Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10528
 • PGI-00252
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 40,90 * € 44,90 * (8,91% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x Apparaat Enterprise CAL
Systeem  Exchange-server
CAL Enterprise Device CAL
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen


Microsoft Exchange Server Enterprise CAL 2019 is een softwareproduct dat toegang biedt tot de functies en functionaliteit van Microsoft Exchange Server. Het is een aanvullende licentie op Microsoft Exchange Server Standard CAL. Met de licentie kunnen apparaten zoals werkstations, laptops en mobiele apparaten verbinding maken met een Exchange Server en de functies gebruiken.

Neem voor verdere vragen over het product contact op met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL"

Enterprise Device CAL voor Microsoft Exchange Server 2019 als gebruikte software

Microsoft Exchange Server Enterprise CAL 2019 is een softwareproduct dat toegang geeft tot de mogelijkheden en functionaliteit van Microsoft Exchange Server. Het is een extra licentie bij Microsoft Exchange Server Standard CAL. Met de licentie kunnen apparaten zoals werkstations, laptops en mobiele toestellen verbinding maken met een Exchange Server en de mogelijkheden ervan gebruiken. 

Gebruik alle extra mogelijkheden van MS Exchange Server 2019 met een gebruikte Enterprise Device CAL

Windows Exchange Server 2019 draait op Windows Server 2019 Core en biedt een betrouwbaar platform voor bedrijfsinfrastructuren voor berichtgeving. De Standard en Enterprise edities ondersteunen hen nog beter door het accent te verleggen van communicatie naar samenwerking. De volgende functies en mogelijkheden zijn daarvoor beschikbaar:

 • Meta Cache Database (MCDB) beveiligt meta-informatie zoals de mappenstructuren van postbussen en versnelt zowel de toegang als het zoeken naar inhoud.
 • Dynamic Database Cache (DDC) maakt het mogelijk de opslagcapaciteit dynamisch aan te passen om er beter gebruik van te maken en verhoogt de snelheid van Exchange Server.
 • De nieuwe zoekindex bevindt zich in de database van een postbus, wat het beheer sterk vereenvoudigt en het zoeken sneller maakt.
 • De Windows Server Core maakt een vereenvoudigde uitvoering mogelijk van een standaard versie van het serversysteem. Dit vereenvoudigt de configuratie en biedt meer beveiliging tegen indringers.
 • Client Access Rules bieden uitgebreide mogelijkheden om de toegang tot het configuratiegebied van de Exchange Server te beperken.
 • Nieuwe kalenderverbeteringen, vooral voor het organiseren van vergaderingen: o.a. Standaard einddatum, Niet doorsturen, verbeterd agendabeheer en meer opties voor het configureren van out-of-office berichten.
 • Verbeterde samenwerking aan documenten door de mogelijkheid om bestanden te uploaden en op te slaan in OneDrive voor Bedrijven.
 • Unified Messaging, geïntegreerde archiveringsfunctionaliteit, DLP

Overzicht van de belangrijkste Apparaat CAL's voor Exchange Server Standard en Enterprise Edition 2019 als gebruikte software

Apparaat CAL's van Wiresoft, die als gebruikte software worden aangeboden, hebben dezelfde toegangsmogelijkheden als overeenkomstige nieuwe licenties, om de functies te kunnen gebruiken die in elk van de twee edities van Exchange Server 2019 beschikbaar zijn. Gebruikte apparaat CAL's zijn een goedkope optie, vooral voor het MKB en organisaties, om de overeenkomstige eindapparaten uit te rusten met een toegangslicentie voor Exchange Server, ook al omdat hiermee licenties op maat kunnen worden verleend.

Algemene informatie over het licenseren van Exchange Server 2019 met CAL's

Voor de Standaard en Enterprise edities van Exchange Server 2019 biedt Microsoft Licentiebeheer licenties met een serverlicentie plus licenties voor clienttoegang; zoals vermeld moet de serverlicentie aangevuld worden met licenties voor eindtoestellen (of gebruikers), zodat medewerkers toegang hebben tot e-mails enz. CAL's die bij de serverlicentie horen zijn alleen voor IT beheerders en kunnen dus niet voor de typische diensten gebruikt worden. Alleen een client-toegangslicentie zoals de Device CAL geeft een medewerker dus de rechten om de Exchange Server functies op een eindtoestel met Windows te gebruiken. De CAL bevat geen extra software, behalve de toegangsrechten voor de Exchange Server 2019 client/server omgeving.

Wat zijn de voordelen van Device CALs voor Exchange Server 2019 Standard en Enterprise Edition?

CAL-gebaseerde licenties voor de Standard en Enterprise Editions van Exchange Server 2019 maken flexibel en op behoeften gebaseerd beheer van toegangsrechten voor de gebruikte computers mogelijk. Het Microsoft licentiemodel biedt in totaal twee soorten CAL's voor Exchange Server 2019:

 • Apparaat CAL voor Exchange Server 2019: geldt voor één speciaal eindapparaat (pc, laptop, tablet, telefoon) met servertoegangsrechten
 • Gebruikers CAL voor Exchange Server 2019: geldt voor één specifieke gebruiker tegelijk

Verschillende gebruiksopties voor Device CALs voor Exchange Server 2019 Standard en Enterprise

De Standard en Enterprise edities voor Exchange Server 2019 verschillen vooral in de schaalbaarheid van de eisen voor mailboxen. In principe is het echter mogelijk de functionaliteit van de Enterprise Editie te gebruiken met een voor de Standaard Editie geautoriseerde Apparaat CAL - maar dan is alleen een navenant kleiner aantal mailbox databases beschikbaar, en ook alleen de beperkte standaard functionaliteit. Apparaat CAL's voor de Enterprise Editie hebben daarentegen een uitgebreide reeks functies.

Let op versie compatibiliteit voor Device CALs voor Exchange Server 2019!

Een Device CAL voor de Exchange Server 2019 edities rust het betreffende eindtoestel niet alleen uit met de toegangsrechten voor deze versie, maar geeft ook toegang tot oudere Exchange versies zoals 2016 (downgrade). Dit geeft de Device CAL 2019 een voordeel boven oudere Device CAL versies, die geldig zijn voor de overeenkomstige vorige versie van Exchange Server, maar die niet gebruikt kunnen worden om toegang te krijgen tot de Exchange Server versie 2019 (upgrade).

Hoewel er momenteel geen recentere Device CAL's voor Exchange Server zijn dan de versie 2019, moet bij aanschaf altijd gelet worden op de compatibiliteit van de serverlicentie en de licentie voor clienttoegang, en op de editiespecifieke functionaliteiten die erin zitten.

Waar moet op gelet worden bij het licenseren van Exchange Server 2019 met een gebruikte Device CAL?

Zoals reeds vermeld, rust een Device CAL een enkel eindapparaat uit met toegangsrechten voor Exchange Server 2019. Als de registratie van de computer voltooid is, kan de Apparaat CAL niet meer op een ander eindtoestel overgebracht worden. Het is ook niet mogelijk om het CAL type te veranderen en een Device CAL als een User CAL te gebruiken.

Deze beperkingen in Microsoft licentiebeheer zijn bedoeld om oneigenlijke toegang tot de Exchange Server 2019 diensten te voorkomen. Zo bieden ze een grotere veiligheid voor een bedrijf en zijn communicatie, omdat vreemde of ongelicentieerde eindtoestellen geen toegang hebben tot e-mails en andere servergegevens.

Wat zijn de verschillen tussen Device CALs en User CALs voor Exchange Server 2019?

In principe verschilt de Device CAL voor Exchange Server 2019 niet van de User CAL wat functionaliteit betreft. Het verschil zit in de voordelen die de respectieve soort toegang tot de Exchange Server heeft. Daarnaast is er het aantal en de uitrusting van de werkstations in een bedrijf, en de workflow waarin de gebruikers de Exchange Server benaderen: In sommige MKB's bijvoorbeeld delen verschillende werknemers één eindtoestel om afwisselend de Exchange Server te benaderen en e-mails te bellen, enz. terwijl in andere bedrijven de gebruikers daarvoor via geheel verschillende eindtoestellen toegang krijgen.

Een met Windows uitgerust toestel met een Apparaat CAL kan gebruikt worden door elke medewerker die toestemming heeft om de Exchange diensten te benaderen. Als het eindtoestel met licentie mobiel is, b.v. een laptop of tablet, kan de betreffende gebruiker ook zelfstandig lokaal - b.v. onderweg of in het thuiskantoor - via Internet toegang krijgen tot de Exchange server. De Apparaat CAL biedt dus ook mogelijkheden voor mobiel gebruik.

Conclusie over apparaat CALs

Welk type client access licenties voor Exchange Server 2019 meer voordelen biedt voor gebruik in een bedrijf kan dus van geval tot geval verschillen. Behalve met het aantal werknemers dat de Exchange Server voor communicatie gebruikt, moet daarbij ook rekening gehouden worden met de overheersende vorm van toegang via bestaande eindapparatuur: Als verschillende medewerkers regelmatig een bepaald eindtoestel delen - mobiel of stand-alone - en het afwisselend gebruiken om toegang te krijgen tot de Exchange Server, bijvoorbeeld in ploegendienst, biedt Device CAL meer voordelen.

Of licentiëring met Device CALs voor Exchange Server 2019 gunstiger is dan met User CALs, omdat er dan minder licenties nodig zijn, volgt dus uit de typische bedrijfsworkflow. Kennis hiervan moet dus de basis vormen voor de keuze van CAL bij de aanschaf van gebruikte client access licenties voor Exchange Server 2019.

Apparaat CAL's voor Microsoft Exchange Server 2019 verkrijgbaar vanaf een enkele licentie in de Wiresoft online winkel

Apparaat CAL's voor Exchange Server 2019 zijn verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop voor slechts één licentie voor clienttoegang - eventuele volumelicenties van Microsoft zijn dan niet meer van toepassing. Tegelijk brengt hun aanduiding als "gebruikt" geen nadelen met zich mee voor hun bruikbaarheid - niet alleen omdat software in principe niet kan slijten.

Info over de herkomst van de Device CALs voor Exchange Server 2019 als gebruikte software van Wiresoft

Alle Device CAL's voor Exchange Server 2019 die Wiresoft als gebruikt aanbiedt zijn originele licenties, omdat ze ook binnen het Microsoft licentieprogramma worden aangeboden; in tegenstelling daarmee zijn CAL's van Wiresoft voormalige onderdelen van een Device Volume Licence voor Exchange Server 2019, die de vorige eigenaar, een bedrijf, gekocht heeft. Afzonderlijke toegangslicenties voor apparaten of de volledige volumelicentie voor apparaten werden door deze laatste aan Wiresoft doorverkocht en de volumelicenties werden in afzonderlijke licenties ontbonden. Deze Apparaat CAL's worden dus bestempeld als gebruikte software. Maar ondanks de nieuwe etikettering als gebruikte licenties, kunnen ze gebruikt worden als een nieuwe licentie voor toegang tot Exchange Server 2019, omdat ze daarvan niet verschillen door beperkingen in functionaliteit of in de gebruiksperiode.

Apparaat CAL's voor Exchange Server 2019 als gebruikte software bieden kopers zekerheid

De Device CALs voor Exchange Server 2019 die als gebruikte software worden aangeboden zijn niet alleen een kosteneffectieve optie voor het licenseren van Exchange Server voor Wiresoft klanten, het gebruik ervan is ook veilig en legaal! Wiresoft Device CALs voor Microsoft Exchange Server 2019 bieden je als klant ook de gebruikelijke koperszekerheid door onmiddellijke download na aankoop, inclusief onmiddellijke licentieactivering met een volumelicentiesleutel.

Is de aankoop of het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2019 legaal?

Niet alleen de Device CALs voor Exchange Server 2019 die je bij Wiresoft kunt kopen, maar ook alle andere aangeboden licenties voor clienttoegang komen uit bedrijfslicentie-inventarissen. Zowel elke verkoop als elke aankoop van CAL's is dus gebaseerd op de geldige jurisprudentie, die handel met door Microsoft gebruikte licenties uitdrukkelijk toestaat, wat bovendien steeds weer duidelijk bevestigd is door diverse rechterlijke uitspraken.

Zo heb je als klant wettelijke zekerheid bij het kopen van gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2019 en ook bij het gebruik ervan, omdat noch Wiresoft noch jij als koper en gebruiker daardoor wettelijke bepalingen overtreedt.

Nog een voordeel: de gebruikte software van Wiresoft is ook audit-proof dankzij het volledige bewijs van alle vorige kopers!

Samenvatting: Je voordelen bij het kopen van Device CALs voor Exchange Server 2019 als gebruikte software bij Wiresoft

Gebruikte software van Wiresoft voor Device CALs voor Exchange Server 2019 biedt je een gunstig alternatief voor de conventionele aanbiedingen van veel andere softwareleveranciers - dit geldt ook voor andere toegangslicenties.

Bovendien zijn er geen beperkingen op het minimum aantal te kopen Device CAL's, zodat licenties op maat en flexibel kunnen zijn - in plaats van een starre schaal. Klanten van Wiresoft kunnen de kosten van de toegangslicenties voor Exchange Server ook verminderen naar gelang van hun werkelijke gebruik van de serverdiensten.

In de Wiresoft Software Shop vind je niet alleen gebruikte apparaattoegangslicenties voor Exchange Server 2019, maar ook gebruikers CAL's en bijbehorende clienttoegangslicenties voor de huidige eerdere versies van MS Exchange Server, en ook softwarelicenties voor andere Microsoft server software, inclusief de bijbehorende benodigde toegangslicenties. Zo kun je je software inventaris op andere gebieden aanvullen met gebruikte licenties van Wiresoft, wat extra kosten voor nieuwe hardware vermijdt, evenals compatibiliteitsproblemen die veroorzaakt zouden kunnen worden door het gebruik van niet-uniforme software versies.

Behalve Device CALs en server licenties vind je in de Wiresoft Software Shop ook andere Microsoft softwareprogramma's - met alle voordelen die Gebruikte Software biedt. Heb je vragen over Device CALs voor MS Exchange Server 2019 of een ander Microsoft product, neem dan gerust contact op met ons deskundig advies in de chat of per e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën