Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om een gebruiker gebruik te kunnen laten maken van de services die beschikbaar zijn in de Standard - en Datacenter-edities van Microsoft Windows Server 2016, is...
€ 165,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om een gebruiker gebruik te kunnen laten maken van de services die beschikbaar zijn in de Standard - en Datacenter-edities van Microsoft Windows Server 2016, is...
€ 67,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast de...
€ 7,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om een gebruiker gebruik te kunnen laten maken van de services die beschikbaar zijn in de Standard - en Datacenter-edities van Microsoft Windows Server 2016, is naast...
€ 7,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om een gebruiker gebruik te kunnen laten maken van de services die beschikbaar zijn in de Standard - en Datacenter-edities van Microsoft Windows Server 2016, is naast...
€ 37,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast...
€ 37,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast...
€ 67,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast...
€ 165,90 *

De belangrijkste functies en kenmerken van Windows Server 2016 in één oogopslag

Een Device - of User CAL voor Windows Server 2016 geeft u het recht om veel verbeteringen en aanvullingen te gebruiken ten opzichte van Windows Server 2016 en ook om te profiteren van veel belangrijke nieuwe functies, die de IT nog beter ondersteunen in alle relevante beheertaken en gebieden, maar ook in de virtualisatie. De interface, die al bekend is van Windows 10, maakt Windows Server 2016 bijzonder gebruiksvriendelijk.

De Windows Server 2016 Standard en Datacenter versies bieden Core & Nano Server Deployment, Virtualisatie/Hyper-V Container en Windows en Host Guardian Service.

De Datacenter Editie van Windows Server 2016 biedt ook het gebruik van functies met een gebruiker of apparaat CAL, die vooral gericht zijn op bedrijven met een grote werklast en veel virtuele systemen - en dus ook hoge eisen aan de IT. Dit zijn onder andere Software Defined Networking (SDN) en netwerkstacks (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica en Shielded Virtual Machines (Shielded VM's).

Bovendien maken verschillende tools zoals Open-SSH of cURL het veel gemakkelijker om een Linux-server op te zetten en er verbinding mee te maken.

Afhankelijk van de mate van virtualisatie van een bedrijf of instelling, bieden de edities van Windows Server 2016 die beschikbaar zijn bij Wiresoft de gebruikers alle functies en functies die voldoen aan hun individuele behoeften.

Windows Server 2016 Standard

Windows Server 2016 Standard is geschikt voor bedrijven die ofwel uitsluitend fysieke servers draaien ofwel slechts licht gevirtualiseerde omgevingen (VM's) gebruiken. Deze cloud-enabled editie is natuurlijk ook geschikt voor webhosting.

Windows Server 2016 Standard heeft veel functies die de overgang naar een cloudomgeving ondersteunen, waaronder een nog grotere stabiliteit en veiligheid van de infrastructuur. Dit maakt het niet alleen mogelijk om een complex netwerk te creëren, maar ook om een eigen datacenter te beheren voor het beheer van de IT-infrastructuur van een bedrijf. Andere voordelen zijn een nog hogere snelheid en een betere bescherming tegen netwerk- en opslagfouten.

Zo is er ook de mogelijkheid om het Windows Server-systeem in de eenvoudigere kernapplicatie te starten. Deze is niet voorzien van een grafische gebruikersinterface, wat de prestaties aanzienlijk verhoogt, vooral op oudere apparaten.

De toewijzing van gebruikersrechten en serverrollen is uitgebreid met verdere mogelijkheden. Dit maakt een nog veiliger en tegelijkertijd efficiënter beheer van het gehele serversysteem mogelijk. De volgende kenmerken van de Standard moeten ook in detail worden vermeld:

nanoserver

Nano Server in Windows Server 2016 maakt het nu mogelijk om aanzienlijk slankere servers te ontwerpen, omdat een virtuele machine meer dan 90% van de ruimte kan besparen. Nano Server kan worden gebruikt voor gangbare serverdiensten, bijvoorbeeld als bestandsserver of voor het maken van Hyper-V-clusters.

Ondersteuning van servercontainers en dokwerkers

Windows Server 2016 ondersteunt nu server- en docker-compatibele containers, die niet alleen een slanker alternatief voor VM's bieden, maar ook de inzet van applicaties vereenvoudigen.

Nieuwe functies in Hyper-V

Hyper-V in de 2016 server editie biedt een hogere schaalbaarheid, in lijn met de vereisten voor een publieke cloud. Daarnaast zijn er praktische opslagfuncties zoals de iSCSI initiator en ondersteuning voor opslagruimtes of multi-path I/O.

Daarnaast verhogen hot-add van NIC's, een rollende upgrade voor Hyper-V clusters en VM Storage Resiliency de beschikbaarheid door de tolerantie voor storingen in het opslagsysteem te verhogen.

Windows Server 2016 Datacenter Editie

De Windows Server 2016 Datacenter Edition heeft alle functies van de Standard Edition, plus extra functies die het gebruik van sterk gevirtualiseerde cloud- en datacenteromgevingen mogelijk maken. Met zijn innovatieve technologie is het daarom speciaal afgestemd op moderne bedrijven en de juiste keuze wanneer virtualisatie, cloud-integratie en softwaregedefinieerde opslag een belangrijke rol spelen.

De Datacenter Editie biedt vele voordelen, vooral op het bedrijfskritische gebied van beveiliging en dataopslag. De bijbehorende applicaties bieden de nodige flexibiliteit om IT-infrastructuren snel aan te passen aan de huidige bedrijfsvereisten. Dit omvat ook servervirtualisatie samen met een virtuele desktopinfrastructuur.

Veel exclusieve functies, zoals Shielded Virtual Machines, Storage Spaces Direct en Storage Replica en Software Defined Networking (SDN) ondersteunen beheerders bij het opbouwen van een stabiele netwerkstructuur. Dit omvat ook belangrijke innovaties in de failoverclustering in Hyper-V, die de veerkracht van de netwerken vergroot - vooral in het geval van storingen.

Bovendien biedt de Windows Server 2016 Datacenter Edition kostenefficiënte opslag- en applicatieplatforms en softwaregedefinieerde netwerken. Het biedt ook een beter beheer en een betere automatisering van de server, evenals een betere bescherming bij de toegang tot kritieke gegevens.

Hardwarevereisten voor het uitvoeren van Windows Server 2016

Om een veilige en probleemloze werking van Windows Server 2016 te garanderen, moet aan de volgende minimumeisen worden voldaan. De feitelijke eisen zijn ook afhankelijk van de betreffende systeemconfiguratie en andere geïnstalleerde toepassingen in individuele gevallen.

Processorarchitectuur: 64-bits

Processorsnelheid: 1,4 GHz

Geheugen: 512 MB (Server Core en Server Nano) of 2 GB voor installatie met bureaudisplay

Opslagruimte op de harde schijf: ten minste 32 GB

Netwerkkaart: min.1 Ethernet-adapter met gegevensdoorvoer in het Gigabit-bereik

Koop User en Device CAL's voor de server editie 2016 van Wiresoft

Voor het legale gebruik van de functies van de Standard of Datacenter Edition van Windows Server 2016 biedt Microsoft CAL's (Client Access Licenses) aan die moeten worden aangeschaft. Dit betekent dat bij dit licentiemodel de implementatie van een software moet worden aangevuld met toestemming om deze te gebruiken in de vorm van een licentie. Om alle diensten en functies van de respectieve Microsoft Server Edition 2016 te kunnen gebruiken, is dus een aantal CAL's nodig, afhankelijk van het aantal eindapparaten of gebruikers die er toegang toe hebben.

Elke CAL is een enkele licentie en geeft alleen toegang tot de Windows Server 2016 aan de betreffende geautoriseerde gebruiker of het betreffende eindapparaat. Alle andere apparaten of gebruikers die niet over een overeenkomstige toegangslicentie beschikken, wordt bijgevolg de toegang tot de server ontzegd. Deze beperking betekent niet alleen meer veiligheid in het algemeen, maar beschermt ook kritische gegevens tegen onbevoegde medewerkers van uw eigen bedrijf.

Verschil tussen User CAL's en Device CAL's voor Windows Server 2016

Microsoft's Client Access License maakt onderscheid tussen User CAL's en Device CAL's. Dit biedt het volgende voordeel: het onderscheid tussen CAL's voor eindapparaten en gebruikers maakt een eenvoudig, flexibel en op behoeften gebaseerd rechtenbeheer in het bedrijf mogelijk. Apparaat CAL's en gebruiker CAL's kunnen ook worden gecombineerd. Daarnaast geeft een CAL voor Windows Server 2016 ook toegang tot een oudere Windows Server editie - maar dit kan niet andersom.

Wiresoft biedt zowel de licentievormen voor clienttoegang voor de beschikbare serverversies 2016 Standard als Datacenter aan: Gebruikers CAL's en apparaat CAL's. De beslissing voor één of beide soorten CAL kan worden bepaald aan de hand van de hieronder beschreven factoren. 

Windows Server 2016 Gebruiker CAL

Elke User CAL voor Windows Server 2016 geeft slechts één specifieke gebruiker toegang tot de server. De User CAL is dus niet gebonden aan een specifiek apparaat, maar geeft de geautoriseerde gebruiker toegang tot de server op verschillende apparaten.

Gebruiker CAL biedt daarom het voordeel dat het toegang geeft tot de server, bijvoorbeeld eenmaal vanaf de PC op de werkplek in het bedrijf, OF ook vanaf een ander eindapparaat (bijv. laptop of tablet) dat de geautoriseerde gebruiker op de weg of in het thuiskantoor gebruikt. Een User CAL maakt dus een bijzonder flexibel en mobiel gebruik van Windows Server 2016 mogelijk.

Windows Server 2016 Apparaat CAL

De Microsoft Device CAL is een exclusief apparaatgerelateerde toegangsautorisatie. Eén enkel eindapparaat krijgt toegangsrechten voor de Windows. Het type apparaat is willekeurig: of het nu gaat om een lokaal gebruikte PC, OF een laptop of tablet, die vervolgens door iedereen die daartoe bevoegd is, bijvoorbeeld op een specifieke computer op het bedrijfsterrein of mobiel op een enkele laptop, kan worden gebruikt.

De Device-CAL biedt het voordeel dat elke gebruiker die bevoegd is om het gelicentieerde eindapparaat te gebruiken, ook toegang heeft tot de Windows.

Apparaat CAL of Gebruiker CAL?

Welke licentievorm - Device CAL of User CAL - het meest praktisch is, hangt af van het overheersende gebruik van eindapparaten in een bedrijf. Voor medewerkers die voornamelijk lokaal, op de werkplek in een bedrijf, toegang hebben tot de Windows is een Device CAL daarom geschikter, zeker als meerdere gebruikers een computer delen.

Als de werkwijze van een medewerker daarentegen vereist dat hij of zij afwisselend toegang heeft tot de server vanaf verschillende apparaten of werkstations - bijvoorbeeld in het bedrijf en ook vanop de weg of in het thuiskantoor - dan is User CAL voordeliger.

Een combinatie van Device CAL's en User CAL's kan echter ook het beste passen bij het gebruik van Windows Server in een bedrijf. Er moet altijd worden opgemerkt dat het betreffende CAL-type niet kan worden geschakeld.

Koop Device en User CAL's voor Windows Server 2016 van Wiresoft tegen een gunstige prijs.

Wiresoft biedt zowel apparaat als gebruiker CAL's voor Windows Server 2016 tegen een redelijke prijs. Bij ons kunt u uw individuele behoeften voor beide enkelvoudige licenties op een zeer flexibele manier dekken of aanvullen. Als u vragen heeft over uw licentie met Device en User CAL's voor Microsoft Server 2016, aarzel dan niet om ons te bellen. Wij adviseren u welke vorm van licentieverlening voor u het beste en meest kosteneffectief is.

Alle Microsoft Client Access licenties die beschikbaar zijn bij Wiresoft zijn originele, ongebruikte Europese CAL's voor apparaten of gebruikers. U profiteert dus van een prijsvoordeel met softwarelicenties die Wiresoft van andere bedrijven heeft verworven en deze precies op echtheid heeft gecontroleerd. Veel van onze tevreden klanten hebben de voordelen van het kopen van een licentie van Wiresoft al erkend en bevestigd. Voor meer informatie over ons aanbod van CAL's voor Windows Server 2016 kunt u contact met ons opnemen.