Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 USER CAL
Koop User CAL voor Microsoft SQL Server 2016 als gebruikte licentie Bij het licenseren van de Standard editie van Microsoft SQL Server 2016 is naast de serverlicentie voor elke gebruiker ook een clienttoegangslicentie vereist: de SQL...
€ 94,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 DEVICE CAL
Device CAL's voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard-editie zijn aanvullende licenties voor clienttoegang vereist voor gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server...
€ 94,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard-editie zijn aanvullende licenties voor clienttoegang nodig, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server 2016 Device...
€ 453,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard-editie zijn aanvullende licenties voor clienttoegang nodig, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server 2016 Device...
€ 911,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard-editie zijn aanvullende licenties voor clienttoegang nodig voor gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van SQL...
€ 2.296,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
Koop 5x User CAL voor Microsoft SQL Server 2016 als gebruikte licentie Bij het licenseren van de Standard editie van Microsoft SQL Server 2016 is naast de serverlicentie voor elke gebruiker ook een clienttoegangslicentie vereist: de SQL...
€ 453,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
Koop 10x User CAL voor Microsoft SQL Server 2016 als gebruikte licentie Bij het licenseren van de Standard editie van Microsoft SQL Server 2016 is naast de serverlicentie voor elke gebruiker ook een clienttoegangslicentie vereist: de SQL...
€ 911,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Koop 25x User CAL voor Microsoft SQL Server 2016 als gebruikte licentie Bij het licenseren van de Standard editie van Microsoft SQL Server 2016 is naast de serverlicentie voor elke gebruiker ook een clienttoegangslicentie vereist: de SQL...
€ 2.296,90 *

Nieuwe functies en functionaliteit in SQL Server 2016

Windows SQL Server 2016 biedt organisaties een basis database voor gegevensbeheer en business intelligence die alle medewerkers met de juiste CAL in staat stelt om alle bedrijfsapplicaties te draaien. SQL Server 2016 ondersteunt ook meerdere ontwikkelingstools - zowel lokaal als in de cloud - en beheerders profiteren van efficiënt databasebeheer dat minimale IT-middelen vereist.

Hogere prestaties van SQL Server 2016

De 2016 versie van Microsoft SQL Server scoort niet alleen met zijn flexibele toepassingsmogelijkheden, maar ook met geoptimaliseerde prestaties, waarvan gebruikers met een CAL-voordeel profiteren. De geïntegreerde in-memory mogelijkheden, beschikbaar voor alle werklasten, leveren een prestatiewinst op bij snelheden die vergelijkbaar zijn met de in-memory OLTP. Functies zoals Temporal Tables voor het historiseren van gegevens en In-Memory Column Store en Query Store verbeteren ook de prestaties van SQL Server 2016.

Microsoft SQL Server R-diensten

De nieuwe SQL Server R Services van Microsoft maken nu de statistiekentaal R bruikbaar voor de SQL Server 2016. Terwijl voorheen gegevens uit de SQL-database moesten worden geëxporteerd en voor analyse in R moesten worden geïmporteerd, kunnen gebruikers met een client-toegangslicentie nu alle R-scripts direct op de SQL Server uitvoeren. Dit verkort niet alleen de tijd, maar verhoogt ook de veiligheid, omdat de overdracht van gevoelige gegevens niet meer nodig is.

Stamgegevensdiensten voor de administratie van stamgegevens

Master Data Services in SQL Server stelt gebruikers in staat om een masterset van de gegevens van hun organisatie efficiënt te beheren. MDS kan worden gebruikt om deze gegevens in modellen te ordenen, regels te maken voor het updaten ervan en ook om te bepalen wie de gegevens kan updaten. De masterdataset kan worden gedeeld met anderen met behulp van Excel.

Verslaggevingsdiensten (SSRS) voor de rapporteurs

Met een klanttoegangslicentie biedt SQL Server Reporting Services een scala aan tools en diensten voor het maken, beheren en leveren van mobiele en gepagineerde rapporten die medewerkers kunnen lezen via een browser in het webportaal of via e-mail op een mobiel apparaat.

Analyseservices is een hulpmiddel voor het verstrekken van analytische gegevens - voor bedrijfs- en rapportagerapporten, of voor applicaties van derden of business intelligence tools. Reporting Services in SQL Server 2016 daarentegen biedt een gebruiker een verscheidenheid aan mogelijkheden om rapporten uit verschillende gegevensbronnen te genereren en in verschillende formaten te publiceren.

Verbeterde veiligheid

Microsoft SQL Server 2016 heeft ook een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van beveiliging: Met Row-Level Security (RLS) kunnen eigenaren van een CAL bepaalde beperkingen in de toegang tot de gegevensrij implementeren. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt om ervoor te zorgen dat bepaalde medewerkers alleen toegang hebben tot precies die gegevensrijen die voor hen relevant zijn. Dit omvat bijvoorbeeld het beperken van de toegang van zakelijke klanten tot gegevens die voor hen relevant zijn.

Altijd gecodeerd beschermt gevoelige gegevens, zoals creditcard- of identiteitskaartnummers, die zijn opgeslagen in een Azure SQL- of SQL Server-database. Altijd gecodeerd wordt onderscheid gemaakt tussen gebruikers met een licentie die bevoegd zijn om gegevens te bekijken en gebruikers die deze gegevens moeten kunnen beheren, maar er geen toegang toe hebben.

Dynamic Data Masking daarentegen vereenvoudigt de veiligheidscodering in toepassingen: DDM werkt door de toegang tot vertrouwelijke gegevens te voorkomen door deze te maskeren voor onbevoegde gebruikers.

Een overzicht van alle belangrijke nieuwe functies van SQL Server 2016:

 • Uitgebreide cloud-ondersteuning door integratie van stretch-databases om verbinding te maken tussen on-premises-omgevingen en de cloud
 • Ondersteuning voor conventionele OLAP-oplossingen (Online Analytical Processing)
 • Integratie van de programmeertaal R voor statistische analyses met Advanced Analytics
 • Row-Level Security (RLS), Always Encrypted Feature en Dynamic Data Masking verhogen de veiligheid.
 • T-SQL (Transact-SQL) maximaliseert de prestaties van de SQL-server
 • End-to-End Mobile Business Intelligence is beschikbaar voor alle mobiele apparaten, of het nu gaat om Windows, Android of iOS smartphones, om rapporten te publiceren met Excel 2016 of BI Power.
 • PolyBase voor het verwerken van Transact-SQL-vragen van externe gegevensbronnen en uitbreiding van Business Intelligence met SQL Server Reporting Services (SSRS)

Hardwarevereisten voor de installatie van Microsoft SQL Server 2016

Om een soepele installatie en werking van Microsoft SQL Server versie 2016 te garanderen, moet aan de volgende minimumeisen worden voldaan:

 • Harde schijf: minstens 32 GB, SQL Server 2016 vereist minstens 6 GB ruimte op de harde schijf.
 • Geheugen: minimaal 512 MB, minimaal 2 GB voor de installatieoptie met bureaublad
 • Illustratie
 • Processor: 64-bit met 1,4 GHz (of dual-core processor met ten minste 1,3 GHz of quad-core processor)
 • Grafische kaart: Super VGA met een minimale resolutie van 800x600
 • Optische drive voor installatie vanaf DVD

Extra hardwarevereisten zijn afhankelijk van de betreffende systeemconfiguratie en de reeds voorgeïnstalleerde toepassingen.

Licentiemodel met Client Access Licenties (CAL's) voor Microsoft SQL Server 2016

Met de SQL Server versie 2016 heeft Microsoft ook nieuwe licentievoorwaarden geïntroduceerd. Voor bepaalde edities van SQL Server 2016 heeft u de keuze tussen per-core licenties en licenties met CAL's (Client Access Licenses) - voor gebruikers of apparaten. Deze differentiatie maakt serverlicenties flexibeler en economischer. Dit elimineert de noodzaak voor betaalde add-ons, omdat een CAL alle beschikbare serverfuncties voor een editie integreert.

Licentiëring met CAL's is meestal de meest kosteneffectieve optie, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven of organisaties waarvan de server een lager prestatieniveau biedt volgens hun behoeften, zonder dat ze de functies en prestaties van SQL Server 2016 hoeven op te offeren. Dit licentiemodel is daarom het beste wanneer het aantal clients dat verbinding maakt met het SQL Server-systeem bekend is. Zelfs met een Device of User CAL kan aan de individuele eisen van elk bedrijf voor een IT-systeem worden voldaan.

Licenties voor SQL Server 2016 via CAL's

Licentiëring met CAL's scheidt het gebruik van SQL Server 2016-services door de gebruiker van de serversoftware-implementatie. De serverlicentie geeft alleen beheerders toegang tot het databasemanagementsysteem. Werknemers hebben hun eigen toegangslicentie voor klanten nodig - in de vorm van een User CAL of Device CAL. Zonder een van beide licenties zijn de functies en gegevens van de server niet toegankelijk.

Gebruiker CAL of Device CAL voor SQL Server 2016?

Het onderscheid tussen User CAL en Device CAL voor Windows SQL Server maakt een bijzonder flexibele licentie mogelijk - één gebruikers- en één apparaatlicentie. Microsoft dekt dus de twee typische manieren om Windows SQL Server 2016 te gebruiken. Een apparaatlicentie overweegt andere manieren om toegang te krijgen tot de Windows dan een gebruikerslicentie:

Met een Device CAL voor Microsoft SQL Server 2016 koopt u een licentie voor één specifiek apparaat, dat een desktopcomputer, notebook of mobiele telefoon of tablet kan zijn. Elke gebruiker die toestemming heeft om dit apparaat te gebruiken, kan het gebruiken om toegang te krijgen tot SQL Server 2016. Dit licentieconcept is daarom ideaal voor werkplekken die gebruikt worden door wisselende medewerkers.

Met een User CAL is de SQL Server echter gelicentieerd voor een zeer specifieke gebruiker. Deze gebruiker kan dus overal en met elk apparaat Windows toegang krijgen tot zijn gegevens en diensten - of het nu gaat om een desktop-pc, een notebook of een mobiel apparaat. User CAL is daarom de ideale oplossing voor medewerkers die op verschillende werkplekken werken - bijvoorbeeld in het veld of op verschillende bedrijfslocaties - of die regelmatig gebruik maken van het thuiskantoor of onderweg werken.

Voor beide soorten clienttoegang kan de licentie niet worden overgedragen naar een ander eindapparaat of een andere gebruiker. Evenzo kan een User CAL niet worden gebruikt als Device CAL of omgekeerd.

Aan de andere kant is het mogelijk om zowel User CAL's als Device CAL's voor SQL Server 2016 te gebruiken in een bedrijf, d.w.z. om beide types vrij te combineren. Dit is vooral nuttig als de twee soorten gebruik daar even vaak voorkomen.

Apparaat en User CAL's voor SQL Server 2016 goedkoop bij Wiresoft

Als u vragen heeft over uw aangepaste licentie van Windows SQL Server 2016 met klantentoegangslicenties - dan adviseren wij u individueel over de voor u voordeligste licentiecombinatie. Met de bij Wiresoft verkrijgbare licenties voor servertoegang kunt u eenvoudig uw individuele behoeften dekken of zelfs uitbreiden.

Wiresoft biedt zowel Device CAL's als User CAL's voor de Microsoft SQL Server versie 2016 tegen een zeer redelijke prijs. Dit zijn originele Microsoft-licenties van bedrijven uit de Europese ruimte, die door ons zijn gecontroleerd op authenticiteit en absoluut perfecte bruikbaarheid. Als klant profiteert u van het prijsvoordeel van ongebruikte softwarelicenties, die wij volledig legaal bij betrouwbare bedrijven hebben gekocht. Veel van onze klanten maken al gebruik van dit voordeel. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over uw licentie met CAL's voor Microsoft SQL-Server 2016: