Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

  • SW10069
  • R18-04281
  • Permanent gyldig
  • Alle sprog
  • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 12,90 *

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x User CAL
Systeem  Windows Server 
CAL Gebruiker CAL
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen
Terminal Server niet compatibel(bekijk RDS CAL )


Om de functies te kunnen gebruiken die beschikbaar zijn in zowel de Microsoft Windows Server 2012 als 2012 R2 versies - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de Standard en Datacenter edities - is naast een van de twee serverlicenties per gebruiker een client access licentie nodig: de Windows Server 2012 User CAL. Het verleent de geregistreerde gebruiker de bijbehorende toegangsrechten, ook voor Windows Server 2012 R2, die hij vervolgens kan gebruiken op elk Windows-compatibel eindapparaat.

Heb je nog vragen over het product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"

Gebruikte User CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012

Om gebruik te kunnen maken van de functies die beschikbaar zijn in zowel de Microsoft Windows Server 2012 als de 2012 R2 versies - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de Standaard en Datacenter edities - is naast één van de twee serverlicenties per gebruiker een client-toegangslicentie vereist: de Windows Server 2012 User CAL. Het verleent de geregistreerde gebruiker de overeenkomstige toegangsrechten, ook voor Windows Server 2012 R2, die hij vervolgens kan gebruiken op elk eindapparaat dat geschikt is voor Windows.

Het licentiebeheer van Microsoft scheidt de serverlicentie voor Windows Server 2012 van de licentie voor clienttoegang, zodat de gebruiksrechten bijkomend moeten worden aangekocht in de vorm van een gebruikers-CAL. Alleen gebruikers die via deze weg zijn geregistreerd, hebben toegang tot de Windows Server-functies.

Vooral de Windows Server 2012 User CAL kan ook gebruikt worden om ook de functies te gebruiken van een server die uitgerust is met een Windows Server 2012 R2 licentie. User CALs voor Windows Server 2012 worden door Wiresoft tegen een redelijke prijs als gebruikte software aangeboden. Deze gebruikte softwaretoegangslicenties verschillen qua functionaliteit niet van de overeenkomstige ongebruikte licenties van het Microsoft-volumelicentieprogramma - die daar ook niet meer worden aangeboden. Bovendien kunnen de gebruikte User CAL's al van één client-toegangslicentie worden gekocht - voor flexibele, op behoeften gebaseerde licentiëring van werknemers die nog Windows Server 2012 of R2 gebruiken.

Gebruik alle Windows Server 2012-functies met een gebruikte gebruikers-CAL

De door Wiresoft als gebruikte software aangeboden User CAL's voor de Windows Server 2012 versie kunnen volledig voor de opvolger van Windows Server 2008 R2 worden gebruikt, zodat de gegevens nu ook in de cloud via een geschikt eindapparaat beschikbaar zijn.

Welke functionaliteiten zijn beschikbaar met een gebruikers-CAL voor Windows Server 2012 in de Datacenter en Standard edities?

Microsoft Windows Server 2012 is de opvolger van Windows Server 2008 R2 en de serverversie van Windows 8. De belangrijkste vernieuwingen zijn onder meer de volledige herziening van het taakbeheer, actieve toepassingen worden nu onderverdeeld in categorieën, inactieve toepassingen worden gestopt voor betere prestaties. In de standaard- en datacenteredities biedt Windows Server 2012 een geactualiseerde versie van het virtualisatieplatform Hyper-V voor schaalbare, uitbreidbare virtuele switches; in de 2012 R2-versie met functies als UEFI boot van VM's, automatische activering van Windows in VM's van de 2e generatie, ook met snellere live migratie en uitbreidbaarheid naar meerdere locaties. Het nieuwe bestandssysteem ReFS is een aanvulling op NTFS en wordt vooral gebruikt voor opslag op bestandsservers. SMB 3 ondersteuning maakt snellere en stabielere toegang tot file shares mogelijk, en omvat ook

Versnellingsfuncties zoals RDMA of het gebruik van meerdere parallelle TCP-verbindingen tussen client en server (SMB Multichannel) worden in principe ondersteund. Dynamic Access Control regelt de toegang tot bestanden in aanvulling op het Active Directory beveiligingsbeleid. Met Active Directory biedt PowerShell 3.0 onder meer configuratie via een webbrowser en directe uitvoering van Windows Workflow Foundation-toepassingen met Web Access.

Tot de vernieuwingen van Windows Server 2012 behoren ook uitbreidingen van het Resilient File System (REFS) voor fileservers, de live migratie van een data store en, met Hyper-V Replica, de distributie van virtuele servers naar meerdere hosts.

Gebruikers-CAL's voor Windows Server 2012 kunnen ook worden gebruikt voor Windows Server 2012 R2

In tegenstelling tot andere licenties voor clienttoegang voor Windows Server, kan de User CAL voor Windows Server 2012 ook worden gebruikt voor de volgende hogere versie Windows Server 2012 R2, die verdere verbeteringen en uitbreidingen biedt.

Wiresoft biedt beide serverversies aan in de Standard en Datacenter Editions; deze verschillen in de verschillende mate van virtualisatie, maar zijn hetzelfde wat betreft de waaier van functies.

Het Microsoft licentiesysteem met CALs

Met de release van Windows Server 2012 heeft Microsoft ook zijn licentiemodel aangepast. Afhankelijk van de editie kan een server ofwel per cores worden gelicentieerd - in dat geval zijn er geen extra gebruikers CAL's nodig - of de server als zodanig plus het vereiste aantal client access licenties (CAL's). Vooral voor kleine en middelgrote ondernemingen is het model van toegangslicenties met CAL's vaak de gunstigere oplossing.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor de Windows Server 2012 Standard en Datacenter edities?

Er zijn twee CAL-types voor client-toegangslicenties voor Windows Server 2012:

  • User CAL voor Windows Server 2012 - voor één gebruiker
  • Device CAL voor Windows Server 2012 - voor één eindapparaat (bijv. PC, laptop, tablet)

De serverlicentie wordt dus aangevuld met User CAL's of met Device CAL's, waarbij de eerste een gebruiker de overeenkomstige toegangsrechten verlenen, terwijl de tweede een eindapparaat machtigen om de Windows Server-functies te gebruiken. Beide CAL's bevatten geen andere software dan de toegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2012 / R2.

Wat zijn de verschillen tussen User CALs en Device CALs voor Windows Server 2012?

User CAL's en Device CAL's voor Windows Server 2012 verschillen alleen van elkaar in de manier waarop de toegangsautorisatie voor de Windows Server plaatsvindt: Met de gebruikers-KAL wordt een bepaalde persoon gemachtigd om toegang te krijgen tot de serverdiensten en -gegevens; daarbij kan de gebruiker met zijn persoonlijke account afwisselend en dus onafhankelijk van de locatie gebruik maken van totaal verschillende eindtoestellen, mits deze geschikt zijn voor Windows en uitgerust zijn met een compatibele versie van een Windows-besturingssysteem.

Deze gebruiker kan bijvoorbeeld de vaste computer op de werkplek gebruiken, of een laptop of tablet onderweg, en de pc die daar beschikbaar is of de privé-laptop in het thuiskantoor. Anderzijds, in een werksituatie waar meerdere gebruikers gebruik maken van één en hetzelfde geregistreerde eindapparaat, is de CAL voor eindapparaten praktischer.

Client-toegangslicenties met gebruikers-CAL's kunnen voordeliger zijn, vooral als het merendeel van de werknemers in een bedrijf mobiel werkt en hun e-mails controleert of toegang heeft tot servergegevens enz. vanaf het respectieve geselecteerde eindapparaat.

Prijsvoordeel en beschikbaarheid van gebruikte gebruikers CAL's voor Windows Server 2012 Standard en Datacenter edities

Gebruikte User CAL's zijn niet alleen een voordelige manier voor veel bedrijven en organisaties om hun werknemers uit te rusten met een licentie voor servertoegang voor Windows Server 2012, maar oudere CAL-versies worden ook niet meer nieuw aangeboden door Microsoft en resellers, zodat gebruikte software de oplossing is als er nog oudere serverversies in gebruik zijn.

Het volgende overzicht geeft een overzicht van alle voordelen en speciale kenmerken van de door CAL gebruikte software.

Wat is het toepassingsgebied van gebruikte gebruikers-CAL voor Windows Server 2012 in de standaard- en Datacenter-edities?

Afhankelijk van of Windows Server 2012 in de Standard of Datacenter Edition is geïnstalleerd, zijn er verschillende schalingsopties beschikbaar met de User CAL: Als de Datacenter Edition van Windows Server 2012 of R2 wordt gebruikt met een gebruikers-CAL voor de Standard Edition - wat in principe mogelijk is - is alleen de typische functionaliteit beschikbaar. Als de gebruikers-CAL voor de Datacenter-Editie - met de uitgebreide mogelijkheden en functies - wordt gebruikt om toegang te krijgen tot een Windows Server 2012 / R2 in de Standard Edition, dan is alleen de functionaliteit daarvan beschikbaar.

Let op versiecompatibiliteit van gebruikers CAL's voor Windows Server 2012

Met een User CAL voor Windows Server 2012 heeft de geregistreerde gebruiker de gebruiksrechten voor Windows Server 2012, evenals de volgende hogere versie 2012 R2, maar er zijn geen toegangsrechten voor hogere serverversies zoals 2016 beschikbaar (upgrade). De oudere Windows Server versie 2008 of 2008 R2 kan echter ook worden gebruikt (downgrade).

Voordat u gebruikers CAL's voor Windows Server 2012 aanschaft, is het daarom raadzaam om de compatibiliteit tussen de bestaande Windows Server-licentie en de client-toegangslicentie te controleren.

Waar moet nog meer op gelet worden bij gebruikte User CALs voor Windows Server 2012?

Het volgende geldt ook voor gebruikte User CAL's: Zodra een gebruiker is geregistreerd met de User Client Access Licence voor Windows Server 2012, kan deze User CAL niet meer worden overgedragen aan een andere gebruiker. Bovendien is het in principe uitgesloten om het CAL type te wijzigen en de User CAL als een Device CAL te gebruiken om er een eindapparaat mee te registreren.

Deze beperkingen van Microsofts licentiebeheer zijn bedoeld om ongeoorloofde toegang tot Windows Server 2012 te voorkomen; gegevens en veiligheid in de communicatie binnen een bedrijf zijn zo beter beschermd, aangezien ongeoorloofde gebruikers zonder CAL geen toegang kunnen krijgen tot de serverdiensten en -gegevens.

Conclusie over gebruikte gebruikers-CAL's voor Microsoft Windows Server 2012

Welk type licenties voor client-toegang niet alleen meer flexibele gebruiksmogelijkheden biedt, maar ook de meest kosteneffectieve licenties vertegenwoordigt, verschilt van bedrijf tot bedrijf. Zowel het aantal werknemers met een licentie als het aantal eindapparaten dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server zijn doorslaggevend: Licenties met User CALs bieden meer voordelen als de meerderheid van de gebruikers verschillende eindapparaten en mogelijk ook lokaal onafhankelijk van elkaar gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server 2012.

Kennis van de typische workflows is dan ook een belangrijke voorwaarde voor de aankoop van gebruikte CAL's. In de beschreven voorbeeldsituatie is licentiëren met User CALs goedkoper omdat er minder client-toegangslicenties moeten worden aangeschaft. Voor verder advies kunt u contact opnemen met het Wiresoft-team.

Gebruikte gebruikers-CAL's voor Microsoft Windows Server 2012 van Wiresoft

Gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 zijn ook per stuk verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop, omdat de gebruikelijke Microsoft-regels over licentieschalen niet gelden; verder biedt gebruikte software geen nadelen of beperkingen ten opzichte van nieuwe licenties - omdat software in principe niet kan slijten.

Waar komt gebruikte software van User CALs voor Windows Server 2012 vandaan bij Wiresoft?

De gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 die door Wiresoft worden aangeboden, zijn originele licenties uit het Microsoft-licentieprogramma en maken deel uit van een User Volume Licence voor Windows Server 2012, die eerst werd aangekocht door een bedrijf dat ze vervolgens aan Wiresoft verkocht. Volledige volumelicenties kunnen worden opgesplitst in afzonderlijke licenties, de daaruit voortvloeiende CAL's voor afzonderlijke gebruikers worden gebruikte software genoemd en kunnen net als een nieuwe licentie worden gebruikt voor de registratie van een gebruiker.

Koper beveiliging met gebruikte software zoals User CALs voor Windows Server 2012

Wiresoft's aanbod van tweedehands software voor User CAL's voor Windows Server 2012 en andere CAL's biedt onze klanten dezelfde voordelen als nieuwe licenties: Daarom omvatten gebruikte gebruikers-CAL's de gebruikelijke kopersbeveiliging met onmiddellijke download na de voltooide aankoop en onmiddellijke activering van de licentie met een volumelicentiesleutel die voor dit doel geldig is.

Zijn de aankoop en het gebruik van gebruikte gebruikers-CAL's voor Windows Server 2012 legaal?

Wiresoft-klanten kunnen erop vertrouwen dat ze geen wettelijke voorschriften overtreden bij de aankoop of het gebruik van gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012. Dit komt omdat de client access licenties die beschikbaar zijn in de Wiresoft Shop - zoals de gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 - afkomstig zijn uit de licentievoorraad van bedrijven. Daarom geldt de geldige rechtspraak ook voor de handel met gebruikte gebruikers-CAL's, die niet alleen de verkoop, maar ook de aankoop en het gebruik van Microsoft-gebruikers-CAL's in de vorm van gebruikte software uitdrukkelijk toestaat; dit is herhaaldelijk door verschillende rechterlijke uitspraken bevestigd. Bovendien biedt de gebruikte software van Wiresoft ook controlezekerheid dankzij de volledige bewijsvoering van alle kopers!

Alle voordelen van gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 op een rijtje

Wiresoft gebruikte software van User CALs voor Windows Server 2012 is niet alleen bijzonder gunstig, maar biedt ook het voordeel ten opzichte van het CAL aanbod van vele andere aanbieders van Microsoft software dat naast de huidige toegangslicenties ook vele oudere versies in de winkel beschikbaar zijn - dit geldt ook voor andere Microsoft client-toegangslicenties en serverlicenties.

Gebruikte CAL's van Wiresoft bieden dus de mogelijkheid om ook oudere software toe te voegen; dit kan compatibiliteitsproblemen voorkomen, zoals bij het parallel gebruiken van verschillende softwareversies, waardoor ook de kosten voor de aanschaf van nieuwe hardware worden verlaagd.

Licentiëring met gebruikte User CAL's van Wiresoft elimineert de gewoonlijk gebruikelijke licentiëringsschaal, zodat u precies zoveel toegangslicenties koopt als u werkelijk nodig hebt - voor licentiëring op maat volgens uw werkelijk gebruik van Windows Server-services.

In de Wiresoft Software Shop vindt u User CAL's voor Windows Server 2012 edities evenals de overeenkomstige Device CAL's als gebruikte software. Het aanbod gebruikte software van Wiresoft omvat ook vele andere Microsoft softwareprogramma's - met alle genoemde voordelen. Als u vragen hebt over licenties met User CALs voor MS Windows Server 2012 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën