Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard - betere beveiliging voor netwerken Windows Server 2022 Standard is het nieuwe serverbesturingssysteem van Microsoft. Het is gebaseerd op Windows 10 en biedt nog meer beveiliging en opties voor het...
€ 577,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standaard 2-Core Vul uw licentiebehoefte voor Windows Server 2022 Standard flexibel aan met de 2-Core Packages van Wiresoft! De Standard Edition van Windows Server 2022 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in...
€ 72,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2-Core Vervolledig uw licentiebehoeften voor Windows Server 2022 Datacenter met 2-Core Packages van Wiresoft! De Datacenter Edition van Windows Server 2022 is speciaal ontworpen voor gebruik in...
€ 390,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - verbeterde beveiliging voor grote netwerken Windows Server 2022 Datacenter is het nieuwe serverbesturingssysteem van Microsoft, speciaal voor grotere bedrijven. Deze versie van de...
€ 3.238,90 *

De Standard Edition van Windows Server 2022 biedt veel kleinere datacenters nu al uitgebreide functionaliteiten en voldoende opties voor de virtualisatie van diensten voor hun behoeften, die worden aangevuld met verbeterde schaalbaarheid en verdere optimalisaties van de prestaties - in combinatie met effectieve beveiligingsfuncties om gegevens en toepassingen in multi-cloudomgevingen op betrouwbare wijze te beschermen.

Met de Datacenter Edition van Windows Server 2022 beschikken met name de complexere datacenters van grote organisaties en bedrijven over uitgebreide mogelijkheden met betrekking tot de virtualisatie van toepassingen en gegevens, inclusief een nog grotere schaalbaarheid, alsmede verdere beveiligingsfuncties.

De twee edities Windows Server 2022 Standard en Windows Server 2022 Datacenter buy kunnen nu als gebruikte software in de Wiresoft Software Shop gevonden worden - en profiteren van hun lagere prijs vergeleken met het respectievelijke beschikbare nieuwe product.

Het volgende overzicht geeft een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten van Windows Server 2022 en de verschillen tussen de versies Standard en Datacenter Edition. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.

Windows Server 2022 - De Windows Server 2022 Standard en Datacenter edities in een oogopslag

Net als zijn voorganger zal de huidige versie van het serverbesturingssysteem Microsoft Windows Server 2022 waarschijnlijk gebaseerd zijn op Windows 10 - met de vertrouwde desktopinterface waarmee gebruikers gemakkelijk hun weg kunnen vinden en met alle functies beschikbaar op de vertrouwde plek. Bovendien krijgen zij 10 jaar productondersteuning van Microsoft in de vorm van ondersteuning en updates voor de Microsoft Server 2022-edities.

Bij Windows Server 2022 Buy ligt de nadruk opnieuw op de gebieden beveiliging en bescherming van gegevens, prestaties en virtualisatie - naast fundamentele optimalisaties in beide edities. De functionaliteiten die beschikbaar zijn in de Standard Edition zijn ook opgenomen in de Datacenter Edition en worden daar aangevuld of uitgebreid.

Beveiligingsfuncties - Windows Server 2022 kopen

Windows Server 2022 biedt meerlaagse beveiliging voor Standard en Datacenter voor de uitgebreide bescherming van gegevens en diensten, inclusief de beschikbaarheid ervan, bijvoorbeeld met deze functies:

 • In principe is TLS 1.3 - de laatste versie van Transport Layer Security - ingeschakeld, evenals HTTPS, om te zorgen voor veilige verbindingen bij het versleutelen van gegevens en een veilig communicatiekanaal tussen twee eindpunten. Met behulp van het HTTPS-protocol, Secure DNS en DoH (DNS-over-HTTPS) worden DNS-query's gecodeerd om manipulatie en afluisteren van DNS-gegevens te voorkomen.
 • Server Message Block (SMB) gebruikt nu automatisch de standaarden AES-256-GCM en AES-256-CCM voor de encryptie van gegevens zodra een verbinding met een andere computer tot stand wordt gebracht, op voorwaarde dat deze computer deze standaard ook ondersteunt.
 • Tegelijkertijd biedt versleuteling met SMB Direct en RDMA (Remote Direct Memory Access) een hogere bandbreedte met lagere latency voor directe opslag, opslagreplica, Hyper-V en SQL Server.
 • Trusted Platform Module 2.0 biedt een veilige, hardwarematige opslag voor cryptografische sleutels en gegevens, die ook wordt gebruikt in BitLocker-schijfversleuteling - inclusief verificatie van de systeemintegriteit en de betrouwbaarheid van code wanneer Windows Server 2022 wordt opgestart.
 • Beveiligde core-serverprocessoren bieden firmwarebescherming met DRTM-technologie (Dynamic Root of Trust for Measurement) door het controleren van opstartbewerkingen en geïsoleerde toegang van stuurprogramma's tot het geheugen via DMA-bescherming (Direct Memory Access), alsmede ondersteuning van code-integriteit volgens de VBS- (virtualisation-based security) en HVCI- (hypervisor-based security) normen.
 • VBS biedt met name een beveiligd geheugengebied dat is geïsoleerd van het besturingssysteem en dat de server beschermt tegen bepaalde risico's, zoals die welke zich voordoen bij het delven van cryptocurrency's. Door Credential Guard te gebruiken, wordt de aanmeldingsinformatie van de gebruiker ook opgeslagen in een virtuele container die niet rechtstreeks toegankelijk is voor het besturingssysteem.
 • Failover-clusters maken ook gedetailleerde controle mogelijk van de encryptie van CSV (Cluster Shared Volumes) en SBL (Storage Bus Layer).

Migratie- en opslagfuncties in Windows Server 2022

De migratie van gegevensvolumes en opslag en de bevoorrading daarvan vormen ook een essentieel functioneel gebied in Windows Server 2022. De geoptimaliseerde Storage Migration Server Orchestrator biedt hiervoor uitgebreide mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het migreren van lokale gebruikers of groepen naar de Windows-server en tussen failover-clusters en storage, Linux-servers kunnen ook worden opgenomen, evenals NetApp CIFS-servers of NetApp Factory Application Server (FAS).

Container diensten in Windows Server 2022

Het gebruik van Windows Containers in Windows Server biedt nu geoptimaliseerde toepassingscompatibiliteit en prestaties, naast verbeteringen vooral in het gebruik van Kubernetes. Zo is de opstarttijd van Windows-containers met 30% verkort door hun image-grootte tot 40% te verkleinen, wat ook hun prestaties verbetert. Evenzo is het Windows Admin Center bijgewerkt, waardoor het eenvoudiger is geworden om containers voor .NET-toepassingen te maken. Verder is de configuratie van nodes, IPv6 en de implementatie van netwerkbeleid bij gebruik van Kubernetes aanzienlijk vereenvoudigd.

Andere prestatie- en virtualisatiekenmerken - Windows Server 2022 kopen

Gebruikers profiteren ook van vele andere functies met Windows Server 2022 Standard en Datacenter, die ook de algemene prestaties van het serverbesturingssysteem verhogen:

 • Bij geheugenherstel hebben gebruikers meer controle tijdens datasynchronisatie dankzij de nu aanpasbare snelheid. De beschikbare middelen kunnen worden toegewezen voor het herstellen van gegevenskopieën (veerkracht) of voor het uitvoeren van actieve werklasten (prestaties). Hierdoor kunnen clusters ook flexibeler en efficiënter worden beheerd.
 • De lees- en schrijfprestaties zijn verbeterd doordat langzamere media, zoals HDD, kunnen worden aangesloten op snellere media, zoals NVMe of SSD, en doordat opslag op standalone servers aan de cache van de opslagbus kan worden gekoppeld.
 • Met SMB-compressie kunnen bestanden snel worden overgezet, zelfs op drukke netwerken, zonder dat ze eerst handmatig moeten worden gecomprimeerd.
 • Door gebruik te maken van TCP HyStart++ zijn de prestaties van het Transmission Control Protocol (TCP) verbeterd, waardoor minder pakketten verloren gaan
 • RACK (Recent ACKnowledgment) vermindert de Retransmit TimeOuts (RTO) tijdens heruitzendingen

Op het gebied van virtualisatie, Windows Server:

 • Optimalisaties voor virtuele schakelaars in Hyper-V met RSC (Receive Segment Coalescing), worden pakketten in het hypervisornetwerk samengevoegd en dus als grotere segmenten verwerkt. RSC vermindert dus CPU-cycli en verbetert de prestaties van het netwerkgegevensverkeer.
 • Met de ondersteuning van Nested Virtualization op AMD-processors biedt Windows Server 2022 meer mogelijkheden om Hyper-V op een Hyper-V virtuele machine (VM) uit te voeren.

Bovendien is Microsoft Edge nu standaard beschikbaar in Windows Server 2022 en vervangt het Internet Explorer; Edge is gebaseerd op Chromium Open Source en biedt dus meer veiligheid.

Windows Server 2022 - Exclusieve kenmerken van de Windows Server 2022 Datacenter-editie

Alleen de Windows Server 2022 Datacenter Edition biedt, naast de genoemde kenmerken, een hele portefeuille met verdere plusfunctionaliteiten, alsmede ondersteuning voor Shielded Virtual Machines voor het creëren van zeer veilige virtualisatie-infrastructuren met Hyper-V, inclusief een onbeperkt aantal virtuele computers plus één Hyper-V-host per licentie, alsmede:

 • Software-gedefinieerde netwerken (SDN)
 • Software-gedefinieerde opslag (SDS)
 • Storage Spaces Direct (SSD)
 • Onbeperkte Storage Replica - voor zowel synchrone als asynchrone replicatie van volumes tussen servers of clusters voor disaster recovery
 • Hyper Converged Infrastructure - voor softwaregedefinieerde consolidatie van computer-, opslag- en netwerkfuncties in een cluster
 • Virtuele OSE (besturingssysteemomgeving)

Windows Server 2022 - Licenties voor Windows Server 2022 Editie Standaard en Datacenter

De licentieverlening voor de Windows Server 2022-versie zal waarschijnlijk opnieuw gebaseerd zijn op het vertrouwde core-based licentieschema, en als alternatief op de combinatie van serverlicentie plus client-toegangslicentie voor de Standard Edition, en de uitsluitend core-based licentieverlening voor de Datacenter Edition.

Zelfs wanneer u Windows Server 2022 als gebruikte software koopt, is de licentie altijd in overeenstemming met de licentievoorwaarden van Microsoft, die in het geval van core-based licensing, die uitsluitend beschikbaar is voor de Datacenter Edition, het aantal cores als maatstaf gebruikt voor de berekening van de licentiebehoefte. De volgende bepalingen zijn derhalve van toepassing:

 • De Windows Server 2022-software in kwestie wordt in licentie gegeven op basis van de werkelijk gebruikte fysieke hardware. Naast het aantal fysiek beschikbare core processoren wordt ook rekening gehouden met het aantal virtuele servers.
 • Dus geldt het volgende: Een enkele Windows Server 2022-licentie dekt 2 fysieke processorkernen.
 • Er wordt altijd uitgegaan van een minimumaantal van 8 kernen per processor - zelfs als de feitelijk bestaande hardware minder dan 8 kernen heeft.
 • Een minimum van 2 processoren per fysieke server wordt altijd toegepast.
 • Dit resulteert in een minimumaantal van 16 kernen.
 • Voor serverhardware met meer dan 16 cores moeten voor alle extra cores extra Windows Server 2022-pakketten worden gelicentieerd.

Wanneer Windows Server 2022 wordt gelicentieerd met de combinatie van serverlicentie en clienttoegangslicentie, zoals beschikbaar voor de standaardeditie, moet elke gebruiker of elk eindapparaat dat toegang heeft tot de Windows-server zijn eigen gebruikers CAL of device CAL hebben. Dit geldt ook voor Remote Access licenties voor Windows Server 2022.

Voor meer informatie, in het bijzonder over Client Access licenties en in het bijzonder over Hyper-V instances voor Windows Server 2022, kunt u contact opnemen met een Wiresoft medewerker. Corresponderende User of Device evenals RDS CALs voor Windows Server 2022 zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft als gebruikte software.

Windows Server 2022 - Koop de Windows Server 2022 edities Standard en Datacenter als gebruikte software van Microsoft bij Wiresoft

De twee nieuwe edities van Windows Server 2022 - Standard en Datacenter - zijn nu al bij Wiresoft als gebruikte software tegen gunstige prijzen verkrijgbaar. U profiteert van deze voordelen:

 • Wanneer u een Windows Server 2022-editie koopt, ontvangt u originele Microsoft-software met een geldige licentiesleutel - en geen testversies voor beperkt gebruik of beperkte tijd.
 • De aanduiding van een Windows Server 2022 Edition als "gebruikte software" houdt geen beperkingen in met betrekking tot de functionaliteit van de software.
 • Gebruikte Windows Server 2022-software van de Standard- en Datacenter-edities is door Wiresoft getest op volledige bruikbaarheid voor wederverkoop.
 • De handel in en het gebruik van door Microsoft gebruikte software met een Windows Server 2022 editie is legaal, omdat het wettelijk is toegestaan.
 • Met de aankoop van een gebruikte licentie bij Wiresoft verwerft u steeds een legaal en tegelijkertijd origineel Microsoft Windows Server 2022 product.

Indien u nog vragen heeft over een Microsoft Windows Server 2022 Edition of Client Access licenties, neem dan contact met ons op via de chat, per telefoon of per e-mail.