Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD

Klaar voor onmiddellijke verzending, leveringstermijn 24u

 • SW10104
 • P73-00354
 • Permanent gyldig
 • Alle sprog
 • EU
P Je krijgt Bonuspunten
SOFTWARE DOWNLOAD + LICENTIE
€ 53,90 * € 58,90 * (8,49% gespaard)

incl. BTW.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Met elke aankoop bij Wiresoft steunt u de Kinderschutzbund.


Bent u een zakelijke klant of hebt u juridische vragen?

Ik ben hier voor jou.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

DETAILS  
Core 16 Core 
Apparaten 1x
Virtuele machines 2x
Medium Download
Runtime Onbeperkt
Talen Alle talen
Omvang van de levering Download + Licentie


Windows Server 2008 is de onmiddellijke opvolger van de 2003 versie van . "Longhorn", zoals de systeemsoftware officieus wordt genoemd, bevat niet alleen talrijke verbeteringen ten opzichte van zijn oudere voorganger, maar ook nieuwe functies die voldoen aan de huidige eisen, ook wat betreft virtualisatie. Server Microsoft Business

Neem voor verdere vragen over het product contact op met onze klantenservice.

Productinformatie "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"

Microsoft Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008 is de directe opvolger van Microsofts 2003 serverversie. "Longhorn", zoals de systeemsoftware officieus wordt genoemd, bevat niet alleen talloze verbeteringen ten opzichte van zijn oudere voorganger, maar ook nieuwe functies die voldoen aan de huidige zakelijke eisen, waaronder virtualisatie.

Windows Server 2008 biedt een betrouwbare basis voor het opzetten van een bedrijfsnetwerk dat veilige interfaces naar de centrale server biedt en natuurlijk veel eindapparaten integreert. De grafische gebruikersinterface maakt Windows Server eenvoudig te bedienen, zelfs voor beginners. Bovendien kan het besturingssysteem (OS) ook worden bediend met muis en toetsenbord, waardoor kennis van complexe commando's overbodig wordt.

Naast Windows Portable Devices, Point of Service voor .NET en RemoteApp zijn de belangrijkste functies Hyper-V, waarmee complete serversystemen kunnen worden gevirtualiseerd. PowerShell, dat is gebaseerd op het .NET Framework, is nu standaard inbegrepen in Server 2008 en failover clustering is ook verbeterd. Ook inbegrepen is IIS 7.0, de nieuwe versie van Internet Information Services, inclusief ondersteuning voor PHP, SSL en HTML.

Windows Server 2008 is dus een efficiënt serverbesturingssysteem waarvan de verschillende edities voldoen aan de individuele eisen van zowel grotere als kleinere bedrijven. De software biedt alle voorwaarden voor beheerders en IT-experts om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de eigen serverinfrastructuur van het bedrijf te optimaliseren, terwijl het tegelijkertijd een robuust applicatie- of webplatform biedt op basis waarvan ontwikkelaars een verscheidenheid aan toepassingen en diensten kunnen leveren.

Microsoft Windows Server 2008 is verkrijgbaar in de edities Standard, Enterprise en Datacenter, elk in 32-bits en 64-bits architectuur, waarvan de Standard editie bij Wiresoft verkrijgbaar is tegen een gunstige prijs. Deze editie is speciaal ontworpen voor gebruik door kleine en middelgrote ondernemingen zonder essentiële functies op te offeren.

Belangrijke functies en optimalisaties van Microsoft Windows Server 2008 Standard

Met de functies die beschikbaar zijn in Windows Server 2008 Standard hebben vooral bedrijven van verschillende grootte alle belangrijke, effectieve hulpmiddelen tot hun beschikking om een robuust serverbesturingssysteem op te zetten en te onderhouden op het gebied van administratie, bescherming en gegevensoverdracht. Naast de integratie van Windows Vista zorgen de krachtige virtualisatietools voor efficiënter teamwerk en meer controle over bedrijfs- en thuisnetwerken.

Hogere beveiliging met Windows Server Standard 2008

Windows Server 2008 Standard bevat daarom ook veel nieuwe beveiligingsfuncties die de bescherming van de server en de beheerde gegevens verbeteren. De geïntegreerde firewall in de nieuwe snap-in van de externe beheertools voor servers heeft bijvoorbeeld een aantal herziene beleidsregels en instellingen.

De beveiligingstools bevatten ook de alleen-lezen domeincontroller, die vooral wordt gebruikt op potentieel onveilige locaties, evenals de geïntegreerde netwerktoegangsbeveiliging NAP (Network Access Protection). De beheerfunctie NAP is zoiets als een quarantainesysteem voor onveilige clients. Het is gebaseerd op NPS (Network Policy Server), dat aan elke client die toegang wil krijgen tot de Windows server bepaalde eisen stelt, waaraan moet worden voldaan voordat deze client zich mag aanmelden op het bedrijfsnetwerk. Voor dit doel maken de DC isolatiestrategieën het mogelijk om binnen de fysieke netwerken logische netwerken apart aan te maken en te beheren, zodat alleen toegang door geregistreerde clients kan worden toegestaan.

Het hulpprogramma BitLocker is beschikbaar voor het versleutelen van gegevens met Server 2008. BitLocker voldoet aan de Sarbanes-Oxley en Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) voorschriften voor de beveiliging van bedrijfsgegevens. BitLocker versleutelt hiervoor het hele systeem. De onderdelen die al voor de kernel zijn gestart, worden beveiligd door een integriteitscontrole (Kernel Integrity Check).

Samengevat bieden al deze functies in Windows Server 2008 Standard de werking van een betrouwbaar en tegelijkertijd veilig serverbesturingssysteem.

Andere functies die het vermelden waard zijn

Hyper-V voor de virtualisatie van serversystemen

Met Hyper-V voor Windows Server 2008 kunnen bedrijven nu virtualiseren zonder afhankelijk te zijn van programma's van derden. Met de tool, die bestaat uit de hypervisor, kunnen meerdere virtuele servers worden opgezet op één fysieke server. Op deze manier kan de server verschillende rollen aannemen, die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden beheerd. Hyper-V wordt beheerd via de Microsoft Management Console (MMC). In clusterbedrijf kan Hyper-V ook worden gebruikt voor live migraties, waarbij virtuele machines tijdens bedrijf kunnen worden verplaatst.

Deze virtualisatietechnologie draait op computers met zowel x64- als x86-processors en ondersteunt ook Network Address Translation (NAT) en Network Access Protection (NAP). Op deze manier draagt Hyper-V ook bij aan het behoud van typische bedrijfsmiddelen zoals bedrijfskosten en stroomverbruik, die hierdoor aanzienlijk worden verminderd.

Windows PowerShell

Windows Server 2008 is het eerste besturingssysteem van Microsoft met de opdrachtregelshell (command line interpreter) Windows PowerShell. PowerShell is gebaseerd op het .NET framework, versie 2.0; hiermee kan een gebruiker interactief opdrachten uitvoeren op een commandoregel, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Windows Script Host, cmd.exe of Unix. Voor complexere shellscripts is ook de PowerShell Scripting Language beschikbaar.

Active Directory in Windows Server 2008

Active Directory, de directoryservice van Microsoft Windows Server voor het beheer van bronnen en gebruikers, is vanaf de versie Windows Server 2008 onderverdeeld in vijf rollen:

 • Active Directory Domain Services (AD DS) als de centrale component voor domein- en bronnenbeheer
 • Active Directory Lightweight Directory Services (ADLDS) voor de verbinding van services die informatie vereisen die voldoet aan LDAP (Lightweight Directory Access Protocol)
 • Active Directory Federation Services (ADFS) voor webgebaseerde verificatie van gebruikers buiten de AD-DS infrastructuur
 • Active Directory Rights Management Services (ADRMS) om bronnen te beschermen tegen ongeautoriseerde gebruikers
 • Active Directory Certificate Services (ADCS) voor het leveren van de publieke sleutelinfrastructuur

De vorige DCO typen in de Active Directory zijn aangevuld met de Read Only Domain Controller (RODC). De RODC is alleen-lezen en heeft een beperkte functionaliteit, dus er worden geen wachtwoorden beheerd, zodat het kan worden gebruikt als domeincontroller, vooral in onbeveiligde gebieden.

Failover clustering

In de Enterprise editie bevat Windows Server 2008 failover clustering op de clusternodes van het besturingssysteem. Het failover cluster ondersteunt de GUID Partition Table (GPT) met een maximum van 128 partities en de dynamische toevoeging van resources, wat de hoge beschikbaarheid van de server verder verbetert.

Terminaldiensten in Windows Server 2008

Terminaldiensten zijn ook verbeterd met verschillende functies in Windows Server 2008. Deze omvatten ondersteuning voor meerdere monitoren en resoluties tot 1.920 × 1.200 pixels, het aanbieden van programma's in een terminalsessie via RemoteApp, Windows Portable Devices en Microsoft Point of Service for .NET. De terminalservices maken ook het gelijktijdige gebruik van lokale en externe toepassingen op één computer mogelijk.

Intuïtieve gebruikersinterface

Windows Server 2008 Standard overtuigt met zijn intuïtief te gebruiken bureaublad en de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende modi: Met de servermanager heb je altijd een overzicht van de huidige systeemstatus en kun je centrale functies beheren. De geïntegreerde WMI-interface biedt ook hostfuncties voor beheerscripts en met het eerder genoemde PowerShell kun je bestaande scripts in bat- of vbs-formaat gebruiken, terwijl de Microsoft Management Console (MMC) de verschillende beheerprogramma's via snap-ins biedt.

Daarnaast is het ook mogelijk om Windows Server 2008 als zogenaamde core versie te installeren; in dat geval wordt de grafische gebruikersinterface weggelaten en bevat het alleen de meest noodzakelijke functies. De core versie verbruikt niet alleen minder resources, maar biedt ook een kleiner aanvalsoppervlak door het kleinere aantal geïnstalleerde componenten, waaronder de serverrollen.

Systeemvereisten voor Windows Server 2008 Standard

Vanwege het grotere aantal functies in vergelijking met de vorige versie, gelden de volgende hogere systeemvereisten bij gebruik van Windows Server 2008:

 • Processor: minimaal 1 GHz (x86-processor) of 1,4 GHz (x64-processor) - aanbevolen: 2 GHz of hoger
 • Geheugen: minimaal 512 MB RAM - aanbevolen: 2 GB RAM of meer
 • Geheugen 32-bits systemen: maximaal 4 GB
 • Geheugen 64-bits systemen: maximaal 32 GB
 • Harde schijf: minstens 10 GB vrije ruimte; 40 GB aanbevolen voor volledige installatie, 10 GB voldoende voor server core-installatie
 • Station: DVD-ROM
 • Resolutie: Super VGA 800 × 600 of hoger

Het licentiemodel voor Windows Server 2008

De licenties voor Windows Server 2008 zijn afhankelijk van het aantal processors in een fysieke server waarop het besturingssysteem wordt gebruikt - ook virtueel. Elke serverlicentie staat de werking van de Windows Server Software 2008 Standard toe op één fysieke en één virtuele server.

De serverlicentie bevat ook beheerdersrechten voor het beheer en de levering van de functies.

Om als gebruiker toegang te krijgen tot de Windows Server Standard zijn dus extra clienttoegangslicenties (CAL's) nodig. Er gelden ook aparte regels voor toegang via Windows Server 2008 External Connector. Alle verdere informatie over CAL's voor Windows Server 2008 is te vinden op de betreffende productpagina van Wiresoft.

Licentie Microsoft Server 2008 Standard voor een speciale prijs via Wiresoft

Wiresoft biedt originele serverlicenties voor Microsoft Server 2008 Edition Standard tegen een bijzonder gunstige eindprijs. Dit betekent dat je ook profiteert van de voordelen van het kopen van licenties bij Wiresoft, niet alleen voor deze maar ook voor alle andere softwarelicenties: Alle Microsoft softwareproducten die bij ons verkrijgbaar zijn, zijn enkelvoudige licenties die zijn aangeschaft bij Europese bedrijven.

Bij aankoop zit je als klant aan de absoluut veilige kant, want volgens een uitspraak van het Europese Hof van Justitie zijn de aankoop en wederverkoop van softwareproducten, waaronder ook serverlicenties en clienttoegangslicenties vallen, volledig legaal.

Bovendien zijn al deze licenties 100% bruikbaar, omdat ze door ons grondig zijn gecontroleerd op echtheid en bruikbaarheid.

Veel van onze klanten kunnen de voordelen van het voordelige licentieaanbod van Wiresoft bevestigen, dat wordt aangevuld met ons competente advies over de voordeligste licenties voor Windows Server in een bedrijf. Als je vragen hebt over je individuele licentie met Microsoft Server 2008 Edition, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen:

Doorverwijzende links naar "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"
Klantbeoordelingen voor "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD"
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb kennis genomen van de privacy policy.

Categorieën