Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL

MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL

€ 719,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

 • SW10404
 • 359-06557
 • Voordelen

  - Snelle levering
  - Geautoriseerd origineel product
  - Verzending binnen 24 uur
  - Chat, e-mail en telefonische ondersteuning
5x User CAL voor MS SQL Server 2017 - goedkoper dan gebruikte software Voor toegang tot de...meer
Productinformatie "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"

5x User CAL voor MS SQL Server 2017 - goedkoper dan gebruikte software

Voor toegang tot de Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition is naast de serverlicentie voor Server/CAL-licenties een client-toegangslicentie, bijvoorbeeld in de vorm van een User CAL, vereist: hiermee krijgen vijf specifieke gebruikers hun persoonlijke toegangsrechten voor de SQL Server. Bij deze licentievariant van de SQL 2017 Server zijn namelijk geen gebruikersrechten inbegrepen in de serverlicentie, zodat deze apart moeten worden aangeschaft, in de vorm van een User CAL voor een gebruiker. De gebruiker is dus alleen gemachtigd om via deze weg toegang te krijgen tot de SQL Server, de keuze van het eindapparaat is vrij.

User CAL's voor SQL Server 2017 zijn bij Wiresoft verkrijgbaar als gebruikte software, waardoor ze een prijsvoordeel hebben ten opzichte van nieuwe producten; ze hebben ook het voordeel dat ze in de winkel verkrijgbaar zijn als losse licenties. Deze gebruikte gebruikerslicenties voor clienttoegang voor SQL Server 2017 verschillen qua functionaliteit niet van de ongebruikte licenties die beschikbaar zijn in het officiële Microsoft-volumelicentieprogramma.

Gebruik van de functies van MS SQL Server Standard 2017 met een gebruikte gebruikers-CAL

Vergeleken met de voorganger bevat de SQL Server 2017 Standard Edition niet alleen enkele optimalisaties, maar ook veel nieuwe functies en features, en biedt daarmee ook kleinere of middelgrote bedrijven flexibele mogelijkheden om relevante gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld voor ERP en andere systemen voor goederenbeheer, en bovendien uitgebreide bescherming tegen ongeautoriseerde toegang - dit alles staat hen ter beschikking met een gebruikte User CAL.

Deze krachtige versie van het Microsoft-gegevensplatform heeft alle database-, rapportage- en analysefuncties om te voldoen aan de typische huidige bedrijfseisen voor een krachtig relationeel databasemanagementsysteem. Met een gebruikerslicentie voor clienttoegang voor SQL Server 2017 is nu ook Python beschikbaar, naast in-database geavanceerde analyses met R, inclusief interactieve visualisatieopties. Plus vele prestatieverbeteringen, waaronder Master Data Services (MDS) en Reporting Services (SSRS), alsmede de volgende functies:

 • Extra database engine functies met verbeterde prestaties door CLR assemblies
 • Adaptieve joins voor adaptieve queryverwerking
 • Verbeterde SQL Server Analysis Services (SSAS) met nieuwe installatieopties voor tabelmodellen
 • Gegevens ophalen voor Power Query
 • SQL Server 2017 Integratiediensten (SSIS) bieden geoptimaliseerde schaalbaarheid, inclusief ondersteuning voor hoge beschikbaarheid en vereenvoudigde uitvoering op meerdere pc's
 • Gebruik van Linux
 • Gebruik van Java-toepassingen met de Java Database Connectivity Driver
 • SQL Server Machine Learning Services vervangen de vroegere SQL Server R Services, inclusief ondersteuning voor Python

Wat zijn gebruikte User CAL's voor de SQL Server Standard Edition 2017?

Gebruikte User CAL's, zoals aangeboden door Wiresoft, hebben geen verschillen in functionaliteit ten opzichte van een licentie die nog niet gebruikt is, als gebruikers gebruik maken van de diensten van de SQL Server 2017 Standard Edition. Met licenties per server/CAL kunnen met name kleine en middelgrote ondernemingen echter geld besparen bij de aanschaf van gebruikte software:

Licenties SQL Server 2017 Standaard met serverlicenties plus CAL's

In de licentievoorwaarden van Microsoft wordt de licentiëring van SQL Server 2017 met een serverlicentie plus User CAL's voor de Standard edition als alternatieve optie aangeboden: dit licentiemodel wordt Server/CAL-licentiëring genoemd. In tegenstelling tot de alternatieve core-gebaseerde licenties, bestaat deze uit een SQL Server licentie en aanvullende client-toegangslicenties voor de respectievelijke gebruikers (of de individuele eindapparaten): elke gebruiker die toegang wil tot de SQL Server instance heeft dus een aparte toegangslicentie (User CAL) nodig. Twee CAL's zijn reeds inbegrepen in de serverlicentie, maar deze zijn uitsluitend voorzien van administratorrechten en zijn niet bedoeld voor normale gebruikers!

Alleen een gewone gebruikers CAL geeft een gebruiker het recht om de typische SQL Server tools en toepassingen van de Standard Edition 2017 te gebruiken. Deze User Client Access Licence bevat geen extra software die geïnstalleerd moet worden, maar alleen de toegangsrechten in de client/server omgeving voor SQL Server 2017 Standard.

Versie compatibiliteit van User CALs met SQL Server licentie moet in acht worden genomen

Met een User CAL voor SQL Server 2017 krijgt een eindapparaat niet alleen de toegangsrechten voor SQL Server 2017, deze omvatten ook de gebruiksrechten voor de oudere versies van SQL Server, bijv. 2016 (downgrade). Omgekeerd kan een gebruiker met de User CAL voor SQL Server 2017 echter geen toegang krijgen tot een hogere SQL Server-versie, zoals 2019 (upgrade). Daarom moet u bij de aanschaf van User CAL's voor SQL Server altijd letten op de compatibiliteit van de toegangslicentie met de specifieke serverlicentie. Wiresoft biedt in de softwareshop ook gebruikte User CAL's aan voor de voorganger en opvolger versies van SQL Server 2017!

Waarom biedt Microsoft de alternatieve licentieoptie met CAL's aan voor de SQL Server 2017 Standard Edition?

Voor de Standard Edition van SQL Server versie 2017 biedt Microsoft CAL-gebaseerde licenties voor gebruikers of eindapparaten als alternatief voor core-gebaseerde licenties. Deze vorm van SQL Server-toegangslicenties houdt rekening met de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen, waarvan de servercapaciteit vaak kleiner is, aangezien deze vaak is uitgerust met slechts één core (of twee), wat echter voldoende is voor hun behoeften. Dan is een server/CAL-licentie meestal goedkoper dan een serverlicentie per cores.

Voor dit Microsoft-licentiemodel worden naast de SQL Server-licentie twee CAL-types aangeboden voor toegang tot SQL Server 2017 Standard:

 • SQL Server 2017 User CAL: hiermee worden toegangsrechten voor SQL Server toegekend aan een specifieke, individuele gebruiker
 • SQL Server 2017 User CAL: hiermee worden toegangsrechten voor SQL Server verleend aan een speciaal eindapparaat dat geschikt is voor Windows (pc, laptop, tablet, telefoon)

Waarmee moet rekening worden gehouden bij het licenseren van SQL Server 2017 Standard met User CALs?

Zoals reeds vermeld, krijgt een bepaalde werknemer met de User CAL persoonlijk de toegangsrechten voor SQL Server 2017, en kan hij vrij kiezen op welk met Windows compatibel eindtoestel hij het gebruikt. Zodra deze gebruiker is geregistreerd, kunnen zijn rechten niet meer aan een andere gebruiker worden overgedragen. Het is ook niet mogelijk om een User CAL als een Device CAL te gebruiken, d.w.z. om het type te wijzigen. Deze beperkingen in het licenseren van User CALs zijn bedoeld om oneigenlijke toegang tot de SQL Server door onbevoegde of buitenlandse gebruikers te voorkomen. Daarom bieden Server/CAL-licenties ook veiligheid of bescherming voor bedrijven en hun gegevens.

Wat zijn de voordelen van een User CAL voor SQL Server 2017 Standard?

In principe verschilt de User CAL voor SQL Server qua rechten niet van de device-based client access licentie. De speciale mogelijkheden of voordelen van de User CAL komen vooral tot uiting in het soort SQL Server toegang dat typisch of frequent is in een bedrijf.

Hoewel de gebruikerslicentie voor SQL Server 2017 exclusief gebonden is aan een specifieke persoon, biedt zij deze persoon de vrije keuze van eindapparaat om toegang te krijgen tot de SQL Server via, maar slechts vanaf één pc of gelijkaardig toestel per keer.

In vergelijking met de Device CAL voor eindapparatuur heeft de User CAL voor SQL Server een ander toepassingsgebied: de gelicentieerde gebruiker is niet lokaal gebonden - op voorwaarde dat het door hem gebruikte eindapparaat toegang heeft tot het internet. Dit betekent dat de gebruiker afwisselend op zijn werkplek in het bedrijf en extern via een laptop, tablet of smartphone - bijvoorbeeld op een andere locatie, op reis of in het thuiskantoor - toegang heeft tot de SQL Server.

Met User CAL's voor SQL Server 2017 kunnen dergelijke medewerkers dus flexibeler gebruikmaken van de SQL Server-functies die zich vaak op verschillende locaties bevinden en telkens de beschikbare computers gebruiken zonder afhankelijk te zijn van hun eigen eindapparaat, want met de User CAL gebruiken ze altijd hun persoonlijke account voor de toegang.

Conclusie

Welk type clienttoegangslicentie voor SQL Server 2017 Standard meer voordelen biedt voor gebruikers, verschilt daarom van geval tot geval naargelang de respectieve werkomgeving: het aantal werknemers in verhouding tot het overheersende type gebruik van de eindapparaten met toegangsrechten: zodra het merendeel van de gebruikers verschillende computers - en vooral mobiele types zoals laptops of tablets - gebruikt die op verschillende locaties worden gebruikt om toegang te krijgen tot de SQL Server, bieden User CAL's meer flexibiliteit. Zoals hierboven al is aangegeven, moet de beslissing over het type clienttoegangslicentie echter vóór de aanschaf worden genomen, omdat de User CAL voor SQL Server 2017 achteraf niet kan worden gewijzigd of ingewisseld voor een Device CAL.

Koop gebruikte User CAL's voor Microsoft SQL Server 2017 flexibel in de Wiresoft Online Shop

User CAL's voor SQL Server 2017 zijn verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop vanaf slechts 1 enkele licentie, aangezien de gebruikelijke volumelicentievoorschriften niet van toepassing zijn op deze gebruikte software - nog een voordeel van gebruikte software.

Wat zijn gebruikte licenties van User CALs voor SQL Server 2017?

Alle User CAL's (evenals Device CAL's) voor SQL Server 2017 die door Wiresoft als gebruikte licenties worden aangeboden, zijn reguliere toegangslicenties zoals die nieuw in het Microsoft licentieprogramma worden aangeboden voor het gebruik van server-specifieke functies; het enige verschil daarmee is dat ze voorheen deel uitmaakten van een User Volume Licentie voor SQL Server 2017, die eerst door een bedrijf werd aangeschaft en vervolgens alle niet-benodigde individuele User Access Licenties of zelfs de complete Volume Licentie door dit bedrijf aan Wiresoft werden doorverkocht. De volumelicentie werd ontbonden en omgezet in individuele licenties, de resulterende CAL's voor individuele gebruikers werden vervolgens gelabeld als gebruikte software. Zoals hierboven reeds vermeld, kan zo'n gebruikte gebruikers-KAL, ondanks deze benaming, op precies dezelfde manier gebruikt worden als een "nieuwe", niet alleen omdat er over het algemeen geen slijtage is aan software, maar vooral omdat er geen beperking is in de functionaliteit of de gebruiksperiode.

Zijn gebruikte User CAL's voor SQL Server 2017 veilig?

Gebruikte software zoals User CALs voor SQL Server heeft niet alleen een duidelijk prijsvoordeel voor Wiresoft klanten, maar biedt ook dezelfde veiligheid als een nieuwe toegangslicentie - zonder verborgen restricties of niet identificeerbare risico's! Gebruikte licenties zijn ook onmiddellijk voor u beschikbaar nadat het betalingsproces is voltooid via onmiddellijke download en onmiddellijke licentieactivering met de meegeleverde volumelicentiesleutel, zodat ook zij de gebruikelijke kopersveiligheid bieden.

Waar komen de gebruikte User CAL's voor SQL Server 2017 vandaan?

Alle gebruikerslicenties voor clienttoegang voor SQL Server 2017 Standard Edition die in de Wiresoft Software Shop worden aangeboden, zijn afkomstig uit licentievoorraden van bedrijven of organisaties. Daarom is de geldige jurisdictie ook op hen van toepassing: deze staat uitdrukkelijk de handel met Microsoft CAL's als gebruikte software toe, hetgeen ook herhaaldelijk door verschillende rechterlijke uitspraken is bevestigd.

Wat betekent de aankoop van gebruikte gebruikers-CAL's voor u als Wiresoft-klant?

Niet alleen uw aankoop van gebruikte User CAL's voor SQL Server 2017 of andere licenties die door Wiresoft worden aangeboden, maar ook het daadwerkelijke gebruik ervan biedt juridische zekerheid, omdat daarbij geen wettelijke bepalingen worden geschonden - noch door u, noch door Wiresoft.

Alle voordelen van het kopen van CAL's voor SQL Server 2017 als gebruikte software

User CAL's voor SQL Server 2017 of andere toegangslicenties van Wiresoft als gebruikte software bieden klanten om alle genoemde redenen een alternatief voor de aanbiedingen van de meeste andere aanbieders van nieuwe licenties - ook omdat er hier geen beperkingen zijn door de tiering van User CAL's. Daarom heeft u een vrije keuze bij het licenseren van uw SQL Server diensten en kunt u zo de werkelijke gebruiksvereisten in uw bedrijf op een op maat gemaakte manier afdekken, wat uw kosten op het moment van aankoop verlaagt.

In de Wiresoft online shop vindt u niet alleen User CAL's, maar ook Device CAL's voor SQL Server 2017 - evenals toegangslicenties voor andere versies van MS SQL Server inclusief de respectievelijke serverlicenties. Op die manier vermijdt u de aanschafkosten voor nieuwe hardware en ook mogelijke compatibiliteitsproblemen als gevolg van niet-uniforme softwareversies.

Naast User CAL's voor SQL Server 2017 vindt u in de Wiresoft Software Shop ook serverlicenties plus clienttoegangslicenties voor andere Microsoft serversoftware - met alle voordelen van de door Wiresoft gebruikte software. Als u vragen hebt over uw licenties met User CALs voor SQL Server 2017 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken