Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Filters sluiten
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!

Wat is inbegrepen in de VMware vCloud Suite?

Het VMware vCloud oplossingspakket bevat VMware vSphere voor servervirtualisatie, inclusief vSphere Enterprise Plus hypervisor, en het VMware vRealize Suite Hybrid Cloud Management Platform - met de volgende componenten:

 • VMware vRealize Automatisering: voor beleidsgestuurde infrastructuren, provisioning van toepassingen en lifecycle management voor fysieke, virtuele en publiekeCloud omgevingen
 • VMware vRealize Operaties: met intelligent prestatie-, capaciteits- en configuratiebeheer, speciaal voor omgevingen die componenten van verschillende  aanbieders bevatten
 • VMware vRealize Business voor Cloud: voor automatische meting van het gebruik van toepassingen en berekening en facturering van dienstenprijzen in gevirtualiseerde infrastructuren die componenten van meerdere aanbieders bevatten

Belangrijkste voordelen van de vCloud Suite

vCloud Suite helpt organisaties IT bronnen te voorzien via automatisering en voorgedefinieerde beleidslijnen, zonder in te boeten aan governance en controlemogelijkheden. De snellere beschikbaarheid van Services zorgt voor meer flexibiliteit en wendbaarheid, waarvan niet alleen ontwikkelaars maar ook specifieke bedrijfseenheden profiteren:

 • Integratie van zowel private als publieke clouds om infrastructuur en applicatie-resources te leveren en te beheren via een hybrideCloud.
 • Software-gedefinieerde infrastructuur, met inbegrip van de geautomatiseerde beschikbaarstelling van centrale ITServices middelen, resulteert in grotere wendbaarheid bij de beschikbaarstelling van middelen aan eindgebruikers.
 • Verhoogde efficiëntie: Met functies als intelligente werklastplaatsing en ondersteuning voor andere geavanceerde bewerkingen kunnen organisaties de kosten van IT verlagen en tegelijk de prestaties en schaalbaarheid verhogen.
 • Opties voor ontwikkelaars: Ontwikkelaars kunnen voor de ontwikkeling van toepassingen gebruik maken van hulpmiddelen via een catalogus, CLI of open API's.

VMware vCloud Suite - edities en kenmerken

De VMware vCloud Suite is verkrijgbaar in drie verschillende edities met verschillende prestatieniveaus: Standard, Voorschot en Enterprise. Elke editie bevat de gebruiksvriendelijke vSphere Enterprise Plus hypervisor, met verbeterde prestaties en beschikbaarheid voor meer transparantie. De edities verschillen wat betreft de geïntegreerde VMware vRealize Suite Edition en andere functies.

vCloud Standard Editie

De Standard editie ondersteunt intelligent bedrijfsbeheer in bedrijven die de beschikbaarheid en prestaties van toepassingen willen verbeteren door middel van voorspellende analyse functies, waaronder intelligente meldingsfuncties.

Het biedt:

 • vRealize Business voor Cloud Standard - om de kosten van groepen virtuele machines in de privé Cloud te vergelijken met soortgelijke groepen in een openbare Cloud
 • Log Insight - met schaalbare analysefuncties voor infrastructuren en toepassingen, waaronder snelle probleemoplossing
 • vRealize Operations Advanced (vROps) - het platform voor geautomatiseerd IT operations management in private, hybride en multi-Cloud omgevingen

vCloud Gevorderde Editie

De Advanced Editie bevat alle mogelijkheden en Services van de Standard editie, plus het helpt organisaties door de wendbaarheid, productiviteit en efficiëntie van hun IT te vergroten met de volgende component:

 • vRealize Automatisering Enterprise - voor self-service cloud provisioning, multi-Cloud automatisering met governance, en DevOps-gebaseerd infrastructuurbeheer en -borging, inclusief verenigd beleid en controle

Voor de Standard Editie en de Geavanceerde Editie is er ook de mogelijkheid om VMware vRealize Operations als uitbreiding toe te voegen. Evenzo is VMware NSX - het platform voor netwerkvirtualisatie en beveiliging - beschikbaar als optionele component.

vCloud Enterprise Editie

De Enterprise editie is de meest uitgebreide versie van de vCloud suite. Naast de functies van de andere twee edities bevat hij Cloud opties voor ontwikkelaars in bedrijven die DevOps initiatieven onderhouden; deze omvatten, onder andere, de geautomatiseerde voorziening en het beheer van complete applicatie-stacks. In het bijzonder omvat de Enterprise kenmerkenreeks de volgende component:

 • vRealize Automation Enterprise (vRA) - het krachtige en gebruiksvriendelijke infrastructuurautomatiseringsplatform voor zelfbedieningsclouds en diverse mogelijkheden, waaronder consistente beleidslijnen voor multi-Cloud gebaseerde DevOps automatisering. vRA verhoogt de efficiëntie en productiviteit van bedrijfs-IT en bereidt ze voor op toekomstige uitdagingen door versnelde time-to-market, hoge gebruiksvriendelijkheid, beveiliging en controle. vRealize versterkt de infrastructuur door native compliance management, flexibele beveiligingen en onmiddellijke remediëring van kwetsbaarheden. Het biedt ook uitgebreide ondersteuning via geautomatiseerd IT operations management op een verenigd, transparant platform en efficiënte applicatie- en databasemonitoring in private, hybride en multi-Cloud omgevingen.

VMware vCloud Suite - Licenties

Elke VMware vCloud Suite Editie heeft een licentie Pro CPU. Bovendien zijn veel componenten van de vCloud Suite ook verkrijgbaar als op zichzelf staande producten, deze worden dan gelicentieerd op Pro virtuele machine. Let op het volgende: Zodra deze componenten via de vCloud Suite gekocht worden, worden ze ook gelicentieerd overeenkomstig Pro CPU.

Alle componenten van een vCloud editie worden met slechts één licentiesleutel geactiveerd. Bijvoorbeeld, de licentiesleutel voor de vCloud Standard Editie geldt voor alle middelen die erop draaien - zoals ESXi hosts, vCloud Automation Center en vCloud Director. Zo kunnen alle virtuele machines die draaien op een ermee gelicentieerde CPU alle componenten gebruiken die in die editie zitten.

Een willekeurig aantal virtuele machines kan draaien op een CPU met een licentie voor een van de vCloud edities. Als echter virtuele machines moeten draaien op CPU's die geen licentie hebben voor een vCloud suite, zijn bijkomende individuele licenties nodig voor de VMware producten die gebruikt moeten worden.