Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE USER CAL
Enterprise User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standaard en Enterprise edities van Microsoft Exchange Server 2019 heeft elke gebruiker die toegang wil tot de serverdiensten naast de...
€ 19,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL
Enterprise Device CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Microsoft Exchange Server Enterprise CAL 2019 is een softwareproduct dat toegang geeft tot de mogelijkheden en functionaliteit van Microsoft Exchange...
€ 19,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Pack Device CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard- of Enterprise-editie van Microsoft Exchange Server 2019 is, naast de serverlicentie, een aparte clienttoegangslicentie nodig voor elk...
€ 280,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Pack Device CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard of Enterprise Edition van Microsoft Exchange Server 2019 is, naast de serverlicentie, een afzonderlijke licentie voor clienttoegang vereist...
€ 113,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Pack Device CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard of Enterprise Edition van Microsoft Exchange Server 2019 is, naast de serverlicentie, een afzonderlijke licentie voor clienttoegang vereist...
€ 59,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
25 gebruikers-CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard- en Enterprise-edities van Microsoft Exchange Server 2019 heeft elke gebruiker die toegang wil tot de serverservices naast de serverlicentie...
€ 280,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
10 gebruikers-CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard- en Enterprise-edities van Microsoft Exchange Server 2019 heeft elke gebruiker die toegang wil tot de serverservices naast de serverlicentie...
€ 113,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
5 gebruikers-CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard - en Enterprise-edities van Microsoft Exchange Server 2019 heeft elke gebruiker die toegang wil tot de serverservices naast de serverlicentie...
€ 59,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL
User CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard - en Enterprise-edities van Microsoft Exchange Server 2019 heeft elke gebruiker die toegang wil tot de serverservices naast de serverlicentie een...
€ 13,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 DEVICE CAL
Apparaat CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software Voor de Standard- of Enterprise-Edition van Microsoft Exchange Server 2019 is naast de serverlicentie een afzonderlijke clienttoegangslicentie vereist voor elk...
€ 13,90 *

Gebruik van de functies van Microsoft Exchange Server 2019 met een CAL

Elke bedrijfsserver met de huidige versie van Exchange Server moet een of meer licenties hebben om toegang te krijgen tot de juiste functies en services. Elke gebruiker of elk apparaat dat toegang moet krijgen tot de Exchange-server heeft een corresponderende Client-toegangslicentie (CAL) nodig - een User CAL of Device CAL. De beslissing voor een CAL-versie is enerzijds gebaseerd op de bedrijfsstructuur en anderzijds op de vereisten voor de beveiliging van het e-mailverkeer en de bescherming van uw eigen gegevens en die van uw partners.

Wat zijn de voordelen van de huidige Windows Microsoft Exchange Server 2019?

Met de nieuwe Exchange Server-versie biedt Microsoft aanzienlijke verbeteringen en uitbreidingen op vele gebieden, die de veiligheid, snelheid en functionaliteit verder verhogen. Naast de gebruikers profiteren beheerders ook van vele praktische functies die de organisatie van de interne en externe communicatie verbeteren en vergemakkelijken.

Verbeterde beveiliging van de Exchange Server

Het gebruik van Windows Server Core Support zorgt nu voor minder kwetsbaarheid voor onbevoegde externe toegang, aangezien Exchange nu in een Windows draait en er dus minder onderdelen hoeven te worden onderhouden. Het Exchange Management Shell en het Exchange Admin Center zijn ook beter beschermd tegen toegang van buitenaf.

Door het toepassen van client-toegangsregels kan Exchange-administratie nu worden toegestaan en vereenvoudigd vanuit het interne netwerk, waardoor het niet meer nodig is om complexe netwerk- en firewallregels toe te passen.

Verbetering van de prestaties van de Exchange Server

De zoekinfrastructuur voor cloud-schaling en betrouwbaarheid is ook verbeterd in Exchange Online. Als gevolg daarvan is het nu mogelijk om grotere bestanden te indexeren en het beheer te vereenvoudigen en de zoekprestaties te verbeteren. Dit resulteert ook in veel snellere en betrouwbaardere failovers tussen servers.

Verdere kenmerken van Exchange Server 2019  

Het gebruik van de nieuwste opslaghardware, waaronder grotere harde schijven en SSD's, verhoogt de algehele prestaties van de server: Exchange 2019 ondersteunt nu tot 256 GB geheugen en 48 CPU-kernen. Een dynamisch databasegeheugen optimaliseert ook het actieve databasegebruik.

Daarnaast verbeteren nieuwe agendafuncties, een betere out-of-office functie en extra opties voor out-of-office notities en het afhandelen van afwezigheden de samenwerking en coördinatie van vergaderingen, een belangrijk onderdeel van de interne bedrijfscommunicatie. Met name beheerders hebben alleen uitgebreide planningsmogelijkheden bij afwezigheid van medewerkers.

Bovendien kunnen e-mailadressen met niet-Engelse karakters door middel van internationalisering in hun oorspronkelijke vorm worden doorgestuurd en geleverd.

Microsoft-licentietypen voor Exchange Server 2019

Microsoft regelt het individuele gebruik van Exchange Server 2019 met de verschillende licentiemodellen, die zich onderscheiden door het Microsoft-licentiemodel: Ten eerste, de twee serverlicenties - Standard en Enterprise - voor de Exchange Server als zodanig, ze verschillen kwantitatief met betrekking tot de behoeften van kleine en grote bedrijven; ten tweede, de twee soorten Client Access Licenties (CAL's) - ze zijn toegewezen aan een apparaat (Device CAL) of een gebruiker (User CAL); en ten slotte, de Standard en Enterprise versies, die de omvang van de functies en rechten van de respectievelijke CAL definiëren.

Serverlicentie voor Microsoft Exchange Server 2019

Microsoft Exchange Server 2019 is beschikbaar in de Standard en Enterprise edities. De functionaliteit van Exchange 2019 Standard en Enterprise is identiek, beide edities verschillen alleen in hun schaalbaarheid, d.w.z. in hoeveel mailbox databases ze ondersteunen.

De Standard Edition of Exchange Server 2019 ondersteunt tot maximaal 5 mailbox databases, meestal de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven; de Enterprise Edition of Exchange Server 2019 ondersteunt tot 100 mailbox databases - het is dus ontworpen voor grotere bedrijven en organisaties.

User CAL's en Device CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019

De CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 zijn beschikbaar in twee verschillende versies - als User CAL en als Device CAL - afhankelijk van de vraag of een specifieke gebruiker of een specifieke computer toegang moet krijgen tot de server.

Welke CAL-variant voor een bedrijf of instelling het meest praktisch en kosteneffectief is, kan van geval tot geval verschillen. De beslissing voor een Exchange Server Device CAL of User CAL is meestal niet alleen gebaseerd op het aantal medewerkers, maar ook op de meest gangbare manier van werken:

Medewerkers die alleen lokaal werken op hun vaste werkplek met hun eigen computer zullen meer baat hebben bij een Exchange Server Device CAL. Als een werkstation is ontworpen om flexibel of mobiel te zijn en daarom op verschillende eindapparaten werkt, kan een User CAL for Exchange Server voordeliger zijn. Hieronder staan de belangrijkste feiten over beide CAL-versies:

User CAL's voor Exchange Server: User CAL's zijn bedoeld voor slechts één gebruiker. Voordeel: deze gebruiker heeft met één User CAL toegang tot de Exchange Server vanaf verschillende eindapparaten. Dit kan de desktop-pc op kantoor zijn, of een andere computer, bijvoorbeeld in het thuiskantoor, of een notebook die buiten het bedrijf wordt gebruikt. Dus als een medewerker vaak onderweg is, bijvoorbeeld voor klantafspraken of vaak presentaties op locatie geeft, dan is User CAL for Exchange Server de beste keuze.

Device CAL's voor Exchange Server: Een Device CAL is een apparaatspecifieke licentie. Dit betekent dat alleen een specifieke computer toegang heeft tot de Exchange Server, bijvoorbeeld EITHER een PC OF een notebook in het bedrijf. Hier kunnen zelfs zeer verschillende gebruikers toegang krijgen tot het gelicentieerde eindapparaat om gebruik te maken van de diensten van Microsoft Exchange Server.

Bij een Device CAL is het dus niet relevant welke gebruiker toegang heeft tot de Exchange Server, zolang dit maar via het betreffende gelicentieerde apparaat gebeurt. Een Device Client Access License is daarom bijzonder praktisch voor het proactief delen van werkstations.

Waarom is er ook een Standard en een Enterprise CAL voor Microsoft Exchange Server?

Terwijl de Standard en Enterprise edities van Exchange Server 2019 alleen verschillen in de schaalbaarheid van functies, is het verschil tussen de Standard en Enterprise CAL het scala aan functies dat beschikbaar is in Exchange Server 2019.

De Enterprise CAL is als het ware een add-on op de Standard CAL en breidt deze uit met extra functies, zoals unified messaging, een geïntegreerde archiveringsfunctionaliteit en DLP.

Zowel Standard als Enterprise CAL's werken met zowel de Standard als de Enterprise editie van Exchange Server 2019. Daarom kan een Standard ook gebruikt worden voor de Enterprise editie van Exchange 2019 Server - en vice versa de Enterprise CAL op de Standard.

Verschil tussen de Standard en de Enterprise CAL voor Microsoft Exchange Server

Er is een eenvoudige reden voor de indeling in standaard en enterprise CAL: niet elke gebruiker die met Microsoft Exchange Server werkt, heeft het volledige scala aan diensten en functies nodig. Als niet alle werknemers dezelfde toegangsrechten nodig hebben.

bedrijven kunnen geld besparen door een eenvoudiger Standard aan te schaffen in plaats van de meer complexe Enterprise CAL.

Vooral organisaties hebben baat bij Enterprise CAL's, omdat ze in vergelijking met de Standard nieuwe geïntegreerde functies voor archivering en bescherming van informatie bieden. Dit kan de complexiteit van het voldoen aan de compliance-eisen verminderen, wat ook helpt om de kosten te verlagen. Op dezelfde manier kan het gebruik van unified messaging in plaats van conventionele voicemailsystemen de bedrijfskosten consequent verlagen.

De belangrijkste functies in Exchange Server 2019 zijn onder andere het archiveren van mailboxen via de Archive Mailbox en Multi-Mailbox Search; ondersteuning voor compliancebeleid via Information Protection and Control; een persoonlijk en juridisch archief; verbeterde anti-spambeveiliging; toepassing van e-mailtransport- en bewaarbeleid; een in-situ archief; en in-situ retentie (In-Place Archive of in-place hold), gedefinieerde tijdschriften voor gebruikers en distributielijsten, en last but not least rechtenbeheer binnen Exchange Server. Verschillende sharing-functies regelen de rechten voor kalenders, verbeteren de coördinatie en creëren een beter overzicht, zodat tijdrovende overlappingen of onnodige afspraken uit de dagelijkse routine van het bedrijf worden verbannen.

Uw kosteneffectieve serverlicenties met CAL's van Wiresoft

Als u vragen heeft over het licenseren van Microsoft Exchange Server voor uw bedrijf, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over het optimale licentieontwerp voor Microsoft Exchange Server en bieden u een offerte op maat aan.

Bij de aankoop van Exchange Server CAL's bespaart u geld met Wiresoft! Want Wiresoft verkoopt ongebruikte en dus goedkopere enkelvoudige licenties van bedrijven die hun licentie-eisen niet volledig gebruiken. Dit verlaagt uw aankoopkosten!