere oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen - op voorwaarde dat zij alleen de standaard- of basisfuncties van een serverversie gebruiken - dan het verlenen van licenties op basis van kernen, waarbij de rekenkracht van de in een bedrijf gebruikte machines wordt gebruikt als basis voor de berekening van de licentiekosten.

Gebruiker en Device CAL's voor de Windows Server Editions 2012 en 2012 R2 kunnen tegen een lage prijs worden aangeschaft bij Wiresoft.

Voor het legale gebruik van de respectievelijke functies en diensten van een Windows Server 2012 of Server 2012 R2 Edition (de Standard of Datacenter Edition Server 2012 R2 is verkrijgbaar bij Wiresoft), moet een corresponderend aantal Client Access Licenties worden aangeschaft met kosten. Dit komt omdat het Microsoft-licentiemodel de licentie voor de implementatie van een serversoftware scheidt van de licentie voor het gebruik ervan door een gebruiker of een eindapparaat. Zo heeft elke gebruiker van een bedrijf of organisatie die toegang wil hebben tot de functies van een Windows vanaf de 2012 en 2012 R2-edities een Client Access Licentie nodig.

Een CAL is altijd een enkele licentie, waardoor alleen de gebruiker of het eindapparaat dat ermee is uitgerust toegang heeft tot de gelicentieerde Windows Server-versie. Dit voorkomt dat andere apparaten of gebruikers die niet over een overeenkomstige CAL beschikken, toegang krijgen tot de serverdiensten en -gegevens. Dit stelt bedrijven in staat om hun gevoelige gegevens te beschermen tegen onbevoegde werknemers of vreemden. De toegangslicentie voor de klant biedt daarom ook een hogere veiligheid.

Verschillen tussen User CAL's en Device CAL's voor Windows Server 2016 / 2016 R2

Het licentiemodel van Microsoft maakt een onderscheid tussen CAL's op basis van gebruikers en CAL's op basis van apparaten. Dit onderscheid tussen een apparaatlicentie en een gebruikerslicentie heeft het voordeel van een flexibele en tegelijkertijd op de behoefte afgestemde toewijzing van rechten in een bedrijf. Zodra een toegangslicentie is toegewezen aan een specifieke gebruiker of een bepaald eindapparaat, kan deze niet meer worden overgedragen aan een andere gebruiker of een ander eindapparaat. Het is ook onmogelijk om een licentie te verlenen voor een apparaat met een gebruiker CAL, of vice versa. Aan de andere kant kunnen beide soorten licenties worden gecombineerd voor toegang tot de Windows in een bedrijf.

Bij Wiresoft vindt u zowel Client Access licenties voor de server versie 2012 R2, die ook beschikbaar is tegen een redelijke prijs: zowel als gebruikersgerelateerde als apparaatgerelateerde enkelvoudige licenties. De beslissing voor de gewenste licentievariant kan worden beïnvloed door de hieronder beschreven factoren.

Gebruiker CAL voor Windows Server 2012 en 2012 R2

Eén (1) Gebruiker CAL voor Windows Server 2012 / R2 geeft slechts één (1) gebruiker toegang tot de serverfuncties. De gebruikerscliënt-toegangslicentie is niet gebonden aan precies één apparaat, maar de gelicentieerde gebruiker kan afwisselend toegang krijgen tot de server met verschillende apparaten.

Gebruiker CAL biedt dus het voordeel van flexibele toegang tot de server vanaf zeer verschillende locaties - stationair of mobiel: ofwel vanaf elke PC op de werkplek in het bedrijf ofwel vanaf elk mobiel apparaat (bijv. laptop of tablet) - op de werkplek, in het thuiskantoor of op een andere locatie die Windows. Met een User CAL is dus een locatie-onafhankelijk gebruik van de Windows Server 2012-versies mogelijk.

Apparaat CAL voor Windows Server 2012 en 2012 R2

Een Device CAL voor Windows daarentegen vertegenwoordigt een zuiver apparaatgerelateerde toegangsautorisatie. In plaats van één persoon biedt het slechts één (1) eindapparaat met toegangsrechten voor de Windows. Ook hier maakt het type apparaat niet uit, zolang het maar Windows is: met elke PC OF laptop of tablet die via Device CAL toegangsrechten heeft gekregen, kunnen de functies van Windows Server 2012 of 2012 R2 worden gebruikt. Het maakt niet uit of het gebruikte eindapparaat lokaal, in een bedrijf of mobiel wordt gebruikt. Elke medewerker die er toegang toe heeft, kan dus automatisch toegang krijgen tot de gelicentieerde server met de Device CAL. Dit is vooral voordelig wanneer meerdere gebruikers een apparaat delen.

Beslissing tussen een Device CAL of User CAL

Bij de aankoop van client-toegangslicenties hangt de beslissing voor een licentietype - Device CAL of User CAL - dus af van het overheersende type gebruik van serverdiensten in een organisatie om licentiekosten te besparen.

Als het merendeel van de medewerkers lokaal gebruik maakt van Windows Server-diensten vanaf hun bedrijfswerkplekken, bijvoorbeeld op projectmatige basis of in ploegendienst, is het voordeliger om ze uit te rusten met Device CAL's.

Als medewerkers echter vanaf verschillende eindapparaten toegang hebben tot de server - niet alleen stationair, maar ook mobiel, op de bedrijfslocatie, onderweg en in het thuiskantoor - dan is de apparatuur met User CAL's ook voordeliger in termen van prijs.

Onder bepaalde omstandigheden biedt de combinatie van Device CAL's en User CAL's voor Windows Servers ook de meeste voordelen. Omdat, zoals gezegd, het CAL-formulier niet kan worden gewijzigd.

Koop apparaat en gebruiker CAL's voor Windows Server 2012 en 2012 R2 tegen een lage prijs bij Wiresoft.

Wiresoft adviseert u uitgebreid over uw individuele behoeften aan gebruikers- en apparaattoegangslicenties en biedt zowel CAL's voor Windows Server 2012 als 2012 R2 als enkelvoudige licenties aan voor een zeer redelijke prijs. Bij ons kunt u uw individuele behoeften aan CAL's voor Windows Server op een volledig flexibele manier dekken of aanvullen en tegelijkertijd geld besparen. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw licentie met Device en User CAL's voor Microsoft Server 2012 en zijn opvolger 2012 R2.

De Microsoft Server Client Access licenties die beschikbaar zijn bij Wiresoft zijn originele Microsoft-producten en ongebruikte Europese versies van CAL's voor apparaten of gebruikers. Ze zijn door ons legaal aangekocht bij bedrijven en grondig gecontroleerd op echtheid. Als Wiresoft-klant profiteert u van een prijsvoordeel ten opzichte van nieuwe producten. Veel van onze klanten maken al gebruik van de financiële voordelen van het kopen van een licentie van Wiresoft. Voor meer informatie over ons aanbod van CAL's voor Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2 en andere Microsoft Server-edities kunt u contact met ons opnemen.