Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Trustmask
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD
SQL Server 2012 Standard Onze bijzondere sterke punten liggen op het gebied van business intelligence en bedrijfskritische applicaties, evenals de integratie van een cloud volgens uw wensen en behoeften. Virtualisatie beschrijft een...
€ 127,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE
Microsoft SQL Server 2012 Enterprise SQL Server 2012 is een belangrijke productrelease met veel nieuwe functies: Betrouwbaarheid voor bedrijfskritische toepassingen met een hogere beschikbaarheid, razendsnelle query's en geavanceerde...
€ 1.824,90 *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE
Microsoft SQL Server 2012 Business Intelligence Koop een server: Microsoft SQL Server 2012 Business Intelligence Om uw bedrijfsprocessen voortdurend in de gaten te houden en te kunnen optimaliseren, heeft u een goed...
€ 1.292,90 *

Andere opvallende nieuwe functies voor SQL Server 2012 zijn een grotere integratie met de SQL Azure-cloudoplossing, waardoor databases kunnen worden geleverd via het internet en lokale databases kunnen worden gesynchroniseerd. SQL Azure wordt beheerd in de SQL Server Management Studio. De nieuwe functie Contained Databases maakt het veel gemakkelijker om databases en hun afhankelijke objecten te verplaatsen.

Met Columnstore-Index (Transact-SQL) wordt een Standard voor het opslaan en opvragen van grote datawarehouse-tabellen geïntroduceerd. Columnstore-Index maakt gebruik van kolom-gebaseerde gegevensopslag en -verwerking om tot tien keer hogere queryprestaties te bereiken dan traditionele rij-gebaseerde opslag.

Ten slotte kunt u met de nieuwe SQL Server Data Quality Services (DQS) een kennisbank creëren die gebruikt kan worden om belangrijke datakwaliteitstaken zoals standaardisatie, correctie, uitbreiding en deduplicatie van data uit te voeren.

Het Microsoft-licentiemodel is ook aangepast aan de huidige prestaties van moderne serversystemen. Zelfs de Standard SQL Server 2012, die beschikbaar is in zowel 32- als 64-bits versies, heeft een verbinding met de cloud. Deze kan worden aangeschaft met een kernlicentie of met een serverlicentie plus CAL's. Elke SQL Server 2012 editie heeft andere regels voor een goede licentie. Zie hieronder voor details.

SQL Server 2012 is ook compatibel met de oudere Windows 7 en 8. Met een licentie van SQL Server 2012 krijgt u een uiterst krachtige serversoftware, die in vele scenario's kan worden gebruikt.

Microsoft SQL Server 2012 is verkrijgbaar bij Wiresoft in de volgende edities en tegen een onklopbare prijs:

 • SQL Server 2012 Standard
 • SQL Server 2012 Bedrijfsinformatie
 • SQL Server 2012 Enterprise

De SQL Server Standard editie bevat al veel functies voor gebruik in de dagelijkse praktijk, evenals uitgebreide administratietools om te voldoen aan de eisen van kleinere bedrijven en organisaties, waaronder

virtualisatie en databeveiliging.

De Business Intelligence Edition voegt nog een lid toe aan het aantal beschikbare server edities voor SQL 2012, met de Premium Edition, SQL Server 2012 Enterprise, die eindgebruikers het breedste portfolio van functies en diensten biedt om schaalbare maar zeer beschikbare SQL Server applicaties te bouwen.

Wij adviseren u graag bij de aanschaf van de SQL Server-editie die het beste bij uw behoeften past en stellen een serverlicentiepakket op maat samen.

Kort overzicht van de SQL Server 2012-edities

Naast de Standard - voor kleine tot middelgrote bedrijven - en de Enterprise-edities, met het volledige scala aan functies - ontwikkeld voor de eisen van middelgrote tot grote bedrijven en organisaties - bekend van vorige SQL-versies, is de nieuwe Business Intelligence Edition het nieuwe lid van de uitgebreide SQL Server-familie, waartoe ook andere edities behoren. Zoals de naam al aangeeft, is de BI-Editie ontworpen om te voldoen aan de behoeften van organisaties die krachtige tools willen inzetten voor typische bedrijfstaken.

SQL Server 2012 is beschikbaar als een 32-bits versie naast de 64-bits versie, maar het wordt aanbevolen om de 64-bits versie te installeren. Voor de edities Standard, Business Intelligence en Enterprise is de maximale databasegrootte beperkt tot 524 PByte (petabyte).

Belangrijkste Business Intelligence-functies van de SQL Server 2012-versie

Implementeer een werkend BI-platform met de uitgebreide SQL Server BI-mogelijkheden van de 2012-versie. Dit omvat uitgebreide rapportage- en analysemogelijkheden. De belangrijkste BI-functies zijn onder andere de volgende:

 • BI Semantisch Model (BISM): Met het BI Semantisch Model biedt SQL Server 2012 een tool voor het maken van modellen in SQL Server Analysis Services (SSAS) en Powerpivot voor Excel - de laatste stelt beheerders in staat om puur tabellarische modellen te maken.
 • Semantisch zoeken naar Business Intelligence: Semantisch zoeken breidt de bestaande full-text zoekfunctionaliteit in SQL Server uit met nieuwe scenario's die verder gaan dan zoeken op trefwoorden: Met Semantisch zoeken kunt u zoeken naar overeenkomsten tussen documenten, waarbij u hun respectievelijke betekenis analyseert.
 • SQL Server PowerPivot voor SharePoint: Met SQL Server PowerPivot is de SharePoint Server aangesloten op SQL Server 2012 om de bijbehorende functies te kunnen gebruiken. Met PowerPivot kunnen gegevens die lokaal zijn opgeslagen in Excel-spreadsheets of Access-databases beschikbaar worden gesteld aan andere gebruikers en snel worden geanalyseerd.
 • Analyseservices in SQL Server 2012: SSAS biedt oplossingen voor het creëren en implementeren van analytische databases die kunnen worden gebruikt in BI-toepassingen zoals Excel, Performance Point, Reporting Services en meer. De Analysis Services bijvoorbeeld is ontworpen voor verschillende soorten oplossingen: Beheerders kunnen kiezen tussen een multidimensionale oplossing of een oplossing in tabelvorm.
 • SQL Server Data Tools (SSDT): SSDT is de opvolger van Business Intelligence Development Studio in SQL Server versie 2008 R2, waarmee SQL Server Data Tools datawarehouses kunnen maken en analysediensten kunnen beheren in SQL Server 2012.
 • Column Store Indexes: Column Store Indexes in SQL Server 2012 zijn een efficiënte tool voor typische datawarehouse toepassingen. Ze stellen u in staat om gegevens te groeperen en te beheren en op te halen in een kolom-gebaseerd gegevensformaat. Alle kolommen zijn aan elkaar gekoppeld om een algemene index te creëren.
 • Data Quality Services (DQS): De Data Quality Services (DQS) verbeteren procedures zoals data cleaning en data matching in SQL Server 2012. DQS reinigt en optimaliseert gegevensrecords door het vinden en verwijderen van duplicaten of inconsistente gegevens voordat deze worden gebruikt voor rapportages in de Reporting Services of datawarehouses.
 • Power View: Een andere BI-functie is Power View, een add-in voor de SharePoint Server. Power View is een web-based dashboard tool voor data analyse en het bouwen van ad-hoc rapporten die het mogelijk maakt om snel data te visualiseren.

Het huidige licentiemodel voor SQL Server 2012 van Microsoft

Voor SQL Server-versie 2012 geldt de gewijzigde licentiecode. Microsoft definieert het type en de behoefte aan beschikbare licenties per servereditie. Dit betekent dat er verschillende licentiemogelijkheden zijn voor de SQL software.

De processorlicentie die bekend is van eerdere versies is niet meer beschikbaar. Het is vervangen door een kernlicentie, waarbij elke core door alle processoren op een server moet worden gelicentieerd. In het verleden was de serverprestatie op basis van cores geen factor bij het licenseren van oudere versies van Microsoft Server, maar met SQL Server Enterprise-edities is het aantal cores het uitgangspunt voor het berekenen van de licentievereisten. Zo wordt de groeiende prestatie van servers die een hogere werklast aankunnen en die mogelijk wordt gemaakt door het aantal cores, de basis voor het verlenen van licenties.

Virtuele servers kunnen ook worden uitgerust met server/CAL-licenties. Net als bij de Standard zijn er naast de serverlicenties extra client-toegangslicenties (CAL's) nodig. Met de Core Licensing zijn echter geen CAL's nodig voor toegang tot de server.

Overzicht van de licentieopties voor SQL Server 2012

Dit overzicht toont de verschillende licentietypen voor de SQL Server 2012 edities die beschikbaar zijn bij Wiresoft:

 • Standard Edition (SE) - hier kunt u kiezen tussen een licentie met kernen of per server plus CAL's
 • Business Intelligence Edition (BI) - deze kan alleen worden gelicentieerd per server plus CAL's
 • Enterprise-Editie (EE) - alleen kernlicenties zijn mogelijk

Licenties van de Standard

De Standard van SQL Server Versie 2012 is de enige die de keuze biedt tussen 2-core licenties en server/CAL-licenties. Dit is te wijten aan het feit dat Microsoft onderscheid maakt tussen de verschillende behoeften van kleine en middelgrote bedrijven in vergelijking met grotere en grotere bedrijven, waardoor de

prestaties en schaalbaarheid van SQL-functies. Met het meest betaalbare licentie-alternatief van Server & CAL's kunnen ze ook profiteren van de kracht en de rijke cloudcapaciteiten van SQL Server 2012 in de onderneming, aangepast aan lagere, maar meestal voldoende serverprestaties voor hun behoeften.

Echter, zelfs organisaties en bedrijven van kleinere omvang hebben soms de volledige SQL kracht nodig, die alleen kan worden gedekt door een kernlicentie. Om het juiste licentieformulier voor de SQL Server Standard vanaf het begin aan te schaffen, moet u

Kijk eerst naar de typische werklast en het aantal medewerkers dat gebruik maakt van de SQL Server-diensten. Onder bepaalde omstandigheden kan het daarom voordelig zijn om kernlicenties aan te schaffen.

In het volgende gedeelte worden de verschillen tussen de twee licentieopties voor SQL Server 2012 uitgelegd. Om te weten te komen welke licentie van de Standard het beste is voor uw organisatie, kunt u contact met ons opnemen voor een consultatie, of gebruik maken van de chat.

Licentie van SQL Server Standard en Enterprise Edition met 2-core pakketten

De volgende eisen zijn van toepassing op SQL Server 2012 core-based licenties volgens de criteria die door Microsoft zijn vastgesteld:

 • Elke kernlicentie is geldig voor precies twee kernen - niet het zuivere aantal kernen per processor wordt geteld - maar ook
 • Het minimum aantal kernen is altijd 16 - ongeacht of een motor daadwerkelijk minder kernen heeft.
 • Een server met minder kernen dan 16 kan niet tegen een lagere prijs worden gelicentieerd.
 • De kernlicenties zijn alleen beschikbaar als pakketten van 2.

Dat betekent: U moet minstens 16 kernlicenties = 8 pakketten van de 2-core licenties aanschaffen. De aanvullende licentie met User of Device CAL's is niet van toepassing.

Server/CAL-licenties voor SQL Server 2012 Standard en Business Intelligence

Het licenseren van SQL Server 2012 Standard of Business Intelligence met een serverlicentie plus extra Client Access Licenties (CAL's) bestaat uit de volgende twee componenten

 • Voor elke server is een aparte licentie nodig. Deze licentie omvat toegangsrechten voor de administratie, die uitsluitend bedoeld zijn voor de administratie.
 • Elke werknemer die gebruik moet maken van de serverdiensten en -functies heeft een licentie voor clienttoegang (CAL) nodig.
 • Deze CAL's zijn verkrijgbaar in twee varianten: als User CAL en als Device CAL.
 • Als een toegangslicentie voor de klant eenmaal is verleend, kan deze niet meer worden overgedragen of op een andere manier worden gebruikt dan aangegeven.

Licentie voor Microsoft SQL Server 2012 met Wiresoft tegen een speciale prijs

Wiresoft biedt de SQL Server 2012 versie in de edities Standard, Business Intelligence en Enterprise aan als originele Microsoft licenties tegen een zeer redelijke prijs. De reden waarom de softwareprijzen van Wiresoft zo laag zijn, is dat de aangeboden licenties ongebruikte, gratis gebruiksrechten zijn, die afkomstig zijn van Europese bedrijven en door ons volledig legaal zijn verworven. De aankoop en wederverkoop van softwareproducten zoals serverlicenties was in een Europees vonnis uitdrukkelijk toegestaan.

U kunt er dus zeker van zijn dat u een volledig operationeel licentiepakket van Wiresoft koopt, dat 100% bruikbaar is en ook grondig is gecontroleerd op echtheid.

Veel klanten vertrouwen al op het ongebruikelijke, licentieaanbod van Wiresoft om kosten te besparen - inclusief deskundig advies. Als u vragen heeft over de meest voordelige licenties met Microsoft SQL Server 2012 edities, neem dan contact met ons op.