Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

  • SW10068
  • R18-04277
  • Permanent gyldig
  • Alle sprog
  • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 12,90 *

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x Apparaat CAL
Systeem  Windows Server 
CAL Apparaat CAL
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen
Terminal Server niet compatibel(bekijk RDS CAL )


Om beide functies in de Microsoft Windows Server 2012 versies te kunnen gebruiken - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de Standard en Datacenter edities - is naast een bijbehorende serverlicentie per eindapparaat een client access licentie nodig: de Windows Server 2012 Device CAL. Dit geeft de geregistreerde computer met Windows (pc, laptop, tablet) de bijbehorende toegangsrechten, die vervolgens ook weer door medewerkers gebruikt kunnen worden.

Voor verdere vragen over het product kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"

Gebruikte Device CAL's kopen voor Microsoft Windows Server 2012

Om gebruik te kunnen maken van beide functies van de Microsoft Windows Server 2012-versies - die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn in de Standaard- en Datacenter-edities - is naast een overeenkomstige serverlicentie per eindapparaat een licentie voor clienttoegang nodig: de Windows Server 2012 Device CAL. Hierdoor krijgt de geregistreerde computer met Windows-functionaliteit (PC, laptop, tablet) de overeenkomstige toegangsrechten, die vervolgens ook afwisselend door werknemers kunnen worden gebruikt.

De reden hiervoor is dat in het licentiebeheer van Microsoft de serverlicentie voor Windows Server 2012 gescheiden is van de toegangslicentie, zodat deze gebruiksrechten bijkomend moeten worden verworven in de vorm van een Device CAL. Alleen een eindapparaat dat via deze weg is geregistreerd, heeft toegang tot de Windows Server-functies.

Device CAL's voor Windows Server 2012 worden door Wiresoft tegen een redelijke prijs als gebruikte software aangeboden. Gebruikte softwaretoegangslicenties verschillen niet van vergelijkbare ongebruikte licenties van het Microsoft-volumelicentieprogramma - die daar ook niet langer beschikbaar zijn. Bovendien kunnen hier gebruikte Device CAL's worden gekocht vanaf een enkele clienttoegangslicentie - die flexibele, op behoeften gebaseerde licenties mogelijk maakt voor eindapparaten die toegang hebben tot Windows Server 2012. De Windows Server 2012 Device CAL kan ook worden gebruikt om gebruik te maken van de diensten van een server die is uitgerust met een Windows Server 2012 R2-licentie.

Gebruikt Device CAL's voor het gebruik van alle Windows Server 2012 diensten

Met de Device CAL's die Wiresoft aanbiedt als gebruikte software voor de Windows Server 2012 versie, de opvolger van Windows Server 2008 R2, zijn gegevens ook beschikbaar in de cloud via een overeenkomstig eindapparaat, etc. - meer hierover in het volgende.

Overzicht van de functionaliteiten die beschikbaar zijn met een Device CAL voor Windows Server 2012 / R2 in de Datacenter en Standard edities

Microsoft Windows Server 2012 is de opvolger van Windows Server 2008 R2 en de serverversie van Windows 8. Het verschilt in de eerste plaats door de volledige herziening van het taakbeheer, waarbij draaiende toepassingen in categorieën worden ingedeeld en niet-actieve worden gestopt voor betere prestaties. Windows Server 2012 bevat een bijgewerkte versie van Hyper-V, het virtualisatieplatform voor schaalbare virtuele switches, met Hyper-V Replica voor het distribueren van virtuele servers over meerdere hosts, in zowel de standaard- als de datacentereditie.

De 2012 R2-serverversie voegt ook functies toe zoals UEFI boot van VM's, snellere live migratie en uitbreidbaarheid naar meerdere sites, en auto-enablement van Windows in VM's van de tweede generatie. NTFS is aangevuld met het nieuwe bestandssysteem ReFS - speciaal voor opslag op bestandsservers. SMB 3-ondersteuning zorgt voor snellere en stabielere toegang tot fileshares, evenals versnellingsfuncties zoals RDMA of het gebruik van parallelle TCP-verbindingen tussen client en server via SMB Multichannel. Naast de beveiligingsrichtlijnen van Active Directory, regelt Dynamic Access Control de toegang tot bestanden, maakt PowerShell 3.0 ook configuratie via een webbrowser met Web Access mogelijk, evenals de directe uitvoering van Windows Workflow Foundation.

Device CAL's voor Windows Server 2012 kunnen ook worden gebruikt voor de versie Windows Server 2012 R2

In tegenstelling tot andere versies van Windows Server, kan een Device CAL voor Windows Server 2012 ook gebruikt worden voor de volgende hogere versie - Windows Server 2012 R2 - die enkele verbeteringen en uitbreidingen bevat.

Wiresoft biedt ook beide server versies aan als gebruikte software in de Standaard en Datacenter edities; deze verschillen in de verschillende mate van virtualisatie.

Microsoft licentiebeheer met CAL's

Parallel met de release van Windows Server 2012 heeft Microsoft ook zijn licentiemodel aangepast: Afhankelijk van de gekozen editie kan de server bijvoorbeeld per cores worden gelicentieerd, in welk geval geen aanvullende Device CAL's nodig zijn, of de server zelf, in welk geval aanvullende licenties voor clienttoegang nodig zijn. Dit model van toegangslicenties met CAL's is vaak het goedkopere alternatief voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Welke CAL-types zijn beschikbaar voor de Windows Server 2012 Standard en Datacenter edities?

Er zijn twee CAL-types beschikbaar voor client-toegangslicenties voor Windows Server 2012:

  • Device CAL voor Windows Server 2012 - voor een enkel eindapparaat (bijv. PC, laptop, tablet)
  • Gebruikers-CAL voor Windows Server 2012 - voor één gebruiker

Zoals hierboven vermeld, moet de Windows Server-licentie worden aangevuld met dergelijke Device CAL's of User CAL's, zodat de respectieve toegangsrechten kunnen worden verleend. De CAL's bevatten geen andere software dan de toegangsrechten voor de client/server-omgeving van Windows Server 2012 / R2.

Wat zijn de verschillen tussen Device CAL's en User CAL's voor Windows Server 2012?

Device CAL's verschillen van User CAL's voor Windows Server 2012 alleen in de vorm waarin de toegangsautorisatie voor de Windows Server wordt verleend: De Device CAL voorziet een specifiek eindapparaat dat geschikt is voor Windows van toegangsrechten tot de server en de beschikbare diensten en gegevens; elke werknemer die toegang heeft tot dit eindapparaat kan het vervolgens voor dit doel gebruiken; deze computer kan dan bijvoorbeeld afwisselend in ploegendienst worden gebruikt. Gaat het niet om een vaste computer op de werkplek, maar om een laptop of tablet, dan kunnen de serverdiensten ook lokaal zelfstandig worden gebruikt, bijvoorbeeld onderweg of in het thuiskantoor.

In een werksituatie waarin de meerderheid van de gebruikers afwisselend verschillende eindtoestellen gebruikt, biedt de gebruikers-KAL daarentegen meer mogelijkheden.

Beschikbaarheid en prijsvoordeel van gebruikte Device CAL's voor de Windows Server 2012 edities Standard en Datacenter

Voor veel bedrijven en organisaties die niet de nieuwste Windows Server-versie gebruiken, bijvoorbeeld uit kostenoverwegingen, zijn gebruikte Device CAL's niet alleen een voordelige oplossing om eindapparaten uit te rusten met een servertoegangslicentie voor Windows Server, maar ook een mogelijkheid om oudere CAL-versies te blijven gebruiken die niet langer door Microsoft en resellers worden aangeboden. Hier is gebruikte software van Wiresoft de geschikte oplossing, bijvoorbeeld om bestaande toegangslicenties voor eindapparaten aan te vullen.

In het volgende overzicht vindt u een samenvatting van alle voordelen en speciale kenmerken van gebruikte Device CALs.

Hoe kunnen gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 in de standaard- en Datacenter-edities worden gebruikt?

Met de gebruikte Device CAL zijn de verschillende schaalmogelijkheden van de Windows Server 2012 Standard en Datacenter edities beschikbaar, d.w.z.: Met een Device CAL voor de Standard Edition kan ook de Datacenter Edition van Windows Server 2012 of R2 gebruikt worden - maar dan is alleen de typische Standard functionaliteit beschikbaar. Met een Device CAL voor de Datacenter Edition en het uitgebreide bereik is toegang tot een Windows Server 2012 / R2 in de Standard Edition ook mogelijk, maar alleen de beperkte functionaliteit is beschikbaar.

Let bij Device CAL's voor Windows Server 2012 ook op de versiecompatibiliteit

De Device CAL voor Windows Server 2012 geeft toegang tot Windows Server 2012 en de eerstvolgende hogere versie 2012 R2, maar bevat geen toegangsrechten voor hogere serverversies, zoals 2016, dus het omvat geen upgrade. Oudere Windows Server versies zoals 2008 of 2008 R2 kunnen worden gebruikt (downgrade).

Bij de aanschaf van Device CAL's voor een Windows Server 2012 Edition moet u daarom ook letten op de compatibiliteit tussen de bestaande Windows Server-licentie en de geselecteerde licenties voor clienttoegang.

Waar moet nog meer op worden gelet bij het gebruik van een gebruikte Device CAL voor Windows Server 2012?

De licentievoorwaarden van Microsoft zijn ook van toepassing op gebruikte Apparaat CAL's: Zodra een specifiek eindapparaat is geregistreerd met de Device CAL voor Windows Server 2012, kan deze client-toegangslicentie niet meer worden overgedragen naar een ander apparaat. Bovendien is het in principe uitgesloten om het CAL type te veranderen en zo een Device CAL als een User CAL te gebruiken om een werknemer persoonlijk in te schrijven.

Deze bepalingen van Microsofts licentiebeheer hebben onder meer ten doel te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de Windows Server 2012-licentie, hetgeen een betere bescherming van de gegevens en van de communicatiebeveiliging in een onderneming beoogt.

Het gebruik van gebruikte apparaat CAL's voor Microsoft Windows Server 2012

Afhankelijk van de organisatie of het bedrijf bieden de twee soorten licenties voor clienttoegang zowel flexibelere gebruiksopties als kosteneffectievere licenties. Om het juiste CAL type te vinden, is het aantal eindapparaten dat gebruikt wordt om toegang te krijgen tot de Windows Server doorslaggevend, naast het vereiste aantal werknemers met een licentie. Device CAL's bieden een groter voordeel, vooral als verschillende gebruikers regelmatig een specifiek eindapparaat gebruiken - zelfs lokaal onafhankelijk - om toegang te krijgen tot de Windows Server 2012-services.

De beste voorwaarde voor de aankoop van gebruikte CAL's is dan ook een precieze kennis van de typische workflows. In de beschreven voorbeeldsituatie is licentiëring met gebruikte Device CAL's voordeliger en dus ook kosteneffectiever, omdat er minder licenties voor client-toegang hoeven te worden aangeschaft. Het Wiresoft team zal u hierover graag adviseren.

Wat is Wiresoft gebruikte apparaat CAL's voor Microsoft Windows Server 2012?

Gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 zijn bij Wiresoft individueel verkrijgbaar, de gebruikelijke licentieschalen van Microsoft zijn niet van toepassing; verder onderscheidt gebruikte software zich niet van nieuwe licenties door nadelen of beperkingen - omdat een software in principe niet kan slijten.

Waar komen de gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 van Wiresoft vandaan?

Gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 die door Wiresoft worden aangeboden zijn originele licenties en onderdeel van een Device Volume Licence uit het Microsoft licentieprogramma die een bedrijf heeft gekocht en vervolgens aan Wiresoft heeft verkocht. Na aankoop kunnen volledige volumelicenties ook worden opgesplitst in afzonderlijke licenties; de resulterende CAL's voor afzonderlijke apparaten worden dan gebruikte software genoemd en kunnen net als een nieuwe licentie worden gebruikt om een eindapparaat te registreren.

Gebruikte software met kopersbeveiliging - ook voor apparaat-CAL's voor Windows Server 2012

Bij het kopen van Wiresoft gebruikte software - of het nu gaat om Device CAL's voor Windows Server 2012 of andere CAL's - hebben onze klanten dezelfde voordelen als bij het kopen van nieuwe licenties: Gebruikte apparaat-CAL's bieden de koper ook zekerheid met een onmiddellijke download na de voltooide aankoop en een onmiddellijke activering van de licentie met behulp van een geldige volumelicentiesleutel.

Is de aankoop en het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 legaal?

Niet alleen bij de aankoop, maar ook bij het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 met een eindapparaat, kunnen Wiresoft-klanten erop vertrouwen dat ze geen wettelijke voorschriften overtreden: De gebruikte Device CAL's voor Windows Server 2012 die in de Wiresoft Shop worden aangeboden - evenals andere licenties voor client-toegang - zijn afkomstig uit de licentie-inventaris van bedrijven. Zowel de handel in als het gebruik van gebruikte Device CAL's is derhalve gebaseerd op de geldige jurisprudentie, die beide uitdrukkelijk toestaat; dit feit is keer op keer bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken. Gebruikte software van Wiresoft kenmerkt zich ook door de volledige bewijsvoering van alle kopers door middel van auditbeveiliging!

De voordelen van Device CAL's voor Windows Server 2012 als gebruikte software op een rijtje

Gebruikte Device CAL's van Wiresoft zijn niet alleen voor Windows Server 2012 tegen lage prijzen verkrijgbaar, maar ook als toegangslicenties voor zowel recentere als oudere versies van serverprogramma's in de shop - dit geldt ook voor andere serversoftware van Microsoft, evenals de bijbehorende client-toegangslicenties.

Dit geeft u de mogelijkheid om oudere softwarevoorraden aan te vullen met gebruikte CAL's van Wiresoft. Zo vermijdt u compatibiliteitsproblemen wanneer u verschillende softwareversies naast elkaar gebruikt, wat uiteindelijk ook de kosten voor de aankoop van nieuwe hardware kan vermijden.

Bovendien elimineert licentiëring met gebruikte Device CAL's de gebruikelijke licentiëringsschaal, wat betekent dat u alleen precies het aantal toegangslicenties kunt kopen dat overeenkomt met uw werkelijke behoeften bij het gebruik van de Windows Server-services.

In de Wiresoft Software Shop voor gebruikte software vindt u Device CAL's voor de Windows Server 2012 edities, die ook beschikbaar zijn, evenals de respectievelijke User CAL's. Het aanbod gebruikte software van Wiresoft omvat ook vele andere Microsoft softwareprogramma's - met alle beschreven voordelen. Als u vragen hebt over licenties met Device CALs voor MS Windows Server 2012 of een ander Microsoft-product, kunt u contact met ons opnemen via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën