Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standaard 2-Core Windows Server 2016 Standard is ontworpen voor de virtualisatiebehoeften en IT van kleinere bedrijven en is de serverversie van Windows 10. Met een 2-core pakket kunnen bestaande...
€ 21,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 2-core Windows Server 2016 Datacenter biedt alle vereisten om volledig te voldoen aan de eisen van grote organisaties en bedrijven voor een hoge mate van virtualisatie met betrekking tot de...
€ 118,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standaard 16-core De Windows Server 2016 Standard-editie biedt met name kleinere bedrijven, die slechts in beperkte mate met gevirtualiseerde omgevingen werken of voornamelijk fysieke servers gebruiken, een...
€ 121,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 16-core Windows Server 2016 Datacenter biedt alle vereisten om volledig te voldoen aan de eisen van grote organisaties en bedrijven voor een hoge mate van virtualisatie met betrekking tot de...
€ 608,90 *

Windows Server 2016: een uitgebreid overzicht

Inleiding

De categorie Windows Server 2016 biedt een diepe duik in de veelzijdige wereld van dit belangrijke besturingssysteem van Microsoft. Windows Server 2016, als directe opvolger van Windows Server 2012, bracht een schat aan innovatieve functies, verbeteringen en vernieuwingen in het landschap van serverbesturingssystemen. Dit uitgebreide artikel geeft een grondig overzicht van Windows Server 2016 en belicht de cruciale aspecten van het systeem in detail.

Edities van Windows Server 2016

Windows Server 2016 editie Standard

De Standard editie van Windows Server 2016 biedt een solide basis voor bedrijven van alle groottes. Het bevat basis serverfuncties en maakt het beheer van fysieke of virtuele servers mogelijk. Met functies zoals Nano Server en verbeterde integratie met de cloud is deze editie een uitstekende keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een gebalanceerde serveroplossing.

Windows Server 2016 Datacenter Editie

De Datacenter Edition is de topversie van Windows Server 2016 en is vooral geschikt voor datacenters en grotere ondernemingen. Het biedt geavanceerde virtualisatiefuncties, onbeperkte virtuele instanties en een krachtig platform voor veeleisende toepassingen. Met deze editie kunnen bedrijven een sterk gevirtualiseerde omgeving implementeren en profiteren van functies zoals Hyper-V clustering.

Windows Server 2016 Essentiële editie

De Essentials Edition is speciaal ontworpen voor kleinere bedrijven en biedt eenvoudiger beheer van gebruikers, apparaten en applicaties. Het maakt naadloze integratie mogelijk met cloud-gebaseerde diensten zoals Office 365 en biedt bedrijven een kosteneffectieve manier om aan hun IT-behoeften te voldoen.

Nieuwe functies en verbeteringen

Nano Server

Windows Server 2016 introduceert Nano Server, een ultracompacte en zeer modulaire installatieoptie. Nano Server is ideaal voor cloud-native applicaties en microservices en biedt een minimaal aanvalsoppervlak en verbeterde prestaties. Ontwikkelaars profiteren van minder onderhoud en snellere implementatietijden.

Hyper-V verbeteringen

Het Hyper-V virtualisatieplatform onderging aanzienlijke verbeteringen in Windows Server 2016. Ondersteuning voor Windows en Linux containers biedt een flexibele en efficiënte manier om applicaties en workloads in te zetten. Daarnaast zorgen verbeteringen in de isolatie van virtuele machines en verbeterde opslagmogelijkheden voor betere prestaties en betrouwbaarheid in gevirtualiseerde omgevingen.

PowerShell 5.0

Windows Server 2016 introduceert PowerShell 5.0, dat verbeterde automatiseringsmogelijkheden en een nog krachtigere scriptinterface biedt. Beheerders kunnen taken sneller automatiseren en beheren, waardoor de efficiëntie van serverbeheer aanzienlijk toeneemt. PowerShell 5.0 maakt ook het beheer van Nano Servers en Containers mogelijk, wat cruciaal is voor moderne IT-infrastructuren.

Verbeterde beveiliging

Windows Server 2016 legt veel nadruk op beveiliging, vooral in een tijd waarin cyberbedreigingen steeds geavanceerder worden. Functies zoals Credential Guard, Device Guard en Just Enough Administration (JEA) beschermen tegen bedreigingen door de toegang tot kritieke bronnen en beheerdersrechten te beperken. Deze functies verhogen de beveiligingscontroles aanzienlijk en helpen bedrijfsgegevens en -infrastructuur beter te beschermen.

Replicatie van opslag

Opslagreplicatie in Windows Server 2016 maakt asynchrone replicatie van volumes tussen servers mogelijk, waardoor een effectieve oplossing voor noodherstel wordt geboden. Dit is cruciaal voor organisaties die ervoor moeten zorgen dat hun gegevens veilig en snel kunnen worden hersteld in het geval van een storing.

Levenscyclus en ondersteuning

Windows Server 2016 zal actief ondersteund blijven worden en regelmatig beveiligingsupdates en bugfixes van Microsoft ontvangen. Bedrijven kunnen er zeker van zijn dat hun systemen goed onderhouden en beschermd zijn zolang ze op deze versie draaien. Voor maximale beveiliging en de nieuwste functies moeten bedrijven echter overwegen om te migreren naar nieuwere versies van Windows Server zodra deze beschikbaar komen.

Conclusie

Windows Server 2016 heeft de manier waarop bedrijven serveromgevingen beheren en inzetten blijvend veranderd. Met verschillende edities, nieuwe functies en verbeteringen biedt het een breed scala aan mogelijkheden voor bedrijven van elke grootte. Of je nu op zoek bent naar meer virtualisatie, verbeterde beveiligingsfuncties of een slankere infrastructuur, Windows Server 2016 heeft de tools en functies om aan je behoeften te voldoen. Dit besturingssysteem blijft een steunpilaar in de wereld van servertechnologie en zal ook in de toekomst een cruciale rol blijven spelen. Bedrijven zouden moeten overwegen om te upgraden naar Windows Server 2016 om te profiteren van de vele voordelen en verbeteringen die het biedt. Met Windows Server 2016 ben je goed uitgerust om de steeds veranderende eisen van je IT-infrastructuur te beheren en een betrouwbare, veilige en krachtige serveromgeving te bouwen.