Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard Met Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard biedt Microsoft een oplossing voor private en commerciële servertoepassingen die eenvoudig te installeren en te onderhouden is. De serverversie van...
€ 29,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DATACENTER MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DATACENTER
Microsoft Windows Server 2012 R2 Datacenter Wanneer u Windows Server 2012 koopt, krijgt u een krachtig serverplatform dat gebaseerd is op ervaring en kennis van het bouwen en exploiteren van datacenters en cloudgebaseerde diensten. De...
€ 575,90 *

Microsoft Windows Server 2012 R2 Editions Datacenter en Standard bij Wiresoft

Zowel de uitgave als de Standard evenals het Edition Datacenter voor Windows Server 2012 R2 zijn verkrijgbaar bij Wiresoft. Ze verschillen vooral in de verschillende niveaus van virtualisatie die ze de gebruikers bieden; ze zijn hetzelfde wat betreft de functies die versie 2012 R2 als zodanig biedt.

De Windows Server 2012 R2 Standard Edition is voornamelijk ontworpen voor klanten die ofwel helemaal geen gebruik maken van virtualisatie ofwel slechts enkele virtuele machines draaien.

De Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition daarentegen bevat alle noodzakelijke functies voor een gevirtualiseerde private cloudomgeving. Dit maakt het mogelijk om een willekeurig aantal virtuele machines in de Hyper-V-rol te draaien op de gebruikte Windows.

De belangrijkste nieuwe functies van Microsoft Windows Server 2012 R2 in één oogopslag

Het nieuwe serverbesturingssysteem Windows Server 2012 Standard R2 biedt tal van verbeteringen en functies op het gebied van netwerken, opslag en beheer, en met name op het gebied van virtualisatie, web- en applicatieplatforms; naast een verbeterde toegang en informatiebeveiliging - inclusief een virtuele desktopinfrastructuur.

De beproefde serverfunctie IP Address Management (IPAM) ondersteunt ook virtuele omgevingen in Windows Server 2012 R2 en werkt nog efficiënter met System Center 2012 R2.

Met Microsoft Windows Server 2012 R2 krijgt u een betrouwbaar en efficiënt serversysteem dat overtuigt met vele optimalisaties en nieuwe functies en programma's:

  • Moderne gebruikersinterface, geoptimaliseerd voor touchscreens
  • Microsoft Windows Azure voor back-up in de Azure Cloud
  • PowerShell 3.0 voor effectief beheer van systeeminstellingen
  • Nieuwe taakmanager biedt meer prestaties door geoptimaliseerde processen
  • IIS (Internet Information Service 8.0) met uitgebreid beheer van validatiecertificaten.
  • SMB 3.0 maakt het mogelijk om nog sneller en beter toegang te krijgen tot bestandsaandelen

De volgende kenmerken van de Windows Server 2012 R2-versie worden in detail uitgelegd:

Hoger virtualisatieniveau met Hyper-V

Windows Server 2012 R2 is nog meer bewolkt dan zijn voorgangers. De belangrijkste en ook de meeste innovaties die Windows Server 2012 R2 biedt ten opzichte van de vorige versie zijn opgenomen in Hyper-V. Met name de toegang tot virtuele servers op basis van RDP is verbeterd, zodat de efficiëntie van VM Connect aanzienlijk is geoptimaliseerd. Remote Desktop Protocol (RDP) sessies draaien in Windows Server 2012 R2 via de host, dus een directe RDP-verbinding met de virtuele server is niet langer nodig. Een virtuele server kan dus automatisch en sneller worden geactiveerd en werkt dus nog efficiënter.

Een andere belangrijke innovatie voor System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 is de ondersteuning van Windows Server 2012 R2 en Hyper-V Server 2012 R2. Beide systemen kunnen in het System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 parallel worden bediend en zo kunnen virtuele servers tussen netwerk en cloud worden verplaatst. Zo kan een server worden gebackupt naar de cloud via de Windows Azure online back-up, terwijl Hyper-V samenwerkt met Windows Azure virtuele machines.

Hyper-V werkt nauw samen met de nieuwe Hyper-V Recovery Manager. Dit maakt nu cloud-gebaseerde replicatie of back-up van virtuele servers op basis van Hyper-V (Hyper-V replica) of Windows Azure virtuele machines mogelijk: het maakt ook replicatie naar een derde host mogelijk in vergelijking met Windows Server 2012 met slechts twee hosts.

VM's generatie 2

De Windows Server 2012 R2 versie van virtuele machines - ook bekend als VM's Generation 2 van Microsoft - ondersteunt de nieuwe UEFI BIOS standaard en de geïntegreerde Secure Boot functie. En met de Storage Quality of Service functie kunnen beheerders nu niet alleen de bandbreedte van het netwerk controleren, maar ook de datadoorvoer voor virtuele servers.

De ondersteuning van Linux als virtuele server is ook verbeterd, zodat dynamisch geheugen ook in Linux-clients kan worden gebruikt.

Met VM Connect kunnen bestanden nu worden gekopieerd en verplaatst door middel van slepen en neerzetten. In Windows Server 2012 R2 kunnen virtuele harde schijven (VHDX) worden vergroot of verkleind terwijl het systeem draait; virtuele servers kunnen ook een virtuele harde schijf delen.

Ook het verplaatsen en kopiëren van virtuele servers tussen Hyper-V-hosts met Live Migration is tijdens het gebruik mogelijk met een aanzienlijk hogere snelheid. Deze functie is ook geoptimaliseerd in Windows Server 2012 R2 voor 10 Gigabit/s netwerken en biedt met Remote Direct Memory Access (RDMA) de mogelijkheid om geheugengegevens zeer snel te verplaatsen tussen de hosts, het ondersteunt ook hun efficiënte compressie.

Werkmappen in Windows Server 2012 R2 met Windows 8.1

Windows Server 2012 R2 werkt natuurlijk met Windows 8.1. Dit maakt het mogelijk om met de Work Folders samen te werken met Windows Server 2012 R2 en data uit te wisselen via de cloud. De overdracht naar de Work Folders is gecodeerd om gevoelige gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang door derden.

Gegevensdeduplicatie op virtuele harde schijven

Met Windows Server 2012 R2 is het mogelijk om niet alleen dubbele bestanden te vinden en te verwijderen op bestandsservers, maar ook op virtuele harde schijven. Dit kan veel ruimte besparen op Hyper-V hosts.

SSD- en SATA-schijven worden gecombineerd in Opslagruimten

Met Windows Server 2012 R2 Storage Pools kunnen traditionele harde schijven en SSD's worden aangesloten en gedeeld, waardoor de prestaties van de bestandsserver aanzienlijk worden versneld. De server analyseert de opgeslagen gegevens en plaatst de vaker gebruikte gegevens op de snellere opslagmedia.

Verbetering van het gegevensbeheer en de toegangscontrole

In Microsoft Server 2012 R2 is het NTFS-bestandssysteem aangevuld met het nieuwe ReFS (Resilient File System). Het is uitsluitend ontworpen voor het opslaan van gegevens op servers om de beschikbaarheid van gegevens te maximaliseren, grote datasets effectief op te schalen en tegelijkertijd de integriteit van gegevens te waarborgen door middel van veerkracht bij beschadiging.

Met Dynamic Access Control wordt de toegang tot de gegevens gecontroleerd met behulp van metadata. De nieuwe functie is een aanvulling op de Active Directory beveiligingslijnen en beschermt de gegevens door ongeautoriseerde toegang te voorkomen terwijl ze worden verplaatst.

Systeemvereisten voor Windows Server 2012 R2

Voor een veilige en probleemloze werking van Windows Server 2012 R2 zijn de volgende minimumeisen noodzakelijk. De werkelijke eisen zijn ook afhankelijk van de systeemconfiguratie en andere geïnstalleerde toepassingen:

Platform: Windows

Processor: ten minste 1,4 GHz processor met 64 bit

RAM: minstens 512 MB

Schijfruimte: minstens 32 GB

Het licentiemodel voor Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012 R2-licenties worden berekend op basis van het aantal processoren op de fysieke server waarop het besturingssysteem wordt ingezet, inclusief virtuele servers. Een enkele licentie dekt altijd 2 fysieke processoren. Het is gelicenseerd per fysieke virtualisatie host. Elke licentie voor de Windows Server 2012 R2-edities Datacenter en Standard is alleen beschikbaar als een 2-processor pakket, één licentie dekt 2 processoren op één server.

Het splitsen van licenties op meerdere servers is dus niet mogelijk en het toekennen van een licentie aan een virtuele machine is ook niet toegestaan. Het vorige licentiemodel per processor is slechts geldig tot en met Windows Server 2012 R2. De licenties voor elke hogere versie worden nu berekend op een kernmodel. De twee Windows Server 2012 R2-edities Standard en Datacenter verschillen als volgt in virtualisatierechten:

Licenties voor Windows Server 2012 R2 Standard Edition

Een Standard Edition-licentie omvat virtualiseringsrechten voor 2 virtuele machines. Dit komt overeen met de gebruikelijke behoeften van met name kleinere bedrijven, die ofwel helemaal geen of slechts weinig virtualisatie nodig hebben. Het aantal rechten kan worden uitgebreid door extra Standard Editions aan te schaffen. Met drie Server 2012 R2 Standard Editions kunt u bijvoorbeeld een server met 2 processoren en 6 virtuele machines (VM's) op de juiste manier in licentie geven.

Licenties voor Windows Server 2012 R2 Datacenter Editie

Bij de Datacenter Editie geldt deze beperking niet voor 2 VM's. Met de aanschaf van een Datacenter Edition kan dus een onbeperkt aantal virtuele machines theoretisch draaien op de gelicentieerde server, afhankelijk van de prestaties van de gebruikte hardware. Het is daarom de juiste oplossing voor bedrijven en organisaties die een hoge mate van virtualisatie uitvoeren of gebruik maken van een hybride cloudomgeving.

Welke editie van Windows Server 2012 R2 in elk afzonderlijk geval het meest geschikt is, hangt - om het eenvoudig te zeggen - af van het aantal virtuele servers dat een gebruiker wil bedienen.

Naast de serverlicentie voor de twee edities Standard en Datacenter hebben gebruikers ook CAL's (client access licenties) nodig - user-based of device-based - die u ook bij Wiresoft kunt verkrijgen tegen een redelijke prijs.

Windows Server 2012 R2-edities goedkoop kopen bij Wiresoft

De Windows Server 2012 R2 Editions Standard en Datacenter kun je goedkoop krijgen bij Wiresoft. Afhankelijk van of u uw Windows Server 2012 R2-licenties wilt aanvullen of uw servers wilt licenseren met één van de twee edities, biedt Wiresoft u ongebruikte licenties van Europese bedrijven, die legaal zijn aangeschaft - tegen een onklopbare prijs!

Wanneer u Windows Server 2012 R2-licenties van Wiresoft koopt, ontvangt u alleen originele licenties die door Wiresoft grondig zijn getest op echtheid en goede werking. Veel tevreden Wiresoft-klanten bevestigen het prijsvoordeel met Wiresoft Microsoft-licenties. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw licentiebehoeften voor de Windows Server Editions 2012 R2 Standard en Datacenter: