Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER STANDARD 2010 MICROSOFT EXCHANGE SERVER STANDARD 2010
Microsoft Exchange Server 2010 Standard In een bedrijf moeten de communicatiekanalen flexibel, duidelijk, transparant en kostenefficiënt zijn. Windows Exchange Server 2010 kan u helpen dit te bereiken en u helpen een heel nieuw niveau...
€ 172,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2013 Standard In een bedrijf moeten de communicatiekanalen flexibel, duidelijk, transparant en kostenefficiënt zijn. Windows Exchange Server 2013 kan u helpen dit te bereiken en u helpen een heel nieuw niveau...
€ 220,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2013 Enterprise In vergelijking met zijn voorganger beschikt het product over talrijke nieuwe diensten, functies en technologieën die bedoeld zijn om bedrijven te ondersteunen bij het ontwerpen van hun...
€ 1.369,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2016 Standard Editie Windows Exchange Server 2016 biedt een betrouwbaar berichtenplatform waarmee e-mails en contactpersonen, maar ook afspraken en taken centraal kunnen worden beheerd. Het is de serverversie...
€ 288,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2016 Enterprise Windows Server 2016 is een beproefd berichtenplatform voor het centrale beheer van e-mails en contacten, maar ook van afspraken en taken en de serverversie van Windows 10. Vooral grotere...
€ 2.046,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2019 Standaard Microsoft Exchange Server 2019 Standard is een nieuwe versie van het bewezen, krachtige berichtenplatform dat wordt gebruikt voor gecentraliseerd beheer van e-mailverkeer, contactpersonen en...
€ 382,90 *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise is een up-to-date versie van het veilige en krachtige berichtenplatform dat vooral in grotere bedrijven wordt gebruikt voor het centrale beheer van...
€ 2.254,90 *

Overzicht van de Windows Exchange Server-versies die momenteel beschikbaar zijn in de Wiresoft Shop

In de online shop van Wiresoft vindt u de laatste versie van Exchange Server 2019 en de vorige versies, waarvoor meestal ook Microsoft-ondersteuning beschikbaar is. Hierdoor kunt u uw huidige serverlicenties in de betreffende versie tegen een redelijke prijs aanvullen of upgraden naar een hogere versie. De volgende Exchange-versies zijn beschikbaar in de Standard en Enterprise Editie:

Voor alle serverlicenties voor Windows Exchange Server die beschikbaar zijn in de Wiresoft online shop, vindt u ook de bijbehorende client-toegangslicenties waarmee u uw medewerkers op een aangepaste en tegelijkertijd kostenefficiënte manier kunt uitrusten.

Om Windows Exchange Server als desktop applicatie te gebruiken, wordt Microsoft Outlook aanbevolen als client-software, maar het maakt geen deel uit van een van de Exchange Server-versies. Als u geen gebruik maakt van de Outlook-software die in het Office is opgenomen, kunt u ook Outlook en Microsoft Exchange Server samen bij Wiresoft kopen.

Hieronder vindt u een kort overzicht van de belangrijkste functies en innovaties van de respectievelijke serverversies, meer gedetailleerde informatie vindt u op de respectievelijke productpagina's en ook direct van ons team - per e-mail, telefoon of in de chat.

Exchange Server 2019

Microsoft Exchange Server 2019 is momenteel de nieuwste versie van het beproefde berichtenplatform met uitgebreide, door de gebruiker gedefinieerde en dus flexibele functies voor berichtenservice en bedrijfsbrede samenwerking. Exchange legt nog meer nadruk op veilig e-mailverkeer, aangevuld met uitgebreide opties voor planning en contactbeheer. De mailbox server rol biedt een aanzienlijke prestatieverbetering met Exchange Transport, Mailbox Transport Submission, Mailbox Transport Delivery en Frontend Transport. De Exchange Server-toepassingen kunnen zowel lokaal als in de cloud worden ingezet. De belangrijkste kenmerken in Exchange 2019 zijn

 • Meta Cache Database (MCD) voor het beveiligen van meta-informatie zoals de mapstructuur van een mailbox, versnelde toegang en sneller zoeken.
 • Dynamische Database Cache (DDC) voor situatieafhankelijke dynamische aanpassing van de opslagcapaciteit, vooral bij hoge werklasten.
 • Reorganisatie van de zoekindex - deze bevindt zich nu direct in de betreffende database van een mailbox.
 • Windows Server Core biedt een vereenvoudigde versie van de standaardversie van het serversysteem, waardoor de configuratie eenvoudiger wordt en onnodige maar resource-intensieve services worden uitgeschakeld, terwijl er minder aanvalspunten zijn.
 • Met de Client Access Rules kunt u de toegang tot de serverconfiguratie beperken, zowel voor het Admin Center als voor PowerShell.
 • Veel agendaverbeteringen, met name met betrekking tot de organisatie van vergaderingen, waaronder Standard End Date, Do Not Forward, Verbeterd agendabeheer en meer opties voor het configureren van out-of-office berichten en het toewijzen van een proxy via PowerShell.
 • OneDrive for Business biedt een verbeterde samenwerking op het gebied van documenten, waarbij zowel lokaal opgeslagen als online bestanden worden geïntegreerd.

Exchange Server 2016

Microsoft Exchange Server versie 2016 biedt het hoogste niveau van controle en transparantie in de organisatie van e-mailverkeer en

Controle en beheer van andere communicatieprocessen. E-mails en contacten kunnen centraal worden beheerd en gearchiveerd en het gedeelde werk aan documenten, inclusief versiebeheer, is ook verbeterd. Door de serverrollen terug te brengen tot twee - mailbox en edge transport - is de serverarchitectuur geoptimaliseerd en tegelijkertijd de schaalbaarheid vereenvoudigd, met inbegrip van een betere ondersteuning voor clouddiensten. Exchange Server 2016 bevat onder andere de volgende belangrijke functies:

 • Outlook on the Web is de nieuwe naam voor Outlook Web Access of Outlook Web App. Webtoegang tot de Exchange Server biedt een geoptimaliseerde webinterface die kan worden gebruikt op een smartphone of tablet zonder voorafgaande installatie van de Outlook App.
 • De zoekarchitectuur eDiscovery werkt zowel asynchroon als decentraal, waarbij meerdere servers betrokken zijn. Wanneer u zoektermen invoert in Outlook of Outlook op het web, verschijnen er suggesties op basis van vaak gebruikte contactpersonen, maar ook van e-mail, agenda's en eerdere zoekopdrachten, met inbegrip van filters zoals datumbereiken.
 • De verbeterde schaalbaarheid van de zoekfunctie verhoogt het aantal brievenbussen en archiefdozen van 5.000 naar 10.000.
 • Bestanden die zijn opgeslagen in OneDrive for Business en SharePoint 2016 kunnen nu eenvoudig worden opgenomen in een e-mail als een link en worden geopend door de ontvanger.
 • Door de ondersteuning van hybride scenario's kan een mailbox op een lokale server of in de cloud staan. Lokale mailboxen kunnen ook gebruikt worden via Exchange Online archivering of Azure Rights Management.
 • Data Loss Prevention (DLP) beschermt de veiligheid van gegevens in het e-mailverkeer, zowel bij het verzenden van vertrouwelijke informatie als bij het ontvangen van gemanipuleerde e-mails.

Exchange Server 2013

Exchange Server 2013 biedt een aantal praktische functies die de samenwerking tussen medewerkers en teams efficiënt en transparant maken. Er is met name rekening gehouden met de controle en bescherming van kritieke gegevens zonder dat dit de bedrijfsprocessen belemmert. Tegelijkertijd is ook het beheer van mailboxen en kalenders geoptimaliseerd, bijvoorbeeld door de serverrollen terug te brengen tot drie - met: Mailbox Server, Client Access en Edge Transport. Alle Exchange Server-functies kunnen lokaal of in de cloud worden aangeboden. De Outlook Web App heeft een verbeterde gebruikersinterface: de ondersteuning van het aanraakscherm breidt het gebruik van Exchange 2013 uit naar mobiele apparaten. De volgende kenmerken behoren ook tot de belangrijkste vernieuwingen van de serverversie van 2013:

 • De intelligente zoekfunctie helpt niet alleen de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren, maar ook de kwaliteit van de communicatie binnen de onderneming: Informatie kan uit verschillende bronnen worden opgevraagd en samengevat.
 • De Compliance eDiscovery-functie biedt een verbeterde integratie met Microsoft Lync 2013 en Microsoft SharePoint 2013, waardoor gebruikers nu in de mailboxen van hun website kunnen zoeken.
 • In-Place eDiscovery vereenvoudigt het ophalen van gegevens met geoptimaliseerde zoek- en indexfuncties, waardoor het ook gemakkelijker wordt om aan de compliance-eisen te voldoen.
 • Vereenvoudigd e-mail transport met de mailbox server rol, die bestaat uit Front-End Transport Service (FET), Hub Transport Service (HT), en Mailbox Transport Service (MT), ter vervanging van de vorige Hub Transport server rol. De dienst Unified Messaging bevat de functies die eerder werden uitgevoerd door de rol van de Unified Messaging-server.
 • Het Exchange Admin Center (EAC) omvat de bestaande Exchange Management Console (EMC) en Exchange Control Panel (ECP), terwijl het geoptimaliseerd is voor on-premises, online en hybride implementaties.
 • Journal Report Decryption biedt de mogelijkheid om e-mail te beschermen met behulp van Information Rights Management - IRM - in Microsoft Outlook en Office Outlook Web App.
 • Data Loss Prevention - DLP - voorkomt niet alleen gegevensverlies, maar voorkomt ook dat gevoelige gegevens onbedoeld of opzettelijk naar onbevoegde personen worden gestuurd.
 • Met ActiveSync Mobile Access kunnen mobiele apparaten worden gesynchroniseerd met de Exchange-mailbox en hebben ze ook toegang tot agenda's, contactpersonen en taken.

Exchange Server 2010

Exchange Server 2010 is een populaire versie van de groupware software van Microsoft, die nog steeds in veel bedrijven wordt gebruikt als e-mailtransportserver en voor het beheer van afspraken en taken. Als gevolg hiervan verwacht Microsoft uitgebreide ondersteuning te bieden voor Exchange Server 2010 tot en met oktober 2020.

Exchange Server 2010 biedt betrouwbaarheid, prestaties en een rijke set e-mailfuncties - met vele verbeteringen en verbeteringen, vooral voor Outlook Web Access en beheer, ondersteund door flexibiliteit in het gebruik van vele functies en compliance. De configuratie gebeurt via PowerShell, terwijl WebServices de toegang tot mailboxen en publieke mappen en replicatie controleert. Andere kenmerken en innovaties die het vermelden waard zijn, zijn

 • Outlook Web Access of de Outlook Web App - OWA - biedt de in Outlook bekende zoekmappen en de favorieten voor het sorteren van e-mails, inclusief meerdere weergaven, bijvoorbeeld voor de agenda, evenals de archieffunctie. Outlook 2010 kan worden gekoppeld aan meerdere Exchange-accounts zonder dat er een apart profiel hoeft te worden aangemaakt.
 • Door e-mails online te archiveren op de Exchange-server zijn ze overal toegankelijk. De opslag van e-mails wordt individueel gedefinieerd met een bewaarbeleid, waardoor het gemakkelijker wordt om te voldoen aan de nalevingsregels.
 • Unified messaging biedt nu een enkele inbox voor e-mail, voicemail, SMS en fax; voicemail kan ook worden afgeleverd als e-mail of als preview op de telefoon met behulp van Speech2Text.
 • Gebruikersbeheer is beschikbaar via de Exchange Management Console, Remote PowerShell of Outlook Web Access. OWA biedt hiervoor een eigen administratie-interface en het Role-Based Access Control (RBAC) verleent ook gedefinieerde rechten aan individuele medewerkers, bijvoorbeeld voor de administratie van distributiegroepen.
 • De mailbox resiliency feature bevat een hoge beschikbaarheidsoptie naast disaster recovery. De Database Availability Group (DAG) functie maakt het ook mogelijk om Exchange-databases te kopiëren tussen verschillende servers, met replicatie door middel van transactielogboeken.
 • Het organiseren van e-mailconversaties wordt nog eenvoudiger met een aantal handige functies die kunnen worden georganiseerd als threads of per onderwerp, waarbij Conversation View e-mails dienovereenkomstig sorteert en Conversation onbelangrijke e-mailconversaties verbergt. De Office Communicator functie, OC, geeft de aanwezigheidsstatus van collega's weer, en Consistent Experience verenigt het gebruik van functies op de PC, mobiele telefoon of het web. De Journaling-functie maakt het mogelijk om de regels voor naleving na te leven.

Het Microsoft-licentiemodel voor Exchange Server met serverlicentie plus CAL's

De licentie van de Microsoft Exchange Server-edities bestaat uit de serverlicentie en het aantal benodigde client-toegangslicenties (CAL's). Volgens Microsoft moeten de volgende voorwaarden in acht worden genomen:

1. elke individuele server heeft een eigen Exchange-serverlicentie nodig

De serverlicentie omvat toegangsrechten voor beheerders om de Exchange-server te beheren - maar deze vormen geen gebruiksrechten voor Exchange-services.

3 Elke medewerker die gebruik wil maken van de Exchange Server-functies moet een client toegangslicentie hebben - CAL.

4. CAL's voor Exchange Server zijn beschikbaar in twee varianten: als persoonlijke gebruiker CAL en als apparaatgerelateerd apparaat CAL.

Welke serverlicenties zijn beschikbaar voor Exchange Server Editions?

Voor elke editie van Exchange Server - meestal Standard en Enterprise - is er een aparte serverlicentie. Door ze aan te schaffen, verwerft u het recht om de betreffende serversoftware op uw bedrijfsserver te implementeren. Het belangrijkste verschil tussen de twee edities is het aantal beschikbare mailbox-databases:

 • De Standard 2010 ondersteunt al tot 5 mailbox-databases en is daarom vaak voldoende voor de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven.
 • Met ondersteuning voor maximaal 100 mailbox-databases dekt de Enterprise-Editie de behoeften van grote bedrijven en organisaties.

De omvang van de functies van de betreffende editie van Windows Exchange Server 2010 wordt gecontroleerd door de toegangslicenties van de client. Dit betekent dat ze niet gebonden zijn aan een specifieke Exchange-editie, zodat u Exchange Standard Server met een Enterprise CAL en Exchange Enterprise Server met een Standard CAL kunt gebruiken. De CAL voor de Exchange Enterprise Editions is een add-on voor de CAL voor de Exchange Standard Editions.

Voor meer informatie over licenties met CAL's verwijzen wij u naar naar de individuele Exchange Server-versies in de Wiresoft online shop.

Licentieaankoop en licentieconsultatie voor Exchange Server bij Wiresoft

In de Wiresoft Online-Shop vindt u alle licenties van de beschreven serverversies - van Exchange 2008 tot Exchange 2019 - in de Standard en Enterprise Edition als originele Microsoft-licentieproducten. Bovendien bieden wij u de juiste toegangslicenties voor klanten om gebruik te kunnen maken van de functies en diensten van de betreffende editie; deze kunnen voor uw gemak individueel worden aangeschaft en zo uw CAL-behoeften op een aangepaste en economische manier dekken.

U profiteert van onze speciale gereduceerde prijzen voor alle serverlicenties en CAL's: Deze komen van Europese bedrijven, zijn ongebruikt en dus volledig operationeel. Ze zijn ook door Wiresoft gecontroleerd op 100% echtheid. Als Wiresoft-klant bent u dus altijd aan de veilige kant als u een licentie koopt - en u kunt ook gebruik maken van ons deskundig advies voor al uw vragen - in een online chat, per e-mail of per telefoon.