Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL

€ 114,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

 • SW10419
 • R18-05123
 • Voordelen

  - Snelle levering
  - Geautoriseerd origineel product
  - Verzending binnen 24 uur
  - Chat, e-mail en telefonische ondersteuning
5 User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om een gebruiker...meer
Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL"

5 User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software

Om een gebruiker gebruik te kunnen laten maken van de services die beschikbaar zijn in de Standard- en Datacenter-edities van Microsoft Windows Server 2016, is naast de respectieve serverlicentie een licentie voor clienttoegang nodig: de Windows Server 2016 User CAL. Dit geeft een specifieke geregistreerde gebruiker de overeenkomstige toegangsrechten, die hij of zij kan gebruiken op elk eindapparaat dat geschikt is voor Windows.

Aangezien de serverlicentie voor Windows Server 2016 volgens de voorschriften die van toepassing zijn in het licentiebeheer van Microsoft geen toegangsrechten voor gebruikers omvat, moeten deze afzonderlijk worden aangeschaft in de vorm van een User CAL.

User CAL's voor de Windows Server 2016 Standard- en Datacenter-edities die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn, zijn voor een gunstige prijs verkrijgbaar als gebruikte software - bovendien zijn ze ook afzonderlijk verkrijgbaar - voor flexibele, op behoeften gebaseerde licentiëring van alle gebruikers. Deze gebruikte licenties voor gebruikerstoegang voor Windows Server 2016 hebben dezelfde functionaliteiten als de gebruikers-CAL's die als nieuw worden aangeboden via het reguliere Microsoft-volumelicentieprogramma.

Gebruik alle services van Windows Server 2016 met een gebruikte gebruikers-CAL

Met een gebruikte gebruikers-KAL kunt u alle functies gebruiken die beschikbaar zijn in de

Server versie 2016, de opvolger van Windows Server 2012: Windows Server 2016 ondersteunt Windows 10 en kan ook worden gebruikt om een cloud server te maken om gegevens op te plaatsen en te beveiligen.

Windows Server 2016 is bij Wiresoft verkrijgbaar in Standard en Datacenter edities. Deze bevatten functies zoals Core & Nano Server Deployment en de Host Guardian Service, en bieden ook het gebruik van Windows Server Containers en Virtualisatie/Hyper-V Containers. Exclusief in de Datacenter Edition van Windows Server 2016 is het gebruik van functies zoals Software Defined Networking (SDN), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica evenals netwerkstacks (Protocol Stack) en Shielded Virtual Machines (Shielded VM's) mogelijk onder de voorwaarde van een bijbehorende User CAL; dit zijn voornamelijk functionaliteiten die met name in grotere bedrijven met omvangrijke workloads en meerdere virtuele systemen in gebruik nodig zijn.

Overzicht van User CAL's voor de Windows Server 2016 Standard en Datacenter edities als gebruikte software

De door Wiresoft als gebruikte software aangeboden User CAL's verschillen functioneel niet van nieuwe User CAL's, omdat ze dezelfde gebruiksopties bevatten voor de functies en services die beschikbaar zijn in de Windows Server 2016 Standard en Datacenter edities. Gebruikte User CAL's zijn daarom voor veel bedrijven en organisaties een voordelige oplossing om gebruikers te voorzien van een persoonlijke toegangslicentie voor de server. Meer details in het volgende overzicht.

Microsoft Beheer van licenties voor clienttoegang voor Windows Server 2016

In het licentiebeheer van Microsoft is de aanvullende toegangslicentie van gebruikers van de Windows Server 2016 Standard- en Datacenter-edities nauwkeurig geregeld, zodat zij toegang hebben tot e-mails, contacten en agenda's en andere diensten. Hoewel de serverlicentie ook toegangslicenties bevat, zijn deze alleen bedoeld voor beheerders en mogen ze dus niet worden gebruikt voor gebruikerstypische diensten. Deze kunnen alleen worden gebruikt met een overeenkomstige cliënt-toegangslicentie zoals de gebruikers-KAL, die een specifieke, individuele gebruiker zijn of haar overeenkomstige toegangsrechten geeft, waartoe hij of zij toegang kan krijgen via een eindapparaat van zijn of haar keuze. Afgezien van deze toegewijde gebruikerstoegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2016, bevat de User CAL geen extra software.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor Windows Server 2016 Standard en Datacenter Edition?

Het Microsoft Client Access Licensing-model voor Windows Server 2016 biedt twee soorten CAL's:

 • User CAL voor Windows Server 2016 - voor één specifieke gebruiker
 • Device CAL voor Windows Server 2016 voor een specifiek eindapparaat (PC, Laptop, Tablet, Telefoon)

Wat zijn de verschillen tussen User CALs en Device CALs voor Windows Server 2016?

In principe kunnen dezelfde functies en services worden gebruikt met een User CAL voor Windows Server 2016 als met een Device CAL. Het enige verschil tussen de twee is wie of wat er een vergunning voor heeft: Met de gebruikers-CAL kan de specifieke gebruiker afwisselend en onafhankelijk van de locatie toegang krijgen tot de Windows Server-diensten op een vrij te kiezen eindapparaat; afhankelijk van het aantal en de uitrusting van de werkstations in een bedrijf kan dit de overheersende werksituatie zijn - in tegenstelling tot wanneer meerdere gebruikers een en hetzelfde eindapparaat gebruiken met hun eigen account.

Een gebruiker die gemachtigd is via de gebruikers-KAL kan dus elk eindapparaat dat geschikt is voor Windows en dat over een geschikte versie van het besturingssysteem beschikt, gebruiken om gebruik te maken van de Windows-diensten. Zij kunnen bijvoorbeeld hun laptop onderweg gebruiken in plaats van de vaste computer op de werkplek, en in het kantoor thuis de PC of laptop die daar beschikbaar is, enz. Vooral als werknemers vaak onderweg werken en hun e-mails controleren of servergegevens openen, enz. kan licentiëring met User CALs goedkoper zijn dan licentiëring met eindapparaten.

Welke specifieke gebruiksopties bieden User CAL's voor Windows Server 2016 in de Standard en Datacenter edities?

Afhankelijk van of de Standard of Datacenter Edition van Windows Server 2016 is geïnstalleerd, zijn er verschillende functionaliteiten beschikbaar met een User CAL: Het is ook mogelijk om de Datacenter Edition van Windows Server 2016 te gebruiken met een User CAL voor de Standard Edition - maar met de beperking dat dan alleen de functionaliteit van de Standard Edition beschikbaar is. Want alleen met een User CAL voor de Datacenter Edition is de uitgebreide scope van services en functies beschikbaar met de Datacenter Edition server licentie.

Omgekeerd, met de gebruikers-KAL voor de Datacenter Editie, wanneer toegang wordt verkregen tot een server met een licentie voor de Standaard Editie, kan alleen de bijbehorende gedefinieerde functionaliteit worden gebruikt.

Let op versiecompatibiliteit van gebruikers-CAL's voor Windows Server 2016

Met de gebruikte User CAL voor Windows Server 2016 kan een medewerker, zoals gezegd, niet alleen gebruikmaken van de functionaliteiten die afhankelijk van de editie zijn opgenomen, maar bevat deze ook de toegangsrechten voor oudere Windows Server-versies, zoals 2013 (downgrade). Het omgekeerde is echter niet mogelijk, zodat de User CAL voor de Windows Server versie 2016 niet kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de hogere versie 2019 (upgrade).

Daarom moet bij de aanschaf van User CAL's voor Windows Server 2016 niet alleen worden gelet op de respectieve bruikbare functies per editie, maar ook op de compatibiliteit tussen serverlicentie en licenties voor clienttoegang.

Waar moet u nog meer rekening mee houden bij het licenseren van Windows Server 2016 met User CALs?

De User CAL voor Windows Server 2016 verleent licenties aan precies één gebruiker en rust hem uit met de gebruiksopties van de respectieve servereditie. Zodra de registratie voltooid is, kan deze gebruikers-KAL niet meer worden overgedragen aan een andere gebruiker. Het is ook niet mogelijk om het CAL type te wijzigen en de User CAL als een Device CAL te gebruiken.

Het doel van deze in het licentiebeheer van Microsoft vastgelegde bepalingen is om ongeoorloofde toegang tot de Windows Server 2016 te voorkomen, wat zowel voor de communicatie als voor de gegevens zelf meer veiligheid biedt, aangezien derden zonder de bijbehorende gebruikers-CAL geen toegang kunnen krijgen tot de e-maildiensten of de servergegevens.

Conclusie over gebruikers-CAL's

Welk type licentie voor clienttoegang meer gebruiksmogelijkheden biedt voor Windows Server 2016 voor een specifiek bedrijf en ook de gunstigere licentieoptie vertegenwoordigt, hangt dus af van het individuele geval. Naast het aantal gebruikers is het ook bepalend hoeveel eindapparaten worden gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server: Zodra het merendeel van de gebruikers zeer verschillende eindapparaten gebruikt om toegang te krijgen tot de diensten van Windows Server 2016, biedt licentiëring met User CAL's meer voordelen.

Voordat u CAL's aanschaft, is het daarom raadzaam om na te gaan hoe de typische workflow in een bedrijf eruitziet om het meest geschikte CAL-type voor Windows Server 2016 te vinden. Dan kan licentiëring met User CALs goedkoper zijn dan licentiëring met Device CALs omdat er minder client-toegangslicenties moeten worden aangeschaft.

User CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 beschikbaar als gebruikte software in de Wiresoft Online Shop vanaf een enkele licentie

Gebruikte User CAL's voor de Windows Server 2016 edities kunnen ook afzonderlijk in de Wiresoft Online Shop worden gekocht, omdat er zoals gebruikelijk geen graduatie is met de Microsoft licentievoorschriften; verder heeft de gebruikte software geen nadelen of beperkingen in functionaliteit - niet in de laatste plaats omdat een software in principe niet kan slijten.

Waar komen de door Wiresoft aangeboden gebruikte User CAL's voor Windows Server 2016 vandaan?

De User CAL's voor Windows Server 2016 edities die door Wiresoft als gebruikte software worden aangeboden, zijn originele licenties, omdat ze ook worden aangeboden in het kader van het Microsoft licentieprogramma; het enige verschil is dat ze eerder deel uitmaakten van een gebruikersvolumelicentie voor Windows Server 2016 die een bedrijf had aangeschaft. Deze volumelicenties of licenties voor toegang voor individuele gebruikers werden aangekocht door Wiresoft, waarbij de volumelicenties werden opgesplitst in individuele licenties. De resulterende CAL's voor individuele gebruikers worden gebruikte software genoemd. Ondanks het feit dat ze als "gebruikt" worden bestempeld, kunnen ze net als een nieuwe licentie worden gebruikt om toegang te krijgen tot Windows Server 2016, aangezien ze daar niet van verschillen wat betreft beperkingen op het gebied van functionaliteit of gebruiksduur.

Gebruikte software met gebruikers-CAL's voor Windows Server 2016 met kopersbeveiliging

Zelfs met gebruikte User CAL's van Wiresoft kunnen klanten rekenen op de gebruikelijke kopersbeveiliging met onmiddellijke download na aankoop, inclusief onmiddellijke licentieactivering met een geldige volumelicentiesleutel.

Is de aankoop en het gebruik van gebruikte software voor gebruikers-CAL's voor Windows Server 2016 legaal?

Zowel de aankoop van gebruikte User CAL's voor Windows Server 2016 als het gebruik ervan is voor klanten juridisch niet bezwaarlijk, omdat daarbij geen wettelijke voorschriften worden overtreden. Enerzijds zijn de User CAL's voor Windows Server 2016 die in de Wiresoft Shop worden aangeboden, net als andere licenties voor clienttoegang, afkomstig uit de licentie-inventaris van bedrijven. Daarom is zowel de verkoop als de aankoop en het gebruik van gebruikte CAL's gebaseerd op de toepasselijke jurisprudentie, die de handel in en het gebruik van gebruikte Microsoft-licenties uitdrukkelijk toestaat; dit feit is herhaaldelijk duidelijk bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken.

Een ander voordeel van de gebruikte software van Wiresoft is de auditveiligheid dankzij het volledige bewijs van alle vorige kopers!

Samenvatting van uw voordelen met gebruikte software voor gebruikers-CAL's voor Windows Server 2016

De door Wiresoft als gebruikte software aangeboden User CAL's voor Windows Server 2016 zijn een laaggeprijsd alternatief in vergelijking met vergelijkbare nieuwe producten van conventionele softwareleveranciers - dit prijsvoordeel geldt ook voor andere gebruikte Microsoft Server-software of toegangslicenties van Wiresoft.

Aangezien licentiëring met gebruikte User CALs niet de anders vaak gebruikelijke graduatie met zich meebrengt, kunt u met Wiresoft uw behoefte aan client-toegangslicenties afstemmen op het daadwerkelijke gebruik van Windows Server-diensten in uw bedrijf. De flexibele licenties voor clienttoegang van gebruikers voor Windows Server 2016 kunnen dus ook uw aanschafkosten verlagen.

Het aanbod van Wiresoft-gebruikte licenties is ook een bijzonder voordelige manier om uw software-inventaris aan te vullen, omdat daarbij meerdere versies van een bepaalde software beschikbaar zijn, zodat compatibiliteitsproblemen die bijvoorbeeld door het parallelle gebruik van verschillende softwareversies zouden kunnen ontstaan, worden vermeden, wat ook de kosten bij de aankoop van nieuwe hardware kan drukken.

In de Wiresoft Software Shop vindt u User CAL's voor de beschikbare Windows Server 2016 edities, evenals de bijbehorende Device CAL's als gebruikte software. Bovendien omvat het Wiresoft-aanbod van gebruikte software ook toepassingen voor andere gebieden waarin Microsoft-software wordt gebruikt - met alle genoemde voordelen. Als u vragen hebt over User CALs voor MS Windows Server 2016 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken