Chat with us, powered by LiveChat
TOEGELATEN ORIGINEEL PRODUCT
VERZENDING BINNEN 24 UUR
ONDERSTEUNING VIA CHAT, E-MAIL EN TELEFOON
GRATIS HOTLINE +31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD

€ 84,95 *

incl. BTW.

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

 • SW10104
 • P73-00354
 • Voordelen

  - Snelle levering
  - Geautoriseerd origineel product
  - Verzending binnen 24 uur
  - Chat, e-mail en telefonische ondersteuning
Microsoft Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 is de onmiddellijke opvolger van...meer
Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"

Microsoft Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 is de onmiddellijke opvolger van Microsofts serverversie 2003. "Longhorn", zoals de onofficiële naam van de systeemsoftware luidt, bevat niet alleen talrijke verbeteringen ten opzichte van zijn oudere voorganger, maar ook nieuwe functies die voldoen aan de huidige eisen van het bedrijfsleven, waaronder virtualisatie.

Windows Server 2008 biedt een betrouwbare basis voor het opzetten van een bedrijfsnetwerk dat veilige interfaces naar de centrale server biedt en natuurlijk ook veel eindapparatuur integreert. De grafische gebruikersinterface maakt Windows Server gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Bovendien kan het besturingssysteem (OS) ook via muis en toetsenbord worden bediend, wat kennis van complexe commando's overbodig maakt.

Naast Windows Portable Devices, Point of Service for .NET en RemoteApp behoren Hyper-V, waarmee volledige serversystemen kunnen worden gevirtualiseerd, tot de belangrijkste functies. PowerShell, dat is gebaseerd op het .NET Framework, is nu standaard opgenomen in Server 2008, en failover clustering is verbeterd. Ook inbegrepen is IIS 7.0, de nieuwe versie van Internet Information Services, met ondersteuning voor PHP, SSL en HTML.

Windows Server 2008 is dus een efficiënt serverbesturingssysteem, waarvan de verschillende edities voldoen aan de individuele eisen van grotere, maar ook kleinere bedrijven. De software biedt alle voorwaarden voor beheerders en IT-deskundigen om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de eigen serverinfrastructuur te optimaliseren, en tegelijkertijd een robuust applicatie- of webplatform te bieden op basis waarvan ontwikkelaars een verscheidenheid aan toepassingen en diensten kunnen leveren.

Microsoft Windows Server 2008 is beschikbaar in de edities Standard, Enterprise zowel als Datacenter telkens als 32-bit en 64-bit architectuur, waarvan de Standard editie bij Wiresoft beschikbaar is aan een voordelige prijs. Deze editie is speciaal ontworpen voor gebruik door kleine en middelgrote ondernemingen zonder dat dit ten koste gaat van essentiële functies.

Belangrijke functies en optimalisaties van Microsoft Windows Server 2008 Standard

Met de in Windows Server 2008 Standard beschikbare functies beschikken met name bedrijven van verschillende grootte over alle belangrijke, effectieve hulpmiddelen om een robuust serverbesturingssysteem op het gebied van administratie, bescherming en overdracht van gegevens op te bouwen en te onderhouden. Naast de integratie van Windows Vista zorgen de krachtige virtualisatietools voor efficiënter teamwork en bieden ze meer controle over bedrijfs- en thuisnetwerken.

Meer veiligheid met Windows Server Standard 2008

Windows Server 2008 Standard bevat daarom ook veel nieuwe beveiligingsfuncties die de server en de beheerde gegevens beter beschermen. De geïntegreerde firewall in de nieuwe Remote Server Management Tools snap-in heeft bijvoorbeeld een aantal herziene beleidslijnen en instellingen.

Andere beveiligingsinstrumenten zijn onder meer de Read only Domain Controller, die vooral nuttig is op potentieel onveilige locaties, en de geïntegreerde Network Access Protection (NAP). De beheersfunctie NAP vertegenwoordigt zoiets als een quarantaine-systeem voor onveilige cliënten. Het is gebaseerd op NPS (Network Policy Server), die aan elke client die toegang wil tot de Windows server bepaalde eisen stelt, waaraan moet worden voldaan voordat deze client zich op het bedrijfsnetwerk mag aanmelden. Daartoe maken de DC-isolatiestrategieën het mogelijk logische netwerken binnen de fysieke netwerken afzonderlijk te creëren en te beheren, zodat alleen toegang van geregistreerde cliënten kan worden toegestaan.

Het BitLocker-hulpprogramma is beschikbaar om gegevens te versleutelen met Server 2008. BitLocker voldoet aan de voorschriften van Sarbanes-Oxley en de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) voor de beveiliging van bedrijfsgegevens. BitLocker versleutelt het hele systeem. De onderdelen die vóór de kernel worden gestart, worden beveiligd door een integriteitscontrole (Kernel Integrity Check).

Samengevat zorgen al deze functies in Windows Server 2008 Standard voor de werking van een betrouwbaar en tegelijk veilig serverbesturingssysteem.

Andere vermeldenswaardige kenmerken zijn:

Hyper-V voor server systeem virtualisatie

Hyper-V voor Windows Server 2008 stelt organisaties nu in staat te virtualiseren zonder afhankelijk te zijn van programma's van derden. Met dit instrument, dat bestaat uit de hypervisor, kunnen meerdere virtuele servers worden opgezet op één fysieke server. Hierdoor kan de server verschillende rollen aannemen, die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden beheerd. Hyper-V wordt beheerd via de Microsoft Management Console (MMC). In clusterbedrijf kan Hyper-V ook worden gebruikt voor live migraties, waarbij virtuele machines tijdens bedrijf kunnen worden verplaatst.

Deze virtualisatietechnologie werkt op computers met zowel x64- als x86-processors en ondersteunt ook Network Address Translation (NAT) en Network Access Protection (NAP). Op deze manier helpt Hyper-V ook bij het besparen van typische bedrijfsmiddelen, zoals bedrijfskosten en stroomverbruik, die aanzienlijk worden verlaagd.

Windows PowerShell

Windows Server 2008 is het eerste besturingssysteem van Microsoft dat de commandoregel (command line interpreter) Windows PowerShell bevat. PowerShell is gebaseerd op het .NET-framework, versie 2.0; hiermee kan een gebruiker interactief opdrachten uitvoeren via een opdrachtregel, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Windows Script Host, cmd.exe of Unix. Voor meer complexe shellscripts is hier ook de PowerShell Scripting Language beschikbaar.

Active Directory in Windows Server 2008

Active Directory, de directorydienst van Microsoft Windows Server voor het beheer van bronnen en gebruikers, is vanaf de versie Windows Server 2008 onderverdeeld in vijf rollen:

 • Active Directory Domain Services (AD DS) als de centrale component voor domein- en middelenbeheer
 • Active Directory Lightweight Directory Services (ADLDS) voor het koppelen van diensten waarvoor LDAP-conforme informatie (Lightweight Directory Access Protocol) nodig is
 • Active Directory Federation Services (ADFS) voor webgebaseerde authenticatie van gebruikers buiten de AD-DS-infrastructuur
 • Active Directory Rights Management Services (ADRMS) om middelen te beschermen tegen ongeoorloofde gebruikers
 • Active Directory Certificate Services (ADCS) voor de levering van de infrastructuur van de openbare sleutel

De vorige DCO-types in Active Directory zijn aangevuld met de Read Only Domain Controller (RODC). De RODC is alleen-lezen en heeft een beperkte functionaliteit, er worden dus geen wachtwoorden beheerd, zodat hij als domeincontroller kan worden gebruikt, vooral in onbeveiligde gebieden.

Failover Clustering

In de Enterprise Edition bevat Windows Server 2008 failover clustering op de clusternodes van het besturingssysteem. Het failover-cluster ondersteunt de GUID Partition Table (GPT) met maximaal 128 partities en de dynamische toevoeging van bronnen, wat de hoge beschikbaarheid van de server verder verbetert.

Terminaldiensten in Windows Server 2008

Er zijn ook verschillende functies toegevoegd aan Terminal Services in Windows Server 2008. Daartoe behoren ondersteuning voor meerdere monitoren en resoluties tot 1.920 × 1.200 pixels, het aanbieden van programma's tijdens een terminalsessie via RemoteApp, Windows Portable Devices en Microsoft Point of Service for .NET. De terminaldiensten maken ook het gelijktijdige gebruik van lokale en remote toepassingen op één computer mogelijk.

Intuïtieve gebruikersinterface

Windows Server 2008 Standard overtuigt met zijn intuïtief bruikbare desktop en de mogelijkheid om tussen verschillende modi te kiezen: Met de servermanager hebt u te allen tijde een overzicht van de actuele systeemstatus en kunt u centrale functies via de server beheren. De geïntegreerde WMI-interface biedt ook hostfuncties voor beheerscripts, en met de eerder genoemde PowerShell kunt u bestaande scripts in bat- of vbs-formaat gebruiken, terwijl de Microsoft Management Console (MMC) de verschillende beheerprogramma's via snap-ins biedt.

Daarnaast is het ook mogelijk om Windows Server 2008 als een zogenaamde kernversie te installeren; in dat geval wordt de grafische gebruikersinterface weggelaten en bevat hij alleen de meest noodzakelijke functies. De kernversie verbruikt niet alleen minder middelen, maar biedt ook een kleiner aanvalsoppervlak door het kleinere aantal geïnstalleerde componenten, waaronder de serverrollen.

Systeemvereisten voor Windows Server 2008 Standard

Vanwege het grotere aantal functies in vergelijking met de vorige versie, gelden de volgende hogere systeemvereisten bij gebruik van Windows Server 2008:

 • Processor: ten minste 1 GHz (x86-processor) of 1,4 GHz (x64-processor) - aanbevolen: 2 GHz of hoger
 • Geheugen: 512 MB RAM minimaal - 2 GB RAM of meer aanbevolen
 • Geheugen 32-bits systemen: maximaal 4 GB
 • Geheugen 64-bit systemen: maximaal 32 GB
 • Harde schijf: ten minste 10 GB vrije ruimte; 40 GB aanbevolen voor volledige installatie; 10 GB aanbevolen voor server core-installatie
 • Station: DVD-ROM
 • Resolutie: Super VGA 800 × 600 of hoger

Het licentiemodel voor Windows Server 2008

De licentieverlening voor Windows Server 2008 is gebaseerd op het aantal processoren in een fysieke server waarop het besturingssysteem wordt gebruikt, inclusief virtuele processoren. Elke serverlicentie maakt de werking van Windows Server Software 2008 Standard op één fysieke en één virtuele server mogelijk.

De serverlicentie omvat ook beheerdersrechten voor het beheer en de levering van de functies.

Om als gebruiker toegang te krijgen tot de Windows Server Standard zijn dus extra client-toegangslicenties (CAL's) nodig. Afzonderlijke regels gelden ook voor toegang via Windows Server 2008 External Connector. Alle verdere informatie over CAL's voor Windows Server 2008 kunt u vinden op de desbetreffende Wiresoft productpagina.

Licentie Microsoft Server 2008 Standard aan een speciale prijs via Wiresoft

Wiresoft biedt originele serverlicenties voor Microsoft Server 2008 Edition Standard aan tegen een bijzonder lage eindprijs. Zo kunt u niet alleen voor deze, maar ook voor alle andere softwarelicenties profiteren van de voordelen van het kopen van licenties bij Wiresoft: Alle Microsoft-softwareproducten die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn losse licenties die bij Europese bedrijven zijn gekocht.

Bij de aankoop staat u als klant absoluut aan de veilige kant, want volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie zijn de aankoop en wederverkoop van softwareproducten, waartoe ook serverlicenties en client-toegangslicenties behoren, volkomen legaal.

Bovendien zijn al deze licenties 100% bruikbaar, aangezien ze door ons grondig zijn getest op echtheid en bruikbaarheid.

Veel van onze klanten kunnen de voordelen bevestigen van het betaalbare licentieaanbod van Wiresoft, dat wordt aangevuld met ons deskundig advies over de meest economische licentiëring van Windows servers in een bedrijf. Als u vragen hebt over uw individuele licenties met Microsoft Server 2008 Edition, neem dan gerust contact met ons op:

Beoordelingen lezen, schrijven en discussiëren...meer
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Laatst bekeken