Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast...
€ 76,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Device CAL's voor Microsoft Windows Server 2016 als gebruikte software Om gebruikers gebruik te kunnen laten maken van alle services van Microsoft Windows Server 2016 die beschikbaar zijn in de edities Standard en Datacenter, is naast...
€ 138,90 *
3 van 3

Microsoft CAL voor Windows Server: Jouw sleutel tot efficiënt servergebruik

Microsoft Client Access Licences (CAL's) voor Windows Server zijn een cruciaal element voor bedrijven die Windows Server-platforms gebruiken. Dit artikel geeft je een uitgebreide introductie tot CAL's, hoe ze je servergebruik beïnvloeden en hoe je ze effectief kunt beheren.

Wat zijn Microsoft CAL's voor Windows Server?

Microsoft CAL's zijn licenties die gebruikers of apparaten toegang geven tot Windows Server services en functies. CAL's zijn onderverdeeld in twee hoofdcategorieën:

User CALs (gebruikers-CAL's) User CAL's geven een specifieke gebruiker het recht op toegang tot Windows Server-services, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt. Dit is ideaal voor gebruikers die de server vanaf verschillende apparaten benaderen.

Apparaat-CAL's Apparaat-CAL's geven een specifiek apparaat het recht op toegang tot Windows Server-services, ongeacht welke gebruiker het apparaat gebruikt. Dit is handig voor gedeelde apparaten in organisaties.

Het belang van goed CAL-beheer

Goed beheer van CAL's is cruciaal om ervoor te zorgen dat je organisatie voldoet aan de compliance-eisen en onnodige kosten vermijdt. Het juiste aantal CAL's is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle gebruikers of apparaten probleemloos toegang hebben tot Windows Server.

De rol van de nieuwste Google Helpdesk-update

De nieuwste Google Help Desk Update biedt functies om organisaties te helpen hun Microsoft CAL's voor Windows Server efficiënt te beheren. Met deze update kun je:

  1. Licentie tracking automatiseren: Met de tool kun je automatisch CAL-gebruik en vervaldata bijhouden, zodat je altijd voldoende licenties hebt.

  2. Meldingen en waarschuwingen: Ontvang meldingen over naderende vervaldata van CAL's en handel op tijd om onderlicensering te voorkomen.

  3. Toewijzing van licenties vereenvoudigen: Wijs eenvoudig CAL's toe aan gebruikers of apparaten en houd je licenties bij.

Conclusie

Microsoft CAL's voor Windows Server zijn een essentieel onderdeel van het servergebruik in bedrijven. Met het juiste beheer en ondersteuning van tools zoals de nieuwste Google Help Desk Update kun je ervoor zorgen dat je serverlicenties soepel verlopen en je kosten onder controle blijven. Kies de juiste CAL's voor jouw behoeften en houd ze efficiënt bij om een soepele werking van je Windows Server te garanderen.

Categorieën