Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Pack - apparaat CAL's voor Remote Desktop Services voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services (RDS) van Windows Server 2016 is voor elke gebruiker een bijbehorende RDS Client...
€ 406,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Pack - apparaat CAL's voor Remote Desktop Services voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services (RDS) van Windows Server 2016 is voor elke gebruiker een bijbehorende RDS Client...
€ 165,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Pack - apparaat CAL's voor Remote Desktop Services voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services (RDS) van Windows Server 2016 is voor elke gebruiker een bijbehorende RDS Client...
€ 83,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 25 PACK USER CAL
25 Pack - Remote Desktop Services User CAL's voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services van Windows Server 2016 heeft iedere gebruiker een RDS Client Access Licence (kortweg: RDS...
€ 406,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL
10 Pack - Remote Desktop Services User CAL's voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services van Windows Server 2016 heeft iedere gebruiker een RDS Client Access Licence (kortweg: RDS...
€ 165,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 5 PACK USER CAL
5 Pack - Remote Desktop Services User CAL's voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de Remote Desktop Services van Windows Server 2016 heeft iedere gebruiker een RDS Client Access Licence (kortweg: RDS...
€ 83,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 USER CAL
REMOTE DESKTOP SERVICES User CALs voor Windows Server 2016 tweedehands kopen Om gebruik te kunnen maken van de REMOTE DESKTOP SERVICES van Windows Server 2016 heeft iedere gebruiker een RDS Client Access License (kort: RDS User CAL)...
€ 17,90 *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL
Devoce CAL's voor REMOTE DESKTOP SERVICES naar Windows Server 2016 kopen gebruikt Om gebruik te kunnen maken van de REMOTE DESKTOP SERVICES (RDS) van Windows Server 2016 is voor elke gebruiker een bijbehorende RDS Client Access License...
€ 17,90 *

Voordelen van Microsoft Remote Desktop Services 2016

Microsoft's Remote Desktop Services 2016 kunnen beschikbaar worden gesteld als sessiegebaseerde desktops of als een virtuele desktopinfrastructuur (VDI), of een combinatie van beide. Met sessiegebaseerde desktopvirtualisatie delen gebruikers een virtuele machine, wat vooral voordelig is voor taakgerichte toepassingen. VDI is daarentegen bijzonder geschikt voor projecten waarbij de veiligheid van het milieu en de gegevens een rol spelen.

Voordelen van Remote Desktop Services 2016 in een oogopslag

  • De met RDS 2016 gelicentieerde terminalserver kan met een huidige gebruiker CAL of apparaat CAL door vele eindapparaten worden gebruikt: bijv. Windows of Apple-computers, tablets en smartphones, maar ook thin clients.
  • Oudere pc's profiteren van de sterke rekenkracht van de eindserver en kunnen daarom ook gebruik maken van alle diensten van RDS 2016.
  • De IT-inspanning wordt verminderd door centraal onderhoud van de terminalserver, waardoor de beschikbaarheid wordt verhoogd en tegelijkertijd de kosten worden verlaagd.
  • De behoefte aan softwarelicenties is geoptimaliseerd.
  • De beveiliging van gegevens tegen ongeoorloofde toegang en malware wordt ook verhoogd.
  • Via RemoteApps krijgen gebruikers alleen toegang tot de applicaties die voor hen zijn vrijgegeven.
  • Via VPN is de RDS 2016 van de terminal server ook beschikbaar voor mobiel gebruik. Zo worden flexibele werkplekken eenvoudigweg gecreëerd.
  • Windows Server containers zijn beschikbaar met Windows Server 2016.

Hoge schaalbaarheid en beschikbaarheid

RDS 2016 vermindert ook de inspanning voor het beheer van de terminalservers in vergelijking met de client-server netwerken. Beheerders en gebruikers met een CAL profiteren van de schaalbaarheid en de individueel definieerbare automatisering met Windows Server 2016 RDS. Meerdere servers kunnen worden aangesloten op een enkele werkomgeving om de prestaties en betrouwbaarheid met Hyper-V te verhogen en om desktops en applicaties vanaf elke locatie te kunnen leveren. Linux kan ook gebruikt worden met Hyper-V.

Automatiseringstools zoals Desired State Configuration en PowerShell maken het beheer eenvoudiger voor beheerders en besparen zo tijd. De hybride cloudoplossingen van Remote Desktop Services 2016 zijn bij uitstek geschikt voor storage-, backup-, recovery- en VM-scenario's. En de regels voor de kwaliteit van de dienstverlening kunnen worden gebruikt om te bepalen welke aanvragen voorrang moeten krijgen.

Hoge flexibiliteit en levering van Remote Desktop Services 2016

De virtualisatie-omgevingen van RDS 2016 bieden een hoge mate van flexibiliteit in het aanbieden van applicaties voor elke individuele gebruiker: medewerkers kunnen de programma's die op de terminalserver zijn geïnstalleerd ook via thin clients of zero clients gebruiken nadat ze op de terminalserver zijn ingelogd. Via RemoteApp worden individuele applicaties beschikbaar gesteld op de desktop van de gebruiker, wat het niet alleen mogelijk maakt om individuele toegang tot individuele diensten te definiëren, maar ook een bijzonder voordeel biedt voor het werken in een beveiligde omgeving op afstand.

Remote Desktop Services 2016 kan ook worden gebruikt met oudere computers via CAL

Met de RDS 2016 is de rekenkracht van de Windows gelijkelijk beschikbaar op alle werkstations, ongeacht de snelheid van de afzonderlijke eindapparaten. De virtualisatie van applicaties betekent dat zelfs oudere pc's met een licentie voor client-toegang ten volle kunnen profiteren van Remote Desktop Services.

Betere gegevensbescherming

Het hoge beveiligingsniveau van Remote Desktop Services 2016 vermindert ook de risico's die kunnen ontstaan door een onjuiste bediening door gebruikers. Het meerlaagse beveiligingssysteem detecteert en voorkomt aanvallen. Voor dit doel biedt Windows Server 2016 naast Windows Defender ook detectoren aan, die inbraken melden en mogelijke schade minimaliseren. Om de veiligheid van gevoelige gegevens te garanderen, dragen andere tools bij aan de encryptie van virtuele machines. Deze omvatten Credential Guard, die de inloggegevens beschermt, en functies zoals Just Enough Administration en Just-In-Time Administration. Met Hyper-V, een op hypervisor gebaseerde virtualisatietechnologie van Microsoft, kunnen bijzonder gevoelige toepassingen worden geïsoleerd.

Windows Server Container met Remote Desktop Services 2016 uitvoeren

Bij de Windows Server versie 2016 werden ook Windows Server containers geïntegreerd. Ze zijn gebaseerd op het Docker-open source-platform en zijn beschikbaar als Windows Server-containers of Hyper-V-containers. Containers maken de geïsoleerde werking van applicaties op fysieke en virtuele machines of in Hyper-V mogelijk. Ze worden beheerd met de Docker-client of in de PowerShell.

Klantentoegangslicenties voor Remote Desktop Services 2016

Om alle applicaties die met de RDS 2016 worden meegeleverd als gebruiker te kunnen gebruiken, is een CAL (client access license) nodig, hetzij als gebruiker CAL, hetzij als apparaat CAL. Hierdoor kunnen alle diensten, inclusief VDI (Virtual Desktop Infrastructure) technologieën, altijd en overal worden gebruikt waar het internet beschikbaar is.

Het Microsoft-licentiesysteem is gebaseerd op client-toegangslicenties voor gebruikers, niet alleen voor Windows Server 2016, maar ook voor Remote Desktop Services. Het gebruik (per licentie) van een software is dus onafhankelijk van de implementatie. Standaard verleent het Windows Server-besturingssysteem slechts twee toegangsrechten op afstand, die alleen voor het serverbeheer mogen worden gebruikt. Het is de gebruikers niet toegestaan deze te gebruiken. De Microsoft-licentievoorwaarden bepalen dat een RDS CAL vereist is voor een gebruiker of een eindapparaat om toegang te krijgen tot de gedefinieerde diensten. Deze regel geldt ook als een gebruiker toegang wil krijgen tot een Windows via software van derden; een overeenkomstige RDS-licentie is ook vereist. Deze beperkingen betekenen ook extra veiligheid voor de gegevens, omdat onbevoegde derden of indringers de toegang tot de gegevens wordt ontzegd.

Verschillen tussen User CAL's en Device CAL's voor RDS 2016

Zoals gebruikelijk biedt Microsoft ook twee verschillende vormen van licentieverlening voor Windows Remote Desktop Services 2016 aan Afhankelijk van het feit of de focus op de gebruiker of het apparaat ligt, zijn dit User CAL's of Device CAL's. Dus, ofwel een enkele gebruiker of een enkel apparaat is bevoegd om toegang te krijgen tot Remote Desktop Services. Het is niet mogelijk om te switchen tussen de twee soorten licenties.

De User CAL is alleen bedoeld voor één specifieke gebruiker, ongeacht het apparaat dat voor dit doel wordt gebruikt. Deze gebruiker kan dus via User CAL toegang krijgen tot de serverdiensten vanaf zeer verschillende apparaten. Het maakt niet uit of hij dit doet vanaf zijn desktop-pc op een werkplek in het kantoor, of vanaf een andere pc, bijvoorbeeld op een andere locatie of in het thuiskantoor, of vanaf een notebook als hij onderweg is.

De Device CAL is een apparaatafhankelijke licentie die gekoppeld is aan een specifiek individueel apparaat, bijv. een desktop PC in het kantoor OF een notebook, onafhankelijk van de betreffende gebruiker. Dit betekent dat elke gebruiker die bevoegd is om dit gelicentieerde apparaat te gebruiken, ook gebruik kan maken van de Remote Desktop Services die voor dit apparaat zijn voorzien.

Natuurlijk kan het type CAL dat het meest geschikt is voor een bedrijf van geval tot geval verschillen. Enerzijds speelt het aantal werknemers in een bedrijf dat gebruik maakt van de RDS een rol, anderzijds is het de overheersende manier van werken: Als verschillende medewerkers bijvoorbeeld Windows en -diensten gebruiken op een vaste pc op hun werkstation of afwisselend op een laptop, dan is een Device CAL de meest geschikte vorm van licentiëring.

De RDS-CAL 2016 wordt fysiek toegewezen aan elk apparaat en gevolgd door de licentieserver, onafhankelijk van het Active Directory-lidmaatschap. RDS-CAL's kunnen niet worden overbelast.

Als een medewerker de RDS 2016-toepassingen regelmatig maar flexibel gebruikt, d.w.z. met verschillende apparaten en vanuit verschillende locaties, d.w.z. ook in het Office of op de weg, dan is User CAL hier het meer praktische licentietype.

De RDS-CAL wordt hier toegewezen aan een gebruiker in Active Directory en gevolgd door de licentieserver. RDS-CAL's kunnen niet worden gevolgd binnen een werkgroep. RDS-CAL's voor gebruikers kunnen ook worden overbelast.

Onder bepaalde omstandigheden wordt een combinatie van User CAL's en Device CAL's aanbevolen.

Als u vragen heeft over uw licentievoorwaarden voor Microsoft Remote Desktop Services 2016, neem dan contact met ons op - wij stellen graag een op maat gemaakt licentiepakket voor u samen - inclusief een gunstig aanbod.

Vul uw behoefte aan CAL's voor RDS 2016 aan met Wiresoft

Met de aanschaf van User and Device CAL's voor Microsoft Remote Desktop Services 2016 bij Wiresoft bespaart u geld! U heeft de mogelijkheid om uw bestaande licentie aan te vullen met CAL's voor RDS 2016 of om te upgraden van een oudere Microsoft-serverversie naar de 2016-versie. Met de gebruiker of het apparaat CAL's profiteert u van de veelzijdige virtualisatiemogelijkheden en de schaalbaarheid die Microsoft u biedt - en van de lage prijzen die Wiresoft u biedt in vergelijking met andere aanbieders. Omdat al onze Microsoft-producten originele licentierechten zijn, die afkomstig zijn uit het Europese gebied en door ons legaal zijn verworven van bedrijven als ongebruikte softwarelicenties. Ze zijn door Wiresoft gecontroleerd op authenticiteit en functionaliteit - veel van onze enthousiaste klanten bevestigen het voordeel van het kopen van CAL's voor Remote Desktop Services 2016 van Wiresoft. Neem contact met ons op voor meer informatie.