Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL

MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL

€ 3.186,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

 • SW10397
 • 359-06320
 • Voordelen

  - Snelle levering
  - Geautoriseerd origineel product
  - Verzending binnen 24 uur
  - Chat, e-mail en telefonische ondersteuning
25x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software Naast de licenties van...meer
Productinformatie "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"

25x Device CALs voor MS SQL Server 2016 als gebruikte software

Naast de licenties van Microsoft SQL Server 2016 in de Standard Edition zijn aanvullende licenties voor clienttoegang nodig voor gebruik, bijvoorbeeld in de vorm van SQL Server 2016 Device CAL's; dit geeft vijfentwintig individuele, geregistreerde eindapparaten toegangsrechten tot de SQL Server. Bij de Server/CAL-licenties voor SQL 2016 Server in de Standard Edition bevat de serverlicentie namelijk geen verdere gebruikersrechten; deze moeten apart worden aangeschaft, bijvoorbeeld voor een eindapparaat in de vorm van een Device CAL. Voor elk eindapparaat wordt een enkele Device CAL uitgegeven, die alleen de computer die ermee is uitgerust toestemming geeft om toegang te krijgen tot de server.

SQL Server 2016 Device CAL's als gebruikte software van Wiresoft hebben niet alleen een groot prijsvoordeel ten opzichte van vergelijkbare aanbiedingen uit de softwarehandel, ze zijn ook nog eens individueel verkrijgbaar. Ze hebben dezelfde functionaliteiten als de device client access licenties voor SQL Server 2016 die beschikbaar zijn in het officiële Microsoft volume licensing programma.

Profiteer van alle voordelen van MS SQL Server 2016, zelfs met een gebruikte Device CAL

De SQL Server 2016 Standard Edition biedt functies voor zowel het ontwerp als het beheer van hybride, schaalbare databaseplatforms. De in deze versie opgenomen functies ondersteunen onder meer ook de uitvoering van intelligente bedrijfskritische toepassingen. Met een Device CAL profiteren gebruikers van Hadoop- en cloudintegratie, R-analyses en uitgebreide query-opties; de verbeterde beveiliging van SQL Server 2016 ondersteunt efficiënte en veilige bedrijfsprocessen. Andere nieuwe functies en verbeteringen zijn:

 • Geoptimaliseerde serverprestaties, inclusief in-memory functies, temporele tabellen voor datahistoriek, in-memory kolomopslag en query store
 • SQL Server R Services incl. de statistische taal R voor versnelde uitvoering van R-scripts rechtstreeks op de SQL Server
 • Master Data Services voor efficiënt beheer en levering van stamgegevensreeksen
 • SQL Server Reporting Services voor het maken van mobiele of gepagineerde rapporten
 • Analysediensten om analytische gegevens te verstrekken voor verslagen van bedrijfs- en rapportagediensten
 • Verbeterde beveiliging met Row-Level Security (RLS), altijd versleuteld en dynamische gegevensafscherming
 • Verbeterde cloud-ondersteuning door Stretch Databases-integratie
 • Ondersteuning voor conventionele OLAP-oplossingen (Online Analytical Processing)
 • Transact-SQL voor maximale SQL server prestaties
 • PolyBase voor het verwerken van Transact-SQL queries uit externe gegevensbronnen

Apparaat CAL's voor SQL Server Standard Edition 2016

Een gebruikte Device CAL van Wiresoft heeft dezelfde functionaliteiten als een eerder ongebruikte om gebruik te kunnen maken van de services van de SQL Server 2016 Standard Edition: Dit betekent dat met name kleine en middelgrote bedrijven baat hebben bij licenties via Server/CAL, waarvoor, zoals reeds vermeld, naast de serverlicentie een bepaald aantal Client Access Licenses voor Devices vereist is.

Licenties voor SQL Server 2016 met serverlicenties plus CAL's

De alternatieve licentieoptie voor SQL Server 2016 met een serverlicentie plus Device CAL's is door Microsoft gedefinieerd in de licentievoorschriften: dit licentiemodel wordt daar Server/CAL-licentie genoemd. Microsoft licentiebeheer maakt een onderscheid tussen de basislicenties van een SQL Server en de aanvullende licenties van individuele eindapparaten of gebruikers. Met Server/CAL-licenties is voor elke server waarop een SQL Server-instance wordt uitgevoerd een Standard Server Licence 2016 nodig, en voor toegang tot de SQL Server die op deze manier is gelicentieerd, een afzonderlijke toegangslicentie(Device CAL) voor elk specifiekeindapparaat, die is bedoeld voor een identieke of hogere serverversie.

Alleen de Device CAL geeft een pc, laptop, enz. toestemming om de SQL Server-functies van versie 2016 te gebruiken; de CAL's die bij de serverlicentie worden geleverd, bieden alleen beheerdersrechten! Deze licentie voor clienttoegang voor eindapparaten bevat geen software die geïnstalleerd moet worden, maar bestaat alleen uit de toegangsrechten in de client/serveromgeving voor SQL Server 2016.

Versiecompatibiliteit van SQL Server 2016 en Device CAL's moet in acht worden genomen

Met een Device CAL voor SQL Server 2016 krijgt een eindapparaat niet alleen toegangsrechten voor SQL Server 2016, maar ook voor oudere versies van SQL Server, bijv. 2014 (downgrade). De Device CAL voor SQL Server 2016 kan echter niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot een hogere SQL Server-versie, zoals 2019 (upgrade). Daarom moet u bij de aanschaf van Device CAL's voor SQL Server 2016 letten op de compatibiliteit van de serverlicentie en de toegangslicentie.

Waarom is er een alternatieve licentie voor SQL Server 2016 Standard Edition met CAL's?

Voor standaardedities van SQL Server in versie 2016 biedt Microsoft naast core-licenties ook CAL-gebaseerde licenties van apparaten (eindapparaten) of gebruikers aan. Met dit soort licenties voor servertoegang wordt vooral rekening gehouden met kleine en middelgrote ondernemingen, waarvan SQL Server vaak minder goed presteert, maar wel voldoende is voor hun behoeften. De aankoop van client-toegangslicenties voor meerdere apparaten is dan meestal goedkoper dan serverlicenties per cores.

Naast de serverlicentie biedt het Microsoft-licentiemodel twee soorten CAL's voor toegang tot SQL Server 2016:

 • SQL Server 2016 Device CAL: hiermee krijgt een specifiek eindapparaat (pc, laptop, tablet, telefoon) servertoegangsrechten
 • SQL Server 2016 User CAL: dit geeft servertoegangsrechten aan een specifieke gebruiker

Waar moet ik rekening mee houden bij het licenseren met Device CALs voor SQL Server 2016?

Met de Device CAL krijgt een specifiek eindapparaat(device) toegangsrechten voor SQL Server 2016. Nadat de registratie is voltooid, kan dit op een later tijdstip niet meer worden gewijzigd. In principe is het niet mogelijk om het CAL type te veranderen - van Device naar User CAL of vice versa. Deze beperkingen zijn bedoeld om misbruik van CAL's te voorkomen, en dit licentiesysteem biedt ook meer veiligheid omdat het voorkomt dat onbevoegde of buitenlandse gebruikers toegang krijgen tot de server van een bedrijf.

Wat zijn de voordelen van de Device CAL voor SQL Server 2016?

De functionaliteit van een Device CAL verschilt in principe niet van de toegangslicentie voor de client op gebruikersbasis. De respectieve voordelen kunnen echter worden gezien in het type typische of meest frequente SQL Server-toepassingen: bedrijven waarin een SQL Server wordt gebruikt, kunnen verschillen zowel wat betreft het aantal gerelateerde werkstations als de gebruikelijke workflows waarin de SQL Server wordt gebruikt: Met name in het MKB delen werknemers één computer voor overeenkomstige projecten of gebruiken deze in ploegendienst, terwijl gebruikers in andere werkomgevingen regelmatig toegang hebben tot de SQL-server via geheel verschillende eindapparatuur.

Aangezien de apparaatlicentie voor SQL Server 2016 gebonden is aan één eindapparaat dat geschikt is voor Windows - en niet aan een specifieke gebruiker om toegang te krijgen tot de SQL Server - biedt dit verschillende gebruiksmogelijkheden: als het gelicentieerde eindapparaat bijvoorbeeld een laptop of tablet is die onderweg wordt gebruikt, kan de betreffende gebruiker niet alleen op de werkplek in het bedrijf toegang krijgen tot de SQL Server, maar ook lokaal zelfstandig - bijvoorbeeld onderweg of in het thuiskantoor. Bij gebruik van de Device CAL via een PC, vindt de toegang tot de SQL Server natuurlijk alleen plaats op de bedrijfslocatie.

Conclusie

Welk CAL-type voor SQL Server 2016 uitgebreidere gebruiksopties mogelijk maakt, hangt af van het gangbare toepassingsscenario in een bedrijf. Dit weten is belangrijk, omdat de beslissing voor het respectieve type client access-licentie voor SQL Server 2016 bij de aankoop moet worden genomen, aangezien het Microsoft-licentiesysteem niet voorziet in de mogelijkheid om achteraf een Device CAL te wijzigen in een User CAL of omgekeerd en dit dus uitsluit.

Er moet rekening worden gehouden met het hoofdgebruik van de gelicentieerde eindapparaten, evenals met het aantal werknemers: als één en dezelfde computer afwisselend door verschillende werknemers wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de SQL Server, dan biedt Device CAL licensing meer voordelen, ongeacht of het eindapparaat intern, extern of mobiel wordt gebruikt.

Koop Device CAL's voor Microsoft SQL Server 2016 vanaf een enkele licentie in de Wiresoft Online Shop

Device CAL's voor MS SQL Server 2016 zijn ook verkrijgbaar in de Wiresoft Online Shop als licenties voor één gebruiker - de gebruikelijke volumelicentievoorschriften zijn niet van toepassing op gebruikte software, zonder dat "gebruikt" nadelen betekent voor de bruikbaarheid van Device CAL's, aangezien software niet kan slijten.

Wat zijn gebruikte Device CALs voor SQL Server 2016?

De Device CAL's voor SQL Server 2016 van Wiresoft zijn toegangslicenties voor eindapparaten, omdat ze ook beschikbaar zijn binnen het toepassingsgebied van het Microsoft licentieprogramma; het verschil met deze is dat ze ooit deel uitmaakten van een volumelicentie voor eindapparaten voor SQL Server 2016, die eerder door een bedrijf werd gekocht en de individuele toegangslicenties voor apparaten die dit bedrijf niet nodig had of de volledige volumelicentie werden doorverkocht aan Wiresoft. Bij Wiresoft werd de volumelicentie opgeheven en omgezet in individuele licenties, waarbij de Device CAL's als gebruikte software werden gekenmerkt. Zoals reeds vermeld, zijn gebruikte Device CAL's ondanks deze etikettering volledig bruikbaar, aangezien er geen sprake is van slijtage van de software of enige andere beperking in functionaliteit of gebruiksduur.

Welke beveiliging bieden gebruikte Device CAL's voor SQL Server 2016 kopers?

Het kopen van gebruikte software, zoals de Device CALs voor SQL Server van Wiresoft, biedt klanten niet alleen een betaalbaar alternatief, maar is net zo veilig! U ontvangt niet alleen een enkele Device CAL voor Microsoft SQL Server 2016 tegen een lagere prijs dan de vergelijkbare "nieuwe" software, maar u hebt ook de gebruikelijke koperszekerheid na het voltooide betalingsproces via onmiddellijke download evenals onmiddellijke licentieactivering met de meegeleverde volumelicentiesleutel.

Waar komen de CAL's voor SQL Server 2016 vandaan? De apparaattoegangslicenties voor SQL Server 2016 die bij Wiresoft verkrijgbaar zijn, komen uit licentie-inventarissen van verschillende organisaties en bedrijven. Daarom is hier de gebruikelijke jurisdictie van toepassing, die de handel in gebruikte software uitdrukkelijk toestaat, hetgeen ook duidelijk is bevestigd door verschillende rechterlijke uitspraken.

Voor u als Wiresoft-klant betekent de aankoop van gebruikte Device CAL's voor SQL Server 2016, evenals elke andere dergelijke client-toegangslicentie die door ons wordt aangeboden, evenals het gebruik ervan, rechtszekerheid, omdat er geen wettelijke bepalingen worden geschonden, noch door ons, noch door u. Dankzij de volledige verificatie van alle kopers door Wiresoft, zijn ook gebruikte CAL's audit-proof!

Uw voordelen bij het kopen van gebruikte CAL's voor SQL Server 2016

Gebruikte software van Wiresoft voor Device CAL's voor SQL Server 2016 of andere toegangslicenties biedt onze klanten dus een echt voordelig alternatief voor het aanbod van veel andere aanbieders, maar vooral ook geen beperking van het exacte aantal benodigde Device CAL's, zodat het daadwerkelijke gebruik van de SQL Server-diensten exact kan worden gelicenseerd - in tegenstelling tot de inflexibele staffeling van CAL's - wat de kosten voor serverlicenties verlaagt.

Met toegangslicenties voor gebruikte software biedt de Wiresoft-onlineshop niet alleen Device CAL's, maar ook User CAL's voor SQL Server 2016 aan - evenals andere versies van toegangslicenties voor MS SQL Server, inclusief de bijbehorende serverlicenties. Op die manier vermijdt u de aanschafkosten voor nieuwere hardware of mogelijke compatibiliteitsproblemen als gevolg van verschillende softwareversies.

Naast Device en andere CAL's voor SQL Server 2016 vindt u in de Wiresoft Software Shop ook licenties voor andere Microsoft Server-software inclusief de bijbehorende benodigde CAL's - met alle Wiresoft-voordelen voor gebruikte software. Als u vragen hebt over Device CAL's voor SQL Server 2016 of een ander Microsoft-product, neem dan gerust contact met ons op via chat, e-mail of telefoon.

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken