Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10479
 • 7JQ-00261
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 9.485,90 * € 10.538,90 * (9,99% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core
Minimale vergunningen 4 Core Pro Server
CAL Niet vereist
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Downloaden + Licentie


SQL Server 2022 Enterprise is de meest uitgebreide nieuwe versie van het betrouwbare relationele dataplatform van Microsoft, dat bedrijven en organisaties voorziet van alle database- en analyse- en rapportagefuncties die nodig zijn voor enterprise resource planning en CRM-systemen en het gebruik van ERP-software. Voor al deze typische taken biedt SQL Server 2022 Enterprise een sterk, krachtig, Cloud-capabel relationele database Management systeem dat zich door zijn grote schaalbaarheid flexibel aanpast aan groeiende uitdagingen.

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"

Microsoft SQL Server 2022 Enterprise

SQL Server 2022 Enterprise is de meest uitgebreide nieuwe versie van het betrouwbare relationele gegevensplatform van Microsoft, dat bedrijven en organisaties alle gegevensbank- en analyse- en rapportagefuncties biedt die nodig zijn voor bedrijfs resource planning en CRM systemen en het gebruik van ERP software. Voor al deze typische taken biedt SQL Server 2022 Enterprise een sterk, krachtig, Cloud-gebaseerd Relationeel Database Beheer Systeem, dat zich door zijn grote schaalbaarheid flexibel aanpast aan groeiende uitdagingen.

De SQL Server 2022 Enterprise editie biedt onder andere de hoge beschikbaarheidsoplossing AlwaysOn en het gebruik van Big Data clusters, inclusief de voorziening van uitgebreide communicatie-interfaces, alsmede uitgebreide beveiliging en bescherming van gegevens en hun integriteit en vele andere functies die hun uitgebreide analyse en voorziening voor toepassingen ook in de Cloud mogelijk maken.

De door Microsoft aangekondigde nieuwe SQL Server 2022 Enterprise Edition is na de officiële release al als gebruikte software verkrijgbaar op Wiresoft - met al zijn voordelen op het gebied van schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en prestaties en beveiliging - en tegen een aanzienlijk lagere prijs dan die van nieuwe software. De nieuwe SQL Server 2022 Enterprise Editie zal naar verwachting ook alleen als Core-gebaseerde licenties beschikbaar zijn in .

Het volgende overzicht geeft gedetailleerde informatie over de functies van SQL Server 2022 Enterprise die bekend zijn van de vorige versie, en over de toepasselijke Microsoft licentievoorwaarden voor SQL Server software.

SQL Server 2022 Enterprise - Overzicht van de belangrijkste functies

De nieuwe SQL Server 2022 Enterprise editie wordt opnieuw gekenmerkt door zijn hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid, en door de uitvoering van queries in recordtijd, waarvan de efficiëntie nog wordt verbeterd door de beheerde self-service gegevensverkenning en de interactieve visualisatie van gegevens. Daarbij vertrouwt SQL Server 2022 Enterprise weer op bewezen eigenschappen in schaalbaarheid, hoge beschikbaarheid zowel als query prestaties.

Met SQL Server 2022 Enterprise is ook de verwerking van ongestructureerde gegevensrecords mogelijk, interfaces met databases als Oracle en de integratie van Java breiden het toepassingsgebied uit om aan alle typische eisen van Big Data Management te voldoen, inclusief de uitgebreide beveiligingsfuncties voor de bescherming van gevoelige gegevens  

Door de integratie van Java Runtime kan ook Java code gebruikt worden voor het database management systeem, om het direct gecompileerd op de SQL Server uit te voeren. Met Secure Enclaves kunnen gegevens van Client naar het DBMS versleuteld worden op zo'n manier dat ze zelfs door beheerders van het gegevensbestand niet bekeken kunnen worden.

SQL Server 2022 Enterprise - Schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid

Wat de schaalbaarheid van SQL Server 2022 Enterprise Pro instantie of functie betreft, wordt verwacht dat het maximum van het besturingssysteem of RAM en dat van de SQL Server database engine tot nu toe beschikbaar is met een maximale relationele databasegrootte van 524 PB, niet alleen wat betreft de rekencapaciteit in het algemeen, maar ook wat betreft de:

 • Analyse Services en Rapportage Services
 • Geheugen voor de bufferpoel
 • Columnstore segment-cache
 • Geheugen-geoptimaliseerde gegevensgrootte

De schaalbaarheid van het Relationeel Database Beheer Systeem is o.a. beschikbaar voor:

 • Gegroepeerde of niet-gegroepeerde kolomwinkel indices
 • In-memory OLTP, geheugen-geoptimaliseerde tempdb metadata en voor persistent geheugen ondersteuning
 • Stretch Database
 • Service Broker voor de ontwikkeling van zeer schaalbare toepassingen met asynchrone communicatie. De Service Broker is ontworpen als een raamwerk, om b.v. berichten binnen een databank of van de ene databank naar de andere te sturen, en is ook schaalbaar.
 • Partitioneren van tabellen en indexen
 • Automatische optimalisatie, batch mode voor rowstore, vertraagde compilatie van tabelvariabelen, en inlining voor door de gebruiker gedefinieerde scalaire functies in intelligente databases

De hoge beschikbaarheid van het RDBMS wordt bereikt met, onder andere:

 • Server Core-Steun
 • Database spiegelen
 • Back-up compressie en database snapshotting
 • Always On failover cluster instances en Always On beschikbaarheid zowel als basis beschikbaarheidsgroepen - met deze hoge beschikbaarheidsoplossing kunnen, samen met de Windows cluster dienst, ook meerdere secundaire databases onderhouden worden zonder dat gedeelde opslag nodig is zoals bij het failover cluster.
 • Failover-Server voor disaster recovery, en geoptimaliseerd herstel van databases
 • Snel herstel van online pagina's en online bestanden
 • Geheugen toevoegen terwijl het systeem draait

Verder biedt de SQL Server 2022 Enterprise Editie weer veel mogelijkheden om de prestaties te verbeteren, waaronder:

 • Intelligente queryverwerking voor snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens
 • Intelligente prestaties voor versnelde uitvoering van database bewerkingen
 • Standaard activering van Lichtgewicht Query Profiling Infrastructuur
 • Versneld Database Herstel voor sneller database herstel, bv. na een herstart

Bovendien kan Database Snapshot gebruikt worden om een momentopname van de database te maken om de status ervan vast te leggen voor een rapport, en Last Query Plan Statistics kan gebruikt worden om de huidige query uitvoering te bekijken.

SQL Server 2022 Enterprise - Big Data Cluster

Voor uitgebreid Big Data beheer biedt SQL Server 2022 Enterprise weer krachtige analysehulpmiddelen, zoals intelligente queryverwerking, voor betrouwbare, snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens, onder andere door ze beschikbaar te maken voor diverse toepassingen in bedrijven. Big Data workloads kunnen ook naar SQL Server verplaatst worden en externe databases zoals Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS en Azure Data Lake kunnen direct bevraagd worden met de geïntegreerde connectors of SQL Server PolyBase.

Door het gebruik van Big Data clusters kunnen ook schaalbare clusters van SQL Server, Spark en HDFS containers met Kubernetes worden geleverd; met Transact-SQL is ook parallel queryen mogelijk, evenals het schrijven en verwerken van gegevens, net als het uitvoeren van AI en machine leren taken in HDFS opslagpools. Met het schaalbare HDFS opslagpool gereedschap Data Lake kunnen gegevens uit verschillende externe bronnen worden geanalyseerd, gecombineerd met relationele gegevens en opgeslagen. Data Mart verbetert de prestaties van gegevensanalyses door het horizontaal schalen van Big Data clusters, en naast AI tools kunnen bijvoorbeeld ook Spark, R, Python, Scala en Java gebruikt worden.

Overeenkomstige toepassingen kunnen zowel gebruikt worden als containers en als apps in de vorm van webdiensten die de in een Big Data cluster opgeslagen gegevens voor dit doel benaderen.

SQL Server 2022 Enterprise - Beveiliging

De beveiliging van big data speelt ook een belangrijke rol bij het verwerken en beschikbaar stellen ervan, om ongeoorloofde toegang te voorkomen, vooral tot kritieke gegevens. In SQL Server 2022 Enterprise, bijvoorbeeld, worden deze beschermd met Always Encrypted, dat ze met veilige enclaves in client-applicaties versleutelt, waarbij de versleutelingssleutels niet aan een database-engine (SQL database of SQL server) worden doorgegeven. Always Encrypted maakt dus onderscheid tussen gebruikers die eigenaar zijn van deze gegevens en ze kunnen bekijken, en gebruikers die ze beheren maar er geen toegang toe mogen hebben. Verder stelt Always Encrypted een database motor in staat om verschillende queries op versleutelde gegevens te verwerken, terwijl de vertrouwelijkheid van de gegevens behouden blijft.

SQL Server 2022 Enterprise - Licenties

Verwacht wordt dat de nieuwe SQL Server 2022 editie Enterprise weer de door Microsoft bepaalde Core-licenties zal gebruiken, in tegenstelling tot het verleden, waarin kernen geen rol speelden bij de licenties van oudere SQL Server versies. Bij de huidige Core-gebaseerde licenties is het aantal kernen het uitgangspunt voor de berekening van de benodigde licentie. In de vorige versie van SQL Server 2022 Enterprise konden hier twee kernen gelicenseerd worden Pro Core -Licentie. Daarom wordt verwacht dat Core licenties voor SQL Server 2022 Enterprise weer als 2-core pakketten verkrijgbaar zullen zijn.

Volgens de Microsoft licentiemetriek vloeit de totale licentiebehoefte voor een Server voort uit zijn maximum aantal kernen, waarbij elke fysieke Core van een server zijn eigen licentie nodig heeft. In het algemeen stelt Microsoft 8 vergunningen als minimum voor Pro Server , waarbij in totaal de volgende voorwaarden gelden:

 • Voor 1 fysieke processor worden minstens 8 kernen berekend.
 • Er worden minstens 16 kernen berekend voor 1 fysieke Server processor.

Alle fysieke en actieve kernen krijgen dus een licentie volgens deze twee voorwaarden.

Verder zullen de vorige schalingslimieten waarschijnlijk weer gelden voor SQL Server 2022 Enterprise. De maximale rekencapaciteit die door een enkele instantie van SQL Server Enterprise gebruikt kan worden is:

 • SQL Server-database engine: minder dan 4 sockets of 24 cores
 • Analyse of Rapportage Services: minder dan 4 sockets of 24 kernen

De maximale hoeveelheid geheugen die door een enkele instantie van de SQL Server database engine gebruikt kan worden, is beperkt tot het volgende:

 • Buffer pool: 128 GB
 • Columnstore segment-cache: 32 GB
 • Rapportage Services: 64 GB
 • Analyse Services: 16 GB (tabelvormig) of 32 GB (MOLAP)

Heb je vragen of wil je meer informatie over de huidige voorwaarden voor je SQL Server licenties, neem dan contact op met een medewerker van Wiresoft.

SQL Server 2022 Enterprise - Hardware eisen 

Om Microsoft SQL Server 2022 Enterprise te kunnen gebruiken in een geschikte hardware omgeving, zal deze omgeving waarschijnlijk aan de volgende eisen moeten voldoen - merk op dat er vanaf oktober 2021 geen officiële of mogelijk afwijkende informatie beschikbaar is van Microsoft, dus de werkelijke minimum eisen kunnen afwijken van die hieronder vermeld. Voor meer actuele informatie kun je contact opnemen met een medewerker van Wiresoft.

 • Besturingssystemen: minstens Windows 10 of Windows Server 2019, eventueel hoger
 • Vrije ruimte op de harde schijf: minstens 6 GB - mogelijk meer, afhankelijk van de geïnstalleerde SQL Server componenten
 • Werkgeheugen: minstens 4 GB
 • Grafiek: Super VGA grafische kaart met ten minste 800x600 pixel resolutie
 • Processortype: x64 processor
 • Processorsnelheid: min. 1.4 GHz - aanbevolen: 2.0 GHz of hoger

Als je nog vragen hebt over je aankoop van Microsoft SQL Server 2022 Enterprise als gebruikte software of een andere editie, en ook over oudere SQL Server versies en andere Microsoft software, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail, telefoon of chat. 

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën