Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10395
 • 359-06320
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 409,90 * € 453,90 * (9,69% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 5x Device CAL
Systeem  SQL server 
CAL Device CAL
Omvang van levering Licentie-ID + verificatiecode 
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen


Naast de licenties voor Microsoft SQL Server 2016 in de editie Standard zijn aanvullende licenties voor clienttoegang, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server 2016 Device CAL's, vereist voor gebruik; dit geeft één geregistreerd eindapparaat toegangsrechten tot de SQL Server. De reden hiervoor is dat met Server/CAL licenties voor SQL 2016 Server in de editie Standard bevat de serverlicentie geen verdere gebruikersrechten; deze moeten apart worden aangeschaft, bijvoorbeeld voor een eindapparaat, in de vorm van een Device CAL. Per eindapparaat wordt een enkele Device CAL toegewezen, die alleen de computer die ermee is uitgerust toestemming geeft om toegang te krijgen tot de server.

Als je nog vragen hebt over het product, neem dan contact op met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"

5x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software

Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard-editie zijn aanvullende licenties voor clienttoegang nodig, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server 2016 Device CAL's; dit geeft vijf individuele, geregistreerde eindapparaten toegangsrechten tot de SQL Server. Bij Server/CAL-licenties voor SQL 2016 Server in de Standard-editie omvat de serverlicentie namelijk geen verdere gebruikersrechten; deze moeten apart worden aangeschaft, bijvoorbeeld voor een eindapparaat in de vorm van een Device CAL. Voor elk eindapparaat wordt een enkele Device CAL uitgegeven, die alleen de computer die ermee is uitgerust toestemming geeft om toegang te krijgen tot de server.

SQL Server 2016 Device CAL's als gebruikte software van Wiresoft hebben niet alleen een groot prijsvoordeel ten opzichte van vergelijkbare aanbiedingen van de softwarehandel, maar ze zijn ook nog eens individueel verkrijgbaar. Tegelijkertijd hebben ze dezelfde functionaliteiten als de Device Client Access Licenses voor SQL Server 2016 die beschikbaar zijn in het officiële Microsoft Volume Licensing Program.

Profiteer van alle voordelen van MS SQL Server 2016, zelfs met een gebruikte Device CAL

De SQL Server 2016 Standard editie biedt functies voor zowel het ontwerp als het beheer van hybride, schaalbare databaseplatforms. De in deze versie opgenomen functies ondersteunen onder meer ook de uitvoering van intelligente missiekritische toepassingen. Gebruikers met een Device CAL kunnen profiteren van Hadoop- en cloudintegratie, R-analytics en geavanceerde querymogelijkheden, terwijl de verbeterde beveiliging van SQL Server 2016 efficiënte en veilige bedrijfsactiviteiten ondersteunt. Andere nieuwe functies en verbeteringen zijn:

 • Geoptimaliseerde serverprestaties, inclusief in-memory mogelijkheden, Temporal Tables voor gegevenshistorisering, in-memory columnstore en query store
 • SQL Server R Services, inclusief de statistische taal R voor een versnelde uitvoering van R-scripts rechtstreeks op SQL Server
 • Master Data Services voor efficiënt beheer en beschikbaarstelling van stamgegevensreeksen
 • SQL Server Reporting Services voor het maken van mobiele of gepagineerde rapporten
 • Analysediensten om analytische gegevens te verstrekken voor verslagen van bedrijfs- en rapportagediensten
 • Verbeterde beveiliging met Row-Level Security (RLS), altijd versleuteld en dynamische gegevensafscherming
 • Verbeterde cloud-ondersteuning door Stretch Databases-integratie
 • Ondersteuning voor conventionele OLAP-oplossingen (Online Analytical Processing)
 • Transact-SQL voor maximale SQL server prestaties
 • PolyBase voor het verwerken van Transact-SQL queries uit externe gegevensbronnen

Apparaat CAL's voor SQL Server Standard-Editie 2016

Een gebruikte Device CAL van Wiresoft heeft dezelfde functionaliteiten als een eerder ongebruikte om gebruik te kunnen maken van de services van de SQL Server 2016 Standard-Edition: Dit betekent dat met name kleine en middelgrote ondernemingen profiteren van licentieverlening per Server/CAL, waarvoor, zoals reeds vermeld, naast de serverlicentie een bepaald aantal Client Access Licenses voor Devices vereist is.

Licenties voor SQL Server 2016 met serverlicenties plus CAL's

De alternatieve licentiemogelijkheid van SQL Server 2016 met een serverlicentie plus Device CAL's is door Microsoft gedefinieerd in de licentievoorschriften: dit licentiemodel wordt daar aangeduid als Server/CAL-licentie. Microsoft licentie management maakt onderscheid tussen de basis licenties van een SQL Server en de aanvullende licenties van individuele eindapparaten of gebruikers. Met Server/CAL-licenties is voor elke server waarop een SQL Server-instance wordt uitgevoerd een Standard Server License 2016 nodig, en voor toegang tot de SQL Server die op deze manier is gelicentieerd, is een afzonderlijke toegangslicentie(Device CAL) nodig voor elk specifiek eindapparaat, dat is ontworpen voor een identieke of hogere serverversie.

Alleen de Device CAL geeft een pc, laptop, enz. het recht om de SQL Server-functies van versie 2016 te gebruiken; de CAL's die bij de serverlicentie worden geleverd, geven alleen beheerdersrechten! Deze client access licentie voor eindapparaten bevat geen software die geïnstalleerd moet worden, het bestaat alleen uit de toegangsrechten in de client/server omgeving voor SQL Server 2016.

Versiecompatibiliteit van SQL Server 2016 en Device CAL's moet in acht worden genomen

Met een Device CAL voor SQL Server 2016 krijgt een eindapparaat niet alleen toegangsrechten voor SQL Server 2016, maar ook voor oudere versies van SQL Server, bijv. 2014 (downgrade). Device CAL voor SQL Server 2016 kan echter niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot een hogere SQL Server-versie, zoals 2019 (upgrade). Daarom moet u er bij de aanschaf van Device CAL's voor SQL Server 2016 op letten dat de serverlicentie en de toegangslicentie compatibel zijn.

Waarom is er een alternatieve licentie voor SQL Server 2016 Standard editie met CAL's?

Voor Standard-Editions van SQL Server in versie 2016 biedt Microsoft naast core-licenties ook CAL-gebaseerde licenties voor apparaten (eindpunten) of gebruikers. Dit type licenties voor servertoegang is in de eerste plaats bedoeld voor KMO's, waarvan SQL Server vaak een lagere prestatie heeft, maar voldoende is voor hun behoeften. De aankoop van client-toegangslicenties voor meerdere apparaten is dan meestal minder duur dan serverlicenties per cores.

Naast de serverlicentie biedt het Microsoft-licentiemodel twee soorten CAL's voor toegang tot SQL Server 2016:

 • SQL Server 2016 Device CAL: hiermee krijgt een specifiek eindpuntapparaat (pc, laptop, tablet, telefoon) servertoegangsrechten
 • SQL Server 2016 User CAL: dit geeft servertoegangsrechten aan een specifieke gebruiker

Waar moet ik op letten bij het licenseren met Device CALs voor SQL Server 2016?

Met de Device CAL krijgt een specifiek eindapparaat(Device) toegangsrechten voor SQL Server 2016. Zodra de registratie is voltooid, kan dit op een later tijdstip niet meer worden gewijzigd. In principe is het niet mogelijk om het CAL type te veranderen - van Device naar User CAL of vice versa. Deze beperkingen zijn bedoeld om misbruik van CAL's te voorkomen, en dit licentiesysteem biedt ook meer veiligheid omdat het voorkomt dat onbevoegde gebruikers of gebruikers van derden toegang krijgen tot de server van een bedrijf.

Wat zijn de voordelen van Device CAL voor SQL Server 2016?

De functionaliteit van een Device CAL verschilt in principe niet van de client-toegangslicentie op gebruikersbasis. De respectieve voordelen kunnen echter worden afgelezen aan het type typische of meest frequente SQL Server-toepassingen: bedrijven waarin een SQL Server wordt gebruikt, kunnen verschillen zowel wat betreft het aantal betrokken werkstations als de gebruikelijke workflows waarin de SQL Server wordt gebruikt: Vooral in het MKB delen werknemers één computer voor overeenkomstige projecten of gebruiken ze die in ploegendienst, terwijl gebruikers in andere werkomgevingen regelmatig toegang hebben tot de SQL-server via totaal verschillende eindapparaten.

Aangezien de Device License voor SQL Server 2016 gebonden is aan één Windows-geschikt eindapparaat - en niet aan een specifieke gebruiker om toegang te krijgen tot de SQL Server, biedt deze verschillende gebruiksmogelijkheden: als het gelicentieerde eindapparaat bijvoorbeeld een laptop of tablet is die onderweg wordt gebruikt, kan de betreffende gebruiker niet alleen op de werkplek in het bedrijf toegang krijgen tot de SQL Server, maar ook lokaal zelfstandig - bijv. onderweg of thuisOffice. Bij gebruik van de Device CAL via een PC, vindt de toegang tot de SQL Server natuurlijk alleen plaats op de bedrijfslocatie.

Conclusie

Welk CAL-type voor SQL Server 2016 uitgebreidere inzetmogelijkheden mogelijk maakt, wordt dus bepaald door het gangbare toepassingsscenario in een bedrijf. Dit weten is belangrijk, omdat de beslissing voor het respectieve type client access-licentie voor SQL Server 2016 bij de aankoop moet worden genomen, aangezien het Microsoft-licentiesysteem niet voorziet in de mogelijkheid van een latere wijziging van een Device CAL in een User CAL of vice versa en dit dus uitsluit.

Er moet rekening worden gehouden met het hoofdgebruik van de gelicentieerde eindapparaten, evenals met het aantal werknemers: als één en dezelfde computer afwisselend door verschillende werknemers wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de SQL Server, dan biedt Device CAL licensing meer voordelen, ongeacht of het eindapparaat intern, extern of mobiel wordt gebruikt.

Koop Device CAL's voor Microsoft SQL Server 2016 vanaf een enkele licentie in de Wiresoft Online Shop

Device CAL's voor MS SQL Server 2016 zijn ook verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop als licenties voor één gebruiker - de gebruikelijke volumelicentievoorschriften zijn niet van toepassing op gebruikte software, zonder dat "gebruikt" nadelen betekent voor de bruikbaarheid van Device CAL's, aangezien software niet kan slijten.

Wat zijn gebruikte Device CALs voor SQL Server 2016?

De Device CAL's voor SQL Server 2016 van Wiresoft zijn toegangslicenties voor eindapparaten, zoals ze ook beschikbaar zijn in het kader van het Microsoft-licentieprogramma; het verschil met deze is dat ze ooit deel uitmaakten van een volumelicentie voor eindapparaten voor SQL Server 2016, die eerder door een bedrijf werd gekocht en de individuele toegangslicenties voor apparaten die dit bedrijf niet nodig had of de volledige volumelicentie werden doorverkocht aan Wiresoft. In het geval van Wiresoft werd de volumelicentie opgesplitst en omgezet in individuele licenties, waarbij de Device CAL's werden gemarkeerd als gebruikte software of Used Software. Zoals reeds vermeld, zijn gebruikte Device CAL's ondanks deze markering volledig bruikbaar, omdat er geen sprake is van slijtage van de software of enige andere beperking in functionaliteit of levensduur.

Welke beveiliging bieden gebruikte Device CAL's voor SQL Server 2016 kopers?

Het kopen van gebruikte software zoals Device CALs voor SQL Server bij Wiresoft biedt klanten niet alleen een betaalbaar alternatief, maar is net zo veilig! U krijgt dus zelfs een enkele Device CAL voor Microsoft SQL Server 2016 niet alleen voor een goedkopere prijs dan de vergelijkbare "nieuwe" software, maar u hebt ook de gebruikelijke koperszekerheid na het voltooide betalingsproces via onmiddellijke download evenals onmiddellijke licentieactivering met de meegeleverde volumelicentiesleutel.

Waar komen de CAL's voor SQL Server 2016 vandaan? De Device Access Licenties voor SQL Server 2016 die beschikbaar zijn bij Wiresoft komen uit licentie-inventarissen van verschillende organisaties en bedrijven. Daarom is hier de gebruikelijke jurisdictie van toepassing, die de handel in gebruikte software uitdrukkelijk toestaat, hetgeen ook duidelijk is bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken.

Voor u als Wiresoft-klant betekent de aankoop van gebruikte Device CAL's voor SQL Server 2016, evenals elke andere dergelijke client-toegangslicentie die door ons wordt aangeboden, evenals het gebruik ervan, rechtszekerheid, omdat noch door ons, noch door u, wettelijke bepalingen worden overtreden. Door de volledige bewijsvoering van alle kopers door Wiresoft, zijn gebruikte CAL's ook audit-proof!

Uw voordelen bij het kopen van gebruikte CAL's voor SQL Server 2016

Gebruikte software van Wiresoft voor Device CAL's voor SQL Server 2016 of andere toegangslicenties biedt onze klanten dus een echt voordelig alternatief voor het aanbod van veel andere aanbieders, maar vooral ook geen beperking van het exacte aantal benodigde Device CAL's, zodat het daadwerkelijke gebruik van SQL Server-services exact kan worden gelicenseerd - in tegenstelling tot de inflexibele staffeling van CAL's - wat de kosten voor serverlicenties verlaagt.

Wiresoft online winkel biedt bij Used Software toegangslicenties niet alleen Device CAL's, maar ook User CAL's voor SQL Server 2016 - evenals andere versies van toegangslicenties voor MS SQL Server, inclusief de bijbehorende serverlicenties. Zo vermijdt u de aankoopkosten voor nieuwere hardware of mogelijke compatibiliteitsproblemen als gevolg van verschillende softwareversies.

Naast Device en andere CAL's voor SQL Server 2016 vindt u in de Wiresoft Software Shop ook licenties voor andere Microsoft Server-software inclusief de bijbehorende benodigde CAL's - met alle Wiresoft-voordelen voor gebruikte software. Als u vragen hebt over Device CAL's voor SQL Server 2016 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën