Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD
SQL Server 2014 Standard Microsoft SQL Server 2014 is een belangrijke productrelease met veel nieuwe functies: Betrouwbaarheid voor bedrijfskritische toepassingen met een hogere beschikbaarheid, razendsnelle query's en geavanceerde...
€ 158,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE
SQL Server 2014 Enterprise Microsoft SQL Server 2014 biedt een cloud-enabled informatieplatform dat organisaties helpt baanbrekende inzichten te ontsluiten in de hele organisatie en snel oplossingen te bouwen en gegevens lokaal en in een...
€ 2.121,90 *

Efficiënt werken met SQL Server 2014 Services

Het SQL Server systeem bestaat uit verschillende componenten, services genoemd door Microsoft, die zowel het uitgebreide gebruik van de functies als het beheer vergemakkelijken. SQL Server 2014 bevat de volgende servercomponenten:

  • Database Motor
  • analysediensten
  • rapporteringsdiensten
  • Integratiediensten
  • Stamgegevensdiensten

SQL Server-database-engine

De SQL Server-database-engine of databasemodule biedt de basisfuncties voor SQL Server 2014. Dit omvat de verwerking, opslag, replicatie en back-up van gegevens. Deze databasemodule bevat ook verschillende tools voor het beheer of de levering van relationele en XML-gegevens en een DQS (Data Quality Services) server, die ook samenwerkt met de Integratiediensten.

analysediensten

Deze analysecomponent van Microsoft SQL Server 2014 Standard biedt een set van tools waarmee gebruikers online analytische verwerking (OLAP) queries kunnen maken en beheren voor trendanalyses, verkoopvoorspellingen, budgetberekeningen en financiële rapportages. Deze omvatten datamining-toepassingen voor statistische berekeningen om trends of patronen in de geanalyseerde gegevens te identificeren.

Meldingsdiensten

Met de Reporting Services in SQL Server 2014 kunt u rapporten maken in verschillende vormen: als matrix, grafiek of in vrije vorm. Ook deze rapportages kunnen eenvoudig en efficiënt worden beheerd en afgeleverd. De Reporting Services bieden een uitbreidbaar platform voor het ontwikkelen van uw eigen rapportagetoepassingen.

integratiediensten

Met Integration Services (SSIS) biedt SQL Server 2014 een set grafische tools en programmeerbare objecten waarmee gegevens kunnen worden verplaatst, gekopieerd of getransformeerd. Met de vaste rollen die beschikbaar zijn in de SSIS-catalogusdatabase, maken de Integratiediensten het leven veel gemakkelijker, vooral voor beheerders.

basisgegevensdiensten

De Master Data Services (Master Data Management - kortweg MDS) bieden een efficiënte en veilige oplossing voor het beheer van domeinen, maar ook van klanten, rekeningen en producten, waarbij de veiligheid van de transacties wordt gewaarborgd. Daartoe kunnen hiërarchieën en bedrijfsregels worden beheerd met de MDS-dataversies. Een speciale add-in voor Excel ondersteunt bovendien de Master Data Services.

Belangrijke innovaties met SQL Server 2014 - voor een geoptimaliseerde gegevensanalyse

Microsoft SQL Server 2014 biedt gebruikers een cloud-enabled informatieplatform dat een set van belangrijke tools en functies biedt die organisaties in staat stellen om betrouwbare oplossingen en applicaties te leveren aan de cloud. Deze omvatten in-memory OLTP-functionaliteit evenals Column Store Index en StreamInsight, die ook de hybride cloudstrategie met SQL Azure ondersteunen, die hieronder meer in detail worden beschreven.

SQL Server Data Tools voor Business Intelligence

Andere nieuwe functies in SQL Server 2014 zijn hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en de nieuwe SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). De BI-projecttemplates ondersteunen Visual Studio 2013 naast Analyseservices, Integratieservices en Rapportservices.

In-memory technologie met OLTP in de Enterprise-Editie

In de Enterprise-Editie van de nieuwe SQL-release is de geïntegreerde in-memory OLTP - Online Transaction Processing - bijzonder opmerkelijk. Deze functie - door Microsoft aangekondigd als "Project Hekaton" - vertegenwoordigt een echte turbocharger, die bijdraagt aan de aanzienlijke prestatieverhoging van SQL Server 2014. Het is een in-memory database die de OLTP-werklasten ondersteunt die zijn ingebouwd in Microsoft SQL Server 2014. In-memory OLTP vult de in-memory mogelijkheden aan die al beschikbaar zijn voor datawarehousing en business intelligence.

De OLTP-geheugenfuncties die beschikbaar zijn met Hekaton verhogen de prestaties van SQL Server-toepassingen zonder extra optimalisatie-eisen. Hekaton is alleen beschikbaar in de Enterprise-versie, dus bedrijven die waarde hechten aan snelle prestaties moeten voor deze editie kiezen.

Voor opslag geoptimaliseerde xVelocity ColumnStore Indexen & AlwaysOn Beschikbaarheidsgroepen

Ook alleen beschikbaar in de Enterprise-Editie zijn de updatebare ColumnStore Indexen, die kunnen worden gebruikt om gegevens op te slaan, te beheren en op te halen in een kolom-gebaseerd gegevensformaat.

Last but not least biedt SQL Server 2014 ook AlwaysOn Availability Groups die tot 8 secundaire replica's ondersteunen, inclusief 2 synchrone secundaire replica's.

Microsoft SQL Server 2014 - Systeemvereisten

Werkgeheugen: min. 1 GB RAM, 4 GB of meer aanbevolen

Processor: ten minste 1 GHz voor 32-bits systemen of 1,4 GHz voor 64-bits systemen, 2 GHz aanbevolen.

Schijfruimte: min. 6 GB, ook afhankelijk van de geïnstalleerde SQL Server 2014 componenten

Besturingssysteem: Windows Server 2012 en Windows Server 2012 R2 in respectievelijk 32-bits en 64-bits versies

Windows SQL Server Editions 2014 en licenties van Wiresoft

SQL Server 2014 wordt door Wiresoft aangeboden in twee hoofdedities, die rekening houden met de verschillende behoeften van organisaties en individuen op het gebied van functies en prestaties:

  • De Enterprise-Editie van SQL Server 2014 is ideaal voor bedrijfskritische toepassingen die sterke in-memory prestaties en beveiliging met een hoge beschikbaarheid vereisen.
  • De Standard Edition van SQL Server 2014 biedt al uitgebreide functionaliteit voor middle-tier applicaties en datawarehouses (data marts).

Het nieuwe Microsoft-licentiemodel voor SQL Server 2014

De nieuwe zogenaamde licentie-metriek van Microsoft is ook van toepassing op de 2014-versie van SQL Server.

Dit bepaalt, afhankelijk van de betreffende servereditie, welke licentieopties worden aangeboden om de SQL-software te gebruiken.

Bij de oudere Microsoft-serverversies maakte het niet uit hoeveel kernen een processor had. Nu, echter, met bepaalde SQL Server edities, is hun nummer de basis voor het definiëren van de licentie-eis. De reden hiervoor is het toegenomen aantal kernen, waardoor de prestaties van de processoren verder toenemen en de werkdruk dus toeneemt. De kernlicenties komen dus op een bepaalde manier overeen met de hogere prestatieschaal.

De Standard van SQL Server 2014 is - in tegenstelling tot andere edities zoals Enterprise - niet alleen beschikbaar als 2-core licentie, maar ook met een licentie per server/CAL. Hiermee houdt Microsoft rekening met de lagere eisen van kleine en middelgrote bedrijven op het gebied van prestaties en schaalbaarheid van diensten. Ze kunnen ook profiteren van de prestaties en de cloudfuncties van SQL Server 2014 en gebruik maken van het meest kosteneffectieve licentie-alternatief met servers & CAL's.

Om te bepalen welke vorm van SQL Server 2014 Standard Edition-licentie meer geschikt is voor uw organisatie, moet u typische werklasten identificeren en analyseren en de juiste editie of, in het geval van Standard, het licentieformulier selecteren. Dit is ook afhankelijk van het aantal medewerkers en de benodigde virtualisatie van de diensten. Hoewel server/CAL-licenties vaak de meest kosteneffectieve optie zijn, kan het in sommige gevallen voordelig zijn om te kiezen voor een licentie per kern. Hieronder vindt u een korte uitleg van de twee licenties voor SQL Server 2014. Mocht u vragen hebben over de meest gunstige vorm voor uw bedrijf of eisen, neem dan contact met ons op voor een consultatie.

Licentie van SQL Server Versie 2014 met 2-Core pakketten

Volgens Microsoft is de core-based licentie van SQL Server 2014 gebaseerd op de volgende criteria: Een enkele kernlicentie is altijd geldig voor twee kernen - in plaats van één licentie per processor zoals voorheen. Microsoft heeft echter een extra criterium ingevoerd zodat het aantal cores per processor niet gelijk is aan het aantal benodigde core licenties, maar dat het minimum aantal cores altijd 16 is, ongeacht of een motor minder cores heeft.

U dient dus in ieder geval 16 kernlicenties aan te schaffen, dat wil zeggen 8 pakketten van 2-core licenties. Verdere licenties in de vorm van CAL's zijn dan niet nodig. Motoren met een lager aantal kernen dan 16 kunnen daarom niet tegen een lagere prijs worden gelicentieerd.

Server/CAL-licenties voor SQL Server 2014 Standard

Bij licentieverlening met Serverlicentie plus Client-toegangslicenties (CAL) zijn deze twee componenten vereist: De server vereist eerst een eigen licentie voor SQL Server Edition 2014 Standard. Dit is inclusief beheerdersrechten, maar om een medewerker gebruik te laten maken van de serverdiensten en -functies moet hij een extra toegangslicentie voor de client hebben. Hier kunt u kiezen tussen de CAL voor een gebruiker of voor een eindapparaat - genaamd gebruiker of apparaat CAL. Beide zijn ook verkrijgbaar bij Wiresoft tegen een speciale prijs.

Licentie Microsoft SQL Server 2014 van Wiresoft tegen een gunstige prijs

Bij Wiresoft kunt u SQL Server 2014 in zowel de Standard als de Enterprise Editions als originele Microsoft-licenties krijgen. Daarbij profiteert u vooral van het prijsvoordeel dat Wiresoft u met deze en ook andere Microsoft softwarelicenties toekent. Omdat alle aangeboden Microsoft-producten ongebruikte licenties zijn, die afkomstig zijn van Europese bedrijven, zijn ze 100% van toepassing - en werden ze absoluut legaal door ons verworven. Want volgens de uitspraak van het Europese Hof van Justitie is het toegestaan om softwareproducten zoals serverlicenties door te verkopen of aan te schaffen. Daarom kunt u er zeker van zijn dat u een volledig bruikbaar licentiepakket van Wiresoft koopt, dat door ons grondig op echtheid is gecontroleerd. Veel klanten vertrouwen op het licentieaanbod van Wiresoft en op het professionele advies. Neem contact met ons op als u vragen heeft over uw specifieke licentie voor Microsoft SQL Server 2014.