Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10051
 • 381-04396
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 24,90 * € 26,90 * (7,43% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Hoeveelheid 1x Device CAL
Systeem  Exchange-server
CAL Device CAL
Omvang van de levering Gebruiksrecht
Duur Onbeperkt
Talen Alle talen


De voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de feitelijke serverlicentie, ook een clienttoegangslicentie voor eindapparaten: de Exchange Server 2016 Device CAL. Alleen deze licentie verleent een specifieke geregistreerde computer (pc, laptop, tablet, mobiele telefoon) de bijbehorende toegangsrechten.

Neem voor verdere vragen over het product contact op met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"

Apparaat CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 als gebruikte software

Voorwaarde voor toegang tot alle services van Microsoft Exchange Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Enterprise is, naast de eigenlijke serverlicentie, ook een clienttoegangslicentie voor eindapparaten: de Exchange Server 2016 Device CAL. Alleen dit verleent een specifieke geregistreerde computer (PC, laptop, tablet, mobiele telefoon) de overeenkomstige toegangsrechten.

In overeenstemming met de bepalingen van Microsoft licentiebeheer bevat de serverlicentie voor Exchange Server 2016 geen verdere gebruikersrechten, zodat deze afzonderlijk moeten worden aangeschaft in de vorm van een Device CAL. Het geregistreerde eindapparaat kan vervolgens door elke bevoegde gebruiker worden gebruikt om toegang te krijgen tot de respectieve functies van de Exchange Server.

Gebruikte Device CAL's voor de Exchange Server 2016 Standard en Enterprise Editions zijn tegen een redelijke prijs verkrijgbaar bij Wiresoft - voor flexibele, op behoeften gebaseerde licenties van de eindapparaten zijn deze ook afzonderlijk verkrijgbaar. Als gebruikte software bieden deze licenties voor endpoint-toegang dezelfde functionaliteit als de Device CAL's voor Exchange Server 2016 die als nieuw worden aangeboden via het officiële Microsoft Volume Licensing Program.

Haal het meeste uit Exchange Server 2016 met een tweedehands Device CAL

De Microsoft Exchange Server 2016 vormt de onmisbare basis voor de controle en het beheer van relevante processen van het communicatiesysteem in een moderne onderneming. De Exchange Server fungeert als interface voor interne en externe  communicatie en verbindt alle medewerkers of afdelingen over de locaties heen, waardoor ook de effectiviteit van workflows toeneemt: Exchange Server 2016 maakt centraal beheer en overzichtelijke archivering van e-mails en contacten en taken mogelijk; het geïntegreerde versiebeheer verbetert ook het gezamenlijk werken aan documenten. In de 2016-versie is het aantal serverrollen in de serverarchitectuur teruggebracht tot twee: Mailbox en Edge Transport; daarnaast is ook het schalen van mailboxen vereenvoudigd en is de ondersteuning voor clouddiensten geoptimaliseerd. Andere kenmerken:

 • De eDiscovery-zoekarchitectuur heeft toegang tot meerdere servers en werkt zowel asynchroon als op afstand.
 • Contextuele filters verbeteren de ontdekking van informatie.
 • Content search is schaalbaarder door het aantal doorzoekbare mailboxen en archiefmailboxen uit te breiden tot een totaal van 20.000.
 • Het beheer voor het verzenden van gegevens via Outlook 2016 of Outlook on the is onder meer verbeterd door aanpasbare toegangsrechten.
 • Hybride scenario's voor mailboxen worden ook ondersteund.
 • Data Loss Prevention (DLP) in de Enterprise Edition verhoogt de beveiliging van gegevens, zelfs voor e-mails die potentiële malware bevatten.
 • Het Outlook-standaardprotocol MAPI over HTTP optimaliseert de betrouwbaarheid en stabiliteit van Exchange-verbindingen.

Informatie over gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2016 Standard- en Enterprise-Edition in één oogopslag

Device CAL's die bij Wiresoft als gebruikte software worden aangeboden, zijn niet anders dan overeenkomstige nieuwe Device CAL's, omdat ze dezelfde mogelijkheden bieden om te profiteren van de functies die beschikbaar zijn met Exchange Server 2016 edities Standard en Enterprise. Gebruikte software voor Device CAL's biedt veel bedrijven en instellingen daarom een kosteneffectief alternatief om eindapparaten uit te rusten met een licentie voor toegang tot Exchange Server. In het volgende overzicht worden alle voordelen en speciale kenmerken toegelicht.

Microsoft Licentiebeheer met CAL's voor Exchange Server 2016

Microsoft License Management geeft uitleg over alle voorzieningen voor de aanvullende uitrusting van apparaten of eindapparaten met toegangsrechten voor Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise, zodat gebruikers via die apparaten toegang kunnen krijgen tot e-mails en dergelijke. Dergelijke CAL's die al in de serverlicentie zijn opgenomen, zijn echter uitsluitend bedoeld voor beheerders en mogen daarom niet worden gebruikt voor Exchange-typische diensten. Alleen een client-toegangslicentie zoals de Device CAL voorziet het eindapparaat van de rechten zodat één - of meerdere - medewerkers de Exchange Server-functies kunnen gebruiken. Deze Device CAL bevat geen extra software naast de speciale toegangsrechten voor de Exchange Server 2016 client/server-omgeving.

Welke soorten CAL's zijn beschikbaar voor Exchange Server 2016 Standard- en Enterprise edition?

CAL-gebaseerde licenties voor Exchange Server 2016 in de Standard - en Enterprise-edities bieden nauwkeurig beheer van toegangsrechten voor alle geschikte computers (vast of mobiel) in een organisatie. Het Microsoft-licentiemodel biedt in totaal twee soorten CAL's voor Exchange Server 2016:

 • Device CAL voor Exchange Server 2016 voor een specifiek eindpuntapparaat (pc, laptop, tablet, telefoon)
 • User CAL voor Exchange Server 2016 - voor één specifieke gebruiker

Wat zijn de verschillen tussen Device CAL's en User CAL's voor Exchange Server 2016?

In principe verschilt de Device CAL voor Exchange Server 2016 niet van de User CAL als het gaat om beschikbare functies en services. Er is echter een belangrijk verschil in de voordelen die de respectieve soorten toegang tot de Exchange Server bieden: Afhankelijk van het aantal en de configuratie van de werkstations in een bedrijf en de workflows waarin toegang tot de Exchange Server wordt verkregen, kunnen verschillende werknemers voor dit doel één eindapparaat delen om beurtelings toegang tot de Exchange Server te verkrijgen, of kan één enkele gebruiker hiervoor volledig verschillende eindapparaten gebruiken.

Het eindapparaat dat is geautoriseerd voor toegang met een Device CAL en Windows-geschikt is, kan worden gebruikt door elke werknemer die hiertoe toestemming heeft om de beschikbare Exchange-services te gebruiken. In een bedrijf met ploegendienst bijvoorbeeld, delen verschillende werknemers één eindapparaat om e-mails op te halen, enz. zodat hier minder licenties voor clienttoegang nodig zijn dan bij een gebruikers-CAL.

Als dit eindapparaat waarvoor een licentie is verleend ook als mobiel apparaat kan worden gebruikt, bijvoorbeeld een laptop, tablet of smartphone, kan de betreffende gebruiker hiermee ook via internettoegang toegang krijgen tot de Exchange Server, ongeacht de locatie - bijvoorbeeld onderweg, vanaf een andere locatie of thuisOffice. Een Device CAL biedt vervolgens ook opties voor mobiel gebruik.

Wat zijn de verschillen tussen Device CAL's voor Exchange Server 2016 in de edities Standard en Enterprise?

De Device CAL's voor MS Exchange Server 2016 bieden verschillende functionaliteiten afhankelijk van de Standard of Enterprise Edition, voor de Enterprise Edition door de hogere schaalbaarheid van de mailbox aanvragen. Het is echter ook mogelijk om de Exchange Server Enterprise Edition te gebruiken met een Device CAL voor de Standard Edition - met de overeenkomstige beperkte functionaliteit van de Standard Edition en ook het lagere aantal mailboxdatabases. De Device CAL's voor de Enterprise Edition bieden daarom, met een bijbehorende Enterprise Edition serverlicentie, een uitgebreide reeks services en functies, zoals die vaak nodig zijn in grotere bedrijven of organisaties, inclusief preventie van gegevensverlies.

Let op versiecompatibiliteit van Device CAL's voor Exchange Server 2016

Naast de beschikbare functionaliteiten, afhankelijk van de editie, rust de Device CAL voor Exchange Server 2016 een computer enz. niet alleen uit met de toegangsrechten voor precies deze serverversie, maar autoriseert deze ook om toegang te krijgen tot oudere Exchange-versies, zoals 2013 (downgrade). Een Device CAL voor Server versie 2016 kan echter niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot de hogere Exchange Server versie 2019 (upgrade).

Daarom moeten kopers van Device CAL's voor Exchange Server, naast de functies die per editie beschikbaar zijn, altijd rekening houden met de compatibiliteit tussen de gebruikte serverlicentie en de licenties voor clienttoegang.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij het licenseren van Exchange Server 2016 met Device CALs?

Een Device CAL voor Exchange Server versie 2016 is geldig voor precies één eindapparaat en voorziet dit van de bijbehorende toegangsrechten. Zodra de registratie voltooid is, kan de Apparaat CAL niet worden overgedragen naar een ander eindapparaat. Het is ook niet mogelijk om het CAL type te wijzigen, in dit geval: om de Device CAL als een User CAL te gebruiken.

Het doel van deze licentiebeheerbepalingen van Microsoft is om oneigenlijke toegang tot Exchange Server 2016 te voorkomen en een bedrijf meer zekerheid te bieden op het gebied van communicatie, omdat computers zonder licentie geen toegang kunnen krijgen tot e-maildiensten en servergegevens.

Conclusie over het kiezen van apparaat CALs

Welk client access licentietype voor het gebruik van Exchange Server 2019 een bedrijf meer mogelijkheden biedt, blijkt dus altijd uit het individuele geval. Naast het aantal eindtoestellen dat gebruik maakt van de Exchange Server, speelt ook het aantal gebruikers hier een rol: zodra meerdere medewerkers om beurten gebruik maken van één eindtoestel om toegang te krijgen tot de Exchange Server, biedt de Device CAL meer voordelen.

Het kennen van de typische scenario's van uw bedrijf is het beste startpunt voor het kiezen van het juiste CAL-type voor Exchange Server 2016. Het kan voor een bedrijf goedkoper zijn om een licentie te nemen met Device CAL's dan met User CAL's, omdat er in totaal minder toegangslicenties hoeven te worden aangeschaft.

Gebruikte Device CAL's voor Microsoft Exchange Server 2016 zijn verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop voor slechts één enkele licentie

Gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2016 zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop - omdat eventuele Microsoft-volumelicentievoorschriften met betrekking tot tiering hier niet van toepassing zijn; bovendien zijn er geen nadelen of beperkingen in de bruikbaarheid van gebruikte software - niet alleen omdat software in principe niet kan slijten. Meer hierover hieronder.

Waar komen de Device CAL's voor Exchange Server 2016 vandaan die door Wiresoft als gebruikte software worden aangeboden?

Device CAL's voor MS Exchange Server 2016 die door Wiresoft als gebruikt worden aangeboden, zijn originele licenties van het Microsoft licentieprogramma; als gebruikte Device CAL's maakten ze eerder deel uit van een eerder door een bedrijf aangeschafte Device Volume License voor Exchange Server 2016. Deze volumelicentie en individuele apparaattoegangslicenties die niet nodig waren, werden door Wiresoft gekocht en de volumelicentie werd in individuele licenties opgesplitst. De resulterende zogenaamde Single Device CALs worden dan als gebruikte software aangeduid. Ondanks hun aanduiding als gebruikte toegangslicenties, kunnen ze echter worden gebruikt als een ongebruikte licentie voor toegang tot Exchange Server 2016, omdat ze niet verschillen wat betreft beperkingen op functionaliteit of gebruikstijd.

Device CAL's voor Exchange Server 2016 als gebruikte software bieden koper zekerheid

Het aanbod van Wiresoft van tweedehands software in Device CAL's voor Exchange Server 2016 biedt klanten een betaalbare licentieoptie voor Exchange Server 2016, omdat het gebruik ervan veilig is! Gebruikte apparaat-CAL's van Wiresoft bieden ook de gebruikelijke kopersbeveiliging met onmiddellijke download na aankoop en onmiddellijke licentieactivering met een geldige volumelicentiesleutel.

Zijn de aankoop en het gebruik van gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2016 legaal?

Device CAL's voor Exchange Server 2016, evenals andere clienttoegangslicenties die bij Wiresoft worden aangeboden, komen uit de licentie-inventaris van bedrijven. Hieruit volgt dat de handel in gebruikte CAL's gebaseerd is op geldige jurisprudentie, die zowel de verkoop als de aankoop en het gebruik van gebruikte Microsoft-licenties uitdrukkelijk toestaat; verschillende rechterlijke uitspraken hebben dit feit keer op keer duidelijk bevestigd.

Klanten van Wiresoft hebben dus rechtszekerheid wanneer ze gebruikte Device CAL's voor Exchange Server 2016 kopen en gebruiken, omdat ze daarbij geen wettelijke voorschriften overtreden.

Gebruikte software van Wiresoft biedt ook controlezekerheid door een volledig bewijs van alle vorige kopers!

Overzicht van alle voordelen van Device CALs voor Exchange Server 2016 als gebruikte software

Gebruikte software van User CALs voor Exchange Server 2016 van Wiresoft vertegenwoordigt een laaggeprijsd alternatief in vergelijking met vergelijkbare nieuwe software van conventionele softwareleveranciers - dit prijsvoordeel geldt ook voor andere server gebruikte software met bijbehorende toegangslicenties van Microsoft.

Licenties met gebruikte Device CAL's bevatten geen numerieke beperkingen op het moment van aankoop zoals de gebruikelijke tiering, daarom kunt u licenties op maat maken, aangezien deze overeenkomen met het werkelijke gebruik van de serverdiensten over het exacte aantal eindapparaten in uw bedrijf. Zo kunnen Wiresoft-klanten ook hun licentiekosten voor toegang tot Exchange Server verminderen door het aantal licenties flexibel te kiezen.

Gebruikte licenties van Wiresoft bieden daarom een bijzonder voordelige manier om de software-inventaris tegen een redelijke prijs aan te vullen. De beschikbaarheid van meerdere versies van de software helpt ook om compatibiliteitsproblemen te vermijden die zouden kunnen worden veroorzaakt door het gebruik van niet-uniforme softwareversies, waardoor ook de kosten voor de aankoop van nieuwe hardware worden verminderd. In de Wiresoft Software Shop vindt u daarom niet alleen Device CAL's voor Exchange Server 2016, maar ook de bijbehorende User CAL's als gebruikte software, evenals client-toegangslicenties voor andere versies van MS Exchange Server.

Het aanbod gebruikte software van Wiresoft omvat ook Microsoft-software voor gebruik in andere bedrijfssectoren - met alle genoemde voordelen. Als u vragen hebt over Device CAL's voor MS Exchange Server 2016 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën