Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL

€ 514,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

 • SW10424
 • R18-05121
 • Voordelen

  - Snelle levering
  - Geautoriseerd origineel product
  - Verzending binnen 24 uur
  - Chat, e-mail en telefonische ondersteuning
25 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers...meer
Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL"

25 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software

Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de Standaard- en Datacenter-edities, is naast de serverlicentie voor een van de edities ook een clienttoegangslicentie voor eindapparaten nodig: de Windows Server 2016 Device CAL. Dit geeft een enkele geregistreerde computer (PC, laptop, tablet, enz.) de overeenkomstige gedefinieerde toegangsrechten.

Volgens de regelgeving die van toepassing is op het licentiebeheer van Microsoft, zijn er geen gebruikersrechten opgenomen in de serverlicentie voor Windows Server 2016, dus deze moeten apart worden aangeschaft in de vorm van een Device CAL. Elk eindapparaat dat hiermee geregistreerd is, kan vervolgens door elke gemachtigde gebruiker worden gebruikt om toegang te krijgen tot de Windows Server-functies.

Device CAL's voor de Windows Server 2016 Standard en Datacenter edities zijn bij Wiresoft verkrijgbaar tegen een redelijke prijs als gebruikte software - ze zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor flexibele, op behoeften gebaseerde licenties voor de eindapparaten. Gebruikte softwaretoegangslicenties voor eindapparaten hebben dezelfde functionaliteiten als de Device CAL's voor Windows Server 2016 die als nieuwe producten worden aangeboden via het reguliere Microsoft-volumelicentieprogramma.

Gebruik alle voordelen van Windows Server 2016, zelfs met een gebruikte Device CAL

Met een Device CAL kunt u - zelfs als gebruikte software - gebruik maken van alle mogelijkheden die de

Server versie 2016, de opvolger van Windows Server 2012: Het ondersteunt niet alleen Windows 10, maar is ook cloud-ready, zodat het mogelijk is een cloud-server te maken waarop een back-up van gegevens kan worden gemaakt via een eindapparaat met toegangsrechten.

Windows Server 2016 is bij Wiresoft verkrijgbaar in de Standaard- en Datacenter-edities, evenals de CAL's die voor elk vereist zijn. Deze beschikken onder andere ook over Core & Nano Server Deployment en maken het gebruik van virtualisatie/Hyper-V Containers mogelijk, alsmede Windows Server Containers en de Host Guardian Service. Met name de Datacenter Edition van Windows Server 2016 biedt ook het gebruik van features als Software Defined Networking (SDN) alsmede netwerkstacks (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica en Shielded Virtual Machines (Afgeschermde VM's) met een bijbehorende Device CAL, features die met name nodig zijn in bedrijven met omvangrijke workloads en meerdere virtuele systemen.

Alle informatie over gebruikte software Device CAL's voor de Windows Server 2016 Standard en Datacenter edities in één oogopslag

De Device CAL's die Wiresoft aanbiedt als gebruikte software verschillen niet van de overeenkomstige nieuwe Device CAL's, ze bevatten dezelfde opties om gebruik te maken van de functies die beschikbaar zijn in de Windows Server 2016 Standard en Datacenter edities. Apparaat-CAL's als gebruikte software zijn daarom voor veel bedrijven en organisaties een voordelig alternatief om bestaande eindapparaten met Windows uit te rusten met een licentie voor servertoegang. In het volgende overzicht worden alle voordelen en speciale kenmerken van deze gebruikte software toegelicht.

Microsoft-licentiebeheer voor CAL's voor Windows Server 2016

Microsoft Licentiebeheer legt alle toepasselijke bepalingen vast in de aanvullende toegangslicenties van eindapparaten voor Windows Server 2016 in de Standaard- en Datacenter-edities, zodat gebruikers via deze apparaten toegang kunnen krijgen tot e-mails, contactpersonen en agenda's. Hoewel elke serverlicentie toegangslicenties bevat, zijn deze bedoeld voor beheerders en mogen ze niet worden gebruikt voor gebruikerstypische diensten. Deze zijn alleen beschikbaar via client-toegangslicenties zoals de Device CAL, die het betreffende eindapparaat de bijbehorende rechten geeft, zodat elke gebruiker de typische Windows Server-functies kan gebruiken. Afgezien van de speciale toegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2016, bevat de Device CAL geen extra software.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor de Windows Server 2016 Standard en Datacenter Edition?

Licenties voor clienttoegang voor Windows Server 2016 zijn beschikbaar via het Microsoft-licentiemodel in twee soorten CAL's:

 • Device CAL voor Windows Server 2016 voor een specifiek eindapparaat (PC, Laptop, Tablet, Telefoon)
 • User CAL voor Windows Server 2016 - voor één specifieke gebruiker

Zijn er verschillen tussen Device CAL's en User CAL's voor Windows Server 2016?

In principe biedt een Device CAL voor Windows Server 2016 dezelfde functies en services als een User CAL. Het enige verschil is het respectieve type van toegang tot de Windows Server: Met een Device CAL kan één eindapparaat worden gebruikt door verschillende gebruikers die afwisselend via dit apparaat toegang hebben tot de Windows Server-diensten; afhankelijk van het aantal en de uitrusting van de werkstations met een computer en de typische workflows, kan deze situatie in sommige bedrijven bestaan - in tegenstelling tot de situatie waarin een gebruiker overwegend gebruik maakt van totaal verschillende eindapparaten met een afzonderlijke account voor dit doel.

Elk eindapparaat met Windows-ondersteuning dat is uitgerust met een Device CAL kan dus door verschillende werknemers worden gebruikt om gebruik te maken van Windows-diensten. Een typisch scenario is bedrijven met ploegendiensten, waar verschillende werknemers één eindapparaat delen om hun e-mails te controleren, enz.; in dit geval zijn er minder eindapparaattoegangslicenties nodig dan gebruikers-CAL's.

Een eindapparaat met licentie dat mobiel kan worden gebruikt, zoals een laptop en tablet, maar ook een smartphone, kan zo door de betreffende gebruiker ongeacht de locatie - bijvoorbeeld in het thuiskantoor, onderweg of op een andere locatie - worden gebruikt om via het internet toegang te krijgen tot de Windows-server. Daarom biedt de Device CAL ook opties voor mobiel gebruik.

Welke gebruiksopties zijn opgenomen in Device CAL's voor Windows Server 2016 in de Standard en Datacenter edities?

Afhankelijk van of de Standard of Datacenter Edition van Windows Server 2016 is geïnstalleerd, biedt een Device CAL verschillende functionaliteiten.

Het is echter wel mogelijk om toegang te krijgen tot de Windows Server in de Datacenter Edition met een Device CAL voor de Standard Edition - met dit verschil dat de beperkte functionaliteit die typisch is voor de Standard Edition beschikbaar is. Alleen de Device CAL voor de Datacenter Edition biedt de uitgebreide omvang van diensten en functies die overeenkomen met de Datacenter Edition serverlicentie. Dienovereenkomstig is met de Device CAL voor de Datacenter Editie, alleen de functionaliteit van de Standaard Editie beschikbaar met een Standaard Server licentie.

Let op versiecompatibiliteit voor apparaat CAL's voor Windows Server 2016

Naast de mogelijkheid om met de Device CAL voor Windows Server 2016 gebruik te maken van de functionaliteiten die afhankelijk van de editie beschikbaar zijn, wordt een eindapparaat hiermee ook uitgerust met de toegangsrechten voor oudere Windows Server-versies, zoals 2013 (downgrade). Omgekeerd kan een Device CAL voor de Windows Server versie 2016 echter niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot de hogere versie 2019 (upgrade).

Daarom moeten kopers van Device CAL's voor Windows Server 2016 altijd aandacht besteden aan de compatibiliteit tussen de bestaande serverlicentie en de licenties voor clienttoegang, naast de functies die beschikbaar zijn voor de betreffende editie.

Waar moet nog meer rekening mee worden gehouden bij het licenseren van Windows Server 2016 met Device CAL's?

Een Device CAL voor Windows Server 2016 verleent licenties voor precies één eindapparaat en rust dit uit met de toegangsrechten die per editie beschikbaar zijn. Zodra de registratie voltooid is, kan deze Apparaat CAL niet meer worden overgedragen naar een ander eindapparaat. Het is ook niet mogelijk om het CAL type te wijzigen en de Device CAL als een User CAL te gebruiken.

Deze bepalingen die zijn vastgelegd in het licentiebeheer van Microsoft dienen om elke ongeoorloofde toegang tot Windows Server 2016 te voorkomen, wat bedrijven ook meer veiligheid biedt in de communicatie en voor gegevens, aangezien het niet mogelijk is om toegang te krijgen tot e-maildiensten of servergegevens via een computer zonder de bijbehorende Device CAL.

Conclusie over apparaat CALs

Welk licentietype voor clienttoegang in een bedrijf meer mogelijkheden of gunstigere licentieopties biedt voor toegang tot Windows Server 2019, wordt daarom per geval beslist. Naast het aantal eindapparaten via welke toegang tot de Windows Server wordt verkregen, is ook het aantal gebruikers doorslaggevend: Zodra meerdere gebruikers hoofdzakelijk één eindapparaat gebruiken om beurtelings toegang tot de Windows Server te verkrijgen, biedt licensering met Device CAL meer voordelen.

Een nauwkeurige kennis van de eigen processen van het bedrijf is daarom het beste startpunt voor het kiezen van het juiste CAL-type voor Windows Server 2016. Onder de hierboven vermelde omstandigheden is een licentie met Device CALs goedkoper voor een bedrijf dan een licentie met User CALs, omdat in dit geval minder client-toegangslicenties moeten worden gekocht.

Gebruikte software op apparaat CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 is verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop vanaf een enkele licentie

Gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2016 edities zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop - aangezien Microsoft licentievoorschriften niet van toepassing zijn met betrekking tot tiering; verder zijn er geen nadelen of beperkingen met gebruikte software - niet alleen omdat software in principe niet kan slijten, maar ook in zijn algemene functionaliteit.

Waar komen de Device CAL's voor Windows Server 2016, die Wiresoft als gebruikte software aanbiedt, vandaan?

De Device CAL's voor Windows Server 2016 Editions die Wiresoft als gebruikte software aanbiedt, zijn originele licenties, omdat ze ook beschikbaar zijn via het licentieprogramma van Microsoft; met dit verschil dat ze eerder deel uitmaakten van een Device Volume Licence voor Windows Server 2016, die eerst door een bedrijf werd aangeschaft. Deze volumelicenties of individuele toegangslicenties voor apparaten die niet nodig waren, werden vervolgens door Wiresoft gekocht en de volumelicenties werden ontbonden in individuele licenties. Dergelijke individuele Device CAL's worden dan als gebruikte software aangemerkt. Ondanks deze benaming kunnen ze worden gebruikt als een ongebruikte licentie om toegang te krijgen tot Windows Server 2016, aangezien ze niet verschillen van nieuwe licenties, noch wat betreft de beperkingen van de functionaliteit, noch wat betreft de gebruiksperiode.

Kopersbeveiliging voor gebruikte software van apparaat-CAL's voor Windows Server 2016

Het Wiresoft gebruikte software aanbod voor Device CAL's voor Windows Server 2016 biedt klanten een veilige optie voor toegangslicenties voor Windows Server 2016! Dit komt omdat gebruikte Device CAL's van Wiresoft ook de gebruikelijke kopersbeveiliging bevatten met onmiddellijke download na aankoop, inclusief onmiddellijke licentieactivering met een geldige volumelicentiesleutel.

Is de aankoop en het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2016 legaal?

Voor Wiresoft-klanten is de aankoop van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2016 evenals het gebruik ervan juridisch veilig, aangezien ze geen wettelijke voorschriften schenden. Dat komt omdat de Device CAL's voor Windows Server 2016 die in de winkel van Wiresoft worden aangeboden, net als andere dergelijke licenties voor clienttoegang, afkomstig zijn uit de licentievoorraad van bedrijven. Daarom is de handel in gebruikte CAL's gebaseerd op de toepasselijke jurisprudentie, die zowel de verkoop als de aankoop en het gebruik van gebruikte Microsoft-licenties uitdrukkelijk toestaat; dit is ook keer op keer duidelijk bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken.

De gebruikte software van Wiresoft biedt ook controlezekerheid dankzij het volledige bewijs van alle vorige kopers!

Samenvatting van de voordelen van gebruikte software voor Device CAL's voor Windows Server 2016

Als gebruikte software vormen User CAL's voor Windows Server 2016 van Wiresoft een lager geprijsd alternatief in vergelijking met vergelijkbare nieuwe producten van conventionele softwareleveranciers - dit voordeel geldt ook voor andere gebruikte software of toegangslicenties voor Microsoft Server.

Aangezien licentiëring met gebruikte Device CAL's niet wordt beperkt door de anders vaak gebruikelijke tiering, kunt u het exacte aantal eindapparaten waarvoor u licenties krijgt, afstemmen op het werkelijke gebruik van Windows Server-services in uw bedrijf. Als klant van Wiresoft kunt u met deze flexibele client-toegangslicenties voor eindapparaten voor Windows Server ook uw aanschafkosten verlagen.

Wiresoft gebruikte licenties zijn ook een bijzonder praktische manier om uw software-inventaris aan te vullen tegen een redelijke prijs, omdat het aanbod ook meerdere versies van een software omvat. Dit betekent dat compatibiliteitsproblemen, die bijvoorbeeld kunnen worden veroorzaakt door het parallelle gebruik van verschillende softwareversies, kunnen worden vermeden en dat de kosten voor de aankoop van nieuwe hardware kunnen worden beperkt. Naast Device CAL's voor Windows Server 2016 edities, kunt u ook de bijbehorende User CAL's als gebruikte software vinden in de Wiresoft Software Shop.

Het aanbod gebruikte software van Wiresoft omvat ook Microsoft-software voor vele andere gebieden - met alle hierboven vermelde voordelen. Als u vragen hebt over Device CAL's voor MS Windows Server 2016 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken