Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL
Windows 7 Professional - het innovatieve Microsoft-besturingssysteem voor zakelijke professionals als gebruikte software Ondanks de vele opvolgers is het nog steeds populair en wordt het in veel netwerken gebruikt: Windows 7 Professional...
€ 4,90 *
MICROSOFT WINDOWS 7 ENTREPRISE MICROSOFT WINDOWS 7 ENTREPRISE
Windows 7 Enterprise De Enterprise-editie van Windows 7 is in essentie hetzelfde als de Windows, behalve dat Windows 7 Enterprise beschikbaar is als volumelicentie en daarom bijzonder geschikt is voor grote bedrijfsnetwerken. Daarnaast...
€ 5,90 *

Windows 7 kopen: Een overzicht van het populaire besturingssysteem

Het besturingssysteem was een mijlpaal in de geschiedenis van Microsoft en is nog steeds een populair besturingssysteem voor veel gebruikers. In dit artikel gaan we dieper in op het besturingssysteem, de functies, de voordelen en waarom het vandaag de dag nog steeds relevant kan zijn.

De geschiedenis van Windows 7

Windows 7 is ontwikkeld door Microsoft als opvolger van Windows Vista en werd voor het eerst uitgebracht in 2009. Het was bedoeld om veel van de problemen die Vista had op te lossen en een stabieler en gebruiksvriendelijker platform te bieden.

De belangrijkste functies

Het bracht tal van verbeteringen met zich mee, waaronder

  1. Verbeterde gebruikersinterface: Windows 7 introduceerde de Aero-interface, die transparante vensters en een aantrekkelijkere visuele ervaring bood.
  2. Snellere prestaties: vergeleken met Vista was het merkbaar sneller en zuiniger met bronnen, waardoor het beter bruikbaar was op oudere computers.
  3. Verbeterd bestandsbeheer: met de nieuwe taakbalk en snapfunctie konden gebruikers vensters en bestanden gemakkelijker organiseren.
  4. Verbeterde beveiliging: Windows 7 introduceerde Windows Defender om gebruikers te beschermen tegen malware en virussen.
  5. Compatibiliteit: Het was ook achterwaarts compatibel, wat betekent dat veel oudere toepassingen en stuurprogramma's probleemloos werken op Windows 7.

De voordelen van Windows 7

Het bood veel voordelen voor gebruikers waardoor het een favoriet besturingssysteem werd.

Verbeterde prestaties en snelheid

Vergeleken met zijn voorganger, Windows Vista, was het merkbaar sneller en efficiënter met bronnen. Dit resulteerde in een algehele soepelere en efficiëntere gebruikerservaring, zelfs op oudere computers. Programma's werden sneller geladen en het systeem reageerde sneller.

Verbeterde gebruikersinterface en gebruiksvriendelijkheid

Windows 7 introduceerde de Aero interface, die transparante vensters en aantrekkelijke visuele effecten bood. Met de nieuwe taakbalk konden gebruikers eenvoudiger programma's en bestanden ordenen en ertussen schakelen. Met de Snap-functie konden vensters eenvoudig op het scherm worden gerangschikt.

Beter bestandsbeheer en zoekfuncties

Dankzij verbeterd bestandsbeheer, inclusief nieuwe bibliotheken, is het gemakkelijker om bestanden te organiseren en terug te vinden. De zoekfunctie werd geoptimaliseerd en maakte het mogelijk om bestanden en toepassingen snel en gemakkelijk te vinden.

Verbeterde beveiliging en betrouwbaarheid

Met Windows 7 introduceerde Microsoft Windows Defender om gebruikers te beschermen tegen malware en virussen. Het besturingssysteem was minder gevoelig voor crashes en systeemstoringen, wat de betrouwbaarheid en stabiliteit aanzienlijk vergrootte.

De voortzetting van Windows 7

Hoewel het niet langer actief wordt ondersteund door Microsoft en beveiligingsupdates zijn gestopt, is er nog steeds een trouwe gebruikersbasis. Sommige bedrijven zijn huiverig om over te stappen op nieuwere besturingssystemen omdat ze dan hun IT-infrastructuur moeten aanpassen. Dit geldt vooral als ze afhankelijk zijn van specifieke legacy applicaties die alleen op Windows 7 draaien.

Het belang van overstappen naar een up-to-date besturingssysteem

Ondanks de voordelen is het cruciaal om op te merken dat er beveiligingsrisico's kleven aan het gebruik van dit verouderde besturingssysteem. Zonder beveiligingsupdates zijn computers met Windows 7 kwetsbaarder voor malware, virussen en andere bedreigingen. Om gegevens en systeemintegriteit te beschermen, moeten gebruikers en bedrijven daarom sterk overwegen om over te stappen op een up-to-date besturingssysteem zoals Windows 10 of 11.

Waarom nog steeds Windows 7?

Hoewel Windows 7 niet langer wordt ondersteund door Microsoft en veel gebruikers zijn overgestapt op nieuwere versies zoals Windows 10 of 11, zijn er nog steeds redenen om Windows 7 te gebruiken.

Legacy applicaties: Sommige bedrijven en gebruikers gebruiken nog steeds speciale applicaties die alleen op Windows 7 draaien. Dit maakt migratie moeilijk.

Computers met beperkte bronnen: Op oudere of zwakkere computers kan Windows 7 efficiënter draaien dan nieuwere versies van het besturingssysteem.

Stabiliteit en vertrouwdheid: Het besturingssysteem stond bekend om zijn stabiliteit en vertrouwdheid. Sommige gebruikers geven daarom nog steeds de voorkeur aan de gebruikersinterface en het ontwerp.