Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
User CAL voor Microsoft SQL Server 2022 Om toegang te krijgen tot de nieuwe versie van SQL Server 2022 hebben gebruikers met bepaalde edities of vormen van licenties een Client Access licentie nodig, bijvoorbeeld in de vorm van een User...
€ 177,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2022 DEVICE CAL
Microsoft SQL Server 2022 Device CAL Met een Device CAL hebben gebruikers toegang tot de functies en Services van het betrouwbare relationele gegevensplatform van Microsoft die in de nieuwe SQL Server 2022 software voor bepaalde edities...
€ 177,90 *

SQL Server 2022 - Belangrijke functionaliteiten van Standard en Enterprise

De belangrijkste kenmerken van de SQL Server 2022 versie zijn opnieuw centrale functies zoals de zeer schaalbare Cloud diensten en de Microsoft gegevensversleutelingstechnologie Always Encrypted, naast de mogelijkheid om gegevens te clusteren. Het gebruik van big data clusters in SQL Server 2022 in het bijzonder verruimt de mogelijkheden en toepassingsgebieden voor de analyse en verwerking van grote hoeveelheden gegevens, bijvoorbeeld door de intelligente verwerking van zoekopdrachten en het gebruik van containers in alle essentiële processen.

Op het gebied van beveiliging biedt SQL Server 2022 ook een hoge Standard in de bescherming van gegevens met functies als versneld herstel van databanken en classificatie van gegevens bij betrouwbare bewaking. Het volgende overzicht geeft meer gedetailleerde informatie over de afzonderlijke functiegebieden.

SQL Server 2022 - Big Data Cluster

SQL Server 2022 biedt alle voorwaarden voor krachtig Big Data Management, dat onmisbaar is bij het analyseren en verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Daartoe bevat deze versie opnieuw krachtige hulpmiddelen om gegevens snel te verwerken en te hanteren, zodat bedrijven ze voor allerlei toepassingen kunnen gebruiken. Behalve intelligente queryverwerking omvat dit ook de mogelijkheid om Big Data werklasten naar SQL Server te verplaatsen in plaats van ze bijvoorbeeld lokaal op Hadoop gebaseerde platforms te beheren. Bovendien bieden SQL Server 2022 Standard en Enterprise de volgende mogelijkheden:

 • Geïntegreerde connectoren en ook SQL Server PolyBase voor het bevragen van externe databases zoals Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS en eventueel Azure Data Lake, zonder de gegevens eerst fysiek te verplaatsen of te repliceren
 • Beschikbaarstelling van schaalbare clusters in SQL Server, Spark en HDFS containers met Kubernetes voor parallelle query's, en het schrijven en verwerken van gegevens met Transact-SQL
 • Draai AI en machine leer taken in HDFS opslagpools
 • Zet toepassingen in als containers, maar ook als apps in de vorm van webdiensten
 • De schaalbare HDFS opslagpool Data Lake kan gebruikt worden om gegevens op te slaan, maar ook om ze uit verschillende externe bronnen te combineren
 • Data Mart kan gebruikt worden om Big Data clusters horizontaal te schalen, waardoor de prestaties van gegevensanalyses verbeteren
 • Plus het gebruik van AI-gereedschappen en van Spark met R, Python, Scala en Java

SQL Server 2022 - Betrouwbare prestaties

Voor zowel queryverwerking als andere belangrijke bewerkingen wordt SQL Server 2022 gekenmerkt door zijn gebruikelijke hoge schaalbaarheid en betrouwbare prestaties, die gegarandeerd worden door zijn hoge beschikbaarheid - met onder meer Server Core ondersteuning, failoverServer voor noodherstel, en always-on failover cluster instances voor verbeterd herstel van de database, inclusief versleutelde back-up.

Voor grote object binaries zijn ook functies als columnstore en in-memory database met in-memory OLTP1, een hybride bufferpool en persistent geheugen beschikbaar om de prestaties te optimaliseren, vooral voor bedrijfskritische werklasten; SQL Server 2022 ondersteunt parallelle verwerking van gepartitioneerde tabellen en meerdere filestream containers, met tot 50 instanties, met functies als stretch database, tabel- en indexpartitionering en gegevenscompressie.

Koop SQL Server 2022 - Verbeterde beveiliging

Het veiligheidsaspect in een relationeel databasesysteem speelt nog steeds een belangrijke rol bij de verwerking en beschikbaarheid van vooral grote hoeveelheden gegevens, om te voorkomen dat onbevoegden er toegang toe krijgen. In SQL Server 2022 is de functie Altijd versleuteld een effectieve functie die gevoelige gegevens beschermt met veilige enclaves en ook de veilige uitvoering van typische processen ondersteunt.

Met veilige databasekolommen kan de vertrouwensgrens voor Client toepassingen aan de serverkant zo bepaald worden dat noch de SQL Server noch andere databases of een systeembeheerder er bij kunnen. Bewerkingen die het gebruik van vertrouwelijke gegevens in platte tekst vereisen kunnen zo veiliger uitgevoerd worden.

Andere beveiligingsmogelijkheden zijn transparante database encryptie met uitbreidbaar sleutelbeheer, en beveiliging op rijniveau en dynamische gegevensmaskering, naast aangepast rolbeheer.

SQL Server 2022 Enterprise Editie - Exclusieve eigenschappen en kenmerken

Vergeleken met de Standard Editie van SQL Server 2022 biedt de Enterprise Editie een aanzienlijke Plus, zowel in termen van schaalbaarheid van functies als van extra mogelijkheden voor verwerking van Big Data.

MS SQL Server 2022 - Schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid

Wat schaalbaarheid betreft, zal SQL Server 2022 Enterprise waarschijnlijk het maximum bieden aan het besturingssysteem of RAM en de SQL Server database engine Pro instantie of functie met een maximale relationele databasegrootte van 524 PB tot nu toe:

 • Analyse Services
 • Melding Services
 • Bufferpool Werkgeheugen
 • Columnstore segment-cache
 • Geheugen-geoptimaliseerde gegevensgrootte

Er is schaling beschikbaar voor zowel gegroepeerde als ongegroepeerde columnstore indices, in-memory OLTP, geheugen-geoptimaliseerde tempdb metadata met persistent memory ondersteuning, Stretch Database, en Service Broker, dat een raamwerk is voor het versturen van berichten binnen en tussen databases en voor het ontwikkelen van zeer schaalbare toepassingen met asynchrone communicatie. Schaalvergroting is ook mogelijk met tabel- en indexpartitionering, batch mode voor rowstore, vertraagde compilatie van tabelvariabelen, en inlining van door de gebruiker gedefinieerde scalaire functies.

De hoge beschikbaarheidsfuncties van SQL Server 2022 Enterprise omvatten onder meer Server Core ondersteuning, snel herstel van online pagina's en bestanden, database spiegeling en backup compressies. Met de Always On failover cluster instances en de Always On beschikbaarheid en basis beschikbaarheidsgroepen, kunnen meerdere secundaire databases bewaard worden zonder gedeelde opslag. Bovendien is het mogelijk om opslag toe te voegen terwijl het systeem draait.

SQL Server 2022 Enterprise - Verdere exclusieve mogelijkheden

Behalve verhoogde schaalbaarheid bevat de SQL Server 2022 Enterprise editie de volgende belangrijke eigenschappen om de prestaties te verbeteren:

 • Intelligent Query Processing (IQP) verwijst naar een reeks geoptimaliseerde processen voor snelle queryverwerking op grote gegevensverzamelingen. Zo kan de functie APPROX_COUNT_DISTINCT(expressie) aanzienlijk snellere resultaten opleveren in grote Big Data tabellen; terwijl Table Variable Deferred Compilation het werkelijke aantal rijen voor een tabelvariabele gebruikt in plaats van de standaardwaarde van 1, voor betere prestaties. Verder integreert Scalar UDF Inlining aanroepen naar door de gebruiker gedefinieerde functies in de hoofdquery, en Batch Mode on Rowstore (BMOR) kan het CPU gebruik verminderen.
 • Intelligent Performance verwijst naar een aantal verbeteringen in de uitvoeringssnelheid van database bewerkingen.
 • De standaard activering van Lightweight Query Profiling Infrastructure maakt het mogelijk om snel informatie te krijgen over Row Count en I/O Usage informatie
 • Accelerated Database Recovery (ADR) zorgt voor sneller herstel van de database, bv. na een herstart, of versnelde rollback voor langlopende transacties.
 • Big Data Cluster (BDC) in SQL Server 2022 is een op Linux gebaseerd containernetwerk in Kubernetes of Azure Kubernetes Services (AKS) van SQL Server en Apache Spark, met opslag in het Hadoop Distributed File System (HDFS) met behulp van verschillende opslagproviders.
 • Secure Enclaves maken het mogelijk dat versleutelde gegevens in platte tekst verwerkt worden in een aparte black box op de databaseserver.
 • De Database Snapshot functie maakt een momentopname van de database, bijvoorbeeld om de status ervan te documenteren; Last Query Plan Statistics geeft ook een beeld van de lopende queries.

SQL Server 2022 - Licenties voor de edities Standard en Enterprise

De licentiëring van de SQL Server 2022 versie zal vermoedelijk weer gebeuren volgens de gebruikelijke bepalingen van Microsoft licentiebeheer: Voor de Standard editie is er keuze tussen Core-gebaseerde licenties en de combinatie van Server-licenties Plus Client Access licenties voor User of eindtoestellen; de Enterprise editie kan alleen gelicentieerd worden Core-gebaseerd. Deze regels gelden ook voor de aankoop van gebruikte software voor SQL Server 2022.

 • Voor de Core-gebaseerde licenties van SQL Server 2022 moet een SQL Server Core licentie gekocht worden voor elke virtuele processor van een VM of een container. Als minimum gebruikt Pro VM/container, Microsoft altijd 4 Core licenties.
 • Behalve met het aantal fysiek beschikbare Core processoren wordt dus ook rekening gehouden met het aantal virtuele Server processoren.
 • Een enkele SQL Server 2022 licentie dekt 2 fysieke processor kernen.

Bovendien gelden verdere voorschriften voor de berekening van de servercapaciteit, die je kunt vernemen bij een medewerker van Wiresoft per e-mail of rechtstreeks in de chat of per telefoon.

 • Bij licentieverlening voor SQL Server 2022 Standard met een combinatie van serverlicentie en Client Access licentie, moet elk User of eindapparaat dat toegang heeft tot de SQL Server naast de serverlicentie ook voorzien zijn van een eigen CAL.

Client Access Licenties voor User of eindapparaten voor SQL Server 2022 zijn ook als gebruikte software verkrijgbaar bij Wiresoft.