Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Microsoft SQL Server 2017 Standaard De SQL Server 2017 Standard-editie van Microsoft biedt alle krachtige database-, rapportage- en analysefuncties die kleine en middelgrote bedrijven verwachten van een relationeel...
€ 200,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Standaard 2-Kern Met de meegeleverde database-, rapportage- en analysefuncties biedt de SQL Server 2017 Standard-editie met name kleine en middelgrote bedrijven een krachtige versie van Microsofts bewezen...
€ 819,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Enterprise 2-Core De SQL Server 2017 Enterprise Edition biedt grotere organisaties een krachtige nieuwere versie van Microsofts bewezen relationele dataplatform dat alle cruciale database-, rapportage- en...
€ 3.313,90 *

De belangrijkste nieuwe functies van SQL Server 2017 in één oogopslag

Met SQL Server 2017 krijgen bedrijven een krachtige versie van Microsoft's bewezen dataplatform dat alle essentiële database-, rapportage- en analysefuncties biedt. Deze SQL Server editie is daarom bij uitstek geschikt om te voldoen aan alle eisen van een modern, high-performance Relational Database Management Systeem (RDMS) - zoals typisch is voor merchandise management systemen, ERP (Enterprise Resource Planning) software en CRM-systemen. Met SQL Server 2017 profiteert u van inzichten door middel van geavanceerde in-database analyses met Python en R en interactieve visualisaties. SQL Server 2017 biedt ook veel verbeteringen en nieuwe functies, evenals prestatieverbeteringen in Master Data Services (MDS) en Reporting Services (SSRS) voor SQL Server 2017. Belangrijke functies worden in detail opgesomd

Nieuwe functies van de databasemotor

Daarnaast biedt SQL Server 2017 veel nieuwe database-engine functies, ook met verbeterde prestaties. Dit omvat de mogelijkheid om CLR-assemblages aan een positieve lijst toe te voegen. Adaptieve zoekverwerking omvat drie nieuwe verbeteringen: Adaptieve verbindingen en feedback over geheugentoewijzing in batchmodus, en overlappende uitvoering van tabelwaardefuncties met meerdere statements, waardoor CPU-bronnen vrijkomen. De prestaties worden ook verbeterd met nieuwe dynamische managementlijsten en automatische databaseoptimalisatie, die inzicht geeft in queryprestatieproblemen, oplossingen suggereert en automatisch geïdentificeerde problemen oplost.

SQL Server Analyse Services (SSAS)

De 2017 versie van SQL Server bevat ook veel belangrijke nieuwe functies in SQL Server Analysis Services. Dit zijn onder andere verbeteringen aan de tabelmodellen, zoals een tabelmodus als standaardinstallatieoptie. En met Get Data introduceert Power Query nieuwe gegevensbronnen die bestaande gegevensbronnen in M-queries ondersteunen.

SQL Server 2017 Integratiediensten (SSIS)

De Scale Out-functie in SSIS heeft nieuwe en gewijzigde functies in SQL Server 2017 en vereenvoudigt de uitvoering van SSIS op meerdere PC's. Daarnaast ondersteunt de Scale Out Master nu een hoge beschikbaarheid en is de failover afhandeling van de uitvoeringslogs van de Scale Out medewerkers verbeterd. Bovendien heeft de SSIS-catalogus nu een extra globale eigenschap om de Standard te specificeren bij het inzetten van SSIS-pakketten. SSIS ondersteunt ook SQL Server op Linux.

Gebruik van Linux met SQL Server 2017

In de Enterprise of Standard for SQL Server 2017 edities kunnen gebruikers ook gebruik maken van het open Linux-besturingssysteem om toegang te krijgen tot SQL Server. Ook voor Java-applicaties is dit geen probleem meer dankzij de Java Database Connectivity Driver. Voor zowel Linux als C++ toepassingen wordt de verbinding met SQL Server 2017 meestal gemaakt via de Open Database Connectivity Interface.

SQL Server R Services wordt nu SQL Server Machine Learning Services genoemd.

De vorige SQL Server R Services werden in de SQL Server 2017 versie omgedoopt tot SQL Server Machine Learning Services. De reden hiervoor is de ondersteuning van Python - in aanvulling op de vorige R-programmeertaal. De Machine Learning Services kunnen in SQL Server 2017 worden gebruikt om R- of Python-scripts uit te voeren, en het is ook mogelijk om de Microsoft Machine Learning Server standalone te installeren voor de implementatie van R- en Python-modellen waarvoor geen SQL Server nodig is. Ook hebben SQL Server-ontwikkelaars nu toegang tot de ML- en AI-bibliotheken voor Python die voor hen beschikbaar zijn in de open-sourceomgeving.

SQL Server 2017 Edities bij Wiresoft

Bij Wiresoft vindt u zowel de SQL Server 2017 edities Enterprise als Standard, deze laatste is beschikbaar met CAL's als alternatief voor de kernlicenties. Terwijl de Standard de juiste keuze is voor basisbeheer- en Business Intelligence (BI)-functies en voor werklasten die minimale IT-middelen vereisen, is de Enterprise Edition vooral geschikt voor grotere bedrijven, omdat deze nog uitgebreider en ook missiekritischer is, zoals vereist voor veeleisende database- en BI-vereisten. SQL Server 2017 Enterprise biedt het hoogste niveau van service en prestaties die nodig zijn voor grotere en grotere werklasten.

Verschillen tussen de SQL Server 2017 Standard en Enterprise-edities

Het belangrijkste verschil tussen de Standaard en de Enterprise-edities van SQL Server 2017 is de prestatie, zoals hierboven vermeld. Daarom is de SQL Server 2017 Standard in de eerste plaats bedoeld voor kleine en middelgrote ondernemingen, terwijl de Enterprise-versie, hoewel ook geschikt voor middelgrote ondernemingen, in de eerste plaats bedoeld is om te voldoen aan de behoeften van grote ondernemingen. Er zijn dus verschillende schaallimieten afhankelijk van de servereditie: Terwijl de Enterprise-Editie de maximale hoeveelheid rekencapaciteit biedt die door een enkele instantie wordt gebruikt, is de Standard beperkt tot minder dan 4 stopcontacten of 24 kernen of, afhankelijk van de toepassing, is slechts een beperkt aantal GB beschikbaar.

Daarnaast heeft de Enterprise-Editie van SQL Server 2017 extra functies die niet zijn opgenomen in de SQL Server Standard: Zo maakt SQL Server Enterprise niet alleen onbeperkte virtualisatie met Software Assurance voordelen mogelijk, maar heeft het ook een geavanceerde hoge beschikbaarheid met Always On beschikbaarheidsgroepen, multi-database failover en leesbare secundaire replica's. Daarnaast biedt de editie Transparante Data Encryptie, evenals compatibiliteitsrapportage via SQL Server Audit en Geavanceerde Data Integratie met fuzzy grouping en lookups, evenals mobiele rapportage en KPI's.

De rijkere business intelligence functies in SQL Enterprise 2017 bieden organisaties verbeteringen aan multidimensionale modellen, een tabellarisch model en data mining, evenals een DirectQuery opslagmodus en toegang tot de Power BI-rapportserver. De meer uitgebreide integratie van machine-leerfuncties over de Standard biedt volledige parallelliteit in R- en Python-analyse en de mogelijkheid om ze op GPU's te draaien, inclusief Hadoop/Spark en Linux.

Licentiemodellen voor Microsoft SQL Server 2017 bij Wiresoft

Met SQL Server 2016 heeft Microsoft een wijziging doorgevoerd in de zogenaamde licentie-metriek, d.w.z. de methode die wordt gebruikt om de behoefte aan licenties te berekenen. Waar het vroeger irrelevant was hoeveel kernen een processor bevatte, is het aantal kernen nu bepalend voor het bepalen van de exacte licentie-eis. De kernlicenties houden rekening met het groeiende aantal kernen per processor dat een steeds grotere werklast aankan.

Microsoft biedt daarom ook de mogelijkheid van core licenties voor de SQL Server Versie 2017. Afhankelijk van de editie - of het nu gaat om SQL Server 2017 Standard of Enterprise - heeft u verschillende opties voor het verkrijgen van geschikte serverlicenties:

Met de SQL Server 2017 Standard kunt u kiezen tussen licenties per Server/CAL (Server-Licenties plus toegangslicenties) en licenties per Cores - er zijn geen extra toegangslicenties nodig.

De SQL Server/CAL-licentie is over het algemeen niet meer beschikbaar voor de SQL Server 2017 Enterprise Edition. Het is alleen gelicenseerd op basis van het aantal kernen.

Licentiëring van SQL Server 2017 Standard door Server/CAL

Het licentiemodel per server/CAL is gebaseerd op de volgende voorwaarden:

Voor elke server waarop een SQL Server instance moet draaien is een Standard nodig. Daarnaast is een aparte toegangslicentie (CAL) - als gebruiker of apparaat CAL - vereist voor elke gebruiker of apparaat dat toegang heeft tot de gelicentieerde SQL Server voor deze of een meer recentelijk geïnstalleerde serverversie. Dit betekent dat u met een CAL voor SQL Server 2019 ook toegang heeft tot SQL Server 2017.

De licentie van de Standard Edition van SQL Server 2017 - per cores of per server plus CALS - is meer betaalbaar op basis van typische bedrijfsimplementaties. In bepaalde gevallen is een Server/CAL-licentie dus goedkoper dan een licentie per cores. Zo kan een machine met maximaal 2 processoren met elk 8 cores economischer worden gelicentieerd met de SQL Standard.

Licentie van SQL Server 2017 Standard of Enterprise door Cores

Voor SQL Server-licenties door middel van processorkernen geeft Microsoft bepaalde definities in de telmethode. Een kernlicentie is bijvoorbeeld geldig voor twee kernen - in tegenstelling tot het verleden, waar een licentie per processor in rekening werd gebracht.

De totale licentiebehoefte is dus gebaseerd op het aantal kernen per processor. Standaard wordt uitgegaan van minimaal acht licenties per server, met acht cores per processor. Elke fysieke kern van een server heeft daarom een eigen kernlicentie nodig. Microsoft heeft hier de volgende regels gedefinieerd:

Voor elke processor zijn 8 kernlicenties - het minimale aantal dat door Microsoft is opgegeven - vereist. Machines met minder kernen kunnen daarom niet goedkoper worden gelicentieerd.

Elke server vereist ook minstens 16 kernlicenties.

De benodigde kernlicenties per server zijn alleen beschikbaar in pakketten van 2.

Met een core-based licentie zijn er geen extra CAL's nodig.

Licentie Microsoft SQL Server 2017 bij Wiresoft

Het maakt niet uit of u uw licentiebehoeften voor Microsoft SQL Server 2017 wilt dekken met een Standard of Enterprise Edition, Wiresoft biedt u zowel Server/CAL- als 2-Core licenties exclusief aan als originele licentierechten. Licenties voor SQL Server 2017 zijn bij Wiresoft bijzonder gunstig, omdat wij een prijsvoordeel bieden door ongebruikte softwarelicenties van Europese bedrijven - en dit is absoluut legaal.

Volgens de uitspraak van het Europese Hof van Justitie kan software sinds 2012 zonder problemen worden doorverkocht. Alle licenties die Wiresoft aanbiedt zijn vooraf gecontroleerd op absolute originaliteit en bruikbaarheid. Veel van onze enthousiaste klanten bevestigen dit. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw Microsoft SQL Server 2017-licentie.