Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 Windows Server 2008 is de directe opvolger van de 2003 server versie van Microsoft. "Longhorn", zoals de onofficiële naam van de systeemsoftware luidt, bevat niet alleen tal van verbeteringen ten opzichte...
€ 53,90 *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 is de directe opvolger van Microsofts 2003 serverversie. "Longhorn", zoals de systeemsoftware officieus wordt genoemd, bevat niet alleen talloze verbeteringen ten opzichte van zijn...
€ 53,90 *

Microsoft Windows Server 2008: een tijdperk van servertechnologie

Inleiding tot Windows Server 2008

Windows Server 2008 markeert een belangrijke fase in de ontwikkeling van Microsofts Windows Server-productlijn. Met de release werden talloze verbeteringen en nieuwe functies geïntroduceerd die van groot belang zijn voor bedrijven en IT-professionals en die de huidige servertechnologie blijven beïnvloeden.

Wat maakt Windows Server 2008 zo speciaal?

Als opvolger van Windows Server 2003 bouwde Windows Server 2008 voort op bestaande functies en introduceerde tegelijkertijd innovatieve functies zoals verbeterde beveiliging, beheer en virtualisatiemogelijkheden die de basis legden voor toekomstige ontwikkelingen.

Belangrijkste kenmerken van Windows Server 2008

Verbeteringen in beveiliging en beheer

Windows Server 2008 introduceerde de installatieopties Read-Only Domain Controller (RODC) en Server Core, die nieuwe manieren boden om servers te beveiligen en te beheren.

Alleen-lezen domeincontroller (RODC)

RODC bood een veilige manier om Active Directory services te leveren voor sites met een hoog risico door geen schrijftoegang tot de Active Directory toe te staan.

Vooruitgang in virtualisatie

Met Windows Server 2008 werd de Hyper-V virtualisatietechnologie voor het eerst geïntroduceerd als integraal onderdeel van het besturingssysteem.

Hyper-V

Hyper-V luidde een nieuw tijdperk in voor Windows virtualisatie door de efficiëntie van het gebruik van bronnen te verbeteren en tegelijkertijd de isolatie van virtuele machines te vergroten.

Nieuwe netwerkfuncties

Network Access Protection (NAP) en verbeterde Terminal Services Gateway waren slechts enkele van de netwerkfuncties die met Windows Server 2008 werden verbeterd.

Bescherming van netwerktoegang (NAP)

NAP was een nieuwe beveiligingsfunctie die de gezondheidsstatus van netwerkclients controleerde voordat ze toegang kregen tot netwerkbronnen en zo een extra verdedigingslinie vormde tegen onveilige apparaten.

De relevantie van Windows Server 2008 vandaag

Veroudering en onderhoud

Windows Server 2008 heeft officieel het einde van zijn levenscyclus bereikt, wat betekent dat Microsoft geen reguliere ondersteuning meer biedt. Het is belangrijk voor organisaties om te migreren naar nieuwere versies om beveiligingsrisico's te minimaliseren.

Ondersteuning en migratie

Organisaties moeten upgraden naar nieuwere versies om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen en tegelijkertijd te profiteren van de nieuwste technologieën.

Windows Server 2008 was een baanbrekend product dat de weg vrijmaakte voor toekomstige innovaties in servertechnologie. De categorietekst die hier wordt gepresenteerd biedt een uitgebreid overzicht van het systeem, de belangrijkste functies en de relevantie ervan vandaag de dag.

Categorieën