Chat with us, powered by LiveChat
WETTELIJK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Zakelijke klanten
telephone
Hulp bij het opzetten
+31 20 3690647
 
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filter!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16 CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 STANDARD 16 CORE
Microsoft Windows Server 2019 Standaard 16-core Handig uw Windows Server 2019 Standard Edition licenseren met een 16-core pakket van Wiresoft! De Standard Edition van Windows Server 2019 dekt al de typische inzetmogelijkheden van...
€ 325,90 *
2 van 2

Microsoft Windows Server: Het besturingssysteem voor professionele netwerken

Inleiding tot Windows Server

Microsoft Windows Server is een besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor gebruik op servers. Als robuuste en schaalbare oplossing ondersteunt het bedrijven van elke omvang bij het beheren van hun netwerkomgevingen, databases, toepassingen en nog veel meer. Windows Server vormt het platform voor talloze bedrijfskritische toepassingen en biedt een breed scala aan diensten die de productiviteit en veiligheid in de IT-sector verhogen.

Wat maakt Windows Server speciaal?

Windows Server staat bekend om zijn gebruiksgemak, beveiliging en compatibiliteit met een groot aantal toepassingen. Met geïntegreerde virtualisatiefuncties, krachtige beheertools en nauwe integratie met het Microsoft cloudplatform Azure is het een veelzijdige ruggengraat voor veel IT-infrastructuren.

Kernfuncties van Windows Server

Actieve directory

Een van de kernfuncties van Windows Server is Active Directory (AD), dat dient als centraal hulpmiddel voor gebruikersbeheer en verificatie. Hiermee kunnen beheerders gebruikersaccounts en groepen beheren en beleidsregels afdwingen voor het hele netwerk.

Groepsbeleid

Groepsbeleid in AD helpt bij het configureren van instellingen en autorisaties voor gebruikers en computers binnen het netwerk, waardoor fijnmazige controle over de IT-omgeving mogelijk is.

Windows Server Update Services (WSUS)

WSUS is een belangrijke functie voor het onderhoud van Windows Server. Hiermee kunnen beheerders Microsoft productupdates beheren en veilig distribueren naar de servers en werkstations in het netwerk.

Beveiligingsbeheer

Door updates centraal te beheren met WSUS kunnen beveiligingslekken snel worden gedicht en kan de integriteit van de serveromgeving worden gegarandeerd.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Beveiligingsfuncties

Windows Server biedt uitgebreide beveiligingsfuncties zoals geavanceerde detectie van bedreigingen, veilig identiteitsbeheer en toegangsbescherming. Deze maatregelen beschermen tegen externe aanvallen en interne beveiligingslekken.

Windows Defender

Geïntegreerde Windows Defender antivirus en geavanceerde detectie van bedreigingen helpen de server te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.

De toekomst met Windows Server

Hybride en cloud technologieën

Met de toenemende verschuiving van infrastructuren op locatie naar de cloud, biedt Windows Server oplossingen voor hybride omgevingen die lokale servers verbinden met cloudservices zoals Azure.

Integratie met Azure

Azure-diensten breiden de functionaliteit van Windows Server uit, bijvoorbeeld met back-upoplossingen of geavanceerde analyseservices. Hierdoor kunnen bedrijven flexibel en dynamisch reageren op veranderingen in de markt.

Windows Server blijft een steunpilaar in de IT-wereld door stabiliteit, beveiliging en schaalbaarheid te bieden. Deze tekst biedt een eenvoudig te begrijpen inzicht in de diverse functies van Windows Server en het belang ervan voor moderne bedrijfsnetwerken.

Categorieën