Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10071
 • R18-04281
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 12,90 *

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x R2 User CAL
Systeem  Windows Server 
CAL Gebruiker CAL R2
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen
Terminal Server niet compatibel(bekijk RDS CAL )


Om de functies te kunnen gebruiken die beschikbaar zijn in Microsoft Windows Server 2012 R2 - die bij Wiresoft verkrijgbaar is in de Standard en Datacenter edities - is naast de serverlicentie ook een client access licentie per gebruiker nodig: de Windows Server 2012 R2 User CAL. Het verleent een geregistreerde gebruiker de bijbehorende toegangsrechten, die hij of zij vervolgens kan gebruiken op elk eindapparaat dat geschikt is voor Windows.

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"

Gebruikte User-CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012 R2

Om gebruik te kunnen maken van de functies van Microsoft Windows Server 2012 R2 - bij Wiresoft verkrijgbaar in de edities Standard en Datacenter - is naast de serverlicentie ook een licentie voor clienttoegang per gebruiker nodig: de Windows Server 2012 R2 User CAL. Het verleent een geregistreerde gebruiker de overeenkomstige toegangsrechten, die hij of zij vervolgens kan gebruiken op elk eindapparaat dat met Windows kan werken.

Volgens de regels van het licentiebeheer van Microsoft bevat de serverlicentie voor Windows Server 2012 R2 geen verdere gebruikersrechten, zodat deze bijkomend moeten worden verworven in de vorm van een gebruikers-CAL. Alleen de gebruiker die hiermee geregistreerd is, heeft toegang tot de Windows Server-functies.

User CAL's voor Windows Server 2012 R2 zijn bij Wiresoft niet alleen verkrijgbaar tegen bijzonder gunstige prijzen als gebruikte software - ze kunnen ook worden gekocht voor slechts één client-toegangslicentie - voor flexibele, op behoeften gebaseerde licentiëring van werknemers. Gebruikte softwaretoegangslicenties voor Windows Server 2012 R2 bieden dezelfde functionaliteiten als overeenkomstige User CAL's die in het Microsoft-volumelicentieprogramma als nieuwe goederen worden aangeboden - als ze daar al beschikbaar zijn.

Maak volledig gebruik van Windows Server 2012 R2 met een gebruikte gebruikers-CAL

De reeds gebruikte User CAL's bieden ook alle gebruiksmogelijkheden van de serverversie 2012 R2, de opvolger van Windows Server 2012: Door de ondersteuning van Windows 8 is deze ook cloud-ready, zodat een cloud-server kan worden aangemaakt om gegevens via een eindapparaat in de cloud te gebruiken.

Welke functies en voordelen zijn beschikbaar in de Windows Server 2012 R2 Datacenter en Standard edities met een gebruikers-CAL?

De Windows Server 2012 R2-versie is bij Wiresoft verkrijgbaar als Standard en Datacenter Edition. Het scala van functies is hetzelfde, maar zij verschillen in de verschillende mate van virtualisatiefuncties:

De Windows Server 2012 R2 Standard Edition is bedoeld voor bedrijven die helemaal geen virtualisatie gebruiken of slechts een paar virtuele machines exploiteren, terwijl de Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition alle functies bevat om een gevirtualiseerde cloudomgeving te exploiteren, evenals een willekeurig aantal virtuele machines in de Hyper-V-rol op de gebruikte Windows Server.

Naast talrijke optimaliseringen van functies op het gebied van netwerk, opslag en administratie - bijv. met verbeterde toegang en informatiebeveiliging evenals een virtuele desktopinfrastructuur met een voor touchscreens geoptimaliseerde gebruikersinterface - bevat Microsoft Windows Server 2012 R2 ook de serverfunctie IP Address Management (IPAM) en de volgende nieuwe functies, die ook beschikbaar zijn met een gebruikte User CAL:

 • Nieuwe, krachtigere Task Manager
 • Internet Information Service 8.0 met uitgebreide validatie certificaatbeheer
 • SMB 3.0 voor snellere en eenvoudigere toegang voor het delen van bestanden
 • Hyper-V biedt een hogere virtualisatiegraad met toegang tot virtuele servers op basis van RDP
 • PowerShell 3.0 voor effectief beheer van systeeminstellingen
 • Remote Desktop Protocol (RDP)-sessies lopen via de host, zodat er geen directe RDP-verbinding met de virtuele server nodig is
 • System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 ondersteunt Windows Server 2012 R2 en Hyper-V Server 2012 R2 voor parallelle werking
 • Generatie 2 VM's ondersteunen Secure Boot en de BIOS-standaard UEFI
 • Verbeterde ondersteuning voor Linux met dynamisch geheugen voor Linux-clients
 • Gegevensdeduplicatie op virtuele harde schijven
 • Storage Spaces verbinden SSD en SATA schijven
 • NTFS is aangevuld met het Resilient File System

User CALs in het Microsoft licentiesysteem

Samen met de release van Windows Server 2012 R2 heeft Microsoft het licentiemodel bijgewerkt. Afhankelijk van de editie is ofwel licentiëring per server cores mogelijk, zodat er geen extra User CAL's nodig zijn, ofwel licentiëring van de server plus het vereiste aantal Client Access Licences (CAL's). De laatste variant van toegangslicenties met gebruikers-CAL's is daarom vaak de gunstigere oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

In dit geval wordt elke serverlicentie aangevuld met bijvoorbeeld User CALs, die een gebruiker de overeenkomstige rechten verlenen om de typische Windows-serverfuncties te gebruiken. Afgezien van deze toegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2012 R2, bevat de gebruikers-CAL geen andere software.

Gebruik van User CAL's als gebruikte software voor de Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter edities

De User CAL's die als gebruikte software in de Wiresoft Shop worden aangeboden zijn daarom niet anders dan nieuwe User CAL's: ze bieden dezelfde mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten die beschikbaar zijn in de Windows Server 2012 R2 per Standard of Datacenter Edition. Voor veel bedrijven en organisaties zijn gebruikte User CAL's een voordeligere optie om werknemers uit te rusten met een licentie voor servertoegang; bovendien worden dergelijke oudere CAL-versies meestal niet meer als nieuw aangeboden. Het volgende overzicht geeft een overzicht van alle voordelen en speciale kenmerken van de door CAL gebruikte software.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor de Windows Server 2012 R2 Standard en Datacenter edities?

Client-toegangslicenties voor Windows Server 2012 R2 zijn beschikbaar in twee CAL-types:

 • User CAL voor Windows Server 2012 R2 - voor één gebruiker
 • Device CAL voor Windows Server 2012 R2 - voor één eindapparaat (bijv. PC, laptop, tablet, telefoon)

Wat zijn de verschillen tussen User CAL en Device CAL voor Windows Server 2012 R2?

User CAL en Device CAL's voor Windows Server 2012 R2 verschillen niet in de beschikbare functies en services. Het fundamentele verschil zit in de manier waarop toegangsmachtiging wordt verleend voor de Windows Server: Met de gebruikers-CAL krijgt een persoon toegang tot de Windows Server-diensten; met deze persoonlijke account kan hij of zij hiervoor afwisselend en onafhankelijk van de locatie geheel verschillende eindapparaten gebruiken, mits deze geschikt zijn voor Windows en een compatibele versie van het besturingssysteem hebben. Dit betekent dat de gebruiker bijvoorbeeld een laptop of tablet kan gebruiken wanneer hij onderweg is, de vaste computer op de werkplek vooraf, en zijn persoonlijke PC of laptop in het thuiskantoor, enzovoort. Licenties met User CALs kunnen daarom voordeliger zijn dan licenties met eindapparaten als werknemers in een bedrijf vaak mobiel werken en vaak hun e-mails controleren of servergegevens openen, enz. - in tegenstelling tot een werksituatie waarin meerdere gebruikers een en hetzelfde geregistreerde eindapparaat gebruiken.

Welk toepassingsgebied biedt de gebruikte User CAL voor Windows Server 2012 R2 in elk van de Standard- en Datacenter-edities?

Afhankelijk van of de Standard of Datacenter Edition van Windows Server 2012 R2 in een bedrijf of iets dergelijks is geïnstalleerd, zijn er verschillende functionaliteiten beschikbaar via de gebruikers-CAL: Het is mogelijk om de Datacenter Edition van Windows Server 2012 R2 te gebruiken met een gebruikers-CAL voor de Standard Edition - echter, alleen de beperkte functionaliteit van de Standard Edition is beschikbaar. De gebruikers-CAL voor de Datacenter-Editie biedt een uitgebreide reeks kenmerken en functies voor de Windows Server 2012 R2 Datacenter-Editie. Als Windows Server 2012 R2 Standard Edition wordt benaderd met deze gebruikers-CAL, dan is alleen de functionaliteit van de Standard Edition beschikbaar.

Let op versiecompatibiliteit van gebruikers CAL's voor Windows Server 2012 R2

De User CAL voor Windows Server 2012 R2 geeft de geregistreerde gebruiker, naast de gebruiksrechten van de beschikbare functionaliteiten afhankelijk van de editie, gebruiksrechten voor oudere Windows Server versies (downgrade). Omgekeerd bevat de User CAL voor Windows Server versie 2012 R2 geen rechten voor hogere serverversies zoals 2016 (upgrade). Voordat u User CAL's voor Windows Server 2012 R2 aanschaft, moet u daarom niet alleen kijken naar de beschikbare functies per editie, maar ook aandacht besteden aan de compatibiliteit tussen de bestaande Windows Server-licentie en de client-toegangslicentie.

Waar moet u nog meer op letten als u gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 R2 koopt?

Zoals reeds vermeld, geeft de gebruikers-CAL voor Windows Server 2012 R2 slechts één gebruiker een licentie en geeft hem de toegangsrechten die per editie zijn gedefinieerd. Zodra de registratie van de gebruiker voltooid is, kan de gebruikers-KAL niet meer aan een andere gebruiker worden overgedragen. In principe is het ook onmogelijk om het CAL type te veranderen en de User CAL als een Device CAL te gebruiken.

Deze in Microsoft Licentiebeheer vastgestelde bepalingen voor User CAL's zijn bedoeld om ongeoorloofde toegang tot Windows Server 2012 R2 te voorkomen, waardoor bedrijven meer bescherming van gegevens en veiligheid in de communicatie krijgen, aangezien serverdiensten en gegevens niet toegankelijk zijn zonder de User CAL.

Conclusie over gebruikte gebruikers-CAL's voor Microsoft Windows Server 2012 R2

Welk client access licentietype meer flexibiliteit biedt en ook de meest kosteneffectieve licentiëring in een bedrijf is, wordt van geval tot geval bepaald. Naast het aantal gelicenseerde medewerkers dat toegang heeft tot de Windows Server, is ook het aantal gebruikte eindapparaten van belang: zodra het merendeel van de gebruikers via verschillende eindapparaten en lokaal onafhankelijk van elkaar toegang heeft tot de Windows Server 2012 R2, biedt het licenseren met User CAL's meer voordelen.

Het beste uitgangspunt voor het kiezen van het CAL type is daarom een nauwkeurige kennis van de typische bedrijfsprocessen bij het gebruik van Windows Server 2012 R2. In de hierboven beschreven voorbeeldsituatie is licentieverlening met User CALs gunstiger voor het bedrijf dan licentieverlening met Device CALs, omdat er minder licenties voor client-toegang moeten worden aangeschaft.

User CALs voor Microsoft Windows Server 2012 R2 als gebruikte software in de Wiresoft Online Shop

User CALs als gebruikte software voor Windows Server 2012 R2 zijn in de Wiresoft Online Shop al vanaf één licentie verkrijgbaar - eventueel anders geldende Microsoft-voorschriften over licentieschaling zijn hier niet van toepassing; verder biedt gebruikte software geen verschillen in de vorm van nadelen of beperkingen ten opzichte van nieuwe licenties - ook omdat software in principe niet kan slijten.

Waar komt de door Wiresoft gebruikte software voor User CALs voor Windows Server 2012 R2 vandaan?

De gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 R2 die door Wiresoft worden aangeboden, zijn originele licenties uit het Microsoft-licentieprogramma; als zodanig maakten ze deel uit van een User Volume Licence voor Windows Server 2012 R2 die door een bedrijf werd gekocht en vervolgens aan Wiresoft werd verkocht. Volledige volumelicenties werden daarbij opgesplitst in individuele licenties en de daaruit voortvloeiende individuele User CAL's worden als gebruikte software aangeduid, maar kunnen net als een nieuwe licentie worden gebruikt voor toegang tot Windows Server 2012 R2, aangezien zij niet verschillen van nieuwe licenties door beperkingen in hun functionaliteit of in hun gebruiksperiode.

Beveiliging van kopers met gebruikte gebruikers-CAL's voor Windows Server 2012 R2

Het aanbod van gebruikte software voor User CALs voor Windows Server 2012 R2 van Wiresoft biedt klanten zekerheid bij het licenseren van Windows Server 2012 R2! Gebruikte gebruikers-CAL's bevatten daarom de gebruikelijke kopersbeveiliging met onmiddellijke download na aankoop, inclusief onmiddellijke licentieactivering met een geldige volumelicentiesleutel.

Is de aankoop en het gebruik van gebruikte gebruikers-CAL's voor Windows Server 2012 R2 legaal?

Zowel bij de aankoop van gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 R2 als bij het gebruik ervan, kunnen Wiresoft-klanten erop vertrouwen dat ze geen wettelijke voorschriften overtreden. Gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 R2 - net als andere client access licenties beschikbaar in de Wiresoft Shop - komen uit de licentie inventaris van bedrijven. Daarom is bij de handel in gebruikte gebruikers-CAL's de geldende jurisprudentie van toepassing, die zowel de verkoop als de aankoop en het gebruik van gebruikte Microsoft-gebruikers-CAL's uitdrukkelijk toestaat; dit is meermaals duidelijk bevestigd door diverse rechterlijke uitspraken. Gebruikte software van Wiresoft biedt ook hier controlezekerheid door het volledige bewijs van alle vorige kopers!

Voordelen van gebruikte User CAL's voor Windows Server 2012 R2 op een rijtje

Gebruikte software van Wiresoft voor User CALs voor Windows Server 2012 R2 is niet alleen redelijk geprijsd, maar ook in vergelijking met het CAL-aanbod van de meeste softwareleveranciers nog steeds hier in de winkel verkrijgbaar, ook al gaat het niet om een actuele versie - deze voordelen gelden ook voor andere client-toegangslicenties en serverlicenties van Microsoft als gebruikte software.

Bovendien elimineert licentiëring met gebruikte gebruikers-CAL's de vaak voorkomende tiering, zodat u aangepaste licenties kunt verlenen voor het exacte aantal eindapparaten in uw bedrijf - op basis van uw werkelijke gebruik van Windows Server-services.

Gebruikte CAL's van Wiresoft bieden de praktische mogelijkheid om ook oudere softwarevoorraden aan te vullen, omdat het aanbod zowel voor huidige als oudere softwareversies beschikbaar is; dit betekent dat compatibiliteitsproblemen, zoals die zouden kunnen worden veroorzaakt door het parallelle gebruik van verschillende softwareversies, kunnen worden vermeden, wat ook de kosten van de aanschaf van nieuwe hardware vermindert.

Naast User CAL's voor Windows Server 2012 R2 edities, kunt u ook de corresponderende Device CAL's als gebruikte software vinden in de Wiresoft Software Shop. Bovendien omvat het Wiresoft tweedehands softwareaanbod voor Microsoft software ook andere programma's - met alle voornoemde voordelen. Als u vragen hebt over User CALs voor MS Windows Server 2012 R2 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën